yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, November 1, 2009

Travel Situ Sana Sini With Our Laling Pwincess..

Phewwwww~!!

What a hectic day baybehhh!
Rasenye tiap tiap hari dah Mama & Papa bawak Qies g jenjalan sini sana since balek PD ni..
Almaklumla dah abes pantang kan :)


Hari Khamis g Putrajaya anta nenek Kluang,then g Alamanda cari stroller Qies.
Pastu mule plan nak terjah opis mama bawak si tecik Qies skali tak jadi pulak sbb Antie Eyta domam,die MC that day.
[Papa takot Qies jangkit domam gak..kuikuikui..,jgn marah antie eyta].
So lenkali lah kengkawan geng wonderpet ku yea nak gomol2 Qies..
Memang plan nak bawak Qies g opis gak,nak tunjuk kat die tpmt mama die carik rezeki.
Huh harus dah berabok gilez kan workstation?
Hmm nak tuka gambo2 yg ade kat meja tu jadik gambau Qies pulak,bagi sentap itu orang yg tak soke den tampal gambau gambau tuu..huhu..

Hmm another 1 weeks je lagi mama nak bergomol gomolan dengan budak tecik manje mama ni 24 hrs.
Pasni huwaaaa for 8-10 hours mama nak "pisah" ngan Qies.
Huwaaa..huwaaa..syedihnye,tak bole fikir nak tgglkan die harus nak emo.
Seb baik lega hati ni coz Papa nak jaga dulu b4 cari her babysitter.
Naseb baikla kawen ngan orang kapal ni boley cuti lama lama,so advantage di situ.
Hope Papa bole jaga Qies sebaik mungkin,cume part "nenen" tula mama risau.
Qies dah nak masuk 2 mth ni kalo nak tido musti nak cari nenen mama,manje sgt.
Pastu kalo nak tido,dia nak mama je dodoi2 die,takmo ngan org lain dah..
Hmm..dah makin cerdik die skrg..
Tapi demi komitmen+ cari rezeki mama kena g opis gak shayang..
That's y mase yg ade ni mama nak fulltime spend time nagn Qies puas puas.
Ni mama taip blog pon die ade kat riba mama ni,dia dok tenung je moke mama die.
Jangan wisau shayang..mama tak tinggalkan Qies lagi..mama ade sini shayang.. :)


So Mama & Papa bawak Qies jalan jalan...
Alamanda Putrajaya-Jusco Seremban-Melaka
Hari hari kuar je bawak shayang naik car kan,die suke naik car :)


Tgkla betapa happynye moke dia dalam stroller kat alamanda :)
Soke tgk keliling tu...



auwwww chakkk!


senyuman termanis die bagi pas papa melikan "car" dia.
Pandainyeeeeeeee :)
rase nak kunyah kunyah je molot nipis die tuuu..


Dalam car Papa,senyum je die..
Pas num ucu ni,lagilah happy dah kenyang :)


teman Papa Mama mamam Mekdee Pulakk :)
Nanti Qies dah becau ckit mama bagi poridge fav mama tu yea lalinkk..
Owh papa sgt tak bole blahnye bawak diaper bag Qies yg pinky itew..ahaks..
Ngan bawak pampes mami poko nye..ahhaha baru nampak cam daddy kan..



Hari Jumaat pulak Papa ajak jenjalan g Jusco Seremban nak cari barut baru Qies.
Mama belikan die 3 helai kat anakku & mama pon tak lepaskan peluang la nak sopeng baju baju office wear mama.
Apelagi rembat 3 helai slack + 3 helai baju keja & kasual la.
Lama gile seh tak sopeng since preggy,kalo ade pon baju baju preggy yg harus di simpan kemas utk 3 tawon lagi [yek yek o je].

Qies macam cranky je kat Jusco tu,ntah tatau napa agaknye akon sejuk sgt kot.
Mama nak try baju die asek merengek dlm stroller,bile mama dukung baru diam.
Sudahnye sopeng cepat2,pilih asal menarek & muat je.
Hmm dah ade baby ni taleh la nak kuar lama lama berjimba jimba cam dolu.



Spend great time the 3 of us together gether.
Tgk budak tecik tu asek nak bergomol ngan mama je taww..
Papa dah cimutkan ngan cimut Cheasea tu..


Proud Papa & his lovely doter.
Papa dok beezee carik car seat & babycot dia,tapi takde yg menarek la pulak kat situ.
Takpa nanti kite carik kat Manjaku pulak ye Papa..



Proud Papa & Mama.

We olls kan tergelak gelak ketawa mase kuar tu sbb cam tak percaya dah ade baby yg ikot we olls sopeng :)
Sweett je rase eventho bile nak kuar tu, dulu bole melenggang now ngan stroller la,nak packing barang2 segala mak nenek stuff Qies dalam diaper bag.
Besh kan u all..
even die nanes cranky nak nenen,lari lari carik nursing room seme :)



Kat MCD lagi..
Papa & Mama die antu MCD,Pasni Qies pulak antu MCD..ahahah.
Die tamau dok dlm stroller nak gak Mama polok polok die,sudahnye bergilir gilir mamam ngan Papa.
Camnila dah ade anak upernya..


Manje ngan Papa puas puas yea cayang..nanti Papa naik ship dah tak bole nak polok Papa.
Thanks so much Papa shayang bawak mama & Qies jalan jalan :)


Mama & Qies berbaju maroon..

Haih dulu cari yg same kaler ngan Papa je,now kena cari utk Qies juge barula sehati berjalan.
hiks :)


" Handbag" baru kesayangan mama :)
Lebih mahal dari segala galanye di donia ini..
teman mama & kawan mama berborak bile papa work offshore nanti..



Mama Needa lalinks..lagi lagi baju baby GAP yg Mama needa belikan digayakan oleh Cik Eryssa Qiestina..
Nanti Qies datang opis mama yea nak polok polok amik berkat baby gal lagi :)
Harus Antie Needa teruja tgk gambau ni kan..huhu..



Pastu semalam Mama,Papa & nenek PD bawak die p jenjalan Melaka pulak,


Kat umah Mak Ngah belah Papa Qies..
Kire sesi memperkenalkan new family member la nehhh..

As usual,kena gomol la budak tecikkk nehh..
Seb baek die behave je tak meragam,suke je die kena gomol gomol.
Time kasheh Mak Ngah hadiahkan baby carrier & wit yaye haji :)
Alhamdulilah murah rezeki Qies lagi..
Pasni boleyla die masuk baby carrier pulak,dah die suke mama papa polok dia bile jalan jalan..
And thanks Mak ngah Qies for tudung tudung ekin yg syantekk itew,moley ku gayakan tudung baru naik koje nanti.hiks..


Itu saja laporan utk hari ini.
Qies tgh sedap tido berpeluk pelukkan ngan Papa di pagi Ahad yg dingin ni...
Rase nak join sekali je tapi manyak keja la nak setelkan..
Almaklumla now rutin bgn kul 2 pagi & 6 pagi coz Qies nak nenen time tuu.
Lama lama dah biase pulak,tak ngantok sgt dah :)

Kena cargas buat keja ape ape yg patot pulak ni.
Kejap agi nak ajak Papa Qies g pasar Teluk Kemang cari barang nak masak.
Haihh syok gak jadik housewife ni,kalo tak dalam pantang tade harapla nak coti lama camni kan..
Then nak Masak utk Papa Qies & family in law plak.
Plan nak masak siakap 3 rase arini.Nyumm nyum..
Dah jadik mama ni kena buat keja cepat cepat time baby tido,time management tu penting kan kengkawan :)

Salam 1 malaysia.

p/s : baru perasan hari2 ade org add mama kat fesbuk,actually baru je join fesbukk tu time tggu hari nak bersalinkan Qies aritu kat umah,so dah jadik addict pulak update :)
So kengkawan mama,addla daku di fesbuk ya..klick je icon fesbukkat kanan blog mama ni..



12 comments:

mrs.lune said...

olo2222
comey ny qies ni.
geram!
hehehe.

Dina said...

Tetiga beranak skaligus merah daa.. hihi!

Sonot nye Qies jenjalan..

Balas dendam dok umah lama hari tu yeaaa..?!
^____^

Anonymous said...

seronokkan jadik mommy neh :)

nice blog also..

~Pn.Ilah~ said...

Hi yat,
wah2 sakan sungguh si tecik nih berjalan ke situ-sini..syoklah time papa ada nih..Nnnt papa g work, mama & Qies nanes saja..Takper nnt kita kuar together-gether..hehe.

Marsha~ said...

dah besar dah anak dara seorg ni... bila nak bagi adik ni?? wakakakaka... ngeeeeeee.....

~ SueHarriz ~ said...

hi blogwalking!!!! ur baby qiestina sgt adorable..love the way u dress her up..esp dress red polka dots tu..if i had a baby girl i wudve dressed her like dat too..hheee..sbb i ada baby boy so kene sampoi2 aje laaa..btw nice blog..stay happy n muahhh to qiestina! =)

Mama Qiestina said...

ain,

bile antie ain nak dtg gomol2 qies?
Qies lik putrajaya mggu depan,dtgla ajak tunang ke umah qies :)

Mama Qiestina said...

antie dina,

ahhahaha tula pasai now kena carik baju sedondon utk 3 org...

so antie dina & ankel padi bile nak dtg gomol qies juge? slalu lepaking pullman tu singgah la yekk :)

Mama Qiestina said...

anon,

ya jadik mommy adalah mmomen terindah dlm hidup..akhamdulillah :)

Mama Qiestina said...

kak ila,

tula pasai papa ade ni all out la kan,puas puas manje & berjalan..nanti papa takde dah payah nak gerak sana sini lagi..tula bole je gather2..yat balek putrajaya next week..mehla dtg umah bawak hana :)

Mama Qiestina said...

sueharriz,

thanks dear 4 ur kinds words :)

ahahha..i memang gile beli baju Qies since pat tau die gurl time preggy aritu..mcm2 pilihan kan..yg ropol2 la pinkkk syomelll..smpi fenin papa die tgk mama qies ni beli brg qies saja :)

btw sue..ur hero juge sgt syomelll.
shalam kenal from qiestina :)
i link u ye..

Mama Qiestina said...

marsha,

ishhh jgn memacammm..luka cser pon tak baekkkk lagi ni..kalo bagi adek mau terburai pewottt ni :P

bagi qies manje puas puas dulu..
tak sanggup rasenye bile ingat mabok 9 bulan tu..tp kalo dah rezeki kite timala :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails