yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, October 20, 2008

Our Open Bumbung Extravaganza =)




Salam semua :)

So sowi for a bit late update my baby blog,so so so busy with workload & assignment as HR person.
[ mggu nie sgtla hectic ngan gaji matters for all staff wooo..]
Juge sgt busy sbb mggu lepas organize our open house & attend open house.
Tak ckup kaki tangan weh!
& kesempatan menghapdest blog hanyalah di rumah sambil bergolek2 ngan Bee kat Cavenzi niey.


Bee tak kaco sbb dia kusyuk ngadap skrin bosa layan bola kat ESPN channel.[tq cayang for very understanding]
Owh kami sgt kekenyangan after dinner together,terkocoh2 balek keja ujan2 td sempat2 kan diri jugak masak utk bee.
Arini lauk ayam masak meghah & sayur kailan seafood yg dimasak penuh kaseh syg.
Pueh hati Bee makan licin :D

Owh oke bout our open house @ open bumbung raye 2008,telah berlangsung dgn jayanye dengan amat meriah,happening & extravaganza.


Tema Marroon Kaler oke :D Sempena baju raye kami tawon nehla. And yg beshnya kengkawan mmg mostly dtg ikot tema kaler tu.ahaks.



pasangan tuan umah while waiting for guest in maroon theme.
Bee sempat melentok manje agi tu! hehe.


Sy gigih dgn dibantu oleh assistant sy menyiapkan makanan utk tetamu2 yg diundang.
Naseb baik ade Eyta yg very the org kuat & also my adik2 yg diimport dari kampung yg gigih membantu menyiapkan bahan2 utk Chef nie masak.

Juge kredit to Mak & My sista Kak Y yg banyak tulun2 prepare menu itu. Tq so much laling!
Tanpe u all seiyes kelam kabut & tak jadikla majlis.hehe.

Barisan org kuat majlis open bumbung sy yg gigih2 belaka..


Dan ini antara menu air tgn saye yg dikatakan lomak berkrim disukai ramai;

~ Soto Ayam [ hidangan wajib musti ade sbb SANGAT digemari semua yg dtg]
~ Kuah Lodeh [hidangan johor jawa yg musti ade time raye]
~ ketupat [guna yg plastik je pasal tade daun nak dianyam]
~ Mee goweng basah [ faveret Kak ogy & the geng,siap ade org mintak nak tapau ;p]
~ koktail buah campur [ hidangan ala ekslusive yg sgt laku,abes 10 tin buah campur aritu]

Yummylicious yg habes licin di open bumbung yat ekhram :D


Dan ini antara menu lain di open bumbung saye;
~ Spagetthi seafood [ tq so much to Ori ,Rinie & Kak Linda sbb tulun buat & sedekah]
~ Buah-buahan like Tembikai susu,tembikai merah & oren.
~ Kuah kacang by Kak Y yg sodappp.
~ Nugetts for kiddies tp mak kiddies pon ngap juge :P
~ sweets sugus campur2 utk kids yg dtg.
~Rendang Tok By Mil saye.Laku gileeeeeeeee!
~ and finally ofkos aneka 18 jenis kuih raye @ kuih tunjuk yg diiimport dari Johor.


sile2 makan jgn memalu ;D..memalu lapo la weh~

Syukur alhamdulillah dlm demam sana sini open house,umah kami tetap meriah dikunjungi my opismate BLT,kengkawan UPM,kengkawan geng chenta org kapal & also my old fwenz since skoll time.Ohh kazen2 juge sudi dtg juge teratak yat ekhram :)

Lebey kurang 70 org sahabat bersame pasangan/teman tp mesra & anak2 chumel meriuhkan susana aritu.[ dpt wit ghaye jugakk kan!]
Ramai amat..nasib baik tak runtuh 'penthouse sgttttla" kami.
Imagine sy tak siap masak agi,tak mandi & maseh pakai suar sedap dah ade kwn2 dtg.
Nak buat camana sy chef mmg bz yg amattt la kan.
Majlis mule kul 2 ptg tp seawal 1 dah penuh dah our home.
Pehtu smpi tgh malam maseh ade tetamu yg dtg.
Siap tak cukup makanan,sy masak agi ptg tu.
Sume penangan air tgn yat punye sapal.hehe.

Abah kata tetamu dtg bawak rahmat,itu juga tandanye org sukakan kita.
Syukran,i'm happy & glad have family & friends arrounds me.
Alhamdulillah..
Pada kengkawan yg tak dijemput via sms/emel tu jgnla kecik ati yek.
Umah kami kecik je,tggula nanti kami dah ada umah sendiri & landed harus kami buat khemah ala kenduri kawen ajak 1 opis & u all semua :)
Maklumla jd org HR nie sumenye kenal & kamceng.
Btw,lain kali insya allah.
Party Cavenzi maybe,aritu dah party peti chejuk.hahaha :P



and because photo worth thousand words,let's enjoice the pixas i snap;
[ Bak kata Nurul, kak yat & camera tak dapat dipisahkan,yeahh ur true dear..tgh kumpul wit nak tangkap NIKON dslr sejibik nie ;) ]

hahhaa..Nurul & Inn busy tgk gambo kawen kak yat yea aritu!
P la amik2 berkat & ilham :D
Owhhh abg Rahmat,makin maju la bisnes abg nanti dah ade org copy no hp abg gara2 yat's wedding syndrome.[bak komisen ckit :P]


tetamu plg awal,BLT fwenz in maroon theme..ahaks :D



Again my colluages from BLT suka suki makan & sembang..



Pinjam Nadiah jap eyh mas..she so damn cutie :D
sabo k bee..nanti kite "making" qiestina agi cutie yek...hehe



dan itu dia kak wanie si penggemar soto no 1.Ade ke dia soh sy meniaga soto??
Lias pon soh meniaga soto gak kat opis.boley kaaa??





kelab mama papa & baby...sgt riuh umah kami ngan baby2 chumel itu..
Bee siap berangan jadi papa org :D

Ehemmm..gossip terhangat Eyta & Najib..jgn mare !
Kalo betol pon ape salahnye?? kwang kwang kwang..


Geng2 skuad bujang pengobat duka lara kala Bee jauh diperantauan..
Kak linda yg soto ayam addicted tooo :)
ala lenkali rindu soto yat tu,roger jek yat masakkan k..
calon bakal suami tali kapal tggggggggggggu yek :P



Owh sgt terharu jupe balek geng2 yg besh kat UPM dolu..u guys rocks bebeh!
Nanti lenkali kite gath agi wokey!
Mus selamat menghedit gegambo chantek ngan software aku yek.. Nanti kite join venture bukak bisnes photog mau???



My bestest fwenz forever,Emmi & Eyta for sale..miahahahhaha..

Wahai jejaka di luar sana,kwn2 sy yg chantek tertarek ini maseh single available oke.
Kriteria suami idaman;
tahan emo..boley kaaaa?? ahaks.
Berkerjaya tetap & bukan keja kapal sbb dorg nak pelok laki hari2.hehe.
So apalagi submit la resume siap gambo ukuran passport kat gwe cecepat kalo rase berkenan.

Opss si baju pink itu sudah mak buyung yaaa!


kwn baik gwe since lower & upper 6 SMK Sultan Abd Jalil Kluang.
Jugeks maseh single & available :)
muahahahaha promote agensi carik jodoh tu..


Dan inilah kengkawan sharing is caring sy;


Mereka adelah wifey/wifey to be org kapal yg sgt setia & mencintai tanpa syarat walo jarak & mase memisahkan..[ tabik spring!]
Tq u guys sudi dtg teratak kak yat & pasneh kite gathering agi wokey :D
keep in taching!



my kazen jugek baru kawen..[ beshhh tak kawen naaa? ^&&%$@!$&}]
Tq so much sbb dtg yooooooo :)
Berscarf tu mak saye!



Kak Ogy & aisyah yg sporting ikot tema maroon.
Beshhh ahh korang,nanti aku up gaji korang ek :P
Kak Ogy niela antu mee goweng basah sy,siap special request beb.
Tq to Kak Ogy sbb tulun2 layan tetamu yg maha ramai di umah saye :)



Bee busying chit chat dr ptg ke malam with his fwenz & brother.
Baju biru tu my abah..cian dia demam aritu.


My kazen,abg jemi & his handbag...owhhh suda 2 yaa anak mu.
Boy & girl lagi.ape petua dpt sepasang???


dan tetamu last kami malam itu;

Newlywed kapel hawa & Rafezi..

Dorg hired sy as a chef majlis house warming @ open house next week.
Adoooooooyaiii :P
[ tamoooo,kami nak rase air tgn incik hubby eko tu la hawa..]

Ok dah tak larat nak edit & upload gambo,dah dekat 1 pagi neh.Bee pon dah nyenyak tidokat seblah sy neh.Sejuk2 ujan ni mmg bessshhh...

~ Tidooooo~
:P

To My colluages at PBLT plz enjoice original pixas at Folder general SEMUA ALBUM GAMBO ADA KAT SINI YEK :) kengkawan lain tu nanti sy emelkan pixas vogue de vass u all eyh.

To mus:Pat ckit emel gambo hasil tembakan NIKON DSLR ko yg canggih itu.
Tggu ckit ari lagi kite p menembak sesame wokey.Sile aplikasikan software gegambo
yg aku bagi pinjam tu [jgn buat reta yekkk].
Nantila free2 aku bagi ko course edit gambo,now bz bangat la cikgu Mus.
Lagipon ko dah org ke 800 tanye aku camana nak hedit gambo chantek2 cam
photojournalist :)


Akhir kata kami pohon ampun & maaf kalo tak terlayan & kurang makan minum mase open house aritu.
Almaklumla sgt ramai yg dtg,mmg tak terlayan oke :)

Terima kaseh sbb sudi dtg memeriahkan & melicinkan segala menu yg ada.
Serius mmg ilang kepenatan masak tu bile tgk u all sume makan ngan berselera.
Insya allah ada kesempatan kite jupe makan2 agi.
Mudah-mudahan pjg umo murah rezeki mmg open house @ open bumbung ni acara tahunan yat ekhram :)
Kami happy menjamu u all makan & sembang2 happening.

Till then,
Assalamualaikum & gud nite!

17 comments:

.t e n t a n g.n a n i e . said...

waaa k.yat..tersangat-lah meriah open bumbung k.yat..sori xdpt join.umah nani tersangat-lahh jaoohh..kalo dkt da lame nani pg..
.
.
btw,kak sue tu..nani kenal..org kampung nani..hehe ;)

Yat Ekhram said...

nanie,

wehhhhhhhooo sgt rugi oke tak dtg,macam2 ado :)
tapela next time dtg yek nagn abg jad kamu tu.Tingin nak jupe nanie la pulak.Dah jupe Nurul dah,dia sgt tggi & cun..

Ohh Kak sue tu,hubby dia kwn baik abg ekhram kat kapal.Dok area2 sini jek,Dia pon dtg solo aritu,laki dah naik kapal dah.

Nanti bebile dtg kl roger k,kite gath reramai.

Anonymous said...

wahh.....asyik baca u citer pasal soto ayam tu..bunyik nyer macam sedap giler..

ajar la step by step mcm mana nk buat soto ayam tu....

elly_yang_comel said...

hooo ni yg aku jelesss tahap gaban nie...nape tak anto makanan kat blok A2..sian aku tau...kempunan tauuuu..ahaks.anyway...congrats la berjaya wat makan2 tu...tahun depan turn aku plakkk...TUNGGUUUUUUUU

Yat Ekhram said...

anynomous,

hailaaaaa nak resepi soto ayam ke??

secret recipe :D hehe.

btw,bagi nama u dulu kang i ajar u cara2 masak soto yg jadi fav ramai tu :)

Yat Ekhram said...

za,

jgn jelessssssss..uamh ko ngan umah aku brp jengkal je tanak dtg :( :(

congrats?? haha..tq laling.Ala mmg acara makan2 ni selalu aku buat kat ghumah,zaman anak dara dulu rajen masak2 bawak p opis,now maasak kat uamh ajak kengkawan dtg umah pulak.
aku ske masak :)

elly_yang_comel said...

bukan tak nak datang..aritu mmg tak smpt nak nak kejar yat..betul.tak caya kau tanya abg bebel aku tu....itupun terkejar2 kitorg tu...

Yat Ekhram said...

za,

yola...yola...
aku tau ko very the bz sbb nak kawen.darah manis la katakan!
lagipon ko sure tgh on diet kan?? kan??? takot baju x muat kan??
hahaha.

sudah jgn berkejar2 an nagn abg bebel mu.kang jatoh payah wokey.awak tu nak naik pelamin.

D'Panther Nurul said...

wahh kak yat..setelah sekian menunggu.. akhirnyer siap sudah entry for open bumbung akak yer?? bumbung dah pasang balik belum?? nanti hujan masuk banjir plk. hehe..
.
.
betul tak nurul ckp kak yat & camera tak dpt di pisahkan..hehe. tgk saja pic open bumbungnyer.. sngtlah meriah..suka..suka.. sbb ade pic nurul jugak.. haha...
.
.
btw thanks yer akak sudi menjemput nurul.rugi pulak rasanyer tak rasa soto ayam akak..bunyi mcm sedap je kan..huhu..xpe.. maybe next time k.. Party Cavenzi.. ahaK!! :-)

D'Panther Nurul said...

wahh kak yat..setelah sekian menunggu.. akhirnyer siap sudah entry for open bumbung akak yer?? bumbung dah pasang balik belum?? nanti hujan masuk banjir plk. hehe..
.
.
betul tak nurul ckp kak yat & camera tak dpt di pisahkan..hehe. tgk saja pic open bumbungnyer.. sngtlah meriah..suka..suka.. sbb ade pic nurul jugak.. haha...
.
.
btw thanks yer akak sudi menjemput nurul.rugi pulak rasanyer tak rasa soto ayam akak..bunyi mcm sedap je kan..huhu..xpe.. maybe next time k.. Party Cavenzi.. ahaK!! :-)

Yat Ekhram said...

nurul,

tu dia 2 sekali komen dia :)

hahahaha..bumbung dah pasang balek dah,musim2 ujan gini bahaya kang banjir umah tak pat produce "qiestina"..hahaha.

Yeahh Nurul,dah 800 8000 kata kak yat patot jadik photog bukan org HR,salah pilih course,ngehhehe.Ntahla mmg sejak azali antu bergambo..dah tua gini agilah ske.Tula duwet tak ckp agi nak tangkap DSLR..

Hoho..tula rugi tak rase soto ayam.Kak yat pon tatau budak opis akka mmg addicted soto ayam akak masak tu.yg lucu siap ade yg repeat dtg malam tu semata2 kerna soto.Siap kata aku leh ngigau tak tido kalo tak makan soto ko..haha.lucu!

Takpe..takpe nanti byk agi party kak yat nak wat..aritu party peti chejuk..pasneh party Cavenzi or party LCD Tv.wakakakaka.nama pelik ckit tp vassss gitu..

bagi emel adress,akak emel gegambo chumel nurul tu.

D'Panther Nurul said...

alamak akak..
terlebih sudahh komen..hehe..
tu la akak..hujan je kan sekrang.. sangat la chejuk & besh utk tido.. hehe..
.
.
nurul doa cepat2 akak dpt tangkap DSLR tu yer.. leh ambik pic qistina & rayyan pulak nanti..amin.. hehe.. takde ke simptom2 uwekk2?? hehe..

sure mee soto akak de boom kan tu la semua yang rasa mesti addicted.. ish..bahaya tu.. hehe..nurul smpai2 je dah nmpak spageti.. faveret tu spageti tu.. tu tal terus terkam ke spageti.. ngeh3..

takpe2..next party nurul akan rasa..ececeh..btw ni email nurul..shasha_pcmc@yahoo.com..
thanks yer akak..:-)

Yat Ekhram said...

Yeahh nurul,

sgt besh tido dikala ujan2 lelebih agi ada bantal pelok ori ni hah :P
malam tadi after the merajuk2 part ngan abg ekhram we both p mamam & dia tulun urutkan leher akak yg terseliuh neh.Haha tula kan padahnye kecikkan ckit je ati suami.Tapi pg ni ok dah :)Siap abg ekhram kata lenkali jgn tggi suara ngan i..cheh! betullah keredhaan suami keredhaan allah juge.

hmmm..symtom uwek2 tak rase agi..nantilah malam ni "try'agi.haha.patotnye mmgu ni pyed la,kalo tak dtg tu jeng jeng jeng..baru tadi opismate akak bagi petua nak pregnant,nak dpt baby boy N gurl camana..nantila yek kite share.Nurul pon nak kawen dah kan..kena blaja tu dik!

hoho..tula terkam western saja nurul tu,ok takpe demi nurul kang bila2 dtg je umah akak masak la soto ayam :)

shima said...

salam Yat,

Sory ar, akak xdpt nk menghadirkan diri ke open bumbung Yat. Aqieff xsihat. Pas tu husband ckp xleh nak gi jauh2. takut dia xbaik sbb sunday tu kan kitaorg nak gi genting. sory yek yat. minta ampun.

along said...

isk isk.
komen2 da berunsur 26sx betul neh.
siap share petua,bgtau bila peot sgale bagai..adehlah.

citer kat email sudah, u don't have to let everyone know..or do u?



sesungguhnye tak related langsung dgn open hse kamu,yat.
ramai kwn yat, 800 8000 org dah ckp yat kaki photog padan la murah sgt rezki yat :)

i'm glad it went well,u deserve to celebrate it all out!

Yat Ekhram said...

kak shima,

tula sapalnye....

tggu punye tggu tak nampak pon bayang akak & handbag2 or hubby org kapal tu.lagipon yat mmg cam operator hp tak lepas ditgn aritu sbb mmg ramai amat call tak jupe umah.hehe.

Ohh ok kemaafan diterima.
Tape lenkali kite jupe yea.
yat baru received sms akak td openhouse invitation.

If time permitt sure yat serbu dtg!
nak geget2 aqieff yg cumel tu amik ka-ba-ro-kaf-alif-ta-nun.

Yat Ekhram said...

along,

sowi laling..bukan niat 26sx tuu..just guwau2 manje sbb lately & mase open house tu sume dok tye bile nak "bertiga" tula yat guwau2 kat dorg malam ni 'cube' lagi.haha.

seiyes bile dah kawen letih nak jawap soklan baby tu.hmm sape tanak baby,tp blom rezeki.Maaf yea long kalo sensitif :)


haha..ala dorg tu suke nyakat yat pasal photog tu,yela mmg yat tak leh pisah ngan camera.mmg hobi sejak kecik2.kalo bole bukak bisnes nanti pon bagus kan..

btw,terbaca blog leeds td alg p bangi,napa tak bwk adik2 singgah umah yat sekali? byk goodies for kids & ade wit raye utk kids :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails