yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, October 30, 2008

Dua Bulan Terindah Bersama

Omg..How time so flies quickly!!!
Arini 30 hb kan?? Means dah 2 bulan genap Bee cuti & berada di daratan bersama sy,spend time together-gether.


Maseh jelas diingatan memory malam merdeka itew,sy berdebar2 menanti kepulangan suami terchenta lepas 3 bulan berjauhan,tak menatap muke childish yg sy rindu.
Berdebar tak hengat dalam kegembiraan.
Saspen tahap cipan mase g amik dia kat LRT kelana Jaya,celebrate malam merdeka with our besties fwenz & malam merdeka itu juge sepasang suami isteri ini berkongsi bantal & comforter.
Owh Indahnyaaaaaaaa :D
Hanya yg mengalami perkahwinan PJJ akan memahami.
[ sile refer Entry hubby homecoming]

Diam tak diam,Sebulan ramadhan al mubarak kami lalui bersame,sahur,berbuka,solat semuanya bersame.Ramadhan disambut penuh kesyukuran & penuh rase terharu.
Bulan penuh kemuliaan disambut gumbira & bahagia buat kali pertamanya sbg suami isteri yg sah,alhamdullilah.

Aidilfitri berlalulah sudah,keterujaan beraya bersama,balek kampung both side,beraya sakan menziarahi sanak saudara juge teman2 sepermainan.
Owh sgt bliss moments2 terindah ini. Sesuatu yg baru dlm hidup yatekhram.
Buat sy tersenyum di malam Jumaat penuh syahdu ni. :) :)
[rase nak polok2 Bee jea,tp Roomate sy tu kuar la pulak :P]


Syukran Jazilan Ya Allah.


Kerana momen-momen bahagia ini dengan izin & kehendakmu jua.
Kerana rase kasihmu pd kami berdua,dianugerahkan rase cinta agar teros mengingatimu.

Ya Allah..jadikanlah kami pasangan suami isteri yg saling mencintai dikala dekat & jauh.
Saling berpesan2 & ingat-ingat mengingati utk sentiasa mendekati-mu.
Izinkan setiap sentuhan kasih sayang menuju Baiti Jannati,mawaddah,rahmah & sakinah.
Dan kurniakanlah kami zuriat soleh & solehah sbg penyejuk hati & pengikat ikatan suci ini

Hmm..dah 2 bulan bee ada didepan mata sy,tapi tatau kenapa mcm rase tak puas bermanja. Rase cam susah nak lepaskan dia semula ke laut dalam itu.
Bermain ngan ombak,lautan bergelora.
[ hati sy kecik je bile fikirkan tragedi pirate tu even Company Bee tak involve]


Bee kata dia rase terpanggil nak naik kapal dah,sbg suami dia rase bertanggungjawap nak kuar mencari rezeki & nafkah utk sy. Tp sy cakap..
nantila Bee,selagi opis tak call Bee relax dolu oke?

Kite hanimun agi sepuasnye..kite continue "misi" baby Qiestina dolu.
Takpela extend sebulan agi pon kan Bee??
ape gunanye wifey u yg berkeja neh??
Inilah masenya Huney nak bantu2 ape yg patot kan??

Duit kite bole carik sayang..

Seriyes sy sedey & emosional bile fikir akan berpisah lagi dengan bantal mucuk pojaaan hati itu.

Bukan sehari atau seminggu tp berbulan2!!

Murah gile airmata isteri ni bile fikirkan episod2 lone ranger yg bakal ditempuhi lagi.
Cakap mmg la senang,bahu yg memikul ini lebih terasa bebannya.

Tapi sy same sekali tak penah menyesal memilihnya sbg teman hidup selama-lamanya.

Malahan teramat bersyukur atas anugerah terindah ini.
Sbb dia 'MOHD EKHRAM SHARIF' yg sy nikahi pd 16 Mac 2008 buat hidup sy complete dengan kasih syg,sebuah pengertian,mengajar erti cinta sejati & buatkan sy jadik kuat dan tabah.
Dia juge menjaga sy sepenuh hatinye,buatkan sy bagaikan puteri dimanja disayangi.
Yg jauh cumela jarak,tp bukan dihati.

Sy redha ini bahagian sy,rezeki suami sy dilautan dengan terpksa bergadai nyawa.
Pedulikan ape org sekeling nak kata,asalkan kami bahagia bersame.

I hate those people yg ske underestimate perkahwinan jarak jauh cam kami tempuhi.
Pd dorg kawen tp dok berasingan berbulan2 sgt tak masuk akal.
Paling benci statement 'merana la ko tak jupe laki berbulan2'.
Sgt annoying.
Heloooo wat do u mean merana?? siapa kamu nak judge?? Ko ape kesss?
Sy & hubby sy bahagia dengan cara kami tersendiri.

Rezeki segalanya di tangan yg maha Esa.
Sapela kite utk menidakkan ketentuan yg telah tersurat di alam luh mahfuz sana?
Pastinya 1001 rahmat terselindung di tiap ujian yg DIA tentukan.
Fikirkan dengan akal,renungkan dengan iman.


For my beloved hasben, Tima kaseh sayang atas nilai cinta & kaseh sygmu.
Kerana selalu cube utk jadik yg terbaik buat isteri mu yg manje gedix gile ni.
Kerana menerima apa adanya Huney yg ntahhapehapentah ni.
Kerana selalu berada dcc dengan pelukan kasih syg,semangat yg tak penah putus.
I want u to know..ur my everything.
Nothing gonna change my love for u.
Bee lah kekuatan,nadi & nyawa dlm hidup Huney!!!

Love u so much & thank you for the wonderful marriage we had sayang..

Terima kaseh syg atas dakapan kasih sayang infinity ini.
Kau yg bawa ku terbang..



Hubby extend cuti agi oke??

Yayyyyyy :D

19 comments:

Apash said...

I'm happy for you guys..seronok eh hubby extend cuti lagi..hehehe..

puterikurekure said...

oh! oh!
tak sanggup rasanya kalau berjauhan berbulan2.
kite ni baru seminggu kena tinggal dah hari2 berendam air mata.
(kite ni pemurah sangat air mata)

kite betul2 salute orang yang tabah ngan pjj ni. susah wooo~

Yat Ekhram said...

apash,

tq laling :D
sy pon happy juge utk awak & hasben.
bakal mommy agi kan! meh pass berkat awak tu :)

Tula tgh pujuk2 agi hubby sambung cuti.Tak puas la manje2 agi,now ni cam manje gile je ngan dia.tatau napa? hehe.

Yat Ekhram said...

puteri,

tula kalo ditanya dlm 100 org yg berkawen,sorg pon tak sggp nak berpisah ngan hubby/wifey kan?
But ini semua ketentuan Allah,rezeki hubby kat lautan..
Obstacles mmg byk,rindu-rinduan & saket demam sorg2.

Tapi alhmadulillah,bile Allah menguji kite,makin dekat kite padanye.Sy slalu pegang pd kata2 Allah takkan membebani hambanya melebihi kesanggupanya.

Awak doakan sy kuat oke!
[ gembeng & cengeng gak sy ni]

:D

Apash said...

yat..
Saya doakan korang cepat2 dapat baby..bleh share story pasal pregnancy & baby plak.

Hope to hear the good news soon..amin..

Yat Ekhram said...

apash,

tq :D
tula bole share pasal uwek2 moments pulak kan! waiting for the miracle from Allah je ni.

Insya-allah tgh gigihla ni,usaha tgga kejayaan kan!

Ninie said...

i pun pernah b'jauhan dgn hubby for about 3 month...uuu tuhan je yg tau...tapi saat bila dpt jumpa kembali tu "i'm speechless" betul x ?hihihi...

D'Panther Nurul said...

kak yat..
abg ekhram nak naik kapal dah yer?? huuhh..sure sedihkan..huhu..
.
.
btw setuju sgt ckp akak..
pedulikan ape org nak ckpkan..semmmgnyer org ske underestimate perkahwinan PJJ ini terutama dgn org kapal..huuhh.
ssh kita nak terangkan bab hati & perasaan ni kan..
as long as kita bahagia cukupkan.. :-)

D'Panther Nurul said...

Btw akak..cantik layout.. mari sama2 kita tukar layout yer.. hehehe.. [lari topic kejap..hehe]

Yat Ekhram said...

Nurul,

abg ekhram suppose dah kena naik kapal mmgu ni sbb dah 2 mths cuti,tp dia nak mintak etend agi smpi end Nov.Nak manje2 lagi :D

seriyes sedey Nurul,kak yat cam susah nak face lagi saat jauh ngan hubby berbulan2,br cakap je dah kuar airmata dah.Gembenng gile! dah terbiasa hari2 ade dia dpn mata.
Nanti nurul tau & akan feel d same.

Btw kena kuat kan dik?? akak jadik lebeih kuat bile ada kwn2 cam Nurul kita share rase yg sama.Tenkiu dik :)

Layout??? hmm kak yat tgh gian nak tuka2 layout tp yg huney to the bee ni cam plg kena ngan nama blog akak.cute kan! ramai tye akak amik kat mana..biarlah rahsia :D
Nurul punye layout pon santeeeeek.
i lioke :D

Yat Ekhram said...

kak ninie,

owh hubby kak ninie keja ape yea??
my hubby org kapal,harus berbulan2 di lautan.yups kak sgt windu kat hubby,tp makin syg.then mmg sgt speecless bile dia dah kat dpn mata.happpie gile.

btw,happy meet kak ninie here.
kite share2 yea.
i'll link urs oke :D

cintaorgDarat said...

hello...
just drop by to say hi...erm..hubby u blayar ke?or kat offshore je ni?
nk buat cmne kene la redha hubby keje jauh..kalau taknk jauh, erm mintak hubby u keje darat or erm...watever...daaa..enjoy the holiday...

D'Panther Nurul said...

kalau ikut hati tu mesti nak extend sampai bila2 kan.. ehehe..
apepun..be tough okay akak..! mmg saat paling susah bila nak melepaskan dia pergi di kala dah besh2 memadu kasih.. huuh..[ayat tak tahan.. hehe]
.
.
so takmo cedih2 yer.. kang abg ekhram extend lagi tu.. hehe..mahunyer parah nanti.. hehe...
.
btw akak..sangat sesuai layout ini dgn huney to the bee.. hehe..
comei..!!

Yat Ekhram said...

cintaorg darat??

sape kah ini?? sy kenal awk ke? :)

hmmm my hubby offshore but in same time kna saling jugak for 3 mths.cume tadela g jauh,dlm mesia je.Tpi tula bile dah kat tgh laut dalam tu sebarang bentuk komunikasi disconnected.Tu yg sy sedey :(

Keja darat? haha,penat dah pujuk.But Hubby said jiwanye mmg keja kapal jugak.Dia happiee keja mcmtu & tak minat keja opis.As wifey redha & sokong jela apa saja keja halal yg dia minat.

Takpela 1 day sy hope dia bole quit n we run our own bisnes insyallah :)

Yat Ekhram said...

nurul cayang,

yaayayayayaya abg ekhram still ade nga kak yat kat umah.Ni kami kat PD cam beselah bercanda ditepi lautan umah mak mentua den :)

Maxis broadband sgt siput disini..
nak reply komen pon asik fail saja.duh! Dahla streamyx yg adik abg ekhram pon taleh conect.cap ayam tul..uwawawa lindu nak tulis entry baru.

laling..tima kaceh eyh slalu share2 cite ngan kak yat,i really appreciate it dear :)

fiza said...

hye k.yat..citer kali ni mmg best r..tersentuh ati rs..hehe
hope dpt jd cm k.yat gak nati..
bkn smua org dpt rs pe yg kita rs kn k.yat..
biar la dorg kata kita merana pn, padahal kita ok je coz kita always doa moga Allah beri kita kekuatan & ketabahan hati bila org yg kita syg xde dpn mata kita..
kalau ada dpn mata slalu pn blm tentu lg blh bahagia n x merana kn k.yat kn..hehehe =)
Be strong k sis! Luv U..

Yat Ekhram said...

hye miraaaaaaa..

hmm kamu tersentuh?
uwaaa akak baca pon tersentuh :P
jiwang kan!

ya betul tu dear..org takkan faham ape yg kita rase,tau nak pandang paisay je kat org keja kapal.Padahal kite yg dok sebantal sekatil ni lebih faham isihati suami sndri.Tak semua or kapal sosial,kalo nak kata jahat org DARAT lagi sosial,hari2 jupe pompuan kat opis.Nak skandal2 bagai,tp hasben kite skandal ngan jaws jela :D

Tula akak bersukur,Allah beri akak kekuatan hari2 tanpa abg ekhram selama ni.Bile dia adaa depan mata camneh happie sgt sbb ada suami yg baik,marbles & dia suami terbaik yg cube fulfill kemahuan wifey dia ni.

Betul tu,biar jauh dimata,jgn dihati.Sbb cinta makin kuat bile dah jauh,seriyes.

Tq mira..for ur support.
kak yat love u tooo.
mwaaaaaaahhs.

fiza said...

huk huk.. :(
touchingnyer bc comment akak tu..
thanks k.yat..
doakan mira gak tau..
moga cpt2 sampai "seru" n bersama ngan chenta ati mira tu slamanya..

Yat Ekhram said...

fiza,

jangan nanes tau :P
Nanti kak yatpon nanes.
Kita kuat kan!!
Sbb tu Allah pilih kita dlm reramai utk bersama org kapal itu.

Yeahh cecepat tawen,besh :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails