yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, October 29, 2008

Kamu buatku tersenyum :D

Lalalalalalalalalalalalalalalalala~!


hehhehe..i'm damn so eksaited & happie baru lps dinner with darling hubby kat our sweet homme.

Today my menu is Ikan sweet sour + kubis campur sotong + Buah naga as dessert.
[buah naga fav Bee forever ]
Dah berkurun da buah naga tu dlm fridge tp kalo tak wifey dia ni tak belah & potong2kan tade harap la Bee nak makan.Sgt manje oke laki gwe itu!

Tingat agi SMS from bee mase sy kat opis ptg td;
"Huney..Hubby bawak laptop tau,huney jgn nanes'"

[ Hubby g Somban,jupe his mechanic tadi,beselah car obsessed cam dia mechanic da jdi kwn baik,ntahapehapentah..lol]

Lagipon time sy keja dia sgt super duper buhsan jadik househubby kat umah. So bg can la dia bermanje2 ngan kengkawan :D

Haha,i just read his sms maghrib tadi sbb bateri kong.
Padahal dia send sms tu kul 4 lebey td.
Kelalo gile jek bunyik sms tu baca pas solat maghrib tadi.haha.

Bukan ape rase lucu gile sbb terbayang muke bee gelak sambil cakap camtu. Tersengih2 la sy baca sms tu dalam mase tak bukak telekung agi.hehe.
Saiko angau.nguehehehehe.[pastu tetibe rindu bee]
Ape kess??


Saye tersenyum sndri sbb.. Bee faham sgt pangai wifey dia neh,sampai umah je musti bukak laptop kesayangan.
Maunye tak sayang beb,that baby Toshiba is my best bufday prezen ever from bee :D
Dah macam nyawa dah.
Mmg kehulur kehilir ku kendong "baby' tu.
Taleh berenggang.
Niela tempat main tenet,niela tempat dengo lagu,niela tmpt layan DVD & ofkos nilah tempat luahan rase kongsi suka duka ngan u all sume. Yg pasti nila peneman setia kala Bee jauh dimata berbulan-bulan itew.
Sgt impak maksima kegunaanya. Tq Bee sayang!!! kerana dirimu begitu berharga.


Perbualan sepasang laki bini di meja makan td;

Hubby: Tima kaceh huney,chedapp huney masak neh :D nyumm..nyumm..
Wife:
Chedappp?? patotla Bee senyap je makan,kusyuk tak tgk kiri kanan dah.[smbil gelak]

Hubby:
Beshla masak ikan sambal ni,2 eko Bee mamam.Esok musti huney wat bfast nasik goweng kan?
Wifey:
Mane Bee tau??
Hubby:
Huney kan huney hubby,hubby taula!

both of us tergelak bagai nak rak time neh.hahaha.Sgt lucu & lomentik je rase mase tu. [suke dia kata "huney kan huney hubby,cam suwwitt gile je words tu]
Seriyes tak tipoooooooo tau.Besh gile.


Pastu sambung agi..
Hubby: Mana dapat buah naga fav Hubby neh??

Wifey: Beselah,kan hubby..hubby huney !!!

:D
Haha.ntah hape-hape ntah laki bini ni kan??
U all yg meluat sile jgn baca.
Abaikan saje "kesaikoaan'' Yat ekhram ni oke :P

Cam ginila we all kengkadang cam matured,kengkadang cam budak2,
kengkadang manje-manje..kenkadang argue pasal tah hape-hape.
kengkadang gelak2 pastu kengkadang gado2 manje pasal mende remeh temeh jek.

Pasal channel tv pon bole declare war,tp 8 minit 8 saat pastu okla balek.
Tadelah adengan mogok lapo agi so far,eyhh silap mogok masak.
Kalo mogok lapo ok lagi,kalo mogok masak alamatnye bee kena makan megi la :P
Pakcek tu tawu masak megi & goweng telur je..hihi.


The secret recipe is..Sorg hangen,sorg kewl tu yg menyejahterakan umahtgga.
Sorg majuk sorg tukang pujuk walo tade madah2 bagai.
itulah org kata sweet sour alam perkahwinan.
Kalo baik je tade angin kus-kus melanda tadelah thrilled!!

So far alhamdulillah segalanya baik-baik saje.
7 bulan melayari chenta terindah dengan Bee..
Dah nampak dah true kaler after diijabkabul tp tape i'm oke jea.
Beselah manusia takkan ade yg sempurna. Menerima seadanya,itulah rahsia bahagia kesedapan berkekalan.
Petua turun temurun mak abah tuu.

Cam nak masak gak la,kena ade resepi & pastikan dengan penuh kaseh syg.
Kalo tawar tambahla gula ke garam ke Aji.
Barula "marbles".


Owh oke doke,before korang muntah ijo bluweekk ngan ceritera lomentik version yatekhram better i stop here.
Ini bukan rekaan semata-mata,sememangnye kena mengena dengan yatekhram.
Hahaha,ape daaa merapu?

Sesaja jek nak share senyuman + gelak+ saiko manje ngan u all malam ni.
Semoga tersenyum same yea :D
[ tagline:SENYUMAN ITU SEDEKAH,SILE JGN BERMOKE KETAT & EMO2 BAGAI]


:) :) :)

Gudnite & have a comfy sleep.
xoxo

6 comments:

syariah zolkifli said...

kak yat!!
kite rase kan td kite nmpak abg ekhram kak yat 2 kat maybank senawang lah!!
ehehehe

puterikurekure said...

betul la yat.
umur kahwin kite ngan awak sama je kan. dan memang akan nampak true colours masing2.
tapi, kalau dah sayang, terima dengan terbuka...

yup. kite pon cam awak. hari2 pon angau ngan laki sendirik. jangan kata kite, alang kat kilang pon selalu kena tegur ngan kawan2 dia sebab tetiba senyum sorang2. hehehe~

tu namanya, kite berdua ni kan yat, dah jumpa cinta sejati. gituuu~

Yat Ekhram said...

adik syer,

haaa kamu nampak hasben kesayangan akak kat maybank senawang?? musti g cucuk duit nak bikin keta la tu.siap dia.nguhehehehehe.

Dia mmg almost every day PD,Somban,senawang tu tmpt main dia jek.Bajet putrajaya ni cam seblah kg.Senang umah mak dia dekat.

p/s: Encem tak hasben kak yat live?? [bluweeeek :P]

Yat Ekhram said...

puteri,

yups kite kawen umo sama,26 kan! jadi mama agak2 sama umur tak?? awak dah ade tanda uwek2?? sy cam nak uwekk2 tp tatau la sbb makan tupat terlebih kot.hahaha.Kalo ade rezeki junior alhamdulillah :D

Ya betul,sy ngan hubby sy kan cinta PJJ tu yg makin tiap hari syg.Rindu-rinduan saje.Tak jupe 8 jam pon dah rindu tahap dewa wokey.
Angau :D

Seiyes bercinta lepas kawen agi besh sbb segalanya dah halal.Senang & diredhai allah.
yups tima ape adanya,dia dah tercipta utk kita sure dia yg terbaik Allah anugerahkan :)

Itulah alhamdulillah,allah kurniakan kite cinta sejati akhirnya.Harapnye kekal hingga hingga ke sorga kan awak..
amin~!

syariah zolkifli said...

ehehe...
owhh...kite pon org soromban gak...
erm...
muke dia childish ler..nggeeeee~~~
suke tgk pic kak yat ngn dia..
sgt seswai itu...~~
=) kne blnje taw nnt nie..
hahaha

Yat Ekhram said...

syer,

owh kamu pon somban?? la sedara mara la kite :P

ni kak yat sengsorg kat ghumah,hubby p somban agi.dia ajak tadi tp sgt tired la nak ikot pas balek keja.Bg can la dia jupe kwn2 time coti2.

haha,yeah hubby kesayangan kak yat mmg sgt childish.tula yg membikin atiku cair actually :D notty + manje je muka tak padan dah 30 thn ni.nguhahahahe.

suke tgk pic kak yat ngan hubby?
tengkiu :) kami mmg sgt photogedix.
abg ekhram agila muke jenis ape saja aksi "menjadi".

banje?? bole..bile mau??
MCD jomm!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails