yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, October 15, 2008

Hanimun @ Genting Part 2

Owh well as promised..

Sebab byk sgt request soh update hanimun part 2 makanye dlm kesibokkan menjadi wifey sempat2 gak update neh :P
[ byk gile org komen kat fs kata cepatlaaaaa update blog,suke baca & bloghopping]
Tq my readers,sy tulih sesaja suka suki jek.
Kalo my blog make u all happy,i'm also happpppiee tooo :)
Tima kaceh yek spend mase itu emas di "umah" saye.
Mwaaaaaaaahs.

Hmm oke while su update this entry,Hubby layan bola kat ASTRO sambil golek2 & wifey main ngan "ladybird" net surfing.
Bee kata it's oke asal u ada seblah i je..hehehe.
lelagi musim ujan-ujan nie kan.
Hubby manje :)

Ok day 2 pulak,

Us decide nak spend seharian tu bersama2 kat Outdoor theme park nak try segala games & permainan yg mencabar lagi menakutkan itu.
Btw,utk aktiviti aktiviti extreme tak berani la nak try sgt just naik roller coaster yg "pirate ship" tu jek.
haha..mementangla org kapal,nak main unsur2 kekapalan je!
Mase naik "kapal" tu ya rabbbi rolling gile babas,sy dah pening2 gile.
Trn bawah tu rase nak muntah teros p beli ribena.
Tobattla tanak naik agi.
Bee kata,aik camana nak ikot i naik kapal neh?? kat kapal lagi dasat rollingnye.
Huh takpela tak pat naik kapal pon sayang oii.
I tak rela berpening2 spt itu.
dahla nanti nak berpening2 & loya-loya sbb "sakit buatan" Bee :P


Ok layan the moments we had through during our bestest hanimun;

oke our fun time begin here..ticket utk adult RM 38 sorg,mainla smpi pengsan sehari tu.
dapat gelang tuuu..



Ni hah pirate ship yg buat gwe loya & pening nak mati.hehe.


Then,hubby bz tanya mana arena of stars tmpt byk anugerah2 prestij tu..
laa..kat sini jek upernya..Cheh,bergaya ala artis la jap kan :P


Bergambo jgn tak bergambo..rugi ahhh tak bawak tripod kalo tak bole gambo geli2 bak kata Kak Alina :P

Ok lapo la pulak Bee kata,meh pekena sweet corn Fav bee dolu!
Dia mmg antu jagung kalo p paso malam tu mmg item wajib beli.
Wokey kang Bee benti sailing kite tanam jagung & jual jagung oke :P
[sgt bisnes minded kan wifey..kihkihkih]

Sile jgn jelesss melihat aksi org baru 7 bulan kawen ini.
Yea suami sy ske suap sy makan & dia pon ske disuap bile makan macam baby.wehhheee~!
Emmi selalu jeles tgk gaya we all camneh.kekekeke.
Tula aku soh kawen tanak.


Jalan punye jalan tetibe we all rase cam kat LONDON sbb ada bus ala-ala london.
Hubby eksaited sbb ada tulisan Chelsea kat bus tu.
Huh,kalo da dasar die hard fan Chelsea tu kan.Sggp oke tak tido semata2 Chelsea.
Yg besh tu flat bus tu J.
J stand for jawa johor.Kihkihkih.
[ bangga siot jadik anak jawa johor]

Owh musti bergambo gedix saiko adik2 bahawa kami suda fly ke london.
Cian musti Adik & Akin caye neh.




See the pemandangan,itula hotel kami "bermanja2 berdua-duaan"
Oh kanak2 yg itu sgt chumel bermain2.
Terbayang beshnya nanti ada Qiestina & Rayyan,harus mama baba ajak P sini.
kihkihkihkih.



Ok kite p tgk dinosour sambil naik bot la pulak..
Gelappppppnye terowong tu..takotttttt.
Nasib baik bole pelok2 Bee saye.


Ok Before we say goodbye to outdoor theme park,boating lomentik berdua lebih baik dulu;
Cheh,tetibe teringat Citer Azura tu yg Jamal & ogy tu nyanyi lagu sandarkan pd kenangan.

lalalalalalalalalalalalala~!

lenguh gile kaki kayuh cam naik beskal oke.
Tapi muke tetap maintain happy sbb Bee ada dcc.
Besh gile kan sayang??

Seblom meninggalkan arena of stars..cecewahhh..sy sempat merembat barang2 mau dijadikan souvenier buat bestest sahabat Eyta,santekkkk kain selendang tuuu!!
Selendang ke?? ntah aku pon x tau apa nama scientifik dia?
Pengurang kesejukkan & penambah gaya gitu.



Tgk muke Bee saye sgt chumel cam bebudak pakai snow cap.
Dahla sume org ingat dia baru 27 years old.Padahal umo dah abes kalender tu!
Wifey jek muda remaja agi baru 16.
Ahh menci [ tande jeles kat bee]
Shukeeeeeeeenye dia :)



sile lihat mangsa penderaan bini itu.
hahaha cam chumel pulak.
Bee kata layaaaaaaaann.. [ cam ayat Kamal Bestman dia tuu :P]


Ok last but not at least indoor games pulak,
Sile lihat gaya pemanah ala2 pro itu.
Tembak tepat tu beb.
Berat tak hengat tau menatang tu.

yeaaaah panahan asmara mengena sudaaaaaa..



HANIMUN DAY 3

Huwaaaaaa cedehhh..saatnye utk meninggalkan akademi..
apa daaaa akademi?
Saatnye utk meninggalkan kota keriangan kian tiba.
:( :(
Tak puas bermanja-manje berdua-duaan tanpa diganggu oleh pencegah maksiat.
[ korang tau x kiteorg tak ada sijil nikah pon..kan ilang mase kena copet aritu,tak amik agi yg yg ORI kat Johor]
tapi takde ponnn org kaco2 ketuk bilik.hehehehhehe.
Kalo dah muke married tu,org tau jek eyh!
Ade cop jakim.kikihkihkih.

See hubby tergelak bosa dpt beli pedang samurai fav dia kat kiosk Vietnam kot.
Tah hapa2 la suami ku sayang ini.
Dia kata nak beli yg beso kat China pulak.
Duh..sokati bee la.


Before check out..mamam bfast dolu kat level 8,First world hotel.
Okla makanan dia..layannn.
Kali ni we all g awal pagi ckit takot makanan abes.hihihi.

suko ati sbb Bee tulun buatkan air..chedaaaapp!



Dan ini antara candidsyndrome by his beloved wifey :D
[ mati gwe bee marah gambo dia seantero blogsphera tgkkk,bkn ape just nak betau dia dah x available.. SUAMI ORG.hehe]

Hasben sape la nie eyh??? makan,tido,golek2 baca majalah keta..



Lopeh siap2 kemas all the bagasi & mandi bersiap semua we leave our hanimun suite.
Huwaa cam berat ati gile nak balek Putrajaya.
rase cam nak spend time jek ngan Bee kat sana.
Besh oke,susah nak rase 3 hari sesaat pon tak berpisah.
Slalu sy busy keja,kul 5.30 baru suami tersayang tu amik kat opis.
[Kadang2 lunch sesama gak bile dia tak kemana2]
Pastu balek masak2,dinner sesama,golek2 pastu around 11-12mlm both of us zzzzzzzz.
Limited gile time bersame tu.

Ok bye-bye our bestest hanimun.Lenkali kite berhanimun agi oke..

Lopeh dah anta beg sume masuk dlm keta,Hubby ajak main snow dulu kat First World Plaza.
Woweeeeee gile gaban mmg sejuk amat kat dalam tu.
Malangnya camera not allowed so kami amik gambo guna photog yg disediakan.
Mahal tu weh..60 henngget 4 keping jek.
tapi takpela memory tak boley jual beli,we all layaaaaan jek.

Tapi tak sokaaaa kasut but yg disediakan tu..mucukkkkkk :( :(
terpaksa je dlm geli2 kena paksa pakai.


Jom merasai kesejukkan salji di Malaysia.
Bee kata kalo salji betul 800 8000 kali agi sejokkk.
Mak aihhh.


Oke sekian saja entry hanimun kami yg tak seberapa ini.
Untuk merasai pengalaman sebenar silelah menjejaki kaki ke kota keriangan itu.
Seiyes mmg besh bagi sape yg ske main2 advantures & ske bersejukk-sejukkan.
Lelagi g yg tersayang,mmg heaven oke.
Takyah g jejauh kat Mesia ni pon macam-amacam ado.
[Promote visit Mesia la pulak :P]
Cume pastikan bawak $$$ lebey sbb mahal amat makanan kat atas tu.
Lagi bagus bawak siap2 jajan sume dr bawah.
Jajan??? korang tau kan jajan tu ape?
Kalo tatau p tanye kengkawan org Johor.
hehehheehe.

Btw,i'm so damnly happy sbb dapat akhirnye jenjalan hanimun ngan Bee.
Tak kesahla dekat pon takpe asal dapat bedua lebih baik.
Lenkali bole plan g jejauh ckit.
Mase sgt constraint,$$$ pon.
Yg penting ape???
Happppppppppieeeeeeeeeeeeee :) :)
[ nada bling bling mata bersinar cahaya cinta]

Si tukang shoot @ self snap terhebat,nantikan course photog sy di Open house kami weken neh.
hahahaha.

Till then..Chiowwwww :)

3 comments:

alina said...

heheheh kteorg pun x amik lagi sijil nikah yg ori.. dh 7 bulan kawin.. baget busy.. hubby ckp amik masa register myKid bb nanti.. hehhe
pasni g CH lak.. kt sana ada lg bnyk jagung... "jagung mutiara".. best..
bwk tripod... leh buat aksi geli2 yg tangkap maut punya... mcm kteorg.. miahahha

Yat Ekhram said...

kak alina,

wakakkakaka samala kite yek tak ada sijil nikah kemana-mana berdua-duaan.yat saja la nak tgk ada JAWI tangkap ke time dating2 tp takdela pulok.Org dah kawen ni muke suci murni tulus mulus kot :)

Tula sapal asik balek kluang tak tingat nak p pej agama.takpela..yg penting mmg status dah mmg halal.kalo kena tangkap gak siap la yat nak tayang cincin kawen bling2 neh.kalo tak pueh hati gak yat tunjuk la video kawen akad nikah background tercipta untukku tu.pastu hambek ko custom album skali.wakakakkaka.

yeahhh time bercinta aritu ade sekali g CH kak,besssh kan.siap beli stoberi berkilo2.huhu tula lenkali tripod harus dibeli.yat antu amik gambo geli2 neh.hehe.

a.i.n.h.u.s.n.a said...

kak yat, besh nyeeeeee..
sy penah gak g genting dulu gn hubby..time tu br kenal...xbez sgt..
nti pas kawen nak g lagi la..heheheheh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails