yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, September 21, 2008

Shoppin Raya..lalalalala =)

Sementara Incik Hubby maseh lena diulit mimpi kat sofa sanun,bolela menghapdets blog :)
Kepenatan sgt la hasben gwe tu menyopping semalam.

Oke spt yg dirancangkan sy & beloved hasben outing @ dating together to find an item/stuff for Eid Celebration.

We both,gerak dari umah dlm kul 4 ptg camtu,tanak tghari yg sgt panas dan tak snggup bersesak-sesak dlm terik mentari kat Jalan TAR tu.
Memikirkan Kl sgtla jammed,kami decided parking keta kat Putrajaya sentral [sgt dekat dr umah kami,2 min drive] and took ERL yg selesa itu direct ke KL Sentral.
Pastu naik Putra LRT la smpi stesen Masjid Jamek.
Humaaaaaaaaaaangai org sgt la ramai semalam.
Spt dijangka demam raya dah semakin dirasai warga ibukota.
Kami berdua mmg kena jalan berpegangan tgn kalo tak mmg ilangla dlm lautan manusia tu.
Bunyi hp pon dah tak dengo dlm hingar bingar tu.

Hubby siap bawak beg skola @ bag laptop saya utk isi barang2 hasil sopeng kami aritu.
Chumellll la pulak :)
Kepala otak dia mmg bole wat batu cincin daaa,mmg sgt berguna bag skola itu sbb takyah bimbit bag plastik bebanyak.
Bole jalan berpegangan tangan lomentik =)

As usual,the photomaniac ni takkan sesekali meninggalkan Olympus 8.0 megapixel yg selim ini
[ kena mention brand ape sbb org selalu sgt tanyo sy pakai kamera ape,gambo santek.. bukan niat show off oke :),tade maknanya harta dunia ni sume ]
Sy mmg kemana-mana,item wajib dlm handbag [ tak bawak mekap oke lagi] jgn tak bwk kamera.
hihihihi.
Kat Jalan TAR tu pon i guess ade photojournalist competetion sbb sana sini org dok usung their
DSLR [Nikon D300 tu beb!] to capturing moments.
Suasana persiapan hariraya la kot :)
Beshnya,cam berangan jadik cam dorg jugak.
Boley kee bee?

Ok coz picture worth thousand million words here the pixas we snap;



Pertama kali bershoppin raye as hubby & wifey,inilah gayanya.ahaks.



Pastu us p SOGO la pulak to buy some cloth for incik Hubby & my beloved ayahanda.
Since bujang mmg item wajib beli utk abah ialah baju.
Now hubby pulak, dah jadik item wajib beli utk dia.
Ntah,mmg obses ngan baju kot sy neh.
Tapi tadelah beli yg branded bagai,paso malam harga 5 hengget pon layaaaaannn.
Suar sedap kat paso mlm tu mmg my fav oke.
Tadelah ruam ke gatai2 badan bile pakai.
Hubby pon kata dia gatai badan pakai baju mahal.
hahahahahaha..ade-ade je laki aku neh.
Nasib baik sy tak belikan baju "cap ayam" utk dia semalam.
Mmg "cap ayam" betul tau!
tulisan kat tshirt tu.

Kul 6,30 ptg both of us naik foodcourt kat tgkt plg atas tu,tp malangnya sume tmpt dah full.
Huwaaaaaa..
Then us decided beli jela air dulu utk buke posa.
Makan later-later la.
pastu sbb tade tmpt duduk kami berdua dok je bersila cam ala-ala piknik kat tepi air terjun tu.
Muke selamba cik bedah je laki bini nie.[walopon ade org igt kami blom kawen,hihihi]
Pastu yg sgt kelako tu ramai la pulak follow us ikot bersila kat tmpt tu. bwk air memasing.
Jadik ikutan la pulak.
Yat & Ekhram Tak kesahhh :P
Janji dpt layan Watermelon Juice yg lazaaaaaaaat tu.
Dah abes sopeng baru kami p makan lauk ikan bakar gerai tepi mydin masjid india tu.
Mmg peveret sy since zaman UPM makan ikan bakat kat kedai tu.


Hubby & wifey terpaksa bersile tp tapelah yat & ekhram tak kesaaaahh :)


Dan inilah hasil rembatan yg tak seberapa semalam..
Sume murah-murah je.
Berjimat cermat demi mase depan Ekhram's Junior.
Beli yg penting2 like baju hubby,baju my abah,tudung for mak & my mak mentua,brooch utk adik-adik & sedikit pembaziran beli munge api utk mak uda & pak uda main ngan si kenit 2 org tu.[ pak uda & uncle ekhram dia yg lelebih nak beli senarnya :P]
Me tak jadik beli baju kurung lagi coz ade tu mmg chantek tp mak haii reganya pon chantek.
Tapela dah ade 4 helai dah baju raya yg dibuat & kengkawan hadiahkan mase wedding aritu.

Sopeng ala kadar je raya kali nie,asal boley :)



Hubby tak ketinggalan riki helikopker remote control kesukaan dia.
Aritu dah beli 1,jatuh teros taleh terbang.cian bee..nanti eyh ade rezeki beli baru.
Owh hubby ske amik pixas wifey dia ni time malam-malam sbb lampu2 ketupat yg meriah tu.
nampak suasana raya dia kata :)


Dah dapat sume items yg diiginkan,we all yg mcm nak pengsan kepenatan @ tercabot kaki pon decided balek umah la.
Sampai je dlm ERL,ginilah aksi terlampau kami.
[ time tade ramai org dlm tren je boley buat camnie tau,kalo tak mmg kena babap]
taleh letak kaki kat seat depan tu,passenger lain nak duduk.
Tapi sbb Abg Emi ade share ngan ERL,maka adik ipar dia nie leh suka suki buat camtu.
[ jgn marah ye abg Emi & ERl..gurauan di bulan ramadan je,jgn emo kang lagha posa tu)
korang tau "lagha" ape kan!



Balek umah malam tadi siap pekena mapley agi tu.
Hubby nak menapau nasik goweng utk sahur.
Dia tau dah wifey dia ni tak larat nak bgn masak,so tak paksa.
(bagila chance ari ahad nak rest ckit)
Sayanng beeeeeeeeee.[ faktor2 yg nampak simple tp sebenonya beso maknanya nila buat gwe bertambah syg kat dia,tqqqqqq laling].

Oke stop here,off to Nilai 3 nak cari jambangan bunga utk ibu mertuaku.
Arini kami berdua berbuka kat umah Mak kesayangan hubby kek PD sano.
Hubby suda merindui gulai asam podeh air tgn bondanya.
teros tuko slang la nak poie PD.
Beee..kite amik angin laut bulan posa ni cam syiok je bee.
Jom!

14 comments:

D'Panther Nurul said...

wah kak yat.. seronoknyer bershopping.. hehe.. sure ramai sangat kan KL tu dengan ribuan umat.. huhu.. hari tu nurul gi pun mcm tu jugak... lautan manusia... walaupun letih yang teramat sangat.. tpi seronok sbb teruja tgk ramai orang.. bukan selalu nak bersesak2 nie.. hik..hik..hik..

Yat Ekhram said...

hye nurul..kak yat reply komen nurul ni dlm keta otw ke melaka,jalan2 carik makan buka posa ikan bakar kat umbai pulak arini,nasib la maxis broadband ok line dia.beshnya ikan bakar..tingat ikan bakar semalam.

hahhahahhahahaha..harusla sonok gile sopeng lagik ngan incik hubby tu.
dia la tukang bawak brg siap bawak bag sekola isi siap2 hasil sopeng dlm tu.bgs kan!

ha'ah sonok kan sopeng tgk org ramai2.meriah.tadi pon akak p nilai 3,ramai amattt!

D'Panther Nurul said...

hye akak.. wah..jauhnyer pi buka puasa..sampai ke umbai sana ha.. ni betul2 jalan2 cari makan nie.. hehe..selamat berbuka akak..

erm akak gi Nilai 3 yer tadi?? situ pun sure ramai yg amatt kan umat manusia.. huhu.. tapi bestkan shopping bila ramai2 ni..hehe.. neway comei je tgk incik hubby akak pakai beg sekolah gi shopping.. hehe..:-)

shima said...

Salam Yat...wah kemain lai shopping ye..dpt ke donatello idaman kalbu tu? akak smpai la ni xdpt2.huhu tensen nyer

Yat Ekhram said...

tula jauh yg amat p buka posa.Hubby la tetibe ntah dtg dari mana idea spontan dtg mase kat nilai 3 tu tetiba nak makan ikan bakar kat umbai melaka.

Love drive us crazeee kan!

Pastu apalagi kami pon roger la our bestest fwenz kak emmi & abg kamal join sekaki.sesampai je dah buka posa,bawak laju gile tu,kecoot pewut den laki den bawak cam schumacher.

pastu sahur pulak kat MCD melaka raya,pehhh mmg jenjalan carik makan sungguh.smpi umah mak mentua PD dah 3pagi..huwaaaa ngantok.kul 5 bgn agi masak nasik goweng utk bee.pagi ni kul 7 dah gerak dr pd teros masuk opis kat putrajaya.

Ngannnnnnnnnntoknyeee!

Yat Ekhram said...

wasalam kak shima..

huwaaaa...donatello idaman kalbu tade yg chantek :( :(
bukan takat sy yg tensi,kwn baik sy si emmi tu pon tensi mana nak cari donatello cam sy pakai selalu.
huwaaaaa..dulu beli 15 hengget jek.kalo tau 88 helai yat beli time musim aritu.

semalam sopeng nilai 3 pon tadaaaaak.
yat sgt kuciwa :(
last2 kan yat rembat la karpet bulu meow,nesh nak golek2 kat umah.
hihihihi

shima said...

Meow2222...hee..Yat lupa plak akak nak bagitau,widget2 tu akan ilang bila kita tukar template tu..akak nyer la gigih nak masukkan balik widget2 tu..nyesal lak tukar aritu...huhuhu

Yat Ekhram said...

kak shima,

tu la sapal yat malasla nak masukkkan balek widget.gigih la taip & link kan sume ni aritu.smpi hubby kata tak saket mate ke dok ngadap laptop tu siang mlm kat ghumah.mcm2 gaya kejap duduk,kejap kan baring2 atas katil.hahahahhaha.

nasib la sy dpt suami yg sgt memahami wifey dia yg internet addicted nie.balek kali ni dah tak gado rebut laptop dah,dia layan LCD tv jea.amannn..

fiza said...

amboi kak yat..shopin x ingat..hehe
mira senyum sorg2 time bc td sbb akak ckp pasal suar sedap tu..xsgka kak yat pn suka..
suar tu fevret mira tau..last week pegi beli 3helai corak yg sama nk bg kt adik n akak..hehe best kan pakai suar tu..selesa n mmg kena ngan namanya..haha =)

Yat Ekhram said...

mira..

ahaks tau takpe suar sedap tu since kak yat zaman bujang til dah kawen ni ttp menjadik pojaaaaaan hati.

besh wooo.mmg sedap cam namanya.
dahla tu muarh pulak tu,5 hennget jek.aritu sopeng raya kak yat rembat 3 helai sekali.tak kirela hubby belikan baju tido sexy ke apa,ttp nak pakai suar sedap.

tula mule2 dengo nama dia,hubby & kak yat gelak guling2 oke.
now bukan takat kak yat yg ske suar tu,adik2 akak pon!

samat tersenyum membaca blog akak :P

ziela said...

yat...akak bc new entry ni rasa mcm nk gelak pun ada.bkn apa, amat sporting ler husbnd n wife ni ambik shoot gambo.klu hubby akak xlayan..hu hu hu.dia kata 'abg beli camera digital samsung n phone N95 utk ayg ambik gambo utk blog ayg,tp jgn suruh abg ambik gambo'hu u hu.tp xpe janji dia belikan utk bergambo he he he.psl helikopter yg abg yat tgk tu,teringat hubby akak beli b4 dia sailing.terbayang2dia main.akak xreti asyik langgar pokok jer.(pnjgnye comment)ahaks!

Yat Ekhram said...

kak ziela,

ahaks sile-sile gelak.
( gelak tak batal posa kan)
sy pon rase nak tergelak bile bc balek ape sy merapu neh.wakakakkakaka.

haha..sume org kata hubby sy sgt sporting & photogedix.mmg kak dia sejak baby ske bangat bergambo.cam baby comel nya competetion kak gegambo dia.geramm syomell amat.
pastu ni dah kawen nagn seorg yg gile camera harusla dia join same aktiviti terlampau bini.muhehhehe.
tgh tggu dia hadiahkan DSLR pulak.
kwang kwang kwang..

tula sapal,aritu dia g qatar dia beli olympus tu hadiah kat yat,pastu mase bufday dia bg laptop toshiba utk hedit2 gambo & berintenet kat ghumah.dia kata tu lbh bgs dr huney merayau tak tentu hala without him.pandai kan dier!
pastu phone yat pon tiap kali dia balek musti buat hal.saja kan nak soh dia tukakan phone br! tapi yat tanakla tuka dah,nak simpan duit.
cian hubby.bukan $$$ yg sy cari bile kawen ngan dia,tp ksh syg dia.

heli tu kak mmg dia obses gile.hari2 mintak permission kat yat dia nak beli heli.agaknya org2 kapal mmg ske hobi2 camtu kan.aritu dia beli main kat umah kena kipas teros jahanam heli dia.terbang 300 hengget kak! duh.

duh pjgnya reply sy.
taip laju yg amat hubby sy kata.

marsha said...

larat ye yat gi shopping time bulan2 pose ni.. kalau syle, dah ponteng pose dah.. huhuhuh.. nasib baik sebelum hubby gi berlayar dah shopping siap2 sume persiapan raya.. skrg ni tinggal tambah ape yg gatal nak tambah aje, tu pun shopping malam.. tak larat woo nak shopping siang.. kat jalan TAR pulak tuh.. huhu

Yat Ekhram said...

marsha.. i pon tak larat wokey!
tu yg kuar dah kul 4 ptg.
mmg pancit gile beb,letih sgt panas & rase nak pengsan org ramai amattttt.

cam sesak nafas.
aritu g nilai 3,pon ramai jugak.
ingat myk dah naik org tak sopeng sgt upernya huh lagiiiiii ramai.

tawon nie je cam ala raya sakan sbb 1st time kan pas kawen,tawon dpn ntah2 hubby kat kapal time raya.masetu hmm ntah raya ke x :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails