yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, October 22, 2008

"Yes i do" best momentos

ayayayayayayayayai..

ape kes lak tetibe letak tajuk yes i do kali neh?? meroyan ke hape di malam2 sunyi gini?
Nak kata laki jauh tak,laki depan mata seblah je ni.
hehe.. :D

Saje je nak share gak bout citer hot's bout Mawi & Ekin Wedding's.
Seantero malaya dah tau dorg will tie the knot officially on this 20 Dec 2008.
akhirnye..terjawap sudah teka teki bile dorg annouce live semalam.
Dasat! kalah Tok Ti ngan DK oke.

But tertarek ngan hot chat kat Hot fm pagi tadi,camana pasangan melamar anda??
Coz mawi cite,dia melamar ikin through phone jek kat tangga hotel kat obersea.
Pehtu memacam la respon caller kol hot fm cite pengalaman dorg pulak time mempropose & dipropose.
ahaks!

Mine??
hahaha..cam kelako jea.
Ade ke u propose i proper2 bee??
Hmm cume yg seingat sy last year kami kenal on 25 Jan mase special task jadik bestman & bridesmaid to our bestfriends weeding,pastu ngedate2 & tgh2 amik angin lepak2 kat jambatan Putrajaya tgk view malam yg cantek tu Bee kata,

' Tak beshla kuar dating camni,kawen musti besh,Kite kawen nak tak u??

That time i was like.omg.
Baru je kenal sebulan ni.Biar betul??
Tapi itula keserasian & kebanyak samaan buat we all terikat mcm magnet.
Sebulan kenal mcm dah 8 tawon kenal.
[happyla masetu] & teros cam layaaaaaaan jek ikot flow.
hihihi.
Tadela nak acara dinner ngn candle light bagai.
Just dia cam air yg mengalir.
Tetibe jek "sparkling".
Dah sampai seru kot.

haha.
Pehtu disusuli dia sebok nak ikot blk Joho jupe mak abah [sebulan pas kenal] & 18 March 2007 dia dtg merisik.
Tak ade majlis tunang2 yg rasmi berhantaran bagai [only cincin merisik jela] & teros tetapkan tarikh nak kawen 16 March 2008. Sempoi gile jek we all.
Maybe sbb keja dia as seaman tu tak smpt nak prepare nak tunang2 bagai.
Buat yg wajib je.
Setahun jek berchenta teros happily married till now.
Betul org kata bercinta lama2 tak semestinye bersatu & bercinta sekejap kalo dah jodoh, kawen juge.
Bile dah alaminye sndri baru realize yg org2 cakap tu.
Ajal maut jodoh pertemuan di tangan yg maha Esa.
Sudah tersurat jodoh kita dengan si dia.



Chenta pengapit si chubby & si buntal 25 Jan 2007.haha.sgt tak sangka jodoh di majlis kawen.


And i thanks god for give me the bestest Hubby in life.
Semoga ikatan ini sentiasa dihiasi dengan sakinah,mawaddah & rahmah insya allah..
Baiti Jannati.
Hingga ke syurgawi.

Being wifey is great,walopon ade 1001 keja & komitmen tp seiyes sonok.
Macam malam ni balek keja td dah late juge tp sempat2kan gak masak dinner lauk ayam masak kicap ngan sayur kailan seafood utk Bee.
Penat mmg penat,tp once nampak bee makan nagn happy dan berselera cam release kepenatan tu.
Hmm bile Bee say time kaceh huney,chedapp huney masak.
And 1 kiss singgah kat dahi.ahh beshnye.
Rase dia appreciate sgt :D
Buat suami happy pon dah dpt pahala berlipat ganda utk wifey2 kan!
Time2 dia cuti camneh sy mau membahagiakan dia semaksima mungkin.

Oke doke,camana pulak saat ur hubby/bakal hubby propose u all??
Share le jommm :D

10 comments:

hAizi si bObOb said...

wahhh!!
beshnye,,,
bler haizi nk dipropose lak?
heee

oppps2!!
blaja xabeh lagik,,ngee,,gatai :D

Yat Ekhram said...

haizi,

sabo2..kak yat pon umo 25 baru org propose tau :D

tp mmg besh dipropose oleh org yg kite chenta.blessed gile.

btw,kak yat pray 4 u.walimah nanti jgn lupe ajak tau.

puterikurekure said...

hmm..kite camne ek?
hehe...
kena tanya balek kat alang neh!

Yat Ekhram said...

puteri,

ahaks kena tye alang yek??

haha.

yat punye part pon cam sempoi gile,tak kesahla dah hepi married dah ponnn kan!

btw,awak dah ade tande uwek2 lom??

elly_yang_comel said...

Aku???

hehehe nak cite ni pun dah wat aku tersenyum sumbing sorang2 tau tak..

abg aku lamar aku masa annyversary monthly kitorg yang ke 3 bulan.masa tu pagi jumaat.kat opis.aku sakit perut.senggugut.punya la cakap kat abg aku yg aku nak balik amek mc.serius sakit.dia dok pujuk tak yah la tak yah la.pelik gak aku...tapi aku stay la.tak balik..pastu dlm lebih kurang kul 10 pg ada mamat delivery cari aku.kat tgn dia ada bunga..hooo supriseeeeeee..terkejut aku..

pastu petangnye dia amek aku sbb nak p pasar malam.balik dari pasar kitorg lepak kat masjid smntara tunggu maghrib...time tu dia lamar aku.hooo terharuuu beb.tapi sampai skang aku tak leh lupa detik2 itu...

p/s : yat..bagi alamat pejabat ko.aku nak pos kad kawen aku

Yat Ekhram said...

za,

cecewahhh ko dilamar depan masjid yek?? hamboihhh bagus tu..kaf-ba ro-kaf -alif-ta-nun :D

aku pon jambatan putrajaya yg chantek depan MOF tu jadi saksi chenta terindah bilo bee aku ajak kawen.ngehehe.siap nanges jap tu sbb dia tye sggp ke kawen ngan org kapal,nanti kena tggl lama2.huwaa.
sadis.

oh oke raja sehari dah nak layangkan kad tawen! beshnya harus dup dap2 nak malam pertama tu.ahaks..tamoo ilmu2 rumahtangga ke?

adress nanti aku sms la,P&C beb taleh publish.Nanti kang berderet2 nak dtg umah aku request soh masak soto.wakakkaka.

fiza said...

hye kak yat..
adus mcm2 rs bila bc citer k.yat nie..
cm dpt rs je kbahagiaan yg k.yat dpt skang ni..
ayat2 yg last tu sadis r..touching btl sampai leh bt genang air mata ni..hehe btl la kn, even mira lum kawen lg pn mira dpt rs pe yg k.yat ckp tu..even kita penat keja tp bila kita leh bt org yg kita syg tu bahagia bila ada ngan kita, tu lah pkara yg pling bharga dlm idup kita kn.. abg ekhram mmg btuah sgt dpt wifey dia yg cumil, loving, caring & very2 understanding.. =)

Yat Ekhram said...

hye fizza/mira,

mana satu nama neh??
*blur* hehe.

alhamdulillah bahagia mengiringi sejak sah jadik hakmilik abg ekhram :D syukran jazilan ya allah..

ya betul,sgt bliss bile org yg kita cintai hargai susah payah kite,& kak yat pon rase happpie sgt bile tiap kali hubby kak yat senyum & happie ngan kak yat.
Keredhaan suami = keredhaan allah juge.Tu yg kak yat happy :D

Hmm actually akak lebey bertuah memiliki abg ekhram,he's so gorjes,understanding,sporting,sgt manje & encemmm tooo :D
kami mmg ditakdirkan bersama.
Alhamdulillah.

* mira geng chenta kapal ke ni?
tq 4 ur kinds words dear =)

fiza said...

k.yat, ni mira la..
aah yg kt fs tu la..hehe
group kapal gak..
a'ah sbb nama fiza tu ramai org confius..hehe fiza tu bf kite la kak.. akak mmg da best la..blog akak ni org msti xpenah jemu nk view..suka sgt! =)

Yat Ekhram said...

ahaks mira geng org kapal upernya :D

ramai sgtla yang nama fiza kat gruptu,akak dah tak ingat dahh.
dah 500 ++ ahli tu dlm mase setahun lebey jea.Akak pon dah tak brp aktif kat grup tu nak relpy post,bagi can adik2 yg blom kawen pulak.Sure ramai tercarik2 mana akak ilang kat grup kan??

kak yat ske blogging agi.
hehehe,tima kaceh dear.
Inilahh catatan kesah tak smpurna kak yat,kalo org happpie baca kak yat lagi happppppppie :D

stay tuned tau!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails