yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, September 15, 2008

Jalan-jalan Buka Posa & Sahur lagi :)

Owh oke tak abes2 lagi jalan-jalan cari makan for buka posa & bersahur sempena ramadan al mubarak nie bersame suami terchenta sy.

Since hubby balek,kami sgtla the super duper busy kesana kemari jupe family & kengkawan,almaklumla kan YB melawat kawasan :)
3 bulan hubby onboard so kire bayo utang la jenjalan sana sini.
Pre hanimun on ramadhan.
hanimun taleh makan minum & segala aktiviti yg membatalkan posa di siang hari tau.
Erk?? [ sile jgn otak kuning mahupun biru di siang hari]
Tima kaseh =)

Well,sabtu lps kami berbuka posa bersama very the bestest fwenz kat bangi.
With Emmi,Kamal & his fwenz Azrul [ Emi kata sejibik muke laki gwe mamat tu,teruja nak tgk]
tapi bile dah jupe tade pon,iras2 jek.Laki gwe lagi encem & besh la mie.
Hahaha..guwau jek.Azrul pon oke,cume dia shy guy tak macam hasben sy yg mesra alam tu.
Tapi dorg sebaya 30 cume bezanya dia adelah bachelor.
Bujang weh! [ attention gurls]

Memula nak buke pose kat yankies hut yg chantek kat Bangi tu tp tetibe kami terlambat smpi.
[ rase nak marah org Seng Heng yg lambat gile anta LCD TV kesukaan hubby tu].
Janji kul 12 tghari nak anta tup2 kul 5 ptg br smpi.
Org install LCD tv tu sgt terhegeh-hegeh melambatkan kami nak p berbuka posa.
Tapi tape,happy juge finally ade tv bosa ala2 kedai mamak utk hubby layanike heaven bola kat ASTRO.[ si wifey nie lbh gomar layan laptop & maxis broadband main tenet kat umah] so tak gado kan! minat berbeza gitu.

So we dicide minum2 dulu kat warong area bangi tu utk buka posa,solat kat masjid dekat warta tu [ cian hubby mase ni jam kesayangan dia ilang mase amik wudu',mmg hampeh sape amik tu]
tapela kan bee..tade rezeki kita..nanti ade rezeki huney hadiah jam baru eyh =)



After that baru g Yankies hut balek.Duduk berlima bersila panggung wokey.





Chit-chat at the warong before solat maghrib.
Minum2 je dulu before makan besh kat Yankies hut utk buka pose.
kamal siap promote kuih raya almond london yg cedap tuu..habes sebalang hubby makan.hiks*
Maka kami tanpa ragu2 mengorder 5 balang almond london.
cedappp wooo!

At yankies hut,kami mengorder semahu-mahunya like ikan siakap 3 rase,ikan siakap bakar,tomyam campur,ayam goweng kunyit,kailan goweng & apple juice for 5 person.
Yummmmmmmmmmmmehhh..

Dok bersila panggung kat pondok tu beramai-ramai.
Happening & sgt besh oke.

acara wajib bergambo gedix captured by Yat's syndrome =)



Fwenz are forever,besh kan kite dapat hangout camnie!




ikan siakap 3 rase..yumeeeeeh gilez,but hubby kata sy masak lg cedap! erkkk???



ikan siakap bakar cecah air asam pon marblessss!


tomyam campurrrr..whoa i liokeeeeeeeee it bebeh!




Bestman hubby mase our wedding ( Kamal) & his fwenz Azrul yg dikatakan mirip laki gwe.
Ade ke??



Emmi jadik ala-ala wifey melayan suami makan..ahaks!
Cayalah beb,time kaceh banje kami sume aritu =)

Makan kat yankies hut bole tahan la tahap kebeshan & kesedapanya.
Pastu harga pon worth it la.
cumenya org sgt ramai,moral of the story kena dtg awal or booked dulu b4 buka posa.
Lenkali bole melantak semahu-mahunya agi disitu.
Jom bebeh!

Our hangout tak setakat habes takat buka posa Yankies hut,then we all decide nak bersahur together pulak.Kat area Sri hartamas KL or Bangsar.
kami balek umah dulu,mandi2 & solat isyak first.
At 12 something kami gerak with hubby ' power of dream' & Emmi jadik our co-pilot.
Hubby mmg Zero bab jalan KL neh :P
Jalan Somban dia hustler siap bole buat initial D agi.
Hiks*

Emmi said i'm so lucky to have very the sporting morting hasben in life.
:)
She said payah nak cari suami ske jenjalan & travel semata-mata nak p makan nagn wifey.
Haha..yola tu,but yes i'm proud to have him.
Actually,Jiwa muda remaja & sejiwa dlm byk hal make our bond strong.
Ikatan perkahwinan ni lebih bererti sbb persamaan yg ade.Chemistry kan.
dah kawen tak bermakna taleh enjoy!
Silap persepsi tu oke.
Enjoy ngan suami/wifey lebih besh sebenarnya.
Sbb dia pelindung yg sah & rase secure bersame suami/wifey sendiri.
itu my opinion la.
And for u emmi...i always pray that one day ko juge kan dapat suami baik mcm ko yg baik :) Sure ur time will come my dear! Amin~!




Ngantok mode at 2pm bersahur at Sri Hartamas.Cam manje la pulak.hiks*



Marblesss gile char kue teow neh oke..tak ckp makan sepinggan share ngan Emmi!


bestest sahur with our bestest fwenz..perhatian! emmi & kamal bkn kapel oke =)




3 of u make my life happy & happening..


Our sahur tak abes kat Sri hartamas je,we move then to Seksyen 8 shah alam
Kamal said kat sane ade telur bistik & ayam kunyit yg cedap.
So apalgi kami pon bergegas cam krew jalan2 cari makan kat situ.
Pantang dengo tmpt makan besh harus pegi wokey!



The piranha sedang bersahur.opss jgn marah bee :)

Burrrrrrrpp!
kekenyangan gile memasing g 4 kedai makan yg beza lokasi semata2 utk makan berbuka & bersahur.
Imagine Putrajaya-Bangi-Sri Hartamas-Shah Alam-Putrajaya!
Hahahaha..sekali sekala takpe kan?
kenangan terindah juge utk me & hubby.
pasni dah hustler jalan bole la kite g berdua lbh baik kan bee?

To Kamal ,Emmi & ofkos my dearest Bee..
Thank u so much for being my super bestest fwenz & partner for the rest of life.
Thank u Allah i have u all in my life.
Takkan ade sebertuahnye yat dikurniakan teman hidup & teman-teman spt kalian.
I pray this bond between us will never end till the end of time.
Mwahsss =)

We all smpi umah betol2 kul 5.30 pagi.
Sempat minum air masak segelas,then we both perform solat subuh together as [usual hubby jadik imam la kan] & kami berdua beradu ke alam syurgawi till 12 tgahari.
Bliss gile ahh,tu pon tak ckp tido agi..heh.

Bgn2 teros layan tenet hapdet blog ni dah hanya dipublish kan arini sbb gambo tak siap haplod.
Pastu we both G Cavenzi Puchong usha L shape sofa pulak.
Huh penatnye,pastu g bukak posa umah my sista with siblings.
Tu citer kat entry lain.
Till then rest time half hour suda abes.
Mau bergegas solat zuhur pulak then siapkan payroll secepat mungkin.
Gaji kena cepat nak raya dah neh!


12 comments:

shima said...

wah yat. best giler. jalan2 carik makan ye..Btw yankies hut tu kat blah mana? Macam nak ajak hubby akak gi sana je tuk berbuka.Macm marbles je mkan kat situ..siap sila2 lai...ngeh33

Ekhram said...

honeyyyyyyyy..

cedap kan kite mamam 4 kedai aritu..
Nasib baik hubby ade tangki spare.
hehhehehehehhhehe.

pasni kite makan kat umah je.
honey masak lagi besh.

Yat Ekhram said...

kak shima..

yankies hut tu kat area bangi..dekat2 ngan SOHO tu tp dia dlm utan ckit.

jgnkan bersila siap bole dok atas pokok agi.tp kena dtg awal or booking dulu kalo tak alamatnya takde tmpt.

mmg marbles pon kak kat situ.
dating agi besh :)

Yat Ekhram said...

beeeeeeee..

sgt piranha kan smpi 4 kedai kita p jenjalan cari makan aritu.hubby sapelah yg pewot tong sampah tu kan..

Emmi kata bee sgt besh & wish to have sporting morting hubby like u.kembang semangkok la tu bee kena puji.( menggade2)

btw,thank u so much darling coz banje huney.i lap u beri2 strong oke.

* huney masak mmgla cedap cam lauk ayam kunyit huney masak buke posa td.nyum2..

ziela said...

he he he yat,jd gak beli LCD tv kat the mines ye?klu beli kat sana sama la dgn akak,very lambat menunggu org dr seng heng tu sampai.mmg rajin ke sana ke?.itu tmpt husband n akak slalu ronda2,tgk laptop dan juge handphone,mmg beli kat sana bnda2 mcm ni.

Yat Ekhram said...

kak zila..ha'ah jadik beli LCD tv,bosa gile 42 inch.Hubby yat la tu obses gile..yat tv kecik pon tak tertengok sbb lbh ske layan internet kat ghumah :)

beli kat alamanda,but laptop toshiba ni beli kat mines.Hp pon beli kat mines.kat sana kan dah ade IT center cam ala2 lowyat kan..

ha'ah lambat gile org seng heng tu dtg,dahla blur2 je.geram betol.rosak plan nak sopeng semata2 tggu lCD tv.tp hubbyla org yg plg excited now,tgk bola sejibik cam kat kedai mamak.pastu hari2 la dia tido kat sofa,si wifey nilah yg memapah dia masuk bilek.hihihihi..

busyuksayang said...

bestkan makan kat yankies hut kan yat...i like their foods...sgt2 sedap ok!!! :)

ziela said...

wah besar btl,akak tak leh beli besar2,apartmnt kecik nnti pening kepala tgk bsr2,klu umah baru ok la.37inch je.tu pun pening sbb jarak tv and sofa xsesuai,xleh nk decorate lain dh,space xleh nk g,tp terbeli petiais bsr 710ltr,sush nk msk,muat2 pintu je,so hati2 klu nk beli brg he he he,kena tgk space.maklum la umah sewakan,xsbr nk pindah seremban2 nih mybe januari,umah akak kat tepi highway Kl=seremban,klu dh smpi seremban tgk kiri ada JPA3 umah akak sebelah kanan.wah blm apa2 dh bg clue ye ahaks!yat blk PD sok blh singgah,tp tgu akak pindah dulu he he he.

Yat Ekhram said...

busyuksyg,yeahhh sgt besh makan kat yankies hut yg ramai worangggg tu..lenkali kalo nak g harus booked dulu :)

Yat Ekhram said...

kak zila,hasben yat yg gile sgt LCD tv tu..nak yg bosa teros cam ala2 wayang gitu.bunyik dia pon woweee kebabom habes.

yat pon dok umah kecik je kak,umah sewa.Umah snri on process nak beli la neh,tgh survey2.Tp hubby nak landed la,senang nak parking "bini no 2" ksygn dia tu.

tula kan umah kecik tv bosa cam saket mata tgk dekat2,tula hubby bz carik L shape sofa kat cavenzi neh,dia tu sgt eric leong oke bab2 home decor nie.

wokey harus dtg umah kak zila nanti..serbuuuu!

marsha said...

eeeiii... jalan2 carik makan.. kuat makan.. hehehehehe..

Yat Ekhram said...

marsha..

hoho hasben sy yg kuat makan..
sahur makan 2 pinggan nasi goweng sy masak..

buka makan berpinggan2 smpi dah tade pinggang.ahaks!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails