yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, November 2, 2008

Quality time Happy Us :)

Dan berakhirlah syawal yg mulia,sekejap je kan mase berlalu??
Rase cam tak puas je beraya sakan ngan Bee kali nie.
Syawal kali pertama as husband & wifey.
Last week both of us tawaf 1 kl & nogori utk attend invitation memacam aktiviti like open house,housewarming kenduri,bowling with fwenz & also sehati berkaloke [ ni pon consider raye kan?? ] haha.

Cuti 3 ari tu kami p open house sana sini dari pagi smpi ke tengah malam.
Sgt penat & kenyang.
Sgt besh juge jupe sanak saudara & kengkawan.
Time ginila kan nak gathering bagai,sy happpie.
Plus ade Bee bersame agila semangat :D

Oke baby homme yatekhram tak sah kalo tade entry bergambo..
so layaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan :D


Ni beraya open house g umah my lovely rummate mase kat UPM dulu.
Puan Yan yg tgh membuyung kali ke-2.[ patla betau aku ilmu2 mama kat aku] produktif siot!
Her doter Malisa sgt chumel & seiras mamanye.
Antie yat gerammmmm!
Bee cam besela acara makan2 amat digemarinya,tgk tuu dia makan saje.
Yan..aku cam tak caya ko dah nak ade anak 2 tau!!

Nie pulak my siblings gathering @ Umah Kak Y.
umah dia dekat je ngan umah yatekhram,seblah blok je.[nasib baik tade tali,kalo tak gayut je nak smpi umah dia] haha.
Bagus adik beradik dok dekat2 neh,kot2 beras abes kat umah boley mintak ckit.nguehehe.
Lagipon nature of work bee buatkan ku selalu ditinggalkan,so okla kakak dekat.
Melambak makanan kak y masak.plg besh karipap tu mmg gwe addicted.
Manyak sedappp wooo.sape nak rase boley tempah no nya 8888.haha.cubela dial.




Nie pulak housewarming peranten baru kite Puan Hawa & incik Rafezi kat Dengkil.
Hawa is my fwenz still darjah 1 oke.
terpisah berbelas2 tahun last2 terjupe balek dek penangan resume Civil Engineer yg dihantarnya ke meja HR personnel ini.haha,besh kan?

Owhh sgt dekat nagn Putrajaya tp sosat barat carik umah dorg.
Sangat santekk umah dorg,bosa gile..semi D katakan.
Hmm umah camnila yg we all carik actually,landed sonang nak parking keta & Bee hari2 bole belek keta kesayangan dia.Boleh tanam2 munge.Bole bela meowww..
Tapi still cari area yg sesuai utk kami beli umah.[aminnn..ade rezeki insyallah]

Hawa masak makaroni goweng.
Chedaaaaap.bole aku tiru resepi ko eyh wa?
Dah jadik bini org kenala mantapkan skill memasak.ye tak??
Tima kaceh yea wa jumput we all. Lenkali laki aku sailing & laki ko outstation kite lepak2 same eyh :D
Dan ini aktiviti geng muda mudi yg disertai pasangan dah kawen yg muda remaja mcm kami;

Gapo dia???
ahahahaha..apa lagi it's bowling time.
lately ni slalu pulak p main bowling,ade geng beramai2 tu yg besh!
Kuar ramai2,sembang2,makan2,main2 n nyanyi-nyanyi.
Sape kata dah kawen tak enjoy beb????
[ ditujukan khas buat mereka yg rase kawen adalah tak besh & taleh enjoy lagi.]
Silap persepsi tuuu.dah kawen lagi besh nak kepit ngan pasangan dah halal oke.
Buat ape2 yg tak bertentangan syariat ngan somi/isteri sume dapat pahala,tanak ke??


Ok enjoiceeeeeeee :D



Hubby mmg terror dah main bowling.Strike byk kali.
Sy pulak main ikot soka.haha.tapi takpela yg pntg rase release tensi bile dapat baling tu.
Yela dah penat2 balek keja,p main-main besh je rase.
Ringan je pale ni.
Gud therapy selain pelukan kaseh syg Bee tu :D
[tak caye u guys buat,lihat hasilnya]

And sesi bergumbira diteroskan lagi dengan karaoke asal boley.
Bukan nyanyi dlm karaoke jamban oke.
Ni book bilik baekk punye.Sound system siap LCD tv tip top punye.

Memasing tunjuk skill melalak paling besh.
Walo suara tak sesedap CT nurhalija & Jamal tp dorg mmg besh layaaaaaaan.
Rini & Eyta kemain agi siap layan dangdut.Nasib baik tak goyang Inul.haha.
Bee pulak cam beselah layan lagu rock kapal dia.
Eyh apa da kapal,ROCK KAPAK la..cinta kristal la,ntahape2 lagi smpi ilang sora.
Serieyes sy berguling2 gelak tgk style dia nyanyi.Asal boleh jea.hahahahahaha.
Pehtu kami siap berduet la kan,lagu Jangan Pisahkan..cam Deddy dores ngan Mayang Sari gitu!
[ To emmi tantekkkkk,JANGAN JELESSSSSSSS] :P

To me every moments with my hasben tak bole dibeli ngan $$$$
I'm damn happy bile dia ada disisi,share segalanya bersame.
Utk pasangan PJJ cam kami,tiap mase adalah sgt berharga.
Quality time is so so important to us.
Dah kawen near 8 mths,tapi hanya 4 bulan dok bersame.
Selebihnya masing2 saling merindu dr kejauhan.
Tapi jupe sekali-sekala cam nie mmg besh,tak sempat nak gado2.
Kalo ade pon besela gado2 manje,sedangkan lidah agi tergeget inikan pulak laki bini.
Adatla tu kan!

Resepi bahagia?
dlm umur perkahwinan yg maseh ijau ni kami amalkan give n take.Tolerate with each other.
saling memahami & menyokong.
Juge trust each other.
Itu elemen terpenting dlm tiap relationship.
dan kami sentiasa berdoa moga perkahwinan kami kekal ke tarikan nafas terakhir.
Sentiasa dihiasi kaseh syg & chenta.
Insya allah..

Dan ini semalam punye aksi terlampau & termanje mase we all otw nak balek umah MIL kat PD.
Weken adelah hari yg wajib bersama family Bee kat PD.
Menantu antooo ni ikot jela,yat tak kesahhh.
Asal Bee ada disisi.hehe.
Adenya suami tersayang disisi sememangnya saat terindah yg sy sokaaa :D
Pehtu musti nak snap saat2 happie with Bee.
[inilah pengobat kerinduan kala bee jauh kat kapal tuuu.sob**sob**]

Self snap je ni tau,ripley's believe it or not??

Tukang tembak: Ofkos wifey incik Mohd Ekhram Sharif
Tukang Hedit cun punye: ofkos Huney to the Bee :D
Camera: Olympus 8.0 Megapixel.

Oke doke,sekian.
Dah penat amat hedit gambo & upload gambo ngan maxis broadband yg maha siput di PD neh.
Nak ajak Bee lalaallalalala bercanda ditepian pantai la pulak :D
[untung kan umah dia tepi laut??]




Dear Hubby..
Your love is the music of my heart...

~ mwaaaaaaaaaaahs~

12 comments:

elly_yang_comel said...

amboi amboi..
saje nak bagi aku jelesss ehhhh
ni yg tak sabooo nie

yat!
aku dup dap nie...tak sampai sebulan pun lagi nie..

p/s : bila nak bagi aku tips ehemmm ehemmmm

Yat Ekhram said...

za,

besela misi membakar2 bakal peranten cam ko.heheheheheh.
sabo2 tak lama agi dah nak besatu berkongsi bantal & comforter nagn laki ko tu.Jgn time tu ko gadoh rebut "space" dah :P

Dup dap dup dap.
part mana ko plg sherammm??
jgn takot besh jadik wifey.

Tips? taleh reveal here.nantii org kata aku citer porno pulak,mementangla dah ade pengalaman.kite koling2 la yek.

Bwak bertenang,dimulakan dengan bismillah :)

Marsha~ said...

30 okt sampai 1nov kita kat presint 9.. shopping kat alamanda.. nak contact yat tapi tatau mcm mana.. next time lah ye? hehe

Yat Ekhram said...

Marsha,
adoyaaiiii awak kat precint 9 dah??
dekat gile tu ngan umah kite tau.

Tula kite pon tatau no hp awak,nanti msg kat inbox fwenster eyh.:D
kalo tak harus bole minum2 skali.
Nak geget pipi A'qila amik berkat.

ungu violet said...

umah kat putrajaya memang cantik2 kan?

yat keje putrajaya ke?

Yat Ekhram said...

yups umah putrajaya mmg cantek2 n design dia ekslusif,tade pagar2 bagai..kunun mesra jiran la.

tapi mahal yg amaaaaaaaaatt,tak mampu kite nak beli :( :(
kalo tak mmg ske sgt dok sini segala facilities ade,nak g opis homen dekat2 je.

yups,yat keja kat putrajaya,precint 9.Keja ngan GLC co under kementerian kewangan.

ungu violet said...

ic..

saya keje presint 2, kastam.

kalau jumpa tgh mkn kat teja ke helo2 la ye!

:))

hAizi si bObOb said...

ohhh,,,
patotla baju sehati berdansa je olwez,,(bace shoutbox,,ehe)
mst bli2 mse hubby kt kapal kn,,
ehehe :P

comel r gambo g karaoke tuh,,
weewiit!!=)

Yat Ekhram said...

ungu violet,

oh awak keja kastam kat MOF tu la kan?? haiaaaaalaa sgt dekat tuu.

so now dok mana??
dah nak kawen da kan?

tula kalo nampak sy kat teja foodcourt belakang opis sy tu tegorla yea,sy nie type tak cam org sgt :D [ but mesra alam tau]

boley lepak2 minum..

Yat Ekhram said...

Haizi,

yeahh sehati berdansa..tau takpe! kalo nak tau kak yat slalu gak menari2 ngan abg kat umah.step ntah hape2 ntah ikot sokaaa :D

Yups baju2 tu byk dibeli time abg kat kapal,terapi indu tu lahh dia sopeng.Kalo dia ade payah nak sopeng baju2 sbb abg ekhram type tak ske akak bazir2 beli baju.

tapi dia ske tiap pilihan akak,tu yg bsehh :D now dia dah tau slalu sedondon kaler ngan akak,kdg2 tak janji pon tup2 baju tersama kaler.kalo dah jodoh gitu!

ungu violet said...

a'ah kat MOF tu.
farah suka g mkn kat teja tu, best!
now dok kat semenyih, berulang ke pjaya..

boley2, bole kita eratkan silaturrahim..hehe

Yat Ekhram said...

oho kat teja tu ada wifi agi.dulu at sellalu lepak makan sambil wifi,now dah ade maxis broadband dah tak lepak2 sgt :D

oke2 roger tau nanti,emel no hp awak kat emel kite yat@pblt.com.my.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails