yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, February 16, 2010

4 hari cuti with my laling lalings ;)





yaribbba yaribba!


baby Qies dah syok titon dah ni, cam bese kul 8 malam adelah rutin die ek ek mintak kena dodoi and tak lama pastu menidurkan dirinya dengan macam macam gaya.lasak sungguh si tecik tu kalo tido srg ni bergolek golek sakan.tido lasak cam papa lah ni =P

dan inilah masenya utk mama die ni mulekan aktiviti bertenet,berblogging,berFB segala sambil menunggu mesin basuh kain siap membasuh, jap jap lagi kena sidai plak.
tadi baru pas siap basuh botol susu Qies and kemas dapur ckit.kain baju seme dah lipat pepagi tadi lagi sambil layan Qies yg ralit tgk pocoyo.hehehe.
*yea harus jadik multitasking mommy, lebeh lebey lagi saye takde bibik yg membantu, jadik segalanya harus cepat,pantas & cargass dibuat sendirian*


oke jap jap.nak pekena tropicana twister orange jap.
hausnyaaaaa bile cuaca panas terik camneh!


btw, baby Qies dah kepenatan ikot mama ukur alamanda siang tadi ngan mak buyung mak ngah and kak farra.hihi dasar tak reti dok umah betull we all ni, Qies yg suke kena ajak berjalan jalan.kalo dok dalam umah manjang cranky serba tak kena.dahla kalo siang now Qies tak berapa nak nyenyak.titon setengah jam dah bangun.time die tido tula mama slalu cargas buat keja uma like basuh baju,sidai baju,kemas, masak & segala mak nenek keja uma la.iye maklum ai sengosrg menguruskan umah dan menjaga baby tecik ni.mujur Qies kdg2 tu baikk je,sgt memahami mama tgh bz mengemas ke apa, die ralit lah sorg2 melayan Pocoyo ke playhouse disney or kartun Tigger & pooh peberet die kat channel 613 tu.

phewwwwww, sejak dah jadi mama ni hafal dah tajuk cite kartun & channel kartun.

*ha jgn tak percaya, ye harusla belajar menyelami jiwa kanak kanak*

dulu hmm haramla nak tau tu seme.now raja lawak ke ape ai dah tak sempat nak layan dah.hmm alamatnye papa Qies alek nanti berebut la korg nak tgk bola + nak tgk kartun.hahaha.
alamatnye papa kena beli 1 lagi LCD tv + decoder asteruk kot =P

cuti 4 hari ni, alik PD then tadi jenjalan alamanda with my sista & her doter.hmm ni yg besh adek beradik duk dekat2 camni.umah seblah menyebelah blok je.so senang nak berjimba together.lagila papa Qies jauh ni,ofkos adek beradik tempat mengadu and share everything.taula bukannye senang jadi 'mama tinggal' ni.
syukurlah ade my sista kat sini, susah senang ade darah daging sendiri :)

tengahari tadi,dok terfikir nak masak lunch together with my sis.tapi g kedai tade jual pulak ikan udang segala.adoyaiii spoil plan nak masak.camnila kan bile time CNY seme kedai tutup, tu yg payah nak beli pape.then my sis kata takyah susah2 masakla..kite lunch kat the chicken rice shop kat alamanda je.ade akonnn, so beshla baby Qies & farra nak main main kat situ.

sampai je kat TCR,humagggggaih fullhouse betul.seb baik we all takyah Q lama coz maybe we olls ade baby tecik dalam stroller and mak buyung.so die kasi priority dulu kot.haih pantang public holiday ke weken alamanda ni mmg tak penahnye lengang lah! manjang penuh org.duh..
* errr oke dah,jangan emo*



so petang tadi kami berladies day out ke alamanda membawa anak anak kami yg syomel.haha.statement taleh blah betul.ade mak kesah? ngeeeeeee.

panasnya cuaca skrg ni kan? u all pasan takkk? but seb baik cam kinda redup gakk so bolehla bawak budak budak tu main main kat park alamanda before mamam.

*




*




sepetang bertra la la la kiki lala kat alamanda with my laling laling :)




anak dara ai moke masham menahan kepanasan.ngeee.so mama pakaikan die sexy cket gaun tali halus by old navy yg ai beli kat mama needa aritu :)



dah shampai ciken rice shop.mak aihhhhh fullhouse.oke dah dapat tmpt cepat order..pewot dah lapa gile tak makan since petang semalam.ade alas pewot makan maggi je.huhu.




kelihatan mak buyung & anak sulungnye sedang memilih menu yg dappp.

* baby dalam pewot nak mamam ape tu??*


lambat betulla menu shampaiii.meh nak bergedix bercamwhore dulu.
ma'hap tak kose nak bawak dslr,so captured by my cap ayam phone je ni =P



mama & bayi syomel yg kuat num susu.kejap kejap nak susu.padahal dah kasi makan nestum tu tghari tadi,haih dasar anak papa betulla ni,kuat makan =P
skrg ni susu enfalac A+ 650gm tu 5 hari je dah abes,punyela kuat num susu anak papa neh!
takpe asal Qies sehat kan.
[papa, mama tak beli stok susu Qies lagi, still ade 3 box tak bukak lagi,tggu gaji end month nie la mama borong susu Qies lagi.mamipoko die pon rasenya sampai papa sign off cukup].

*eyh eyh..sowi korg..ni info tuk papa Qies yg slalu risau ckp tak bekalan susu/pampes utk anak dara kesayangan dia*

hehe.
yela even jauh dimata tetap papa Qies very da concern ttg buah hati die tu :)



makan ape kat TCR tadi?

menu menu marbles ciken rice shop, ayam BBQ + tauge + pie tee.
nyum nyummm.

*adoyai ai dah cam duta TCR plak ni..ekekekeke*



yang ni kalo musim panas camni memang sorga lah kalo dapat

*



*


*




mirinda oren berais + dessert.perghhhhhhhhhh lega gile tekak yg haus.

baru baek batuk je dah bedal ais.wakakakka.kang batuk lagi mmg nak kena lempang laju laju ni.
ngeeeeee.saja nak claim medical kat co byk2.hahaha.



while seme owang melantak tak hengat,si tecik mama buat pe tu???



main main tarek baju + bebel sorg2.alahaiiii anak kite ni pa!


pastu mama bawak Qies jenjalan parkson plak.cam bese g baby section..ade sale banyak gile.
*whoa kalo sale siapla berpinar mata*

AVENT seme ade sale 20%. mama belikan Qies puting botol yg baru.
kali ni yg saiz 3 mth punye.ade byk sket hole die sbb yg puting botol lama tu cam slow ckit Qies isap.shian dia cam mengah time menyusu tu.
so dapatla point for bonuslink papa.ngeee.
botol die mama tak beli lagi coz yg beli pack 3 in 1 tu pon ade 1 lagi tak guna.Qies dah ade 5 dah botol AVENT,cukupla tu.
nak beli baju cam malasla,ari jumaat ariru dah beli baju tido Qies.baju jalan jalan dah byk gile, ade tu tak sempat nak pakai lagi.hehhee.


mama dok window sopeng, Qies plak dok beezee main softoy lamaze neh.tapi mama tak beli pon coz dah byk sgt soft toy Qies kat uma.kang byk sgt toy umah kite dah cam nursery plak =P
ni pon brg Qies sajork dah penuh serumah.adoyai.baru anak sorg ni pa!




pantang nampak & pegang pape, shemuaaaaaaaa nak masuk mulut!




farra cam bese main keta & game fav die kat parkson tu la :)



wajah wajah kesayangan papa...


we mish u so much papa!
mama windula nak bertiga,hmm cepatla april..byk gile plan dalam kepala ni nak buat once papa homecoming nanti.nak plan cuti then g travel kemana mana just the 3 of us.hope menjadikla :)




lagi bile cuti panjang camni, niela masenya mama nak bermanje ngan Qies sampai lebam!
*yea pipi die merah lebam mama kerjakan,rase nak geget je pau sorg nie*



momen niela paling mama suke :)
my faberet all time.bonding between mama & baby..
slalu ari keja 2-3 jam je mase ngan Qies pastu die dah titon.*sob*sob*

bile coti camnila time bercuddle bergomol berhugging berkissan Qies sampai die gelak mengekek geli geli ngan mama 24 jam.
papa tau tgn Qies skrg asek nak tarek baju mama,tudung mama,rambut mama.adoii!
pastu hobi terbaru korek mata mama,mulut mama.nakal kemain..

haih kdg2 rase cam tak percaya Qies dah membesar bagai johan.she's grow so fast..
but papa tamau syedih oke,mama dah rakam & captured all her milestone.mama nak share momen progress buah hati kite ni ngan papa.nanti papa alik papa layanla sampai muntah all video yg mama rakamkan tu.macam2 keletah si manje kite ni :)


btw, aktiviti berjimba will be continue on this weken.
antie nawal, saturday ni hokay lepaking & gomol baby Qies :)
sowi 4 hari ni sgt pack with activity wif families la dear..
* even papa Qies takde,aktiviti tetap full*
phewwww~!


okay..mata dah kelat gile.sgt mengantuk dan esok mau mencarik rezeki.
harus menidurkan diri.
jap jap lagi feeding time bby Qies plak nie.better baby sleep mama pon sleep.kang tak ckp tido mulela 'cranky' kat opis sok.hahaha.ade ke?
*ai professional mase bekerja yeh,tak main emo emo ni,huhu*


nite!


4 comments:

Niza said...

Salam mama qies, I've been reading your blog for quite sometime..hehe..silent reader la kiranye..i really envy u..mcm mana u can cope, staying berjauhan with your hubby..to me sgt tabah n cool ok..i baru je my husband pegi course, away for one month je, tp i dah rasa kekok..huhuhu..now i btul2 buleh rasa, mcm mana u rasa bile your hubby nak gi keje..sadis sungguh..huhuhu..

Mama Qiestina said...

wsalam nieza :)

hye thanks for being my reader..

hmm camana nak kata ye ttg PJJ ni..
ramai betul yg tanye sy ekcelli camana nak cope life berjauhan ngna hubby berbulan bulan + jaga baby Qies ni.tapi tula dari day 1 i kenal my hasben,i admit keja die harus meninggalkan kami.sedey mmg sedey tapi nak buat camana die carik rezeki & dah rezekinye kat lautan sana :)

now,demi Qies ai kena kuat.kalo tak sape pulak nak jaga bby Qies kan :)tak sempat rase lonely dah skrg ni bile dah ade Qies.cume biasalh sapa tak rindu hasben kan..
doakan saye dipermudahkan jalani life alone with bby Qies ye nieza.

salam kenal & i link ur blog ya :)

** buat nieza,jgn sesedih ya.hubby g keja carik rezeki.tink p+

HaninFarshid said...

wah!! dah besar qies :) makin bam bam...hihi! kyra pun sama macam qies...kuat minum..huhu!! and kuat makan :P badan je kecik..tp kuat makan :)

seronoknya dier jalan2 :)

muahx to qies cutie...

Ini Blog AnakPakWahab said...

TCR Alamanda...

Terkenang daku bersama si dia di sana...

Makan sama-sama...

Before ronda-ronda 1 putrajaya naik kete...

Hehe~

Pasni Alif dah nak pindah rumah kat Shah Alam,dah jarang la gi Alamanda nanti...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails