yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, October 10, 2009

Qies windu nak polok Papa lah!

Ashalamualaikum Papa..

Gud morning...
Papa dah mangunnnn?
Qies baru je nenen mama,malam tadi cam besela Qies kejot mama kul 2 pagi ngan 5 pagi nak nyot nyot nenen mama.
Pastu tak cukup,mama up 40z susu anmum infacare tu shampai Qies burppp..alhamdulillah.

Papa ape kabo arini?
Shehattt ke? ari-ari kan mama kol papa & mms gambo latest Qies kat papa kat PD tu.
Bile dengo sora Papa je,Papa panggil2 nama Qies..Qies appy shangat.
Tu yg qies tak nanes.
Semalam mama dah amik bacaan suhu badan Qies guna termometer digital papa beli tu, 36.36..okla tu kan Papa :)
Papa doakan Qies teros cehat yea,Qies tamoo dok spital agi.

Papa..
Besh ke dok umah nenek?
Qies tak penah g umah nenek PD,nanti Qies nak g sanela nak mandi laut.
Nanti Papa belikan swimsuit Qies taw..
Pastu Qies nak g PD Ostrich,aritu Qies g mase dalam womb mama aritu tak nampak real la.
Moley kan Papa?

Papa bz Pilihanraya Bagan Pinang ngan Nenek ke tuuu?
Tadi Qies kol papa kat bilik gerakan,amboi kemain lagi papa.
Nak jadi YB ke papa?
ihihi..jadik Mr Mama & tukang jaga Qies sudahla pa! =P


Hmm baru je 5 hari Papa alek umah nenek PD,tapi napa ahh Qies rase lama?
Qies windu la kat Papa,slalu papa gomol2 Qies..
Qies windu bile Papa kiss rase tajam2 janggut Papa tu,Qies geli ;P
Tapi Mama tak kasik pulak Papa buang janggut tu,Mama kata tak macho nanti.hihi..
Qies windu sbb selalu papa dukung2 Qies sambil baca2 selawat sampaila Qies tertido.
Pastu Papa shabo je layan kerenah Qies,kejap nak ucu,kejap kang poo poo la.
Musyuk masham tapi Papa shayang gak =)

Papa..
Bile Papa jauh camni baru Qies tau beertinye Papa dlm idop Qies.
Ni baru 5 hari,nanti 3 bulan Papa naik ship tataula camana.
Agaknye Qies demam windu kat Papa nanti.
Tapi Qies tau,papa bukan saja saja nak tinggalkan Qies ngan Mama,Papa g work kan?
Papa nak beli baju,susu,pampes & semua keperluan Qies yg macam macam ni.
Hmm tanakla fikir papa nak naik kapal,nanti Qies syedih.Mama punn :(
Sampai ujung tawon Papa ade dengan Qies,jaga Qies bile mama dah naik keja nanti.
Yeaahh,tak shabo Qies nak jalan jalan ngan Mama & Papa.
Nanti Papa bawak tau stroller Qies kat umah putrajaya,Qies nak rasmikan jalan2 g Kluang Mall nanti.hihi..
Qies nak toy yg syomel2 tu,yg barney ke nak geget2.
Slalu Qies asek g spital ngan klinik jea.Tak besh :(

Sepanjang Papa takde ni,mama la tempat Qies bermanje.
Seb baik ade atok,nenek,Mak lang & Mak Ucu yg shuke jaga Qies juga.
Mak ucu dah pandai dah wat ucu,Mak Long suke dukung2.
Atok shuke main main sambil panggil Qies " Sepet cucu sorga atok"..
Hihi..mcm2 la atok ni gelar Qies.
Nenek pulak tgh busy gile ngan preparation Majlis Akikah Qies,Airil & Chacha tu.
Ngan goodie bag la,munge telur la,edar kad jemputan la.
Oh yea Papa..atok dah setel dah bayo wit lembu utk akikah,dah siap book kanopi scallop kaler pink ikot tema majlis 3 cucu sorga & tgh gigih edar kad kat seantero kampung tu.
Barang2 utk kenduri pon dah penuh 1 dapo umah atok dah ni,tggl beli barang basah je.
Tu nak tggu Papa alek sini la atok kata :)

Qies tunggu Papa balek sini taw..
Jgn lama2 sgt yea kat sana,Majlis Akikah Qies 18 Oktober ni tau Papa.
So manyak preparation kena wat agi ni.
Seb baik baju gaun syomel Qies tak yah beli dah,melambak dah org kasi.
Tapi Qies rase nak pakai yg Antie Eyta belikan kat Lovely Lace tu.hihi.
Musti Qies cam pwincess kan =P















Oke doke Papa,Qies nak main air ngan mama neh.
Petang neh Qies nak ikot mama tgk peranten tau..
Pestime Qies nak tgk peranten..hihi.
Mak ucu nak jadi photograper gedix bawak DSLR papa taw!
Tau tak pa,malam tadi kemain agi Atok bawak DSLR amik gambo peranten berinai.
Kemain agi atok,boleh ngalahkan photog wedding mama & papa neh =P
[ Jgn mare ankel Rahmat].


Papa take care taw..
Jangan ngorat2 mama kata,Papa tu dah ade "handbag" yg syomel skrg ni =)
Nanti Qies dah beso ckit,Qies nak jadi bodyguard & girlpren papa kemana aje papa g.ihikkkks.
Papa drive careful tau,tak mau wat initial D selalu.
Oke shalam pelok cium gomol2 dari anak manje Papa & Mama juge :)

Qies shayang sangat kat Papa..

Mwaaaaaaaaaaahhhhhh.
flying kiss kat Papa.

* Polok polok papa *


Tukang taip,
Mama yang cumils cam Qies =P

18 comments:

NURUL said...

qies dah rindu papa dia ye? wow qies sudah semakin comel dan boolat tembam laa. minum susu apa tu qies? :)

Mama Qiestina said...

yea antie nurul qies windu papa..
kemain agi kalo papa kol,dia tgh nanes terus stop nanes.mmg daddy's girl betul..

Qies num ucu cap gantung mama & susu anmum infacare.tak bole full bf sbb susu tak brp meriah,qies tak puas.

Antie nurul dah baca dah yg nak tau brp caj bersalinkan qies tu?

putrifaidz said...

hehe..so sweettt...ni Qies yg windu papa ke Mama yg terlebih windu niii...heeeee...dh pandai posing dh Qies ek...kiuttt gituu

masrina said...

ai kak..

bukan main lg yer..si kecik jd platform tuk akak lepaskan windu yer..ahaakkss..jgn mare yer..

mamaelly said...

yat...aku ada gudnews tau...berkat doa dari suami, keluarga n kawan2...

aku pregnant!!!

dah 4 minggu..

heheheheh doakan aku ye

Mama Qiestina said...

puteri,

ahahhahaah dua dua pon windu lah...

yea die mmg potogedix yea..nenek die kata dia copycat kak yat,tecik2 suda potogedix dulu..lol :P

Mama Qiestina said...

marina,

yea sgt tak bleh blah oke windu papa dia.

hmm mestila mama windu papa gak,dahla kami ni cinta PJJ yang oiii..

Mama Qiestina said...

darl elly..

wahhhhhhhhhh finally!

congrats beb! tambah agi sorg list memboncet club aku :)

Jaga baik2 itu kawan Qies ya,,kot kembo gurl pulak.Jgn asek "mengetut" jeeeeee..kena byk rest tau..

Anonymous said...

syenyum je kite bace blog awk ni le...dah berat dah qies tuh

Suliana said...

yat..
rambut qies tu dah tumbuh balik..jeles aku..aqil rambut skit je..hehe..ko sapu myk apa2 ke?? mcm muka papa dia dah..tapi baby muka berubah, nnti muka ko plak..hehe

Anonymous said...

ahahahha... kak yat ni lawak btul la.. saya baca sambil senyum2 sendirik nih..

alololo.. makin comel la qiestina.. makin hari makin berubah muka dia.. bestkan ada blog bleh story perkembangan anak.. untungla budak skang.. nnt dah beso dia bleh baca & tau perkembangan diri dia..

ni yang rasa nak buat blog ni.. tapi my career ni tak mengizinkan la.. bz sgt2.. komen2 blog org bleh la..

Mama Qiestina said...

anon,

ahahhaaha senyum itu sedekah :)

yup suda bam bam.lengun tgn mama dukung dia :)

Sue said...

comelnye qiestina. :) rindu papa yea... sementara papa kat darat ni leh la pelok2 puas2. Sok papa da ke laut jgn demam pulak sudah la...

yatt da abes pantang ke? belum lagi kan...?

Mama Qiestina said...

sue,

tula rambut dia dah pjg..cepat amat..aku tak sapu minyak apa2 ponnn..mmg potostat papa dia,lg tang rambut lurus tuuu..takyah p rebonding..guna jari pon boleeeyy..hehehehe..

sue ko kalo alik kluang 18 ni meh bawak aqil dtg akikah qies :)

Mama Qiestina said...

anon,

kamu neh senyumla yeaaaa :D
hahahahaha,akak mmg suke "imagine" jadik Qies.tah hapa hapa kan..tapi betul dia rindu papa dia,bile papa kol gune loudspeaker kemain dia carik sora papa,baik2 tgh nanes teros benti..bijak kan budak2 skrg :)

Ha'ah tula blog ni memory dari zaman bercinta ngan papa dia till die beso nanti..bile dia dah pandai baca nti hope dia appreciate susah payah mama papa dia :)

btw sapa nama ni?
tamaulah guna nama anon..hihi.

Mama Qiestina said...

sue mama damia & khalish,

tima kaseh antie kata shaye syomel :)
hihi.

ha'ah tula time papa ade nila nak menggada gade..nanti papa naik kapal mama jela layan dia.hihi.

yat baru 37 hari berpantang..adoi cepatla 44..tak sabo nak kuar jalan2 ngan qies!

aluyyah said...

luka operate da ok??

nampak matured la Baby Q, gerammm....!!!

da berapa kilo??

Mama Qiestina said...

aluyyah,

luka kadang2 sakit agi gak..melasak dukung qies kottt..ntah bile nak fully recovernye..bile byk rest okla macam tak rase sgt :)

Qies nampak cam dah toddler kan?
hihi..padahal baru 38 days je dia.

dah 4kg dah..kuat num ucu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails