yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, January 25, 2012

Sneak preview : Cuti CNY yang hectic but fun!

Walaweh lamanya belog tak berupdate..
Qies bz lah.Momma agi super busy like a bee :P

Papa, cuti raya cina kali nie anak Papa asik kena kidnaped je.
Maklang datang dari kluang, lepastuu momma angkat & makngah asik ajak qies jenjalan jez.memang tak melekat kat umah.


Seronok qies, ingatkan Papa takde terperap kat umah je.Rupanya bak kata maklang, 'aiyaa nak jupe qies kena buat appointment dolu'.Kejapkejap ada je yang call jom qies alan-alan! Nak buat cemana ramai yang sayang anak Papa kan :) Bertuah anak kita, rezeki murah dari bermacam segi.rezeki kasih sayang dari ramai orang, rezeki terindah tuu.hehhe.Qies kenalah adil layan feminats (eceh) sebagaimana maksud nama qies 'keadilan'.Spend time sana sini kan.


Okay mama tempek sneak preview aktiviti qies masa coti CNY yeh,








Chilaxing with maklang at the gardens, coci mata jez :)
Dapatlah sehelai gaun gorjes qies nak pakai time big day bonda eyta maya nanti.



seronok sangat naik thomas :) selalu qies tengok kat belakang uma lalu lalang.hehe.
time public holiday better naik fast train.jalan KL sgt jamto.


next day, lawatan ke umah haiwan, ZOO negara lah pulak.with momma angkat plak.



nie qies ke ummi nawal yg eksaited nak tengok angry birds, tiger & pooh ni..?
HAHA





syiok pegi zoo beramai-ramaiii.let's go to the zoo kita gembira disitu.hihi macam lagu zaman kecik-kecil dulu :P




Papa, tu parrrotts naik beskal! (muke eksaited habis)


Dan tak lupa, meraikan bufday kazen kesayangan qies, kak farra yang ke 8!




big family dinner @ perantau hils.
nanti kita JJCM sini k Pa, best. bole makan bersila.makanan pun sedap!



dan, aksi tak bole blah,



Pua chu kang gegals in action ;p
hehhhe.nanti kena beli 1 ni nak ikot atuk kluang p noreh.kehkehkeh.



nanti mama tempek full peek yeh Papa.Kalau signal berokben laju laa. Sebab qies dah kat umah atuk kluang ni.Berokben adalah siput, harap maklum.hehhe.Dear my kluang fwens, kalau nak jupe qies cepat book appoinment now :D
kite orang maybe lama stay sini sampai very special day Bonda Eyta maya.yihaaa sorga!


Okbai nak goweng ayam, qies nak mamam cicah sosh! nak makan besar ngan family kluang pulak :)

8 comments:

Cho Zila said...

memang best macam2 tempat pergi dan macam2 xtvt yang best dibuat.. memang sangat bertuah... memang yang funtu kena penat sikit kot...
ala nak gi zoo negara gak...

Momma Qiestina said...

hehhe tula anty zila ngan mama ni fenats nak fengsan bawak qies alan-alan.sonok diye ramai suka melayan, suka ajak jalan2 bila papa takde ni :)

Tinta said...

adik kicik qies yang syomel ni baru potong rambut? ke buat toncang toncit?

Momma Qiestina said...

qies ikat ambot, maklang dia la mekapkan :)

Papa tak kasi potong, nak wat tocang.hehe

lienda said...

camana tak kena kidnap,qies comei bangat !

Momma Qiestina said...

anty linda,

hehehe me kasey antie :))

Mamaleesya said...

kalo ader button like kat gambar pua chu kang gegurl tu nak like banyak kali hehehe. Syomellll

Momma Qiestina said...

mama alica,

hehehe nanti momma upload kat fb ye,bole tekan like.ekekeke :P

ma kacih anty :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails