yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, September 23, 2008

Jenjalan Cari Makan @ Melaka pulak

Aik dah 1.15 ptg??
Time to lunch,eyh break sekejap.
Bz gile ahh lately,nak cuti raya neh.
Tapi lega gaji staff sume dah release & siap ngan bonus raya.
Alhamdulillah =)

Maseh lagi preparation for Aidilfitri Eve.
Hubby ajak p Nilai 3 last sunday for survey his Helikopter & beli cat umah mak dia tp bile smpi situ ahh sudah.. niat asal sy nak beli bunge jek utk mak mertua [ 1st time ade mak mertua katakan].
Ni kan anak menantu kesayangan mak PD [ hubby yg kata gitu oke]
Harusla amik hati ibu mertua.

Tetibe nampak karpet bulu kucen yg chantek,ahh apalgi rembat la.
Beli 2 dapat 50 hengget je selai.
One for our sweet home and one for Mak sy kat Johor.[ harus ske gile ahh mak tu nanti]
Besh gile gegolek,mmg lembut sesangat cam bulu kucen.
Hubby la plg suke golek-golek kat karpet tu sambil layan LCD tv.
Macam baby wokey :P

Pastu dah kawen nie,beli la bekas kuih raye yg kaca-kaca tu.
nampak ekslusif la,hubby yg pilih.[ hubby yg pilih tau,bkn sy..dasat kan]
Dia sgt teliti oke nak tgk ade defect ke tak.[ mmg sgt semangat nak beraye kat darat si tukang perabes kuih raye tu]
Murah je 7 bijik siap tempat angkat yg steel tu 50 hengget jek.worth it la kan!
Mak ikot je la.
Laki mak bayo kan!
hehehehehehe.


[ laki bini busy bee sopeng raye kat Nilai 3,panaaaaaaasss oke ]


Pastu tgh2 sopeng tu dah kul 4 lebih oke bole pulak hubby kuar idea spontan ajak nak makan ikan bakar kat Umbai melaka.
Dia soh sy roger my bestfwenz Emmi yg mmg org melaka tu.
Tup2 minah tu mmg free.
Pastu sy roger pulak beshfwenz Hubby Incik K nama sebeno tu join same.
Bertiga tak besh,berempat lebey baik kan!
Solat asar sesiap kat Nilai pastu gerak teros ke Umbai Melaka.

Apalagi masetu dah kul 6 kami singgah Shell R & R somban beli air kotak & Dunkin Donuts.
Mmg tak sempatnya nak smpi melaka time tepat berbuka.
Hubby bawak his power of dream ala schumacher la aritu.
Laju yg amat,kecot pewot den nie oke.

Sesampai je sana sy & emmi order la.
Yay seafood bebeh!
I liokeeeeeeeeeeeee it so so damn much.
Hubby jeling je sy order ketam & kupang.
pastu sutun goweng tepung.nyummm..nyum..
Kena cubit2,cakit tauuu.
Dia tak bg sy makan cfood coz allergic,tp sy bantai gakk!
Ampun sayang,pagi raya kang huney mintak maaa'hap eyh :)


Besh gile wa cakap lu makan ikan bakar kat Umbai Melaka.Jomla g lagi Jommm!


Pas berbuke we all teros p Umah emmi yg tak jauh dari Umbai.
Tumpang solat maghrib & Isyak,wat jamak qasar sesiap.
Pehtu ingat smpi situ jela our gathering upernya kaki jalan tu [hubby] ajak p jenjalan Melaka la pulak.
Cian dia nak tgk pameran Alien kat MITC tak kesaampaian.
Mana de alien da time bulan posa gini cayaaaaaaaaaaang!
Pehtu apalagi si penggemar No 1 MCD nie [penyumbang keuntungan MCD No 1 di Mesia kot]
ajak kami menyupper kan diri @ bersahur kat MCD melaka raya.
Mmg happening wokey,siap gedegang2 lagu raya kat MCD time tu.
Arghhh blissnye makan bubur ayam & ayam goweng.

MCD maniac tgh ngap ngap ngap sambil lepaking with bestest fwenz


Sesampai umah mak mertua sy kat Telok kemang PD dah pukul 3 pagi.
Duh Ngantoknye.
Tapi tetap bgn masak nasi goweng utk hubby & tetamu2 kami itu.
cecampak je ponnn..tapi licin.
Tq Emmi & Incik K yg beshh.
Hengkorang bebetul member yg besh gile ahh.
lenkali kite runner Penang lak makan char kuew teow.
Bile ahh nak buat keja gile nie?? p penang semata2 nak makan je?
Bile ? Bile??
Yat & Ekhram tak kesahhh!
Aritu dah p cameron semata2 nak lunch daa.
Hiks,hubby sy mmg rajen berjalan,bini dia ponn.
Mmg sehati sejiwa sejawa wokey bab travelling ni.
Time dia cuti2 cengginila nak ajak dia ke bintang bulan sekalipon.
Tula kebeshan kawen ngan org kapal kot,tak berkira sbb jarang spend time =)
Tq my dear darling.


Dan inilah gaya sahur hasben sy pagi tadi,
sendiri masukkan roti john dlm microwave bagi panas.
Pastu sy masak mihun goweng utk dia [ hubby wajib makan berat]

suami mithali sedang membantu tolong tgk & makan


Duhhh tak beshnya tinggal 7 hari jea posa ngan hubby tawon nie.
Tak beshnyaaaaaaaaa..
Sy suke posa ngan dia.
Solat sesama,sahur & ofkos berbuka sesama.
Sgtla kualiti time.
Sgt tenang & bahagia bile bersama dia.
lelagi time pas solat sesama tu,he kiss my forehead & i kiss his hand and cheek.
Owhh sgt indah perasaan itu.
No words can describe.
Nikmatnya hidup berkawen.
Alhamdulillah,Ya allah.. moga kebahagiaan ini abadi hingga ke syurga.

But i'm so glad tawon nie dapat berpuasa dr hari 1st ramadan & insya allah hingga ke akhirnya dgn suami yg amat sy chenta.
Bukan senang utk org kapal mcm Bee nak dapat cuti ngam2 time posa & raya.
Alhamdulillah,Thank u Allah for this.
Harap2nya tawon dpn dapat posa & raya sesama lagi.Amin..

Oke Dokie Solat Zuhur dulu.
Keep in taching then :)

4 comments:

marsha said...

wooaaahh.. sampai melaka bejalan!! jalanle selagi terdaya ye? esok dah ada anak kecit macam saya susah woooo.. huhu

Yat Ekhram said...

marsha,

hubby mmg kaki travelling.Mmmg semangat keorg kapal an nya menebal g sana sini.hehhehehe.Bini dia pon ikot jela,yat tak kesaaaaaaah :P

tula sume kata b4 itu budak kenit ade g la hanimun sepuasnya.Nanti dah ada "handbag" payah mama nak bejalan wokey.brg dia jek dah penuh 1 keta.
Tapi tape,besh ada bb kan?
tak sunyi bile hubby sailing.

puterikurekure said...

wah!
:)

sweet je.
kite pon suka kalau alang cium2 kite.
dia tu memang suka cium2 kite. kite ni je kadang2 cam malas nak cium dia balek.
hehehe~

Yat Ekhram said...

ngehehehehe..tula kalo sehari tak kiss tak sah :),dah halal kan!

dia sure kata,huney napa tak kiss bee pg nie?? marah bee ke?
ahaks.


hubby yg ske seprais2 bagi hugs n kiss,kengkadang sy tgh masak tetbe ade makhluk nak manje.nasib baik tak kena ketuk ngan sudip.kakakakakaka.

ikot kata Dr fadzilah kamsah khasiat peluk isteri 7x sehari boleh panjangkan umur suami.so meh rajen2 memeluk suami :) pastikan jgn smpi batal posa yea.hiks.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails