yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, October 16, 2009

Mehla datang Kenduri Akikah Qies, Chacha & Airil Ahad ni kat Kluang :)




Kanopi tema pink + puteh siap didirikan akhirnya

Pelamin tecik pon dah siap dihias indah untuk 3 cucu sorga
Mehla sahabat rakan dan taulan Mama Qiestina,Papa Airil & Ayah Chacha
Kenduri kesyukuran,Akikah & Cukur Jambul bertiga


[ Pantun lah pulak :) ]





Jemputla datang ahad ni,18 Oktober 2009 jam 2-5 petang di kediaman Atok & Nenek Kluang Johor.




Menu macam macam ado,tapi yg special ofkos daging lembu akikah masak manis manis,semanis 3 budak tecik yang syomel lemak berkrim disukai ramai ni :)


To semua kengkawan Mama Qies mana yg mama sempat SMS,Emel & juge invitation thru blog mama ni..kalo ade kesempatan & kotla rase rase nak turun Kluang pekena kopi kat Kluang station tu mehla sudi sudikan diri u all datang majlis kesyukuran kami ni.
Blogger fwenz mama pon silela,jangan malu shegan..
Mari kite eratkan tautan ukhwah yg sedia terjalin
Mana yg ade baby tu sile bawak baby syomel masing2 :)


Sempena penghujung bulan syawal kan,marilah datang memeriahkan majlis buah hati kesayangan kami.
Selalu mama & Papa Qies buat open house kat umah Putrajaya tapi kali ni open house kat umah Atok Kluang pulak yea =)
To semua kwn2 mama yg rindukan soto ayam mama Qies masak tu,sowi ye kali ni mama Qies tak trn dapo sbb busy jaga si tecik..ehehe.
Nanti-nanti yea mama Qies masak Soto Ayam tu,kat besday Qies maybe.


Map umah atok Qies?
Adoi macamana nak letak yea,tapi umah Atok Qies ni tak jauh dari bandar Kluang..tak jauh dari Kluang Mall pon,only 10 minutes driving.
Ala kalo sesat roger je Mama & Papa Qies ni :)




Jom datang ramai ramai raikan kesyukuran bersame 3 kazen yg comellicious :)
Nak gomol gomol polok pon moleyyy.


The making of persiapan kenduri "tawen" 3 cucu sorga atok :)



Ikhlas mengundang semua,

Mama Eryssa Qiestina
Papa Muhamad Airil Azhan
Ayah Nur Emy Syaliza



Yok - lah bergathering Deeparaya!~

19 comments:

^3p4^ said...

geram nengok dagu qies!samale ngan dagu kite..he3.

Mama Qiestina said...

dagu qies?
ahahaha dagu terbelah cam tok ti tuuu..

mama harapkan die ade lesung pipit cam mama,tapi cam takdok je :)

CikMin said...

salam yat..cikmin ni silent reader jek selama ni..hehehe..rasa cam nak dtg jek...tp jauh...huhuhu...gewam tgk qis yg bambam tu..tulun cubet sket pipi qis tu buleh x yat?

Mama Qiestina said...

hye cik min :)

marila datang,tak jauh mana pon :)
gewam tgk Qies yeaa..dah kiss kan kat pp dia yg bam2 tuuu..ngah musyuk masham tak mandi agi..hihi.

^3p4^ said...

suke ngk pic yang kat bear besar tu.maunye disimpan bear tu sampai anak dara tu

izanpyus said...

Hai Mama Qies,

Alahai chimul2 betul bebudak tue.Ada gak chacha,hehe.tapi cha2 izan dah besar...

Yatt,share la gambar mini pelamin tu,kot2 bley bagi idea kat Izan nie.tengah design pelamin gak nie utk Arissa hjg bulan nie,hehe..

Anyway,selamat berkenduri yer...

Sangat gewam kat Qies tu...

Mrs. Amie said...

Qaira punya aqiqah pun on this coming sunday! slamat beraqiqah cutey little babies~

Mama Qiestina said...

3p4,

yeahhh harus..

berjuta juta lemon gambo mama die captured ni siap beli dslr la semata mata kerna Qies :)

Nanti dah beso die bule tgk2 moke dia yg mcm2 ni :)

Mama Qiestina said...

izan,

adoyaiiii..
pelamin tu yat dekorate ikot idea sndri tah hapa hapa je..beli kain murah2 ngan beli munge plastik campur munge idop je..segan la pulak.nak buat cantek2 cam engku aleesya tak cukup bajet la pulak kan..hihi.

Nanti ye after majlis sy share gambo pelamin & majlis akikah kat sini.Nak share skrg tak seprais la pulak kan :)

Mama Qiestina said...

amie,

oh yeeea ke?
samala pulak majlis anak dara kita yea.
majlis derang kite yg busy kan nak cantek2 kan itu ini..hihi.

selamat mengakikahkan anak juga.
Moga anak2 kite jadik anak yg solehah insya allah..

LiTtLe m3 said...

selamat beraqiqah bebudak bertiga ni.. kalau kat Kluang leh la attend tp kita tak pernah sampai lg kampung palembang sejak tahun 1989 tinggal di kluang :D

Mama Qiestina said...

baiti,

tq antie baiti..
tula kalo balek kluang mehla dtg sini :)

tula kampung atok qies ni unik nama dia,maklumla byk org jawa je kat sini..nanti nak soh atok qies ajar qies cakap jawa.nghehhehehe.

dey said...

amboi meriah nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer..kalah org kawen ni!!!! hef fun dis coming sunday!! byklaaaa duit rayer qiestina ni!!

Mama Qiestina said...

dey,

hihi tau takpa,atok die kata dah cam kenduri kawen ni,apa taknya 3 cucu sorga kesayangan atokk :)

majlis anak,mama papa yg eksaited lebey..hihi.nanti kamu pon camtu..

mehla ajak ariff dtg sini kot ngidam nak makan lauk org jawa :)

Jiey^Mien said...

kalo dekat2, sure abg ian smpi dah..
bleh cium2 qies..
=)

mamaelly said...

yat..sori la aku tak dapat balik...ngah mabuk2 manja la...nak gak p tp tu la...kesihatan tak bape mengizinkan..sorry eh

treasurekeeper said...

salam yat..

1st, tq sbb kemput kenduri akikah..
2ndly, minta maaf tak dpt dtg nak tgk kenduri Qiest sbb pappa hannah ada keje esok..

apa pun, hajar harap majlis tu bejln lancar k..
yat..jgn lupa amik gambar byk2 & update kat blog..
nak tgk!!!

take care dear :)

-hajar

Anonymous said...

waa..sonok tgk akak ngn hubyy..erm rina ni silent reader akak gak hoho..nw add akak dlm list saye ler he..say baru nak laja edit2 blog hu..;)saya suka bce blog partner2 org kpl yela baru dpt 'inspirasi n semangat' gitu chewah! but true! hepy blogging

Mama Qiestina said...

hye rina..

thanks for read apa-lah-sgt-blog kak yat ni :)

suke baca blog org2 kapal yea?
seafarers partner la gak ni ye?

btw,bagila link blog kamu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails