yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, October 11, 2011

rindu bertandang lagi..

diam tak diam dekat 2 bulan dah papa kije..
means dah 2 months laa momma dengan qies tak dapat tengok live muka papa yang encem syomel lagi kacak tuuu.
*hehhhe sape lagi nak puji kan, kalau bukan kesayangan papa berdua niii*


baru-baruuu ni dapat bervideocall, nampak papa macam slim sket.sket je lah =P
oh yela kan papa kata tukang masak takde sekejap arituuu, tu mamam ape ade je kan pa..
takpe, yang penting makan okay.keja-keja jugak kesihatan kena jaga jugak.nanti kalau papa sakit dah tentu mama dengan qies jauhh kat sini.sapa nak jaga papa nanti..huwaa.


bila dah berbulan tak jupe macam ni, biasalah demam rindu menyerang..
alangkan orang tak dapat jupe 2-3 hari pun meroyan sakan kan :P
tapi kalau menyerang mama je takpe lagi, ni dengan qies kena sekali.lately anak papa yang bijak tuuu kan, bila nampak wallet macam papa punye kat umah ni, lajuuu je mulut dia kata 'papa'.


nak tau kenapa..? --


sebab kan hobby no 1 anakanda kita selongkar wallet papa..amik kad kredit papa siap swipe kat decoder astro sampai rosak aritu.ingat tak? haha.cerdik cerdikk! sekarang ni qies suke tgk slideshow kat lappy mama then tengok momen-momen kita bertiga..


semenya kenangan terindah masa papa bercuti aritu..
kan berkoyan-koyan gambar kita sefamily dalam hardisk momma ni..
kalaulah rosak or hilang memang nanes tak berlaguuu taw..mama dah buat back up sket sket kat DVD..


semenya sangat beerti sebab inilah pengubat rindu kita.
kena pulak time kapal papa kat tetengah laut sana, nak contact memang tak dapat.hanya doa dan momen ni semelah pengubatnya.tapi takpe sebab last week dekat seminggu kapal papa anchor so bole call & video call selalu..macam-macam aksi anak papa depan camera, hehe.

-__-




we definitely miss yu papa..
beyond words can say...













bila papa ada, syiokkk bermanja tahap maxima.
saya kan satu-satunya anak manja papa :)


*all sweet memories in Apr & May 2011*







come home faster papa..qies miss sangat nak poloking papa macam niii...
nak buli papa, panjat papa macam selalu, jalan jalan naik car ukur jalan..



Insya-Allah k sayang..
papa kata kalau ada pengganti papa next month papa balek, tapi kalau takde dec la nanti..
sampai masa mesti papa pulang ke pangkuan kita..
kita sama-sama sabar kay :)
semoga papa dengan tenang mencari rezeki kat sana.


honestly, memang bukan senang jadik family seaman.banyak cabaran & hati kena kental hadapi semenya sendirian especially being momma.positive thinking je lah selalu..then kunci nya tak lain tak bukan kena banyak SABAR..


we believe everything happen for a reason..
we strongly believe the distance would be strenghten our love..


*deep breathing*


ILYSM dear hubster..
will always pray for u.



** lambat lagi papa balek tapi dah start gigih servei our next vacation & JJCM.hehhe.bila fikir papa balek nanti kita spend 24/7 terus momma & qies happy :D



16 comments:

ღnFashyaღ said...

Akak, apsal kite sedih bace entri ni... Akak cite macam happy-happy, tapi kite sedih la....lama qies tak jumpa papa dia kan? T___T


semoga mama n qies sabar k tgu papa balik.:)

Momma Qiestina said...

fashya,

sobsssss akak pun bila baca balek nanes jap.huhu.lately winduu kat dia sbb qies selalu sebut2.sian qies..dia dah besar ni tau dah papa takde seme tapi mama kena bertabah.

ZUERA said...

salam sis...
saya silent reader sis...
sedih bila baca entry yg ni...
saya pun biasa kena tinggal macam ni...
dulu mula2 kena tinggal menangis juga
tapi bila lama2 dah biasa..
harus paham kerjaa suamikan?
tapi bila dapat peluang bersama memng akan gunakan peluang sehabis2nya..
semangt akak saya akan ikut...
beza akak ditinggalkan berbulan2 tapi saya seminggu pun dah rasa lain...
semoga akak tabah ye!!!
tabik spring kat akak...

Momma Qiestina said...

zura,

kak yat pun sedey jugak tapi selalu pk kena kuat demi qies.kalau mama tak kuat macm mana laa kan..

doakan akak terus kuat & tabah eh.
hehe tabikk toing2 yee? ala akak pun hati tisu jugak nii :P

ZUERA said...

takpela akak...
kita wanita sekrang kena jadi kuat...
perkataan paling mudah berdikari kan akak?
apapun kehidupan harus diteruskan...
kehidupan akak saya macam saya..apabila suami tidak ada saya baliklah umah mak,hehehe.....
hilanglah sikit rasa rindu dan sunyi itu...
thanks kak yat sudi balas...
insya-Allah saya akan doakan yg terbaik untuk akak sekeluarga...
adios!!!

.ArianiAizat. said...

same here,dah 2bulan tak jumpa..saya pon tengah rindu gile kat hubby..tp sy lg jeles dengan k.yat sebab lagi sebulan jek nak jumpa..sy ada lg 4bulan..sobbss :(

Mamaleesya said...

qies budak cerdik, mesti kuat tau qies :)

Mrs. Mazlan said...

everything happen have a reason kan kak..
proud to be seafarer's wife..
:) Allah tau ape yg terbaik untuk kita.

Momma Qiestina said...

zura,

hehehehe betul2 bila hubby takde maka marilaa melepak lelama di umah mak yang sorga niii..qies pun happy sbb ramaaai manjakan dia :)

kalau hubby ada disisi tak dapek laa nak dok bwh ketiak mak selalu kan..tulah ada hikmah seme benda yg jadi ni..

Momma Qiestina said...

nani,

huhuhu samalah kite mood merinduuu tahap dewa, akak siap termimpi2 tuuu.parah!

hmm abg ekhram kata kalau ada pengganti end next month balek, kalau takde alamatnye sampai ujung thn laa nani.lambat lagii.

takpe kita kan superwomen, 4 bulan tu takde hal la *PUJUK HATI*

Momma Qiestina said...

mama aleesya,

kuat hari2 maaaaaaaaaaaau!!

Momma Qiestina said...

mrs mazlan,

yupss i always believe that :)

semoga kita sentiasa tabah & kuat jadik seafarers partner kan irza..

Tinta said...

bersabar dan bertabah la mama qies ngan qies jugak... love ur blog!!

Momma Qiestina said...

tinta,

tq like my blog :)
yups insya allah terus sabar..

salam kenal dari kami.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

mesti sedihhh org kat kapal tu tengok moment nikh...kak yat sabo yer...u are the besh mom...

Mama Likha said...

kak yat.. tk lama lg kan bulan 11... pasni buleh togetherrr2 jjcm lg dgn encit papa dan qies.... :)sbr yer tk lama lagi tu..... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails