yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, September 28, 2008

Balek Kampung halaman asmara :)

Dan tibalah masenya sume umat islam berpusu-pusu pulang ke kampung beraya.
I guess mulai semalam org dah bole baring atas jalan kat KL kot!
coz tgk parking keta kat area umah kami almost empty.Miracle bebeh.


Kami,tawon nie pertama kali sbg hubby & wifey juge pulang ke kg halaman asmara utk meraikan aidilfitri.
Spt yg dipersetujui,both of us will celebrate raya memula kat umah MIL dulu.
mengalah utk incik hubby kesayangan sy tu.
Tapela,nanti raya ke 2 or 3 kami kan pulang ke Kluang kg sy pulak :)
Eksaited tetap dirasai walo balek kg hubby,walo PD-Putrajaya tu mmg dah mcm seblah kg bg bee.
Yelah time cuti ni,bile sy keja dia musti balek umah mak dia almost every day.
Bagus kan dier,anak yg soleh =)

Well,1st time balek kg utk raye beri pengalaman baru for us
Sy sejak pg agi dah packing segala brg nak bawak alik.
Dengan bag baju ala2 beg AF tu,byk gile baju kena bawak.
Yelah maybe sy akan bercuti till 7 OCT,sbb Company kena mewajibkan every staff cuti till 5 OCT tu.[bgs kan PBLT) hehheeh..wat cumpulsory leave agi 3 hari tau.

Balek raye kali ini sgtlah lain dr zaman bujang..
Bknye kena fikir keperluan suami & MIL!!
Baju melayu johor dia kaler maroon tu & sy bawak gak 2 helai bj melayu mase nikah aritu spare kot2 bee nak join abah p marhaban akt Johor nanti.
Antara yg dibawak,Bag baju hubby yg selalu dia bawak naik kapal,bag sy,kuih2 raye [kuih tunjuk jea ]utk MIL,tak ketinggalan custom album wedding kami [ gile byk request org nak tgk gambo kawen peranten yg dah tak brp baru neh :P]

Oh yea.. semesstinya item wajib bawak Laptop,digital camera & ofkos my maxis broadband bg tujuan berblogging & surf tenet kat ghumah.[senang tranfer wit raye guna maybank 2u jek,hihihi]
Raya mmg raye,internet wajib surf gak [ dlm keta pon bole surf,busan2 otw kemana-mana] while incik hubby drive.
Yg kelako tu,incik hubby pulak berkali2 mengingatkan
" huney kabel laptop jgn lupe..huney, charger kamera tu dah masuk dlm bag belom??
Ahaks,sesungguhnya suami sy mmg sgt memahami wifey dia yg gile gadget tu sume.
Tq laling...i lap u beri2 strong la!!

ok bye-bye umah ku syurgaku..taking care..hiks :P



Before berangkat,Bee busy ensure his "power of dreams" in very tip top condition while me busy took his pixas.kakakakakakka.
Adoyaaai..penuh gile keta ngan our raye stuff.
Bonet full,seat belakang full.Gilos ahhh!
Pastu smpt bee kata;
camana ni huney kalo kite dah ade Qiestina nanti?? Brg kite dah byk gini,brg dia jek dah half keta ngan carseat,stroller bagai mane nak tarok??
Then me replied:Nguhehehhehehehe,kena beli lori kot bee :P

Dalam keta as usual lagu raye kedegang2 kat sume stesen radio la kan spjg Otw tu.
Hubby said:Bee cam tak caya la,tawon nie bee beraya ngan isteri [ sambil sengih memanjang]
Wifey: Huney pon cam tak caye,kite dpt raye sesama thn ni as hubby & wifey.Besh kan bee?


Wokey ready to go..bismillahirahmanirohim..

Peh tu kuar lagu aizad kat Hot fm,we all pon nyanyi lagu
"Hanya kau yg mampu" sesama..[lagu Fav hubby]
Beshh gile ahh.

Then both of us gelak2 macam nak mati.
Tak hengat punye gelak.
Hahaha,ntah ape yg kelako tak taula,tp mmg happy yg amaaaat kiteorg mase tu.
Rase cam suwit gile jea,1st time melalui pengalaman balek kg for raya,hubby ofkos plg happy sbb seaman mcm dia tak suka suki dpt cuti time raye.
Sekali thn ni mmg rezeki kawen agaknye,dapat cuti posa & raya dekat 2 bulan :)
Alhamdulillah..

Dalam perjalanan balek PD tu kami sempat singgah Nilai 3 jap.
Beli munge mau bagi MIL ,ini anak menantu mau mendecor itu rumah secantik mungkin di hari lebaran yg berbahagia ini.Chewaaah!
kebetulan bee balek kali ni,gigihla dia cat rumah mak dia kaler ijau pucuk pisang.
Sambut menantu baru/wifey ni punye pasal,kaler harusla meriah kan bee??
hehehehehe..

Owh oke,raye dah tinggal 2 ari jek lagi.
Sudahkan korang menunaikan zakat fitrah?
Sy kali ini suda ade suami yg membayarkan zakat..hehehehe.
Kebetulan aritu P jalan TAR mae sopeng ade amil kat khemah2 tu teros la bee bayo zakat fitrah sesiap.
Senang kan,PPZ dah letak amil kat byk tempat utk kite sume tunaikan rukun islam.
tawon lepas sy bayo sndri,thn ni alhamdulillah sy dah jd tnggungjawap bee.
Rm 5.20 utk Kl area,tmpt lain tak sure la berapa hengget.
Tak kesahla,mmg kewajipan kita utk laksanakanya.
muda-mudahan Allah lipat gandakan rezeki kita.

Sekali tgk bee salam amil tu tingat our Akad aritu..hehehehehe..
[ gambo bukan niat utk menunjuk,just gambo hiasan saje,harap maklum)


Owh oke doke,have to stop here.
Maseh ade byk keja mendecor umah MIL harus dilangsaikan.
[ Cian bee gigih mesin rumput & cat umah sengsorang tu] nak buatkan air posa lak.
Till then,Nak p masukkan wit ghaye dlm sampul pulak.
Tgh fikir2 nak bagi berape hengget utk mak abah,MIL,adik2 & sekup sekapat neh.
Maklumla ini tawon sudah 2 family,allotmentnye suda tukar maaa..
K..taking care :)

8 comments:

D'Panther Nurul said...

wah..kak yat..begitu gumbira hati balik kampung..hehe...

jom kita nyanyi lagu..."balik kampung.. ooooo.. balik kampung.. hati riang..".. hehe..

:-)

selamat hari raya kak yat... maaf zahir batin..:-)

shima said...

Selamat Hari Raya Yat. Dah sampai kg ye. Akak blik Tangkak esok...Jemput dtg umah mak akak. Exit Tangkak..dah dekat sgt. kalu nak dtg calling2 ye.

Apash said...

RM5.20 je kat KL?? Kat Ipoh dah RM7..Anyway selamat hari raya yat&ekhram..sama le kita tahun nie 1st time sambut raya as hubby&wifey..

along said...

cuti smpai 7 sept?

bia betik yat.
7 sept tawun depan?
ke tawun neh?

hehehe.
exsaited benor la tuh nak tulis.

7 oct puan yat oy.
tarikh bersejarah, saya declare sape cuti arituh untuk org² spesel je.

carik along kat PD raya neh!!!

Yat Ekhram said...
This comment has been removed by the author.
Yat Ekhram said...

Nurul:hohohoho balek kampung hati riang..mustilah happy beb,tawon 1st kawen ni hubby ade dcc time raye :)
Nanti nurul kan alaminya after jd bini org kapal itu..

kak shima:insya allah harusla yat ke tangkak nanti if berkesempatan.
Nanti if yat wat open house ajak org kapal tu skali dtg ghumah ngan "handbag2' yea :)

Apash"ha'ah 5.20 sen jek,okla kan.
yups marilah kita bergumbira meraiakn raya berdua lebih baik thn neh.thn depan apash bertiga dah kan?? doakan yat pon bertiga :)

along: adooooooooyaiii.sekali silap tarikh daaa..ni sume penangan flu punye sapal.tak brp cihat la lately neh..
hehehe..ampun.yat ingat itu tarikh keramat along dilahirkan jugaa.Baru kejap tadi tiup2 lilin,adik ipar punye besday.
Mehla beraya umah MIL sy!!

marwan masri said...

kak yat ...
salomat hari rayo ...
haha lawak gile cat rumah pakai coverall kapal ...

Yat Ekhram said...

wannn...

Samat ari raya tooo :)
Mintak maaf ye kalo ade tersilap taip ke terkasar bahasa..

tau takpe,abg ekhram mu mmg semangat ke engineeran kapal yg terserlah..taleh balh overall kapal dia tu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails