yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, January 12, 2012

Cruising within the city at The Mines





Semalam Papa bawak qies dengan Mama ke The Mines, tempat lepak-lepak mama with the geng BFF like mommy ena.Inilah tempat outing paling pemes mase zaman UPM dolu, yelah dekat je.Sekarang The mines dah cantik, dulu masa zaman study biasa-biasa je.Now kedai pun dah upgrade renovate sini sana.Bestlah!

+_+

Sayang betul zaman UPM dulu belum kenal papa, kalau tak mesti ngedate kat sini selalu.Mesti bole pow Papa selalu.Opss.Tak bole blah ayat.But the other side bagus jugak belum kenal Papa masa tu, kalau tak mesti asik ngedate kang study tah kemana.Silap-silap haribulan tak grad pulak dulu.HAHA.

Papa kata jom bawak qies jalan-jalan tengok fish, kat The mines tu kan dalam sopeng komplex ada tasik bagai.Kat situ memang ramaila suka bagi fish mamam, suka kemain qies tengok.Becok mulut Qies tego.

'fish, manyakkknyee'
Mama..fish..besharrrr'

hehehe.so syomel.
Dah mula petah bercakap ni tak menang mulut Papa mama menjawap soklan dia.Ade je dia curious.Geli hati Papa Mama tengok keletah qies.


Seperti biasa Momma mesti tak lepaskan merakam momen terindah qies dengan Papa.Candid candid momen nilah pengubat rindu kami bila Papa sailing nanti..




Happy sangat qies bila Papa bawak jalan-jalan :)
+_+





Papa tuuu fishh fishhh!!





Alahai sampai terduduk punya kusyuk perati fish..
Suke sangat!






like momma like doter kan..?
heee



Lepas je acara tengok fish, Papa ajak qies naik boat pulak.Nie 2nd time lah qies cruising.
Aritu kat sungai melaka masa qies baby time.Dia tatau apa lagi.Kali nie memang nampak qies sangat eksaited, mama papa pun beronok-ronok tengok diye!

^_^






nielah bot yang qies naik, best! semalam kan weekdays so kami bertiga je dalam ni.best gile macam VVIP pulak.hehee.Ada driver bawak jalan-jalan ronda tasik.



Teruja!





yeay bot dah jalan, seronoknyeee...




betapa indahnye alam, subhanallah!
tenang je rasa hati..






landing baek punya kat Papa, cemburu momma taw :P



ecececeh memang santai habis, rambut terbang ditiup angin.feeling kat venice la kunun :P
Tak dapat merasa naik kapal ngan Papa, naik bot pun jadik la yayang :)




Dah sampai tengah2, driver berentikan bot.bole kasi fish mamam..beli je makanan dia rm 3.punyalah suka qies!




banyaknyeee fish, ada goose jugak!






Alahai kesayangan Papa tuuu, memang macam gofren boyfren tauu!
mesti qies miss Papa bila Papa kije nanti.huhu







eh tu ada cruise lagi la mama..



kat belakang tu the heritage yang ada critterland tu! lenkali papa mama bawak main kat situ k.



muke memang happy & sunyum je :)



Dan tak ketinggalan, the three of us peektures,
Fenat ajar abang driver guna D90, hehe.bedal je bang, tembak! kuikuikui.




Blue is cinta :)
+_+



Btw, tadi ada few friends tanya berapa hengget cruising ni, ada beberapa rate.Ikut berapa minit & jarak.Kami amik yang just 15-20 minutes dan tak berapa jauh sangat.Untuk adults RM 22 & for qies still free of cas because under 3 years old.

For more details u all bole log on to :
http://www.minescruise.com


Bila-bila ada free time bolelah bawak anak-anak or your loves ones merasai pengalaman cruising ni,siyes worth it & best :)

Nanti bila ada rezeki lagi Papa & mama bawak qies kesini lagi yeh..
Insya-ALLAH.Semoga rezeki qies terus ada, bole Papa Mama bawak jalan-jalan cari pasal.hee


Okbai.nak pegi kedai runcit rasmi qies beli Papa's thingy, nak naik kapal dah kan.
tata.


2 comments:

Reena said...

terasanye kn bile papa turun laut nnti... huhuh..sweet je sume pic2 ni.

Momma Qiestina said...

reena,

hehehe tula nila kan pengubat winduuu kami kat Papa :)

tengs dear, main tembak je pic ni seme.hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails