yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, October 24, 2008

Tiap hari sayang Bee

Hmm already 10.22 pm incik hubby manje musyuk sy tak balek agi from Shah Alam.
Lately nie bee slalu spend time with his adik2 dia.
Hmm dia mmg sgt close with Amy & Boy.
Dan sy pon sbg wifey yg memahami semestinye beri dia ruang utk jupe family & kwn2 dia.
Time bercuti2 mesia camnila dia nak get together ngan sume org pon.

But tonite,
i dunno y..i feel like i kinda mish him so bad.
Windooo nak tgk dia senyum & gelak bosa yg meriuhkan umah and ofkos hugs & kiss.
Slalunye malam2 gini after had dinner together dia musti golek2 kat his fav Lshape sambil layan skrin bosa tgk bola or movie kat HBO tu.
[ahaks mengada je kan! lantakla kalo ade org meluat baca,i tell bout i mish my hasben oke]
Seseorg yg WAJIB sy kasihi & cintai till tarikan nafas terakhir.
No one else.Fullstop.
Lagipon ni blog yatekhram,sukati la nak taip ape kan!
Tak suke baca,sile klick tanda pngkah (x) kat belah kanan skrin ni,Tima kaceh.
Dan inilah kenikmatan Perkahwinan jarak jauh yg kami alami.
Tiap hari sayang :D


Lunch time td,after solat jumaat Bee call me,ajak sy temankan dia mamam kat foodcourt belakang opis.
Bee br balek dr solat jumaat dengan pakai kain pelikat tu teros p mamam.
haha,cam lucu jek.pakai kain pelikat tuuu..ahh,layan je la labuuu :P
My opismate cam ramai pulak time tu tgk loving kapel ni makan together.hehe.
Cian Bee lapo,dia order nasi lauk ayam masak merah tp sy dok kecek2.hehe.
Cam besh jek kualiti time we spend tu even sekejap.
Gelak2,sembang2 as usual.Happpie lunch oke :D

Then till now,sy tak nampak muke kesayangan sy tu.
Semalam dia buat seprais,balek umah je dia dah potong rambut.
haha,sgt chumel..pendek gile cam budak skola je gaya.
Then,smlm dia dah pandai goreng telur dadar sendri.[slalu order kat wifey je kan!]
Gud..gud satu kemajuan.
Sbg wifey yg suportive kenalah sentiase support hubby kan.
Tak kesahla mende kecik pon,kena sentiase bertima kaseh ngan suami atas ape yg dia buat.
Itu nasihat Ustazah Siti Norbahyah yg selalu sy ingat.


Dan lihatlah gaya rambut baru lelaki kesayangan sy penuh berstylo cam bebudak skola sambil menggoreng telur dadar dgn jayanye.ahaks.



pandaiiiiiiiiiiiiiye goweng telur dadar,tak hangus ponn.laki sapelah yg goweng neh?? :P
musti wifey dia yg ala2 chef wan tu ajar kan?? hehehe.[sentap la bee tuu..]



muke happy & tak kasi snap gambo time dia tgh chedappp makan.


Dah kenyang,Bee & boy layan "kekasihku seru" pulak.Sheraaaamm so sy larik masuk bilik layan laptop & ladybird someeeel :D


Bergolek-golek surf internet & layan 'sehati berdansa" lebey buat sy rindu hubby sy.
Tingat Bee pon ske menari bile dengo lagu2.
Pastu ngan sy2 pon dia ajak menari time kat umah,haha langkah tarian mmg sumbang gile.
Both of us sure mmg tergelak tak hengat punye.
Main bedal je menari.
But happpie :D
Tgk diary sehati berdansa kat ASTRO ni,ske la tgk married kapel lomentik menari.
Walopon tak pandai menari.dorg eager jugak.
At least merapatkan jalinan kaseh syg hubby & wifey tu.


Suppose malam nie be & bee nak p layan live band kat sri hartamas tp our bestest fwenz Emmi tak free la pulak,bee pon busy ngan adik2.Kamal jek yg free.
Hmm takpela,maybe next time yea mal.
Kami mmg ske tgk live band,slalu layan sambil makan kat esplanade alamanda je.
Tp now dah tade dah live band tu.
Seriyes sgt besssssssh layan live band sambil release tensi.
Lebih besh sbb lepas kawen nie tak kesahla balek late nite pon sbb kuar dengan suami sndri.
Kan nikmat kawen tu..[ mak abah tak bising2 agi..JAWI tak kaco.yay!]
Siap bee kata,kalo tau kawen ni besh dah kawen dah 8 tawon dulu.hehe.
Time bee tgh cuti2 mesia kat darat ni apelagi pulun la cecukup kan.. :)

Me & bee mmg sekepala bab2 ske music neh,kalo dlm keta mmg selalu pasang radio/CD
pantang lagu besh musti nak nyanyi.haha.
Main bedal je pulak tu lirik tu.
Pastu gelak sesama. :)
Kengkadang siap berduet,haha kaloke keleta.
Bee sebok ajak nak p kaloke dah neh.Gian nak melalak la tuu..lepas geram.
Plg besh kalo we all g kaloke ngan Emmi & Eyta.
Mmg sporting je dorg tu..layaaaaaaaan.Siap berebot mikrofon la.

Owh sgt yay,weken nie cuti 3 ari.
Dan sgt YAY gaji dah masuk tadi..[tgkla sape tukang buat gaji yg efiesyen tu kan :P]
Elaun nanges Bee je tak pat agi.Haks,bukan elaun nanges,elaun kaseh syg.
Since Bee dah cuti 2 mths ni,mmg kena save sbb ble cuti camneh gaji Bee tak masuk.
Makanye tadelah sopeng moping sgt.

Ape plan cuti 3 ari nie??
Hanimun again?? hmm hari2 pon hanimun manje for us :D
For this 3 days,me & Bee sgtlah packed ngan aktiviti beraya & open house sana sini.
Bee dah cakap td sok nak p beraya nagn my mIL kat serata kelang,Shah Alam.
My sista ajak p beraya umah my Auntie kat Kelana jaya.Duh,clash time la pulak.
Ahad pulak i got 2 invitation open house.Umah yan kat dengkil & umah kak shima.
Isnin time deepavali tu pulak hawa invite for her house warming & Kak Y buat family gathering
kat umah dia.
Pehhh sgt pack oke..kalolah badan ku bole dibelah 18.
Sbg wifey yg solehah kena la ikot hubby juge.

Hmm penat pon penatla,biasala kan musim raye kan.
lelagi bile dah kawen nie,2 family kena dijaga sama rata fair n square.
Yg pntg sy gumbira sbb Bee ada disisi menemani.
Terase Beerti sgt raye kali ini sbb ade dia.

Oke doke,i feel pain pulak kat belakang,pinggang & bahu ni lately.Tatau la nape.
Snyndrome PMS ke ape.seiyes sakit semacam jea.
Nak tggu tukang massage terhandal manje mucuk sy massage kan ni.
Dari aritu nak try urutan cakar harimau yg Ustazah Siti Nurbahyah ajarkan tu,tp tak buat2.
Buku ttg cakar harimau tu siap buat hantaran kawen agi tau utk Bee.



Buku motivasi Laki bini "cakar harimau" yg dimaksudkan.Bagus beli utk yg dah kawen,nak kawen & juge utk hadiah bg kengkawan yg nak kawen.Sgt informatif.Bukan buku unsur porno oke.


Ni bukan entry SX yea,sile jgn salah faham.
Don't get me wrong.
This is info to share.
Just to share with u all bout knowledge yg kite semua kena tau especially for married people.
Ilmu2 rumahtangga yg perlu dipelajari utk kebaikan bersama.
Org kata ilmu yg bermanfaat beso pahalanye kalo kite share2.

Urutan cakar harimau tu sbg pengikat kaseh syg suami isteri.
Banyak faedahnye.
Sy penah baca artikel from blog motivasi Dr Fadzillah Kamsah pelukkan 7 kali sehari boleh panjangkan umur suami isteri.Sounds interesting kan? tapi ade logiknye!

Ade sape2 penah cube cakar harimau?? jgn cakar muke wifey/hubby udahla.
Tu dah jadik keganasan umah tgga dah tu.
hehe.


Ok daa..gud nite Malaysia & World!!
xoxo

Bee..cepatla balek umah sayang..sok kite nak beraye seantero KL neh & nak polok-poluk bee!!!

2 comments:

.t e n t a n g.n a n i e . said...

k.yat syg,
.
.
ternyata k.yat neh mmg cam-addict-lahh..dlm umah ari bese pon rajinn bergamba..hehe tp xpe,tgkp gamba bee cyg byk2 k.nt leh lps windu ble die g sailing t kn?
.
.
t8 cr my sis!~

Yat Ekhram said...

nanie sayang,

haha..mmg TERNYATA kak yat & cam taleh dipsahkan kan? tula abg ekhram pon kata.Dia kata pasneh i nak nyorok cam,laptop & ladybird u sbb u slalu addicted.haha.jeles tuuu..yg dia kemain agi ngan LCD TV layan bola sambil gegolek tu tape.hoho.

yups gambo2 tulah pengobat rindu time dia sailing.

Tq nanie,ni dia kuar kejap pon dah rinduuu tau.Nanti nanie akan alami perasaan camni :)

luv & take care too :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails