yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, October 1, 2009

Gula gula hati Mama Papa dah bam bam!

Buat tatapan seme peminat Eryssa Qiestina [ eh! Qies ade peminat keee?] & juge buat tatapan mommy-mommy angkat qiestina yang merindui si techik kesayangan ramai neh..


Mama update blog sambil bagi nenen kat pwincess Mama neh,dasat tak?
kata super mama kan :P
Qies slalu lama je "bergantung" kat mama die sambil tertido,pastu mama main-main kaki die or usik usik pipi dia yg tembun tu die continue suck lagi.
Ahahaha,kelaka gile.
Lucu la anak mama neh :)


Qies dah masuk 27 hari arini,last 2 week berat die dah 3.6 kg.
Naik 500gm dari newborn aritu.
Nie dah 2 weeks agaknye dekat 4kg kot,pipi dah bam bam..peha dah drumstick atok kata.
Cepat je beso kan?

Dah masok 27 day,cepatla 44 hari.
Letih nyah hari hari makan lauk sup saja.
Nak gak minum ais nyum..nyum..[ aiss???? alamak,masak mama kalo papa baca ni :P]
Kaki gatai nak kuar jalan jalan senarnye.
Padan muke mama kan,dah kaki jalan tetibe kena "rantai" kan :)
Tapi takpe sebab si bam bam sentiasa ade utk digomol gomol!


Wokeyla,layanla gegambo si tembam tembun gula gula hati seme orang neh,




Si pipi tembam bam bam gula gula hati buah hati pengarang jantung pisang mama & Papa.
Pixas fav papa,rase nak geget jeeee budak techik neh!

" qies nak titon la mama,mama asyek amik gambo jee!'




Tido pon nak poshing gakkk tawww,pas minum ucu neh :)

Cam matching la pulak cadar nenek beli ngan baju Qies..nguehehehehe.
Apalagi mama wat photoshot la kan!


Peha drumstick..goweng pon sodapppp nehhh..
Mama gewaaaammm,rase nak geget geget jeee!





Mummy little monster..nanti dah beso jadik anak yg solehah yeaa,tamoo jadi "monster" :)
Mama shayang die..Papa shayang die.

Gaya fav Qies..tangan angkat atas,surrender!
atok kata tu gaya bertakbir "allhuakbar"..nanti mama ajo solat ye shayang...


Pipi Qies ade "blusher" kena geget yamuk jayaaaatt!
Nanti mama jadik resakse gorgon babap nyamokkk tu ye shayang...

Shayang manje mama papa,nanti da beshar jadi insan berguna yea..



pwincess murah rezeki..alhamdulillah =)
manyaknyeeeeee org kasi adiah kat anak manje mama neh.
Duit raye pon makin manyak hari ke hari..betul org kata anak membawa rezeki...

Macam macam ado,complete set adiah Qies :)


Mama Hana geng seafarers wifey kasik yg zebra belang belang tu,siap kurier agi.
Thanks kak ila,biar kite cyber/blogger fwenz je,semoga ikatan ukhwah kite berpanjangan..
Ade mase nanti kite wat mommy gathering yea :)
Mwahh mwahh dari Qies to hanna!



puteri mama dah makin semangat badan die...


Rambut motakkk dah tumbuh balek,baru 2 mggu je kena cukur.
Jap lagi siapla panjang mama nak buat tocang,nak beli kelip kelip rambut yg syomel kat
Mommy Alya tuuu :)




Heaven nye golek golek kat cadar english style nenek nehhh :)



Jelingan menusuk kalbu tu,sangat "Ekhram" oke bile dia jeling camni :)
Yela Ekhram jr kan..abesla papa tangkap leleh bile naik kapal nanti..huhu

Mama fav pic neh,current wallpaper for lappy!



Nak fengsan la jadik model photoshot mama...
Nak titonnnn!


Alaaaa..sleeping beauty mama,tgggu prince mana kiss nehhh :P
Mama paling suke tgk Qies tido,innocent & mendamaikan jiwa je melihatnye.


Ikotkan hati manyak lagi nak dicaptured,nak letak Qies dalam bakul bagai tapi die dah titon daa...spoil plan dah!


Okay doke,nanti share gegambo from professional hand pulok.
Abg Rahmat official wedding photog mama & Papa datang visit Qies dan beraya semalam.

Qies dah nanes,die poo poo plak neh..

Tungguuu...~!
:D

13 comments:

mamaelly said...

alalalalala anak cedara aku ni...gerammmnyeee...nak jugek

w|cKa` said...

cepatnya rambut dia tumbuh..

Suliana said...

haah la yat, cepat je rambut tumbuh..aqil sampai skrg nipis je rambutnyer..qiestina makin bulat..nak gomol2 cikit..nnti leh kawan ngan aqil ye..halau nyamuk jahat tu, pakai kelambu..nnti merah2 mcm aqil..sian tgk..

~Pn.Ilah~ said...

Yat, nnt pakaikan Qies baju Zebra tu k.teringin nk tgk n send kt ym!!ok..hehe

edan rashid said...

uiks... color hijo... color keta katak uncle... hehehehe... bam bam qies... lambat la lagi nak tengok ek... uncle rasa qies balik p'jaya nanti dah ada 2 member satu opis... anak auntie diela ngan auntie nik... huhuhu... dah ada geng la dia kalau nak buat kacau kat opis nanti...

Cik Eja Ishak said...

k.yat..minggu nie eja nak gi putrajaya..tapi akak masih kat kluang..kalu tak memang eja akan pergi tengok qies..hehehe..takder rezeki lagi la mau ketemu!

alolorlor! comeynyer qies! bam bam tul..rasa nak peluk2 jer....

tak sabar tunggu dia boleh senyum n ketawa kan..!

CuppyCakeMommy said...

geram nak geget peha kfc ituy

Anonymous said...

kekadang baca entry k.yat ni mcm syok sendiri pun ade..tau k.yat excited ada baby..i fhm..hehe

Mama Qiestina said...

Dear anon,

Ape masalah ko ni???
Kalo aku syok sndri pon pehal ko sebok sebok baca blog aku??
Aku tak paksa ko baca blog aku yeee,so silakan "nyah" dari sini.

Aku tulis blog ni utk Papa Qies,utk kawan-kawan aku yg jauh & reader aku yg setia.Bukan utk nyamuk @ lalat yg dengki dengkos ngan life org lain.

Lagi 1 nak tanya..ko penah beranak or ade anak?? kalo takde sila senyap2..sbb ko tatau perasaan seorang ibu.Aku rase kalo ko ada anak ntah2 ko lebeh dari aku.hahahaha..

Lagi 1 nama tak letak nama sebeno??
Ade berannnn mehla letak?
aku nak tgk gak sape nyamuk slalu bikin kaco blog aku ni!

Sekian,selamat hari raya.

Sekian..

Anonymous said...

dear k.yat,
jgnla mrh..sy tak mksudkan ape2 pun.i enjoy read ur entries..nothin to worry bout that.but sometimes mybe entry tu mcm terover ckit.but its ok.sy pon ade gorgeous doter, almost 6months n i know how mum's feel when she have a kid.

i guess k.yat marah gile kat sy.so sorry bout that.

salam
tg.nurul airene tg. malik

ctm-cak'on said...

k.yat, sabar ek...yg penting kite luahkan hati kite yg sbnrnye n nk bkongsi dgn kengkwn key...

adeiii...geram tol tgk qies dah makin bambam, leh join akasyah yg kelam tu pasni x? (hehehe...segan nk ngorat qies yg putih gebus nie)

Ajonz said...

jangan lupa aku dah tag ko haha sile lunaskan hutang ini hehe

http://pekanz.blogspot.com/2009/10/tag-by-rezdrake.html

MeL said...

kelakarnye anon ni. klu ko xletak link blog ko, nama apa pun bole taruk. TENGKU itu ke, siti nurhaliza ke, erra fazira ke..even ko tengku skalipun ko sedar x ko ni rude? dtg blog org tinggalkan taik? blah la ko main jauh2. shuuuhh! we r frens & yat readers ni happy je baca blog dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails