yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, October 30, 2009

Papa Melikan Car Combi..lalalallaa~!

Papaku pulang dari kapal
Papaku melikan keleta
Keleta combi karer owen Moley ku bawa ke alamanda..
Pon ponnn ponn ponnnn... [ besh tak Qies nyanyi kawan kawan?]


Weeeee.. shalam shemua..

Kite jupe agi kat blog mama ;)
Mama tak sempat update blog shemalam coz mama & Papa busy anta nenek Kluang g umah mak ngah kat Putrajaya.
Pastu tadi ni mama "work" from home.
Mama kena isi borang performance appraisal la,nak ujung tawon ni kan..
Kalo ade bonus kan besh,moley sopeng utk Qies agi..


Pastu shemalam mama & Papa ajak Qies jalan jalan alamanda coz Papa nak melikan "keta" Qies.
Pilih punye pilih Qies berkenan shangat keleta Combi kat Toy City [ Mama yg shuke bangat =P].
Mama pilihkan karer oren,nampak ceria & happy go lucky ngan Qies yg syomel ni.
Mule2 mama nak pih karer pinky tapi Papa kata nanti dapat adek boi dah tak sesuwai pulak.
[ tapi mak bidan Qies dah tilik Qies aritu die kata adek Qies gurl juge..huwaaa].

Shemua salesgirl ngan salesman nak dukung Qies taw,haha.
Qies pulak shuke kena dukung,sape2 je moley nak dukung die.
Tapi lenguh la tgn yea coz berat Qies dah berat beras kecik sekampit =)
Pastu last last mama decide sang oren ni la,Papa pon shuke coz ciri2 dia like:

1) Ringan especially,Mama ade surf kat tenet kata besi stroller combi ni dibuat dr besi kapalterbang..so light weight & tahan lama.
Shenang mama nak handle nanti,yela kan nanti jalan2 without Papa.
Nak lipat pon senang.Mama memang prefer yg tak terlalu besa & tak terlalu sempit kang Qies dah chubby tak muat la pulak

2) Bole ubah 2 hala samaada adap baby or baby ngadap ke depan.
Qies shelalu nak tgk moke mama,so okla stroller ni :)

3) Roda die besau,Papa shuke yg macamni..mule2 Papa kenan yg MC laren tapi berat ckitla..
Pastu Papa kata sportrim die syantekk :)
Pastu Papa kata spec die cam keta turbo Pak Cu,eyh tadela =P

4) Ade basket tempat simpan barang,moleyla letak Diaper bag Qies yg syomel :)

4) Yang penting shekali mama suke Combi sbb ntah tatau napa sejak zaman preggy aritu survei2 seme brand Combi gak menarek cantek tertarek hati mama.
Qies pon shuke taw,sunyum2 dia naik "car" baru die.

5) Rega?? biarlah rasia..hehehehe.Tak mahal sgt,tak murah sgt tapi okla alah membeli menang memakai kot..nanti bole wat trn temurun nenek Qies kata.
Anak antie ta or antie Owi nak pinjam pon moley =P


Weeee beshnyeeee tido dalam car Papa meli,nak titon la :)


Ma kaseh Papa,Qies shuke shangat Keta Qies ni...
Qies sampai tak tido dok dalam ni kat alamanda shemalam...



auwww Qies pon dah ade keta,mama pon takde car taww shayang.. Beso kan roda die..huhu..
Papa kata cam sportrim keta..kekekkekeke.. Tapi sportrim keta papa agi bling2 la Papa..


Mama rase okla stroller ni,for mama/mama to be yg tgh carik2 stroller mama Qies mmg rekmen stroller ni :)
For more info boley tgk kat web site combi okehhh!


Oke nak tambah gewamm hati Antie Owi yg tak puas gomol Qies shemalam..
Juge opismate mama yg mama tau hari2 dok layan blog mama Qies semata mata nak tgk Qies..
Kak Ogy,Kak Hana,Kak Izma,Kak Yus,Edan,Jijoi,Antie Needa juge Antie Ta yg demam windu itu..
[ jgn mukak blog time opishour yea,ceh pesanan org HR tak menahan wakakaka] =P

Layannn..


model mami pokayyy yg bam bam :)
Tengah masham baru nak mandi ni..
Papa suke bau die yg machamm tu,Mama pong!



Si tecik yg tiny suda bergelang kaki adiah mak ngah..
Cring cring..kalo dah munyik tu mama taula Qies dah mangun!

** Moley tak mama nak geget kaki tgn ticik die **



mama melikan bag pwincess pink..yay shukee..

Sgt tak bleh blah oke diaper bag Qies,pinky pwincess gitu.
Abesla pasni sure die addict barbie cam Kak Farra & Kak Dylla kazen comelss dia tuuu..
Senang hokeh bag beso segala macam barang Qies bole masuk.
Dah jadik mama ni,toksah berangan la yat oiyy nak berelvee bagai.hiks :D

Senarnye manyak amat gambo nak share agi,tapi kat PD ni tatau napa Qies asek cranky je.
Dia kejap je tido dah mangun,adoyaii panas kot siang2 gini.
So mama kebizian dukung2 die je.

Oke doke nak siap2kan Qies ngan baju syomelss,we olls nak jenjalan Jusco Seremban carik barut Qies pulak,barut lama suda ketat da itu budak bam bam.
MIL pot pet bla bla mama tak pakaikan die barut,duh!

Yay,jenjalan lagi nagn Papa & Qies seblom cuti ended mggu depan.
Arhhh i hate this feeling,syedih hokeh nak tggl Qies g work~!
demm it.


13 comments:

Marsha~ said...

dah sampai PD dah Qies.. lawanye car baru Qies, boleh auntie pinjam?? Heheh

ety said...

qies dah ada car yer?...canteknya car dia...nak tumpang boleh???

mamaelly said...

aku tak lupa masa sehari sblm aku bersalin aritu..baru beli stroller..laki aku main vrrooommmm vrrooommmm stroller tu keliling rumah cam budak2...siap lari2 lagi tu...hehehehe

edan rashid said...

cessss.. sudah balik putrajaya... bawakla ke opis... aku nak geget... hehehehe...

azieaz said...

bestnye qies suka masuk stroller..aleesya xmo..masuk je nangis..dia lebey suka dokong..skang ni pakai bb sling jer..stroller tinggal kan kmpung..!!~~..huhuhu

Mama Qiestina said...

antie marsha,

yelah antie dah tgk laot dahhh,papa siap tunjuk tmpt kapal anchor :)

Moley jek pinjam utk bf Qies dalam peot antie tuuu,tak sabo nak tgkkk dia :)

Mama Qiestina said...

antie marsha,

yelah antie dah tgk laot dahhh,papa siap tunjuk tmpt kapal anchor :)

Moley jek pinjam utk bf Qies dalam peot antie tuuu,tak sabo nak tgkkk dia :)

Mama Qiestina said...

antie ety,

moleyyyy jomla nak race ngan rizki..nanti Qies dah alik putrajaya ajakla ayah ibu dtg umah Qies ye rizki..

Mama Qiestina said...

za,

ahahhahaha hubby ko eksaited tuuu..takpa maseh simpan kan? moley pakai utk si tecik dlm pewot tuuu..

Mama Qiestina said...

ankel dan..

kalo tak semalam nak bawak qies terjah opis dahhh..saja nak kasi huru hara skali antie eyta mc daaa..tu tak jadikkk..keta laki aku dah paking kat guard dah time tu,tak jadi nak seprais..lenkali la yekk..time Qies cucuk mggu depan keee..harus kasi gegar itu opisss..tgguuu..nak geget moley tapi wit yaye haji jgn lupaa..huhu..

Mama Qiestina said...

azie,

hmmm ala Qies ade mood gak zie..tadi g JJ somban masuk stroller jap pastu nanes nak mama polok2 dia...dia kalo ngantok nak titon lagila asek nak mama dia pelok2 dodoi jaa..tataula camana nak tggl dia g keja ni..syian dia carik nenen mama..

HaninFarshid said...

cantiknya stroller qies :) hanin guna stroller biler kyra nak tido or hanin nak makan :) kalau jalan2..dier nak duduk dalam baby carrier...sebab nak tengok keliling..suka sangat daddy dier carry... :) best kot perut farshid..hahah! alhamdulillah kyra behave dlm stroller...tp kena bawa mr orange and mr rhino..baru dier duduk diam dlm tu :p

Mama Qiestina said...

hanin,

ha;ah Qies pon suke tgk keliling bile we olls bawak jalan2..kemain agi dia tgk sana sini.tula kejap je die behave dlm strooler pastu nak mama polok2 jugakkk tuu..manje :)

baby mmg suke kena kepit kan,dia rase cam dlm pewot kita agaknya..tu mlm pon nak tdo celah ketiak mama tamau tido kat tilam dia.sabau jela..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails