yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, September 16, 2008

Half Year Of Wonderful Marriage

Ade ape dengan 16 September 2008?

Kerajaan baru terbentuk ke?
Desas desus yg sana sini gembar gemburkan?
Nope,tade kena mengena pon dan sy tak minat bout politic thing.
heeee..

Actually today sy & incik hubby genap 6 mths melayari alam berdua lebih baik secara sah.
How time flies so quickly skrg nie kan!
Cepat je rase mase,cam maseh fresh kat ingatan very the happening wedding ceremony.
Sometimes sy maseh rase cam tak pecaya dah jadik wifey org apatah lagi bile Bee onboard.
Time tu "bujang" la kan :P

6 months being his official wifey,tapi 3 months je dok serumah sharing is caring.
3 Months selebehnye kami berkawen PJJ sorg kat tgh laut dalam sorg kat Bumi Putrajaya.
Dlm tempoh tu kami lgsg tak jupe dan Allah jelah tau how we miss each other.
Through handset or satelit phone we communicate each other.
Somtimes 2 mggu juge lost contact.
Owh mase tu bekalan kaseh syg dah tahap negative dah.
Nasib baik tak bunyi2 cam bateri phone yg lemah.hehheehe.
But then i could survive without hubby around.
Biar dibelenggu rindu tahap dewa,tabahla duhai hati.
Alhamdulillah :)
Allah takkan membebani hambanya melebihi kesanggupanye,inilah yg sy pegang.


Pertemuan tak sengaja last Jan 2007 teros hubby dtg merisik March 2007 and we decided to get married last March 2008.
Owh chenta pengapit akhirnye termeterai dgn sekali lafaz lafaz ijab & kabul.
Kalo dikenang balek saat jatuh chenta pandang pertama tu,we all sure gelak bosa punye.
Kelako wokey bile ingat si buntal & si montel yg mcm cat & dog bole angau tahap dewa.
Imagine la jadik pengapit to our beshfrenz wedding's rupenya titik tolak jodoh terindah ini.
Finally we meet our soulmate yg dah ditentukan sejak dr alam luh mahfuz.

Walopon kenal & berchenta sekejap tapi we both realize our bond so strong.
Chemistry dan kebersamaan dlm byk hal menyatukan kami ke alam perkahwinan.
Orang kata kalo dah jodoh ikan di laut asam di darat dalam periuk jadik lauk asam pedas mcm sy masak utk hidangan berbuke arini.
hiks* mmg peveret hubby oke.
[Sy berjaya memasaknye dengan cemerlang lagi terbilang].huhu.
Alhamdulillah Allah permudahkan segalanye perjalanan cinta ini.
Kenal,kapel,merisik dan teros happily married.
Udah citer salasilah perchentaan la pulok!

Well,berchenta lepas kawen lebih besh actually.
Sbb senang nak kenal hati budi suami,kegemaran dia,ape yg dia tak ske and bla..bla..bla..
Dulu kan tak dok seghumah cam byk benda tatau pasal hubby then now br sedar owh hubby sy camnie orgnye.
Dalam ketegasan dia ade kemanjaan tahap dewa,dlm kecerewetan ade kebeshan tahap maksima.
Ade sesuatu yg special dlm drinya make me luv him so much.
Heh,what i'm trying to say actually huh?

Based on my experience marriage is all about..
Married life is full of emotion and colors.
Tempoh mengenal hati budi,berkongsi segalanya tanpa syarat.
Berkongsi impian dan harapan bersama.
Saling melengkapi dan cube memahami firasat hati.
Berkongsi perasaan yg sama dengan nawaitu cinta kan abadi selamanya.
Mencari redha ilahi berkat ikatan suci.
disertai komitmen & kaseh syg sejati.
Sebenarnya cinta lepas diijabkabul.



saat terindah selepas diijabkabul bersame suami kesayangan sy yg besh =)

6 months bersama as hasben & wifey,soklan cepumas spt berikut adelah sgt peveret;
"bile nak ade baby'??
dah ade isi ke?
dah uwek2 ke belom?
" korang planning ke ape nak baby?, ke mase baby making ******
[ siot je tye camtu oke,tak saspek langsong]

To us,jgn dipersoal kuasa yg diatas sana.
Rezeki ajal maut jodoh anak sumenya dah ditentukan Allah.
Sapelah kite nak persoalkan tu sume?
Relaxla,we all baru 6 bulan je kawen beb.
Tamoo fikirkan sgt bout this,nanti tensi lagi payah nak preggy.
Ade rezeki nanti insya allah,akan ku warwarkan pd semua.
Doakan jea.



To my dearest sayang..

I thank you for the love & patience.
For infinity love,for being my shoulder to cry on.
For lend ur arms when i really need ur hugs.
For being my besh friend,my sweetheart,my everything throughout this long life journey.
For being my bestest motivator ever.
I couldn't ask for anyone else ever since u step into my life.
Thanks u so much for this wonderful marriage we have.
For our blissful marriage.

Terima kaseh cinta untuk segalanya.
Tanpamu tak mampu berdiri tiada lagi beerti.
Terima kaseh syg menerima diri ini ape adenya.
Mencintai & menyayangi tanpa syarat.
Same-same kite layari bahtera perkahwinan nie hingga ke akhirnya.
Dan semoga nanti Allah anugerahkan kita si chumel pengikat kasih penyambung warisan.
Insya allah.

I wanna u to know,ur the bestest & my only one for the rest of my life.
Always be my baby..
Same-same kite berdoa pd ilahi moga masjid terindah yg kite bina atas nama cinta kekal hingga tarikan nafas yg terakhir.
Amin..

I love u beri-beri strong hubby :)
Mwaaaahs..

8 comments:

Hubby said...

i love u honeyyy..

ma aceh sbb share sumenya dengan hubby.Hubby appreciate sesangat.

okla no komen.Tak terkata dengan kata-kata hikmah.

Muahh utk honey :)

Yat Ekhram said...

hahahahhahaha..

kelako la hasben huney nie :)

kata-kata hikmah tuuu..hadeh tak tahan gelak.btw,hubby manje huney suda ade kemajuan dah pandai usha blog huney ye.gud..gud..

I love u too sayang.
besh kan dpt makan lauk asam pedas percobaan kedua huney mase berbuke td? hihihihi.

elly_yang_comel said...

uiks...aku celah leh..

wahhh kejap je dah setengah tahun menjalani alam rumahtangga bersama hubby tersayang ye yat...alhamdulillah..bahagia sentiasa aku tengok walaupun diuji dengan jarak yang memisahkan...

aku baru tau..korang kenal kejap terus tunang eh.sama la aku ngan tunang aku.kenal hujung tahun 2007..terus dia lamar aku n kitorg bertunang setelah 4 bulan berkenalan.tapi aku amek masa dua bulan je nak terima dia dalam hidup aku.n skang kami menunggu hari bahagia kami yang mana tepat setahun perkenalan kami...

doakan kami ye yat...

Yat Ekhram said...

sile-sile mencelah kalo muat.hihihi..

iye kami sgt chenta express,cinta pengapit.Jodoh kat majlis kawen tu beb,kalo ingat balek suwiit gile ahh.
kawan aku yg kawen tu pon ske bangat bile dpt tau we all melekat.makin kamceng la kiteorg.

tula aku 2 bln je amik mase fikir nak mengahwini seorg org kapal.byk kali tu dia tye sggp ke x kena tggl lelama.but then i tink he the bestest for me,anugerah terindah allah kurniakan.Takkan sbb koje nak merejek org yg mencurik hati aku.Never beb.Sbb aku type payah nak sayang org,dgn dia aku terbuka hati.Jodoh kan!

Well,happily married now.Tak silap pilihan aku,dia segalanya yg aku impikan.I mean dia suami yg baik.Dia manjekan & jaga aku dgn kaseh syg mcm puteri raja lelagi time dia cuti camneh.
bessh wooo hanimun saja.Ahaks.
saja nak bakar2 ko supaya tak sabo nak kawen :P

yeah aku doakan ko,mustila.Aku happy bile tgk kawan2 aku happy.
Aku nak ko rase nikmat berkawen yg Allah janjikan.melengkapi sebahagian dr Addin & melengkapi kekurangan kita.

Gud luck eyh za..jgn lupe layangkan kad chantek ko tau.
( nak tips berguna tak?? hiks*)

busyuksayang said...

yat, happy 6th month anniversary...may happiness will always be with u both...:)

Yat Ekhram said...

tima kaceh busyuk syg :)

sy pon doakan awak & suami berbahagia selamanye.

*hugs*

Puan Kechik said...

love 2 c ur blog...sy pun br sbulan melayari bahtera rumahtangga on 16 Sep 2008...hope both of u stay forever...

Yat Ekhram said...

hye puan kechik..

nice to meet u here.
sile la link kan sy & i link urs k?

ahaks tula diam tak diam dah 6 bulan kawen.
wahh samat peranten baru utk awak.
jom share married life story.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails