yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, October 27, 2009

Qies pon windu & Shayang Atok!

Atok pagi pagi lagi dah kol mama nak bertanyekan cucu sorga kesayangan die Qiestina or atok panggil nama manje die "shepet".
Shian atok,berderai airmata die semalam berpisah ngan cucu sorga yg ditatang lebey 40 hari mama berpantang kat Kluang.
[ngan mama sekali pon sentimental nak tggl umah tempat main,skola & mengenal erti hidup itu].
:(
:(


Selalu mase Qies ade, subuh2 pas alik surau je musti atok datang kat Qies,polok2 Qies & cakap cakap ngan Qies.
Qies pulak mcm paham jee..
Qies layan je atok berborak,dengan senyum senyum kat atok.
Qies muntahkan ucu kat atok..tapi atok tak marah ponn.
Atok Sayang sangat Qies..
Atok polok ciom Qies sampai Qies geli2..hehhehee.
Bile Qies nanes malam malam atokla yg bacakan zikir sambil pusing2 umah sampai Qies tertido kat bahu atok.
Baek kan atok :)


Semalam seblom gerak ke PD,atok bawak Qies jalan jalan keliling umah atok tgk pokok pokok kesayangan atok & nenek.
Atok nak Qies tau inilah tempat mama dibesarkan,dlm suasana kampung yg aman damai.
[ mama & papa kalo bleh nak stay kat kg mcm ni,besh sgt tapi apakandaya dah rezeki di Putrajaya sayang..]
Berat sungguh hati mama nak tinggalkan tempat kelahiran mama tu,rase nak dok teros je kat sana.
Ngan ade family mama yg besh,masakkan atok & nenek yg syedap..rase heaven je dok sane..mama kena work pulak pasni demi nak cari rezeki utk Qies..
Papa pon same sayang..




auww chanteknye bunge biru ni atok...


Shepettt..nie pokok keladi atok tanam ngan nenek..gemokkk kan?



Syanteknye munge janda kaya nenek...


Atok ape nehhh???
Mung-nge??
Janda Kaya-lah.
Pandaiiiiiiiiinyeeeee...



Qies ingat ye segala pesanan atok kat Qies ye shayang...

Atok pesan ape??
Taat Allah..
Taat mama papa..
Taat guru..
Taat negara...
Jadik anak yg solehah..
Bile dah besar nanti yea sayang...




Atok Sayang sangat Qies..
Qiestina pon shayang atok taw...

kecik kecik atok belai manje Qies,nanti dah beso jgn lupekan atok yea..
Bile atok dah takde doakan atok selalu..
Ingat tu shayang mama Papa..


Atok cume nak cucu cucu atok jadik anak yg solehah & bahagiakan ibubapa bile dah dewasa nanti..



Mama pon shayang atok...


Abah,hanya "cucu sorga" hadiah terindah buat abah..

Kami doakan abah.atok selalu dirahmati Allah..
Qiestina nanti jadik cam atok yea,baek budi pekerti disayangi ramai :)
Amin...



TIGA INSAN KESAYANGAN MAMA...


Dan semoga Papa kan jadi Papa mithali cam atok Qies..insya allah...



We are happy family..
Till Death do us part..
Semoga Allah limpahkan nikmat & rahmat buat kite sekeluarga insya allah...
*polok polok shemua*



Masanye utk meningglkan "umah atok nenek Kluang"...
Sob sob cedeynye hati mama..
Bile dah jadi mama neh,semakin realize begitula tingginya nilai kaseh ibu bapa/atok nenek...
Tiada tolok bandingnye walau ditabur intan berlian..
Takde maknanye walau ade bermillion million ringgit tanpa mereka..
Moral of the story,hargai ibubapa & insan insan tersayang sementara mereka maseh ada :)

We will mish this home sweet home again..
Insya allah ade rezeki & kelapangan mama papa sure bawak Qies balek kampung umah atok lagi..
Qies nak main lari lari kat laman umah atok pulak pasni..yay yay!


Atok jangan sedey yeaaa,nanti mama selalu MMS kan gambo terbaru shepet kesayangan atok.
Bile dah cuti skola nanti datangla umah Qies kat Putrajaya ni..
Boley mama papa bawak atok nenek jalan jalan kat sini pulak...

Terima kaseh Atok & Nenek sbb jaga mama dlm pantang dgn very superb & baek sekali.
Terima kaseh atas kesabaran melayan kerenah Qies juge..
Sememangnye tak jupe lagi dah mak abah sebaik atok & nenek Qies...
Allah saja balas segala galanya..amin..


Ok daa time to leaving...


Qies ngan mama papa + nenek otw nak alek PD shemalam..
Ahh comfynye dok dalam bouncer,Papa buatkan cam umah siap ade langsir.
Sepanjang jalan Qies titon dari Kluang,cume kat Baskin Robbin R & R air keroh je Qies mangun nak ucu :)
gud girl die bile dlm car...

** Qies dah beso nanti mama manje Eskrem Baskin Robbin yea shayang...**


Dan utk tatapan Atok/Mak Cu/Mak Lang & Antie Eyta yg asek tye bile Qies nak alek Putrajaya tuuu...
Moke Qies fresh terbaru lagi terbaekk..


*



*


Syomel tak Qies ngan Cimut Papa bawu melikan?
Papa dok carik rompers Chelsea tapi tak jupe agi,mana nak carik eyh??
Qies shuke chelsea cam papa,slalu teman papa tgk ball kul 3 pagi :)


Ok doke Qies dah "ekkk ekkk.." cari mama die..
Nie pon sambil sambil masak nie online,super mama kan :)
Sape kata jadik housewife tak bz,meh sini mama babap..
Dah dok umah cuti berpantang ni baru tau takde maknenya dok umah berehat jee..

tata~!

14 comments:

azieaz said...

huhuhu...sy adalah bbsitter n full-time housewife...sepanjang setahun lebey bekerja di rumah..wooo..sy tidak rilex ok..byk sgt2 keje yg perlu diberesin!!da mcm bibik pon ade tau!!hehehe..penat seh..kerja dlu pon xpenat camni..bile mlm lak xtido lena bile da ade bb neh!!..MESTI bole!!..hehehe..

shomeinye qies ngan blanket chelsea dia tu..aleesya na jugak boye x?

Mama Qiestina said...

azie,

tula pasai kan..sapa kata dok umah sajok tak bz?? tak berenti 24 jam keja..lagila dah ada anak kan..
nanti dah koje plus jaga baby tah tataula camana..harus tunggang langgang itu umah..ekkekeke.

nak minjammm eyhhh?
nanti kite tanye papa kite boyehh ke tak eyh aleesya..

Suliana said...

aku baca n3 ko ni sedih wei..sob sob sob..nak nangis..aku pun masa nak balik kl, bergenang2 air mata tinggalkan umah kluang tu..cover line je..hihi..baru la faham erti kasih syg ibu tu kan..

PixiePwincess said...

Alahai, so sweet! sedih pulak rasanya kat atok Qies tu.

Mama Qiestina said...

Sue,

tau takpa aku pon taip blog sambil nanes tadi taw..sampai laki aku tye napa u nanes huney?? aku jawapla syedih laaaaaa tingat abah kat kg sorg2 ni,mak aku ikot skali..huwaa..baru kite tau pengorbanan mak ayah kan bile kite sndri dah jadi mak ayah...

Tula kena jadi parents baru kita2 ni insapp nasuha :)

Mama Qiestina said...

Ayu,

yea mmg sedey,bab2 gini tingat kepayahan ibu bapa membesarkan kita..
nanti u dah ade baby u will feel it dear..

mamaelly said...

huhuhuhuhu rindunyeeeee kat mak ayah akuuuu

mommy_alya2.0 said...

hehehhehe... papa qies pun giler bola yerk... daddy alya siap belikan rompers ngn jersey MU dr UK lagi... huhuhuh pesan kawan dier... tanpa pengetahuan mommy okey... aritu masa MU dtg KL pun.. ntah mcm2 benda dier beli... adeh...
kak ena dlu... mak htr sampai kl.. duduk 3 hari... dier cuak tgk kak ena leh jaga anak ke tak.. heheh... pastu nak balik kluang... kt puduraya buat tayangan amal... melalak nak pisah ngn cucu... huhuhuh sib baik den ni jenis keras hati... xmo nangis..kalu nangis sure mak den xjd balik kluang...

Iryani Noor said...

alahaii.. sayu nyer entry nih.. mmg kaseh sayang mak n ayahh xdpt kite balas.. moga qies akan jd anak/cucu yang solehah =p... btw qies sgt bam-bam.. geram tgk.. syomelll

Ena Mazly said...

Anak2 kak ena pun rapat giler dgn tok bah dia..manja teramat..kalau sehari tak gi umah tok bah, mestibising mulutnya tanya mummy,bila nak gi umah tok bah...bila nak gi umah tok bah...

atok-atok ni sayanggggg sgt kat cucu-cucu mereka kan yat....

Mama Qiestina said...

Elly..

apalagi lawatla ibu bapamu itu,dahla ko satu2nye buah hati derang kan:)
takpa tak lama lagi sure agi meriah ada itu budak ticikk kan..

Mama Qiestina said...

kak alina,

tula kan ni nenek Qies itot skali ni,nak tgk haku pandai jaga anak ke tak la tuu :P

Tgk nanti nenek pulak buat drama kat Puduraya pisah ngn cucu2 sorga dia..yelah kan sapala tak syg cucu kan..ntah2 kite2 nanti lago over dari derang ni melalak..hahahaha..

Mama Qiestina said...

iryani,

hmmm mama pon sayu jugakkk ni :(
bile kenangkan mcm ni upernya jadi mak ayah,so jgn sesekali jadik anak durhaka sbb bkn senang jadi mak ayah ni rupernya..tak lama lagi yani pon jadi mama kan..

hihi Qies bam bam lah sgt..

Mama Qiestina said...

Kak ena,

itula kan,atok mesti sayang & rapat gile ngan cucu2 ngalahkan nagn kite..yela bile hari2 tua mcm tu derang hanya nak perhatin & kaseh sayang..dgn cucu2 la tempat derang curahkan kaseh kan..sob..sob..sob..

Rayyan & chica lagila dok ngan atok kan,kalo kak ena pindah umah tu harus demam budak2 tu..hehhe :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails