yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, October 26, 2009

Last Day at Kluang,PD here we come...

Huwaaa,baca title pon u all dah tau kan :(
Sob..sob..sob..today last day la mama & Qies berpantang kat umah nenek Kluang.
Sebulan lebey berkampung kat sini,hari ni kena say gudbye pulak.
Rase cam berat hati je nak tggl tempat bermain ni.
Cepat je mase berlalu *sigh*

Pagi ni we olls akan gerak alek ke PD[umah Mil].
Nenek Kluang pon akan ikot sekali,nak jupe besan die & nak g umah mak ngah Qies kat Putrajaya.
Should be okla,bole gilir2 pegang Qies dlm car nanti :)


So malasla sedey2 kan,meh layan gegambo we olls g wedding kat Bp last saturday..

time to golek golek :)


Sempat mama & Qies pose kat laman umah atok Kluang...
Memang cantek,laman luas manyak munge...


harus amek gambo ngan nenek Qies juge :)
Eyh bag nenek macam baju mama laa..matching =P


budak syomel yg pantang naik car,ade akon je nak titon :)
gaya cam tanye " kite nak g mana ni mama?"



Papa Qies dah tampal sticker siap siap,ehehehe :D



Dah sampai dah wedding kat Sri Medan BP..jalan jalan lagi..


Syedap hokeh nasik minyak die,kan pa??
Mama apalagi bayo niat la kan dah abes pantang.huhu..
Nyum nyum nyum..


Ourmusyuk girl,friendly baby..
Dah pandai borak ngan org tuuuu :)


Si tecik kesayangan ramai yg baek & well behaved bile ramai2 org :)
Seme org nak gomol die..sukela die..

** Na,suke die manje ngan mak ko na..cepat ckit ko beranak bule?? **




Timang tinggi tinggi..
eyh blom bole timang agi la mama...



Somel tak saye pakai baju puteh ni kengkawan?
Antie Needa melikan kat Bandung,huhu saye asek bergaya je now..


Qies ngan mama & Papa yg sehati berbaju Cream mcm shaye!



Bagila can atok nak berlovey dovey gak ngan nenek..
Dasat oke umah kampung ade swimming pool :)


Mama..nanti Qies nak ade swimming pool kat umah moleyyy??



Dan hasil keja Mak Ucu Qies,

*


*


*


*



Mama Qies nak jadik Ustazah nanti moleyyy??
Syomel tak Qies pakai tudung neh,nanti Qies nak tudung Ariani cam mama gak taw...
** Pengaruh cite Nur Kaseh Fav mama la nehhh**


Dan tima kasheh mak Ucu Qies...

Dik..ko abes spm nanti jadi babysitter ahkak jela dikkk..dah expert dah buat susu,dukung2 Qies..


Oke doke, kena cargas packing baju nak alek PD.
Whoaaaaa penuh 1 bonet barang Qies sajork :)
Betullah budak ticik suda konker the whole mama papa life now..ayaayayayayai.

Tata~
Will update kat PD pulak :)
Doakan kami selamat sampai..

15 comments:

mamaelly said...

berjalan2 je baby qies nie ye..hehehe

Mama Qiestina said...

mama elly,

tula sampai dah abes pantang asek jalan je kojenyaaa..ni baru je smpi PD..nak mandi laut pulak..huhu..

ahhh tetibe rase tanak naik keja :(

d90 said...

Gambar sticker + Qies + reflection mama = cantik

:)

Mama Qiestina said...

d90,

chantekkk kee?
ahahaha mekasheh :D

kami baru beginner guna dslr nie..segala tunjuk ajar amat diharapkan..

thanks for ur kind words..

masrina said...

SALAM..

ok x qies jln jauh?
mmm..pasnih akak akn lalui fasa baru..alam 'ibu tunggal'..heee
mmg x mudah nak jg bb sowang2..
kdg2 makan pun x sempat..yerla,bb kan..unexpected dia punya ragam..
kalu kena time sakit, lagi la haru..sy pun penah alami hdup mcm tuh kak..huh..Allah jer yg tau..penat giler..dua bulan jer sempat jg sowang2..then trus resign keja kt jb, balik duk ngan suami kt kemaman..
mmm..tp akak suami mmg keja kt laut kan..x leh nak watper.. akak bersabar byk2 tau..dugaan sentiasa ada bila jg bb nih..so, tuk kak yat, gud laq ek..all da best

nieda said...

salam kenal,
Comelnye baby ni..kiss sikit..mmuahh..

Mama Qiestina said...

mas.

adoyai eko ni term "ibu tunggal" tu x menahan..jgnla takot ahkak..

Hmm tula doakan kak yat dipermudahkan jalan nak jaga Qies sorg2 ni..hope die jadi gudgirl..
akak pon takot gak ni..tawakal pd allah je..insya allah..

Mama Qiestina said...

nieda,

shalam kenal kat humaira syomell jugaa.umwaaaaaaaaaaahh!

treasurekeeper said...

wah..cutenye Qiest ngan rosy headband tu..baby Qiest dah sampai PD?? syoknyee...tak sampai 2 bulan lg dah jln2 cuti2 malaysia ye?
nanti soh mama Qiest amik gambar Qiest byk2 kat beach k?? :)

enjoy la yat byk2 sebelum habis cuti. hajar dah nak msk keja next wk...wuuuaaa sungguh liat..kalau boleh nak doh umah jaga baby je huhuhu

take care dear :)

-hajar

masrina said...

hee..gurau je la kak yat..
sy kira bruntung coz suami keja kat biasa..cumanya sy la yg perlu berkorban tuk anak..cian tgk dia mbesar tanpa ayah dia..rezeki ada kat mana2, kan kak?
mcm akak, xleh wat apa la kan...dah suami keja cam gtu..
Insyallah, akak bleh jg qies sowang2..tp kena tahap kesabaran tuh tinggi cket la..yaaa..

3P4 said...

mmg omel qies nehh....grg betul muka bile kerut2 kening.he3.
bile le kite nak ade baby cam awk nehh...

Anonymous said...

qies ni nmpk mcm gudgirl jek ni.. tak meragam pun pi jalan sana jln sini.. sesetengah budak nak bwk pi shopping complex pun tak bleh.. asik nanes jek..

nnt akak balik putrajaya sape jaga?? amik maid ke?..

Riana..

fadillah said...

Hai Mama Qiestina. Sya tau tempat yang ada swimming pool tu. masa memula lalu tu, sya mmg terkejut beruk taww..hahhaa.mmg hebat la kat kg ada swimming pool tu. tp tu la, mesti cam habuk2 sbb swimming pool tu dekat ngn jalan kan?

happy always k..

Mama Qiestina said...

fadilah.

aik awak tau eyh tempat ni?
awak org sri medan bp keee???

tula pasal dekat ngan jalan,tapi mmg lawa la swimming pool tuu..siap papa Qies berangan nak buatt tuu..

fadillah said...

Mama Qiestina : Ha'ah. sya orang situ. tp bkn area kg situ la. but sedara mara ramai gak orang2 kg situ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails