yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, October 20, 2009

Majlis Akikah 3 cucu Sorga Part 2

Tarrrraaaaaaa -aaa~!

=)

Ape kes mangun kul 2 pagi then gigih hapdet blog ni mama yat?
Tade kes laen la selain Qies nanes nak nenen & mama tukakan pampes die dah berat sekilo.
Ni dah titonkan die,tgh beradu dgn aman la tu.
Malam td die nyenyak gile tido,dari kul 8 tak bangun2,die tired kenduri la kot.hihi.


Mata mama tadi cam kena gam,ngantok amat tp la ni tak reti nak tido pulak.
Since jadik mama ni mmg cam zombie ah,tak tentu time tido.
Tup2 edit punye edit gambau dah azan subuh ni ha,harus kejot papa Qies mangun solat plak.


wawawwawa ku suda mabuk gambau =P


My favourite family pixas.
Pasni harus ade beribu2 lemon agi gambo bertiga.hiks.



Mama ngan budak musyuk masham bam bam yg baek.
Alhamdulillah Qies sgt well behave kat majlis akikah dia,seme puji2 die.
Agaknye anak mama ni suke ramai2 org yeaa :)



ala ala shayang anak mama,dah tak shepet laaa =)
Semoga jadik anak yg solehah & menyenangkan seme org ye cayang...
Kalo bule mama nak Qies jadik Doktor saket Puan cam Dr Fatimah taw...amin..



Keluarga kecik yat ekhram :)
u both the love & sunshine of my life...



Mase untuk menggomol si tecik kesayangan mama papa :)

Die baik je tak nanes,tak cranky..langsung tak kesah sape2 nak polok ciom die aritu..
Agaknye die suke jupe ramai org.
Anak mama friendly cam mama papa yea sayang =)
Gud girl..
Dekat gambo ni Tok Odin,Uncle Wak azam,Antie Noor,Antie baini & her mak ucu.



Adoila hai mama qies dah cam mak peranten la pulak,asek2 si Qies ngutip wit yaye :)
Alhamdulillah murah rezeki si tecik syomel bam bam mama..
Boley mama belikan "keta" Qies..hihi =)



Ajib & Baini Family with Lil Airil


Ajib & Baini with hero derang yg syomel tapi kuat nanes =P



Anak Papa jugak si airil neh,moke sebijik Papa die lagi tang tinge yg capang tu [ ahhaha,jgn mare ankel jib].
Nanti ayil dah besau nak jadik Chemical Engineer cam mama & papa keee?? Ke ayil nak jadik astronout cam Dr Sheikh muzaffar?



alalalalalalalala 2 months ayil yg syomel dagu tajam..
moke potostat papa,kuat nanes pon cam papa mase tecik.hehheehe.
Takpa kuat nanes tandanye bijakkk tu,cam papa ayil kan...ayil teman mama kat JB oke..Papa work jauh kat Paka tuu..ok laling!!



Aidi & Suhaila Family [ Ayah & Mama Chacha & Dylla]



My Abang long with her dotie yg cutie mutie [ suda ade dua anak dara,boi bilenya??]
Pak Long Qies gigih jadik org kuat time kenduri akikah aritu :)
Mama Chacha dok bz layan Chaca yg cranky,nanes nanes panas agaknye...



Kelab ibu mertuaku =)

Omak mertua den datang dari PD,mak mertua ajib datang dari kelate.
Kemain bersembang agi,citer pasal cucu kesayangan lar tu.hiks =)



kelab ipar duai =)
lelaki lelaki ini kalo dah jupe takde citer laen la tu..keta..keta..keta...
Sorang orang minyak,sorang org kapal..kena la tu =P



Align Center


Kelab atok mithali =)

Sikalang atok suda ade 4 cucu gurl & 1 cucu boi yg syomel,cheeky & notty.
Macam nak roboh umah atok kalo 5 org ni ade.
Pasni ade yg berebot nak naik motor ngan atok jalan2 tgk lembu ni...
Atok suke manjekan cucu2 die tuuu..



Dan antara kawan kawan mama Qies yg dtg time kenduri aritu,


Official wedding photog mamapapa Qies pon dtg,Thanks Abg Rahmat & family juge thanks atas tunjuk ajo mantapkan skills guna dslr itew yeeek.akan ku mantopkan skill lagi :)

Then bestpren mama zaman kanak kanak sepermainan muda muda belia remaja [ wahh gituuu]
pon datang malam tuuu.Sampai ke malam la ade tetamu!

Puan Liza with hubby & her cutie hero Nazran.
Dah besau dah anak bujang ko ye za,punyela lama tak jupe eko kan..eko tu sumbunk =p
Lenkali boley ahh kite wat gathering geng2 skola dulu,musti ramai dah jadi mama kan...
Aku windu gile zaman kite skool dulu,jalan kaki sama2 g skola agama ngan eko..makan kat umah eko..melepak kat bandar ngan ko makan cendol,makan abc,siap ponteng tiusyen agi [ahaks].
Masehkah kau ingat Puan Liza?? muahahahaha.
Nanti ha aku ajarkan ko nak buat fesbuk,blog segala baru leh update slalu.
Koje sonang jooo,bule tempek gambo nazran manyak manyak..
[ aku tau ko slalu skodeng blog aku..huhu].


Then Puan Emy pon datang gak ngan hubby,mak & Baby dalam pewot.
[ congrats laling.tak lama lagi mau join mommy.com club].
Selamat la mabok2 & menempuh saket bersalin yg besh itu ye lalings...
Aku pon windu segala kenangan kite berhuhahaha time skola dulu...
Time bujang2 dulu jalan sana sini ngan ko..
Nanti dtgla agi umah merpati aku kat Putrajaya,jgn takotla tak runtuhnyee =P
Nanti ade rejeki Qies aku bolila Semi D..amin..

Puan Bedah dtg ngan hubbynye.
Mengambil berkat Qies jugak,mudah mudahan pasni "lekat" la yea.
Usaha tangga kejayaan lalinks,amin..amin aku doakan cepat ckit kawan Qies muncul.

Kawan kawan SKKM & SSAJ ku yg laen..
bile kite mau bergathering ni weh?
kata nak reunion after 10 years..musti u all dah kawen,ade baby..besh ni kumpul ramai ramai.
Jomla..jomlaaa.
Syima,Fida, Sue,Zaleha [ mereka adalah blogger tegar] Fatin,Hawa,Faryn,Huzai..amacam?? ade berann?


alamak lari topikla plak.hihi.
yela mase majlis akikah tu cam gathering geng2 lama Mama Qies.
Sonok pat jupe,pot pet2 walo dah ade handbag ni payah ckit nak gusip sbb anak asek kaco kan :)
Btw,tima kaseh u all sbb sudi dtg tu,ma kasheh wit yaye karer bling2 utk Qies tu..



Dan tgkla betapa ramainye terjah umah atok Qies aritu,

Sgt sesak mesak,jamto jamto nak makan...fullhouse.
Keta bersesak sesak,seb baik laman umah atok Qies seluas alam..
Makanan seme cukup,siap bole bagi "berkat" kat tetamu..
alhamdulillah..ni seme rezeki cucu sorga atok kata.
Nanti bile Qies dah besau die tgk gambo2 ni moga die mengerti betapa bertuahnye dia dilahirkan dalam keadaan sempurna kaseh sayang & material walo tak semewah mana.
Mudah mudahan sentiasa ade rezeki Qies pasni..amin..




And Yay yay...
Arini suda 45 days confinement :)
Moley ajak Papa g jalan jalan ukur mall lagi,kali ni nak bawak lil Qiestina pulak =)
Bajet nak balek PD next week,tp kenal setelkan urusan Qies nak kena sunat dulu.
Hmm another 3 weeks cuti ni bolela berjimba jimba lagi.
Duh! kinapa mama rase malas nak p keja dah,rase nak gomol2 Qies je lah-hai :(
**Mama blues**


Sekian laporan dari photojournalist to be arini [ poyo jek =P].
Anak manje kesayangan saye suda mule merengek mau polok polok ciom mama die.
Daaa~!

14 comments:

Marsha~ said...

meraihnye mcm kenduri kawen.. hehehe.. qila dulu sunat 8 bulan.. mak dia lupe.. hehehhe

anis's said...

suker tgk yatt punyer blog..wink2..tomeyy tul qies..

Mama Qiestina said...

marsha,

tu arrr mmg meriah gile la..buat kat kg kan :)semangat rewang ituuu..hihi.

ha dah 8 mth? hihi..takpala janji dah sunat.ikot mak bidan 7 hari aritu die nak sunatkan dah,tp tecik sgt yat kecian laa.dah sebulan ni okla kan..

Mama Qiestina said...

anis,

hehe suke tgk blog yat ekkk?
ape lah yg beshnya.. :)

tenkiu antie tomei2..

~Pn.Ilah~ said...

Wah3 dasyatnye majlis si tecik ni!!kalah majlis kahwin aunty dulu..he2

Dh besar anak dara yat nih..makin comel!!...

busyuksayang said...

meriahnya laling...dah mcm pengantin si Qies...muahsss

ct said...

alallala...comeinya..cakkkkkk!

Anonymous said...

best baca & lihat blog kak yat coz banyak gamba..
betulla 'let the picture tell the whole story'.. takyah baca entry kak yat pun dah tau meriah betul majlis akikah 3 cucu sorga tu..mantapkan lagi skill guna dslr ye.. hehe.. must ramai yg memuji kak yat amik gamba dah pro ni.. hakhak..

Riana..

rahmat said...

Owh..ada special n3 utk kita pun ada...terharu bangat!
Menu yg Abg Mat tak leh lupa "PUCUK URAB" sedap sangat...K.Nora nk mintak resepi boleh?
p/s: Ucapan buat Papa Qies...selamat berbuka puasa! dh 45 hari kan..kann?? theheheee!

Mama Qiestina said...

kak ila,

tau takpa kalah wedding mama papa die jugee :)
rezeki Qies,alhamdulillah...

Mama Qiestina said...

busyuk,

ahhahaha tula tecik2 dah jadik peranten :)

Mama Qiestina said...

ct,

auwwwwwwwwwww...cakkk...
qies sunyum2 ni..

Mama Qiestina said...

riana,

ahahhahha tula kwn2 kak yat kata boleh jadik photojournalist dahhh..ala soke soke je tulih blog nak update ngan kwn2 & mmg hobi tangkap gegambo..baru nak blaja je guna dslr..

btw,thanks dear for ur kind words :)

Mama Qiestina said...

abg rahmat!!!!!!!!!!

woooooo skodeng blog gwe yeee..
ooo pucuk daun ubi masak urab itu mmg marblesssssssss..seb baik yat taleh makan manyak sbb angin..
resepi akan ku tanyakan nenek qies yaaa,dia pakar urab.

cehhh ucapan utk papa qies tu tak menahan..censor sungguh maksudnya...
yang tu we all pantang 100 hari laa..Qies kata dia tanak adik agi.lol =P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails