yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, October 19, 2009

Majlis Akikah 3 cucu Sorga Part 1

Alhamdulillah...

Selesai sudah majlis akikah 3 cucu sorga atok,


Nur Emy Syalieza Aidi - my bro's daughter
Muhamad Airil Azhan Mohd Ajib - my young bro's son
Eryssa Qiestina Mohd Ekhram Sharif - My lovely pwincess



Entry ini adalah entry yg penuh dengan gambo.
Harap kamu kamu semua tidak muntah darah melihat suasana majlis akikah Qies & her comelicious kazen yea :)

Ade 1000++ pic mama & papa qies sempat captured mase majlis akikah semalam.
Yea sambil mendukung Qies,gigih mengangkut DSLR ke hulu kehilir yea kawan kawan.
Sampai ade sedara mare soh we oll jadik photog la pasni.
[maybe papa bole consider kot,coz bule buat income time papa cuti lama lama cam skrg =P]


Oklah let's pixas tell the whole story mory;



Sekor lembu selamat diakikahkan utk 3 org cucu sorga.
Qies = 1 bahagian, Chacha 1 bahagian, Airil 2 bahagian.
Kelihatan atok Qies,Papa Qies & Ayah Chacha sedang sibuk melapah daging lembu.
Papa Qies tu action je pegang ekor lombu..


Tunggangan Qies,Airil & Chacha di akhirat kelak insya allah..
Moga kamu kamu semua jadik anak yg soleh solehah mama/ mak uda doakan..
Amin...



Kanopi tema pink + puteh yg syantek.
Sape mau tempah sile order cikgu Juriah SKKM ye kawan kawan,harga bole dirunding.[chewah].
Orang kata mcm ade kenduri kawen je,ahahaha.
sgt ramai yg datang,dlm lebey kurg 500 org jugak.Sama sama merasai daging akikah..
macam open house raya :)




Menu yg lazat lazat semenya di masak oleh geng2 rewang org kampungku...
Masakan kampung yg very the syedapp,makan 3 pinggan la!
[ kak y sile jgn mengences yea :D]

Menu yg ado: Daging masak kicap berempah, Ayam masak merah,urab daun ubi,sambal jawa,sayur nangka masak lemak,sambal belacan,ikan kering & kuih muih like puding buah naga,karipap & bubur pulut hitam & limau sunkist :)



itu karipap manyak sedap wooo :)



Doorgift utk tetamu telur asin utk bunge telor,coklat dalam paperbag & telur.
Semuanye tema pinky maroon yea =)



Pelamin kicik yg mama Qies & adek adek buat ikot ntahapaapatahnye idea :)
Bajet ciput je kan,takbole la nak buat ala ala Engku aleesya punye.hihi.

Bajet nak baringkan 3 cucu sorga kat sinila time marhaban berzanji,nak buat photoshoot.. sekali punah impian..2 budak kicik itu asek nanes cranky saja.
Qies sorg je memberi kerjasama baik sekali.Cam mama papa die la kan suke bergambo.ahaks!


Bunge telur yg syantek pilihan Mak ngah Qies.
Syian mak ngah Qies tak pat datang sebab tgh uwek uwek..yay! farra nak pat adek dah :)

So sbb tak datang,Mak ngah sile lihat gambau gambau je yekk.
Tawon depan mau buat akikah si tecik dlm pewot tu plak =)
[ sungguh sedey mak ngah tiada dlm majlis,tak complete sorg family member takde].


Majlis berzanji start kul 3 petang.
Nenek Qies dari PD pon datang,die pon join sekali berzanji & marhaban.
Sora nenek mmg besh bertaranum,mendayu dayu puji pujian pd yg maha Esa.
Doa semua mudah mudahan 3 bayi bayi comel ini jadi insan berguna dunia akhirat insya allah..


Bedak baby & hiasan fresh flower terbaek dari ladang pilihan mama Qies :)

Time kasheh to mak bidan mama Qies yg tulun buatkan bedak nak sapu2 kepala baby ni.
Tak buat kelapa tebuk2 tu sbb mak kata tak elok bercukur mcm tu,amalan bidaah.
Lagipon seme 3 baby mmg dah motak pale bercukur betul2 seblom ni..
[ alamak blom timbang lagi rambut Qies tu kat kedai emas,harus g buat ni].



Fresh flower yg syantek & wangi utk majlis puteri kesayangan mama :)
Memang semerbak bau bunge & bunge rampai kat umah nenek 3 cucu sorga.
Semoga wangila kamu kamu semua ye shayang!


Doa selamat utk cucu cucu sorga.
Nenek Qies yg tulis tu,hihi kelaka nama pon nenek salah eja la nek =P



bacaan doa selamat ,selawat marhaban & berzanji memohon keberkatan & kesejahteraan hidup.
Baju maroon tgh2 tu nenek Qies tgh berzanji.
[nenek Qies pon ikot tema kaler maroon.hehe]



Nie pulak turn nenek Kluang nak sapu sapu rambut nenek 3 cucu kesayangan.
Kami sefamily sedondon karer maroon yea.
Owh time ni sgt havoc ngan tangisan si chacha,seb baik airil tak on pitching die.
Qies mcm biasalah gud girl bole dibawak majlis,die tak meragam langsung.
Shayang anak mama :)



Pusing pusing 3 mama bawak 3 budak syomel..
Wangi pale masing2 kena sapu bedak.
Ngan mama mama pon kena jugakkk.theeee :)



Oke presenting 3 mama..
depan pelamin ticik,bajet nak bergambo sakan tapi sorg2 la budak tecik ni nanes.
So tak dapek nak nolongnyeee :(



Hot Mommy & Anak sapekah paling cumilsss?
wakakakaka~!

Niela 3 cucu baru pakcek Mohtar yg lahir thn 2009.
yang paling tua ofkos chaca dah 6 months,then airil 2 month & paling junior Qiestina dah 43 days!
[ yay,mau abes pantang yg busan sudaa].


Mama Qies & Mama Airil [wifey ajib].
Suratan atau kebetulan,kami kawen sama sama..sekali dapat anak pon lebey kurang sama daa :)

Persamaan lagi pasni kena jaga baby sorg2 sbb kami kawen PJJ.
Cumenya papa airil weken papa,Papa Qies 3 month baru balek..huwaaa :(

Ayil,be a gud boy oke..tamooo nanes nanes.Cian mama ayil penat work,jaga ayil kat JB sorg2....dahla Papa jauh kat Petronas Terengganu.
Nanti ayil baek,Papa selalu belikan toy..bawak ayil nak car Caldina papa taw..




And Happy family get together;



Semua in da family berbaju maroon.


Mana ntah nenek time ni,dok bz melayan tetamu kot.
Si Mak ucu layan boipren die,si akin koje la pulak.
Si Pak Long & Mak Long bz layan Dylla & chaca ke sana kemari.
Adoila hai payahnye nak dapat gambo sefamily..
[ Kak Y,Abg Emi & Farra pon takde :( ] kalo tak harus agi meriah!




Papa & Mama Qies harusla bergambo family juge :)
Alhamdulillah lengkap sudah life berumahtangga dengan kehadiran si tecik ni..
Semoga dirahmati kite sekeluarga & murah rezeki.

[ yay Qies manyak pat wit yaye shemalamm taw].
Rezeki anak..


Dan anak Papa yg tersangatla truly anak Papanye..dalam 500 tetamu yg dtg rasenya 90% kata moke Qies cam Papa die.adoi-la hai...

Takpa yang penting baek & syomel kan shayang...

Antie Eyta..Qies pakai baju gaun lovely lace yg antie Eyta bg tu tau..shemua kata Qies cam pwincess,ngan stokin reben2 nagn headband.hihihihi.



Dan sebalek tabir majlis yg penuh beerti;

Org kampung yg begitu gigih "rewang" 2 hari 2 malam kat umah atok enek Qies.
Sejibik dah macam kenduri tawen mama Qies aritu,sgtla fullhouse umah Nenek Qies yg becau ni.

Ape yang penting??? KERJASAMA :)
Terima kaseh segalanya..moga allah rahmati niat murni kite semua...


Ok doke till then,nanti share lagi gegambo kat part 2 pulak yea.
Manyak gile,sampai rase nak muntah tgk gambau ni hah.
Si Qies dah merengek rengek nak nenen,Papa Pon dah sebok2 nak surf keta keta dia.
Pasni Papa bz nak tulun atok cuci periok beso yg itam legam kat belakang tuu.
Aritu dah kena dah time wedding mama papa Qies.ahahaha :)

Malam tadi kami bertiga tido fengsan teros sbb kepenatan yg amat.
Mangun kul 4 pagi tadi sbb Qies nanes nak susu terus gigih edit gambo & update blog ni.hehehheehe.

Terima kaseh pada semua yg sudi memeriahkan majlis puteri putera yg syomel ni & Ofkos tima kaseh for wit yaye :)


notakaki ; tq for follower 100 yg sudi mengikuti kesah tak sempurna mama qies ni ;)


18 comments:

Murni said...

wah 2 bru kenduri akikah Qis klu knduri tawen nnti lg2 la meriah gitu..

Suliana said...

yatt..
sori xdpt memeriahkan aqiqah qies..aku xbalik kluang..memeriahkan blog mama qies buleh la..hehe..waa..meriah btul..sonok ye yatt..ha..simpan duit qies tu..jgn mama beli make up plak..hahaha..

wanie @ suzie said...

wah meriahnye majlis akikah...mama qiestina nih peminat headband nampaknya...sama la kita pemgumpul headband yg berjaya...ehehheh

Mrs. Amie said...

Ok, baju Qies tue mcm yg Qaira pakai semalam during her aqiqah..almost the same atau pun exactly the same..hahaha

hanitamaya said...

wahhh haiii...meriah betol...!!hmm sowi..antie eyta tak dpt dtg..takper antie eyta sure nanti besday qies antie eyta dtg eh..musti lagi meriah kan..huhuhu apepon alhamdullillah..suma berjalan lancar yek..meriah jek nmpak..bye qies..mmuah!

mamaelly said...

tu la...aku pun tak dapat balik..tak bape sihat plak la...

tu la..meriah..

izanpyus said...

sonotnyer...meriah.cantek la Yatt mini pelamin tu...leh kasi idea kat izan nie...

Qies memang comey.Penuh munga kat headband dia...chanteq!

Semoga Qies n cousin2 jadi anak yang baik n bijak pandai....Aminnn...

MeL said...

meriahnya buat kenduri akikah kat kampung kn..mika lum buat lagi, xde kampung huhu. nak buat kat umah cm xsesuai nk wat. tp insyaallah akan diusahakan jgk ;) comelnye qies pakai baju bunga2 tu..

Mama Qiestina said...

Murni,

ahahha tula kalo kenduri tawen Qies nanti tatau la camana kan :)
harus buat kat umah atok die ni gak sbb umah kg besh laman luas & ade geng rewang!

Mama Qiestina said...

Sue,

hmm takdenye aku p beli mekap la..nak beli "keta" Qies :)
dah makin berat kenit ni,harus kena rembat combi ke mclaren ngan segera..huhu..

Mama Qiestina said...

wani,

ya betul soploh markah..
mama Qies tgh gile kumpul headband yg syomel utk Qies.Pasni nak kumpul legging corak2 pulak..Bangkrup papa..hehhehe.

Mama Qiestina said...

wani,

ya betul soploh markah..
mama Qies tgh gile kumpul headband yg syomel utk Qies.Pasni nak kumpul legging corak2 pulak..Bangkrup papa..hehhehe.

Mama Qiestina said...

amie,

alamak yeee kee?
hihi takpa sure qaira syomel gile pakai baju sama ngan gaun Qies.kotla kita jupe bile2 kite pakaikan derang baju sama ok gak :)

update akikah qaira pulak eyh!

Mama Qiestina said...

antie eyta mucuk,

Qies nak majuk agi ni antie ta tak dtg..tapi mama Qies baek die simpankan gift yg cekelat tu utk antie eyta.tgkla kalo tak kena mamam dek semut dapatla antie eyta cekelat tuuuu...

btw,baju antie ta sgt vogue qies pakai.macam pwincess..sumer puji2 Qies syomel taw..hiks.

Mama Qiestina said...

za,

yea mmg sgt meriah smpi org pggl aku mak peranten okeee..ahahhaha.pastu kan Qies ngutip je wit yaye..tu yg lagi mcm kenduri kawenn.hahaha.

Nanti kenduri anak ko pon bule buat besh2..utk anak kan :)

Mama Qiestina said...

izan,

ok sile amik idea sy yg ntah hapa hapa ntah tu :) kalo ade bajet lebey bolela buat buaian cam aleesya tu..

tima kaseh antie izan..doakan qies jadik anak yg solehah yea..amin..

Mama Qiestina said...

mel,

a'ah tula meriah yg amat.tak sangka ramai terjah agaknye sbb masih dlm mode raya kan :)

mmg kat kg happening kenduri kendara..tu yg buat kat kg tuu :)
takpa mel pon bole gak buat nanti..insya allah :)

nyyzza said...

mcm kenduri tawen la..nk mintak izin mama qies,nk gomol2 qies bole?,,hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails