yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, September 11, 2008

Buka posa day 9 & 10 pulak

Hoho..

Yesterday sy buka posa ngan incik hubby kat Sri serdang,tetibe windu tempat blaja sy UPM.
nawaitu asal nak p mines nak p repair my 6120 yg tetibe wat pangai tak dengo time org call tu.
So before that we decide to break fast kat Sri serdang dulu.
Menu as usual la ayam merah,ayam kunyit & kailan goweng.
Simple jek but tula peveret me & hubby bile makan kat luar.
memula decide nak makan kat tmpt exclusive ckit ala-ala cam yankies hut tu tp lembab gile la service dia,teros kiteorg blah.
Imaginela dah 15 minit dok org tak amik order lagi.
Huh harap je kedai cam cantek tp mmg kena pangkah forever la kalo service lembab.
Ini boleh mendatangkan marah! :P
[ tak amik gambo sbb bateri kamera terlupe cas..hubby kate bgs sbb kalo tak asik nak snap muke dia yg chumel tu jek.huh poyos]

After buke posa teros straight p mines.
Huwaaa..teros tingat tula tmpt main time kat UPM dulu.
pantang kelas cancel kompem naik bus ke komuter [ upm siap provide bus free oke]
pastu berjimba-jimba ngabeskan duit PTPTipu kat sane.
hiks,mmg tula keja student kan.
Penat2 blajo p relesease tension.
Pastu bwk roti siap2 sbb nak bagi fish makan.
owh sgt rindu kenangan campus with Ena,Mizza,Linda,Aida,Mar,Yan & kengkawan lain.
beb bile mau gathering neh??
korang dah bz jadik wifey & mama kan..

Sampai je mines hubby teros tuju seng Q nak survey LCD TV.
hadehh tak abes2 ngan LCD tv dia.
nak beli sesangat la tu.
Bagus gak nanti hubby sailing huney takla busan kan bee??
Insya allah ade rezeki kang kite rembat la sejibik.

Pastu teros p kedai handset.
Teros jupe amoi yg chumel tu.
Hoho..dia kenal & ingat we all agi upernye.
Cayalah..amoi ni mmg besh & mesra alam.tak rugi siot beli hp kat kedai dia.
Then tye kat amoi tu ape prob ngan my 6120 yg chumel ne?
laaaaaaaaa..upernye volume dia sy tertekan tanda - daaa,patotla tak dengo bile org kol.
Huh..hampeh! ingatkan rosak ke ape.
Baru berkira-kira nak pow hubby N82.Ahaks!
Cian hubby tiap kali dia balek je hp sy wat pangai.Aritu n70 dah trade in tuka ngan si kecik ni.
Kopak-kopak..demi isteri terchenta kan Bee?? hehehe..
Pastu tak jadik beli hubby pulak bz usha N78 idaman dia tu.
Sebok nak tuka N78 sbb dia lahir 78!
hahaha..boley ke gitu bee??
Kalo gitu huney nak N82 tu jugak sbb huney lahir 82.
Deal???

Last-last tak beli handset pon.
Tgh fikir2 lagi sbb nak raye ni byk gile nak pakai $$$$ .
Kuih raya la,baju raya la,tol & minyak balek raya la..dahla thn nie 2 kampung dah!
pastu duit raye agi.
nasib anak buah sy 2 org tu jea.
Tp kos utk 2 org ngalahkan 10 org tu.
baju raya lain,duit raya lain.
Tape demi Dilla & Farra Mak uda & Uncle ekhram tak kesahhhhh... :)
Anak buah belah hubby 4 org.
Hmm okla tu.bajet-bajet dr skrg.
Dahla thn ni cam tade bonus dr company..harap bonus hubby jela kalo ade.
Since minyak naik nie sume mende pon naik harga kan!

Hmm pagi tadi sahur makan nasik lauk sambal kerang & double cheese burger MCD.
tapau je,pastu panaskan gune microwave.
goreng telur dadar & nasik panas hubby makan ngan berseleranya.
pekena teh o panas pulak tu..wahhh marbles teros celik mata.
jeless tol tg dia makan nagn berselera sbb sy cam tak lalu makan je time sahur.
Si wifey nie jadi tukang prepare makanan je & pastu kejot sang suami tu bgn dr lenanye.
mwaaaaaahs sekali bgn la pakcek tu.Senang kan! hiks.
Tapi kengkadang dia kata huney tipu..br kol 4 dah kejot hubby.
Bykla pkl 4,dah 5.15 oke bee!
Gelak2 tgk gelagat dia.haha.
Pastu sy pon minum & jamah nasi ala kadar je just utk alas pewot.
Takot kang lembik gile kat opis.
dahla aircond kuat gile & keja byk yg amaaaaaaat.

Kelmarin sy buka posa with geng-geng bujang yg besh.
sape lagi kalo bkn Emmi,Rini,Ori & Ofkos Eyta my bestest friends.
( sowila tak ajak kak linda,last minutes nye plan la dear...)
Hubby pon buke pose ngan geng2 separa bujang dia kat Somban.
Fair & square la kan.. :)
Sy ajak bebudak tu sume makan kat umah.
Nie chef yat nie la yg masak..masak simple je ikan masam manis la sgt & sayur campur.
The rest buah & kuih yg mcm2 ade beli kat gerai ramadhan MOF tu.
nak amik gambo pon tak smpt sbb terkejar2 balek umah masak.
Imagine la dlm half an hour gigih siapkan 2 menu tu.
Kagum ngan diri sndri neh.. :P
Bini sapeeeeeeeela ni kan bee????

Besh gile bukak posa ngan geng2 bujang itu.
Walopon i'm the only one yg kdg2 bujang 3 bulan,dan kini "married" kembali tp ttp besh.
Gelak-gelak tak hengat punye.
Niela kengkawan pengobat duka lara bile incik hubby onboard.
U guys mmg rock la.
Nanti kite plan buat buke posa proper2 punye oke.
Kak linda cepattttttt set!
Akak kan pengerusi geng bujang yg cemerlang lagi terbilang.
Hubby pon besh,dia sporting je bg line sy ajak kengkawan buka posa kat ghumah.
That's my dearest hubby..
Mwahhhsss..
[ tak sempat amik gambo jugek sbb Photog bz jadik chef di dapur]

Owh niela geng-geng bujang terbesh di planet bumi neh..sile amik berkat aku cpt!






Emmi, Eyta,rini & Ori & Kak Linda yg still searching their prince charming,hiks*
sapelah dlm 5 org ni naik pelamin dulu???
sy & laki sy lapaaaaaaaar nasik minyak kowang!

[ motif letak gambo party bujang neh?
saje nak betau jejaka2 di luar sane korg adelah available]
:)


Owh oke..ptg nie ade lagi gathering buka posa geng-geng bujang PBLT.
Eyh aku bujang ke??
ahaks,tak kirela sy tetap mau join itu buka posa.
Buka posa arini kat kenny rogers alamanda.
Mmg acara tahunan geng2 bujang PBLT buat acara buka posa ramai2.
Tpi namanya kena tuka jadik buka posa geng muda-mudi pasal ramai dah tak bujang thn nie.
ahaks!
Maybe i'm the only bring my beloved hasben arini.
[ mana bole tinggal suami kesayangan wehhh,kang terkulat2 dia buke posa sengsorg kat umah]
Lantakla,org HR yg besh nie musti kena join.
Henkorang nak gaji cepat ke tak bulan neh??
hahahahaha..
Lagipon if sy tak ikot,Nanti tade la tukang amik gambo santek as usual.
Ohh pejolll,pinjam NIKON DSLR boleyyyyy?? :P
Aku gian nak menembak ala-ala saiful nang neh.
hiks*

Oke will hapdet later bout the Buke posa geng bujang PBLT later.
Daaaa~!

4 comments:

busyuksayang said...

mmg org lelaki cam tu kan...susah tul nak kejut...:(

wow! berbuka kenny rogers nampaknya hari nie...yummy yummy...:)

ok yat...selamat berbuka...

Yat Ekhram said...

tula sapal,yg kita nie jam hp bunyik 4.45 teros melompat dr katil.yg hubby bole tarik comforter agiks.kdg2 dia tarek kite jugak :P
hahahaha..

pastu boley slow motion je nak p toilet la,pastu dok kat meja mmg sume dah siap berhidang.besh gile kan jadi suami.tp tape byk gile pahala jd wifey :)

yeaaah buke posa geng2 bujang.yg tak bujang ni saja nak nyebok2.tukang amik gambo kan.
bagi meriah2 ckit.

oke samat berbuke to u too dear =)

::miZz-hiGa:: said...

yat, kat yankies hut tu masa bulan pose ni kena gi register kat counter, pastu dia bg meja, pastu terus order. kalau terus jek dok kat meja sendiri2, mmg la takkan dpt mkaan sbb mmg takkan amik ordernya.heheh ;)

Yat Ekhram said...

tula yat penah g yankies hut buka posa last year.kul 5.30 tu org dah cam ulat taik punye ramai..mmg kena kena order self service,pilih ikan mana nak..hmm leceh kan.hubby tak ske kedai yg self service neh..kalo lembab lagilah dia hangen sebadan.

pastu tawon nie kiteorg byk buka kat bangi or serdang area kalo makan luar.tp byknya makan kat umah la,hubby tetap nak makanan air tgn wifey :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails