yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, February 11, 2010

.berartinya teman teman dalam hidup kita.







perghh nampak syedappppppppp kan menu menu di bawah ni?



lapa tak? lapa tak?
ngeeeee.



sowila buat u all lapa memalam jumaat neh, haha.
ape motif tayang makanan 'air tgn' ai neh?


.


.


.




macam macam ado,seme mama qies neh masak kecuali buah anggur & limau mandarin tula.
tu tanam belakang umah.wah hebatt umah merpati leh tanam buah.lol.
bleh benti keja and jual buah je kalo camtu.haha.


dah ape ai merepek ni.oke sambung story...


kek coklat bronies tu diana mama adam & hawa yg buat.syedappp u all! kalo nak rase bleh tempah kat mama adam & hawa tu :)
excelli makanan ni seme sebab diana mama adam n hawa dtg umah we olls kat putrajaya ni with her kids last saturday.
so ala ala mommy circle get together la neh.huhu.
then ofkos babies yg syomel join skali kan,mana leh tggl.



so as usual let pix tell the story,




the cutie pwincess, lil hawa & lil Qiestina :)

*Qies kemain agi die ade kwn sukeee,tapi aritu dia not feeling well so die agak cranky cket*


siaplah bile mama adam & hawa dah jupe baby kesayangan kite pa...


*



*




polok ciommmmmm gomol Qies pasai nak amik berkat bg adik kat adam & hawa.hehhe.


we olls makan lunch sesama sambil gussip mommy things,keja, anak anak..yadayadayada.
taula kalo mama dah jupe siapla citer byk tak hengat.even this is only 2nd time i meet diana..but rase cam dah lama kenal je kan diana :)

* dah 2-2 mesra alam tu agaknye cepat ngam,huhu*



petang tu after dah mandikan baby Qies, mama ajak derang g jenjalan bawak budak budak ni amik angin petang kat tmpt peberet kite pa.
mana lagi kalo bukan kat tasek PICC, Putrajaya.hehe.

mulenya nak g jalan area Pullman tu tapi tatau jalan,tapi ari ahad tu pak ngah dah ajak dah Qies jalan2 area pullman dah.pasni papa alik bleh kite g malam malam plak.lawa gile kalo kite wat photoshoot kat situ,wee...
bab photoshoot ni i liokeeeeee.berabok dah DSLR ni tak "tembak" dah.ceh macam lama je kan padahal tadi baru snap si peha kgc kesayangans kite =P



tengok model syomel, cik adam & hawa kite ni


*



*




bertuah betul diana, dah ade anak sepasang :)

*patla Qies pandai jalan,mama nak amik gambo Qies berlari riang camni*





oke shemua peminat fanatik Qies musti nak tgk pix latest my Eryssa Qiestina kan?

kan?
hehe,mama die ni taula ramai yg windukan die :)
[slau dapat msg kat FB soh mama tempek pic latest Qies,baik ai dah update ni].

tataplah puas puas budak syomel bam bam ni!





ala sukeeeeeenye die mama bawak jalan jalan outdoor lagi!

*tenkiu so much to hawa shebab kasi Qies pinjam buggy syomel ni ye sayang*

antie yat nak pow papa Qies beli buggy camni,kecik senang nak lipat masuk car papa Qies.now stroller COMBI syomel ringan tu pon makan space bonet 'the power of dream' car papa.adoyaii.




ewah ewah santai nampak anak dara mama?



hobi terbaru baby Qies geget teether,hmm gusi dah start gatal ke shayang?

menjejes air liur anak mama ni.haha.

*mak ngah... syomel la Qies pakai topi OSHKOSH mak ngah kasi ni*




nyummmmmmmmm beshnye jalan jalan amik angin shambil geget geget neh!
heaven sungguh la mama..



hmm beshla kuar ngan adam & hawa.
mama derang pon SUPERB!

:)



mama qies?

ofkosla lagi besh sbb die mama shaye :)



shayang anak mama, dah kus semangat lenguh tgn dukung die lama lama!



ya ampunnnnnnnn bebudak bertuah ni main air!!!





mama diana with adam & hawa pon nak pose outdoor gak :)



to mama adam & hawa,tenkiu lalings for coming our mini homme.
really have fun with u & adam hawa.and thankssssssss so much for yummylicious brownies cake.
besday papa Qies nanti bolela order cupcakes 'chelsea" pulak eyh?
or time besday Qies nanti nak cupcakes barbie.haha.tu die demand plak.ngeee...

nanti lenkali dtgla lepak borak lagi eyh!
uma yat ni line clear sokmo bile papa Qies sailing ni,dtglah bile free free.
syok sgttt kite dapat jupe geng mommy camni,share mcm2 benda.hihi.
i'm really happy to have caring friend like u, thank so so much :)

mwahsssssssss to all of u :)


indahnye bile dalam hidup ni kite ramai kawan dan bukanye lawan kan.
kan diana?

yups kawan kawan tamau lawan,that's my prinsip.
berkawan biar berjuta juta lemon.tak kirelah kawan skola ke,kawan Uni ke,kawan opis ke,kawan blog ke,kawan FB ke..semenya kawan.
jgnlah jadik kawan makan kawan, tak elok utk kesihatan.makan nasik je takpe =P
jgn tikam belakang kengkawan, kalo tak suke better ko sound direct je die dari mengumpat kat belakang,berdosa.
dan janganlah bersangka buruk kat org, fikir yang baik baik je barula aman tenteram.
kalau terasa teman teman mule menjauhkan diri,muhasabah la diri kite dulu.mungkin ade tersilap kata & perbuatan dimana mana.[pesanan buat diri sendiri juga].
kalo rase terlanjur kata eloklah bermaaf maafan,tade manusia sempurna di dunia ni.
yang keruh dijernihkan, yg kotor dibersihkan.
janganlah kerna kata kata kite hilang kawan yg baik budinya.
dan jgnla sbb duhet,harta pangkat kite lupekan kawan kawan kerna hidup ni macam roda.tak selamanya di atas.satu mase nanti pasti memerlukan kawan!


teman yang baik adelah teman yg sentiasa mendoakan sahabatnya.
tak sempurna iman seorang hamba kalo tidak mengasihi saudaranya yang lain.

hah,apekah ai try sampaikan di malam jumaat nan mulia ni? tazkirah jumaat ke?
baru dengo motivasi Dr fadzillah kamsah la ni :)
share ngan u all dapat pahala kan.

hmm renung renungkan & selamat beramal!


owhhhhhhhh mengantoknye mata.
baik tido sementara stok maseh ade ni.kang Qies dah ek ek tak dapat nak titon dah.
jadi mama tinggal mmg kena gigih buat segalanye sdn berhad.


ok nak join Qies zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz dulu.dah kul 12 lebey dahni.zombie betullah tak reti nak titon kalo dah ngadap laptop tu.tadi dah kenyang makan nasi lauk cendawan goreng + sayur kacang buncis masakkan sendiri.lapa gile tu yg rajen nak masak.ngeee.




Nota kaki : to BBA,UPM friends, ai ade plan nak buat reunion kite this coming april or may.so nanti ai meeting ngan ajk majlis kite nak buat camana eyh! korg yg mana ade FB tu kite update situ k.
nawal..ko jadik org kuat ya :D
windu sgt nak jupe korang ngan baby syomel korang tuuuuuu tau.
lama gilez tak jupe,near 4 years gak kan tak gath reramai.







6 comments:

ety said...

nyum...nyummm...sedapnya..bila nak dpt rasa makan air tangan kak yat lagi ni...

nnti buat photoshoot tuk rizqi pulak yer..

Kaseh NazLieza said...

kak ety...kak yat...lieza n husna pon nk join photoshoot jugak...hehehehe

kak yat....teeth bite qies sama dgn husna la...itik fink...=)

.ArianiAizat. said...

k.yat janganlahh letak banyak sangat gamba makanan..nani dah terliur tgk sambal sotong tuh..nx dtg putrajaya bukannya dekat!haha :p

Mama Qiestina said...

nani,

alahaiiiiiiiiiii mak buyung ngidam yeeeeek.camana ni nak pos keeeeee? kang tak dapat baby mengencess tuuu nanti payah la haii =P

ntah lately rajen je masak.huhu.gigih mkn sorg2..tetibe jez.

Mama Qiestina said...

ety,

jom jommmmmmmmmmmm rizki dtgla sini kite photoshoot guling2 kat putrajaya nak :)

Mama Qiestina said...

lieza,

jomlaaaaaaaaaa kite buat babies photoshoot..harusssssssss gempak kan.

ahaha teether sama plak.mama dia sama taste :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails