yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, October 22, 2011

Intai Intai Deko Astana Idaman Pak Uteh




Ecehwah tajukkk kelas kauuuu momma qiestina :D
pak uteh jangan marah ek mak uda kasi pemes amos astana idaman ekauu ni..bole kasi-kasi idea my darling readers nak mendeko umah.

ingat senang ke nak masuk belog pemes amos niii.kuikuikui.
+__+

ni makngah nak tengok niii..
makngah tak pegi laa umah pak uteh yang dah siap di deko.aritu masuk still on renovation.
makcu pun belum sampai lagii.korang cuci mata jez dulu ek!


papa, momma memang impress tengok deko deko umah pak uteh..
tema hitam putih nampak moden & classy gituu..
rumah ade anak-anak kecik sesuaaila banyak kaler hitam sbb tak cepat kotor, duluu momma verangan umah kita seme kaler putih.sofa putih, langsir putih.tapi kaaalau ade anak suka buat comot tak sesuweeei!


okay, sebelum ituuu mari berkenalan dengan pemilik kediaman cluster ini dolu :P
* ecehhh ayat nak macam majalah impiana jez*

pangggggggg sedas kan!! :P





dato' ajib (ameen jelaah) iaitu pak uteh kesayangan cik qiestina..
proud hubby to datin seri baini (ameen jugak :P) & papa to si syomel ayiel & balkis.
both are engineers, tu pasal taste deko umah ala-alaa gitu.hehe.





rak LCD tv memang class, ade cermin tuu.bole wat make up sambil layan sinetron.eceh!
tengok qies tuuu, mekap laa tu :P





living hall yang luas, seronok berkejaran budak-budak..




tempat main cucu sorga atok...



sofa itam tuu empok bangat, rasa nak tdo je.hehe.
momma suke lighting tuuu, umah nampak ala-ala studio.tak payah pasang lampu ikea tu.





kelihatan dato' mohtar sedang beristirehat di ruang tamu sambil menonton semanis kurma
( yelaa datok bercucu 6)




lawaa pulak tiang ni..aik apa ke nama saintifik dia ek?



menuju ke dapo ada white kabinet siap ada sink.senang nak basuh tgn kat dining hall...
nak buat susu pon senang.menuju ke dapo tu siap ada pintuuu, bagus betul tak bole ayiel & balkis main kat situuu.i likee idea pak uteh!





ruang dapo agak sempit tapi oklaa takat 1-2 orang bersilat memasak..
momma dah rasmikan masak ikan keli, siap minyak meletup kena kelopak mata tak baik2 lagi nii..adoiii.dapur super canggih, momma gigih ajar si bibik pak uteh cara-cara nak hidupkanya.haha.



kita ke tingkat 2 pulak ye...




ruangan tengah antara bilikkk ada sofa & LCD tv utk ayiel layan DVD & main games.tapi skrg ituuu LCD suda masuk masterbedrum jugakk.senang nak golek2 ngan papa mama derang.

atas ni tema cekelat laaa pulak.cun jugak.



tengok anak papa tak berkelip layan magic english!




ewah-ewaah bersandinggg yee ayiel & qies..?
ni kusi meja makan, tapi meja blum sampai lagi..



seronok 2 ronok yee keja korang asik main tangga! ni antara faktor momma kureng sket umah 2 tgkat, penat 1 hal pastuu kena alert betul2 bila ada anak-anak kecik.tapi kalau takde choice takpelaa 2 tingkat pun.


dan candid moments 2 sepupu sebaya...


.




.






wah waah pandai bersayang-sayang anak momma ye?
hehe.kecik kecikk takpe :P




kita tengok luar umah pulakkkk...



lampu macam lantern niii mmg cun.nampak lagi ekslusive.




kena pulak parking sporty car kaler putih ksygn pak uteh tu depan umah, lagi cara :P
hehhe.




tepi tepi umah bole tanam rumput carpet, bole ayiel main bola kat luar :D



apapun, mak uda doakan semoga penghijrahan ke umah baruuu membuatkan pak uteh sefamily gumbira, bahagia, sakinah mawaddah wa rahmad di dalam-nya.

Insya Allah.


semua ini rezeki si budak syomel 2 orang niii..
kelahiran Ayel & balkis banyak bawa rezeki kat papa mamanya..

+____+




oloh oloh omeinyaaa anak sedara mak uda, kena pulak babam kat karpet puteh tuuu..





si budak debot tunggu dia pak uda balek nanti kiteorang datang agii nak geget peha kepci tuu!
sapala tak geram. putih gebus bambam hasil susu ibuuu mama dia...


* weeeee balkis dah ada feminat tauu, ramai kwn mak uda geram kat dia..nak kalahkan kakak qies*




mak uda loves you both tau.pliss behaved dengan mama & bibik ye.
papa work jauh..sama macam papa qies.



best kan dah ada umah sendiri, nak buat apa pun bole..
teruja tengok pak uteh eksaited deko itu ini..
mudah-mudahan satu hari nanti impian kita tercapai ye papa :)
momma doakan rezeki papa sentiasa murah, dapatlaah beli kediaman untuk kita sefamily berteduh dan berkasih sayang dalam tu.

Ameen.
<--->

13 comments:

littlehumblelynn said...

Yatt,

mmg cantik rumah adik yatt.stylo :-P

Momma Qiestina said...

kak lin..

tulaaa kelassssss kauu ajib! haha.
berbapi lah dengan price dia kak lin..rezeki anak2 dia :)

OneSimpleMother said...

salam yatt, kabinet nk ke dapur tu i likeeeeee.. nak tirulah nanti.. hehehe..

momoe lulabies said...

fuhh . mmg terbaik lha uma adek kak yat . semoga kak yat dapt cm nyh jugak . amin ! papepon , kandid peektures uw mmg TERBAIK ! yg penting betis qies sexy . heee .

Momma Qiestina said...

fatin,

hehehe terbaikk ek???
alaa main tembak jee seme peek nii..blom pro.

kekeke betis seksiss tuuu ikot sapaa kalau bukan papa :P

Momma Qiestina said...

kak mas,

ye kabinet dapo ituuu sgt moden!
silalah tiruuuu..

Suliana said...

best best best.. klu ada ongkos, jam ini juga pegi kedai perabot. hahaha.. tapi, ongkos ngak ada, duduk diam2 je la, slow2 eh.. hehehe..

Momma Qiestina said...

sue,

tula pasal, aku tgk duit mengalir macam air, tgk costing adik akuu masuk umah baruu seraaaaaam wooo..

pelan2 la, ade rezeki bole buat sket sket..

Anonymous said...

ni dah macam menunjukk kak...

bonda dadif aka akish said...

cun gak umah kt skudai indah tuh...

=)

Momma Qiestina said...

mak enon,

terpulang pada persepsi memaisng.niat sy nak kongsi deko deko umah..lagipun ini bukan umah sy.

peace no war! :D

Momma Qiestina said...

momma dadif,

mmg mantap.umah dadif lagi cun agaknyee...

Anonymous said...

cantik la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails