yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, February 4, 2010

i'm sorry my darling,i love u with all my heart

:(

mood adalah tetibe agak jiwa kacau + emo tah hapa hapa kebelakangan ini.
tatau kenapa,padahal dalam mode bercuti.patotnye kalo dah cuti tu HARUSlah gumbira la kan?
tapi??
huwaaa.pesal tah nak sedey gak.Qies pon blur blur je tgk mama tetibe syedih maghrib tadi.
niat hati nak mengadu ngan papa tapi huwaa papa tgh takde line skrg nie :(


*sob sob sob*

yea ai insan biase,punye hati perasaan.di luar nampak hu hah huha happy tapi hati?
susah ai nak share kesedihan segala kat sini coz nanti takot org kata eleh tagih simpati,drama queen whateverla kan.taula mulut tahap kaki tuu.duh!


well, entahla kinda cam berserabut pale otak ngan opis matters,baby Qies not feeling well,elaun kaseh syg blom masuk and few thing lagi.

dah kata mama cuti? nape tingat pasai keja yg %%@@#! tu lagi?
*mesti papa marah kan,mama dok ingat keja tak abes abes*
ntah.adekah ai sgt komited ngan keja,pon tak pasti.malas ah cakap pasai keja..kang lagi parah luke dihati.kalo dah tertulis rezeki utk Qies kat situ,ade la.maleh nak luah banyak kat sini kang takot ade org sentap.tapi siyes makan dalam bile fikir part koje ni.sampai bile mampu bertahan ngan situation camni tahla,wallahuaklam.

apepun soke ati la kan, blog ai nak tulih ape pun.ai tak sebut pon name sesape kat sini.nak terasa soke atila. sape makan burger mmmm nyum nyum rase dapnye.
tak suke baca blog ai g maenn jauh jauhla.dush!
*haaa kan ai dah emo lagi*

ya tuhanku tabahkanlah hatiku,kuatkanla imanku sentiasa.ameen ya rabbal alamin.



Qies pulak beberapa hari ni asek cranky tak tentu pasal.tu buat mama rase nak eeeeeeiy..geramm je.24 jamla nak berdukung ngan mama.mama nak masak utk family kluang pon rush rush jek.then baru mama tau kinapa Qies cranky len macam.mak kata Qies nak berubah bulan.yela kan esok kan besday Qies.

Happy 5 month old sayang!

suke mama wish? shuke shukeeeee la tu.
:)




Qies kan pa, kalo mama agah die sebut Qies shukeee..shukeee die..kemain ngekek die gelak.tah hapa die kelako pon tatau.mama sempat snap aksi gembira tertawa riang anak dara kite.





amboi kemain gelak besa anak dara kite once mama agah agah die sambil main ngan atok kat luar umah kite..suke betul die dok dalam stroller then atok bawak jalan jalan :)

* senyum tawa niela pengubat lara hati mama,tak terbayang tanpanya*
bile mama tgh down mama suke tgk gambar Qies tertawa riang,terapi terbaik buat mama.



kesabaran mama layan kerenah manje + asek cranky nak berdukung sampai tahap max semalam.mama terjerit marah kat Qies.shiannn Qies :(
tah camana bole tershout out kat baby Qies..

mama tak sengaja sayang,mama teremo sebab mama dengar news tak besh tu then time tu pulak Qies buat hal asek nak dukung.mama dah letih sgt time tuu.mama marah Qies sbb tamau tido,tamau dok diam,asek nanes & serba tak kena.luckily nenek Qies ade,cepat cepat nenek amik Qies dari mama.nenek pujuk Qies.shian sgt anak mama cebik tgk muke mama time tu.
*mama jayat,Qies babap mama k*

i'm sorry sayang mama.
mama betul2 tak sengaja marahkan Qies.mama tataulah napa taleh control amarah mama semalam tu.tula dah kata jgn campur aduk hal keja ngan umah.Qies maseh terlalu kecil utk dimarahi.
huwaa tetibe mama jadik syedih bile ingat part semalam tu.rase mcm mama bkn mama yg baek buat Qies,tah hapa hape je jiwa kacau,marah kat anak sendiri :(
nenek Qies seblom alik kluang tadi siap pesan kat mama,jgn marah marah Qies lagi.bykkan bersabar jaga anak kecik.yea insya allah.sy kena blaja jadi penyabar cam mak.insya allah sy takkan ulanginye lagi,istighfar byk byk macam mak pesan tadi.


korang penah tak alami cam ai rase ni? teremo termarah baby u all then rase guilty gile? yela baby tu bkn tau ape pun kan,die tau nak manje perhatian dr mama die je :(


ai pulak bleh hangen,hmm nie seme PMS punye sapal.aik salahkan period pain pulak.
tah agaknye kepenatan sangat plus tak ckp tido coz jaga Qies memalam merengek tak sehat.Qies batuk batuk and asek terjaga malam.tu rase cam mamai & moody je mamanye ni time siang hari.semoga pasni tuhan memperkuatkan tahap kesabaran mama Qies ni.

*baru anak sorang yat,bawak bertenang*
fuhh!
deswai pahala seorang ibu menjaga anak saket & tak saketpon mmg berganda ganda.ingat tu mama Qiestina :)
sabar banyak banyak.chills oke.
[bagi semangat kat diri sendiri,kalo tak sape lagi nak kasi semangat]



Qies cranky je then atok yg rajen layan die.tima kaseh atok :)
shian anak mama tak sedap badan,naik ruam & batuk batuk.

tapi papa jgn risau mak ngah ade kasi cetaphil sapukan ruam Qies tu then ibu maria kasi bedak aiken tadi..nampak cam oke.mama risau sbb pestime badan Qies kuar ruam.mak kata beselah bile cuaca panas camni ruam naik,tu kena pakaikan baju nipis or lubang lubang camni.



suke shangat anak papa pakai baju lubang lubang :)



okla papa, mama terase lapa lah pulak dah meluah rase nie.busan pulak kan sengsorg.
tengokkkkkk,bile stress je lapa.bile lapa je stress.lol.
mama rase nak masak udang goreng kunyit peberet papa tu la,makan ngan nasi panas.dapnye malam malam gini.pekena lak ngan tropicana twister oren juice mama beli tadi..perggghhh..
Qies pon tgh syok titon sambil berkuak lentang tu.hadoyaii abes 2 tilam mama bentang die konker sorg dok golek golek.lasaknye anak papa! kalo tido atas katil mau jatuh tergolek tu.

hah ape cer kul 11 malam baru nak makan nasi?
lauk udang lak tu?
yea papa sile amik bau & mengences jek ;p

nak g merewardkan diri + menggebukan badan mama yg makin debab cam Qies pulak.
debab pon debab la janji papa sayang mama kan?
kan :)
[takpe slimworld seblah je opis mama,bak sini 5K,ngeeeeee.]
ape brg g situ baikkkkkkk kite g sopeng kan.HAHAHA.gelak jahat seh.layankan je pa.mama tgh mood SENGAL ubi bak kata adek.

Adek?
waaaaaaa tetibe rindu die yg kepochi tu.adek adek & mak abah dah selamat smpai kluang kul 4 ptg tadi.laterla lah ye adik adekku gambo gedix korg ngan Qies kiss salam babai tadi ahkak tempek sini & kat FB.[yea tak menahan adek2 suda gile FB].tgkla sape sifu kan =P
ahkak tau korang berdua peminat fanatik blog ahkak,hari hari layan kan?
ngeeeeeeeeee...

oke dah berapa kali daa,merapu je.tula kalo jiwa kacau.tah hape hape.
mama syape ni?

roger & out.
gud nite & jommmmmmmm mamam supper.

=)


notakaki to papa: tenkiu beebee shayang, elaun kaseh syg dah masuk tgahari tadi.mama dah beli henpon baru dah,nokia gak..bole 3G ngan papa.ngeeeeeee :D
tapi mama still nak E72 tu gak =P

then cam bese mama beli susu enfalac A+ baby Qies berkotak kotak buat stok + groceries.




18 comments:

Bee said...

Salam Yat,

Sabar yer Yat...Menjadi seorang mama bukanlah satu tugas yang senang bila kita bekerja...Bee pernah alami apa yang Yat alami.Baby mmg akan cranky bila nk tukar angin n bila x sihat sure akan cranky...So kat c2 mmg kita akan jadi stress yag amat sgt esp bila husband lak x der nk bg moral support.Yang paling penting,jgn campur adukkan hal office n hal umah...Itu yang jadi jiwa kacau.Ms bee pantangkan Hawa pun bee alami perasaan yang sama...Bukan stress ngan Hawa but stress ngan Adam...Mmg menguji kesabaran sungguh.Nasib baik x meroyan...Yat kena kuat...Demi Qies hadapi semuanya dengan senyuman...Cam lagu Dewa lak...hahah...Nanti jika ada free time kita jumpa k...Maybe we can share...

w|cKa` said...

musim menangis ke skang nih? tgk ramai plak org dok nangis.. tp sy dah xnangis.. dok excited tegedik2 dah nih..

kak yat jgn nanges2 tau. at least kak yat ada Qies.. ada penghibur.. xde la sunyi sgt.. kalo terasa sunyi jugak, kak yat pegi jenjalan ngan qies.. balik kampung ke..

Mizz Anim said...

sian nye kak yat :( anim pon kadang2 geram ngn bb, then bile da marah tgok muke die rase bersalah... ermmm, sob sob sob..

Mama Qiestina said...

diana,

tula few thing yg berserabut lately tapi taleh nak reveal sgt kat sini.takot kang jadik isu hot pulak.later i sms u k darling..just release ape i rase terbuku kat hati.

tula yat faham baby kalo beralih bln akan cranky serba tak kena,demam bagai..tapi tula agknye sbb stress hal lain shian Qies yg kena.now rase bersalah gile teros manjekan die spjg masa :)

mama blues kan diana.taulah jadi mama ni kena byk sabar sabar sabar..
betul tu,sokongan hubby plg pntg..tapi bile die takde time gini mmg lost gile.tapi takpela arini dah better :)

thanks diana.awak slalu penyokong no 1 sy.terharu sangat.

Mama Qiestina said...

izan,

oh musim nanes ke?
hmm biasalah bile stress/hormon gile dtg kan...then yg tersyg memasing jauh kan..

bgsla izan dah happy..ibu mengandong tak bgs stress.nanti efek to baby.kaur pon stress je cam mama..

apepun persiapkan mental for being 'mama tinggal" ye.tak semudah yg disangka lebioh lagi bile anak kite tak sehat.oh baru tau how mencabar..kena pulak kite pon tak sehat that time..

kamu take care:)

Mama Qiestina said...

anim..

kak yat tula teremosi..then rase guily cepat cepat pelok Qies.agaknye ginila mama mama muda cam kite,cpt naik angin kan..hahaha.

Suliana said...

biasala yat..aqil pun ntah berapa kali aku terjerit.geram ngan bapak nye, termarah anak plak.sian dia tak tahu apa..bersabar je la jaga anak ni..:-)

Bee said...

I'll always there for you dear.Memberi moral support tuk seorang sahabat yang sgt memerlukan.I know you feel really down dengan segala masalah yang melanda tp jagan sekali2 berputus asa k...Ingat!Semangat Incik suami senantiasa ada bersama Yat utk membesarkan Qies sorang2 sementara Incik Suami mencari rezeki di tgh2 lautan...Adat bekerja makan gaji mmg lah cam gitu...Byk politicnya drp menda yang btul.Menyampah kadang2 bila difikirkan balik.Allah senantiasa bersama kita walaupun kita tgh berduka...Terus bertabah k...

masrina said...

Salam k yat..
jgn tensi2 sgt yer..sabau..
ttg marah kt bb tue..rasanya semua ibu merasainya..
maklumla bila kita dah penat+pewut lapar+x sehat badan + x cukup tido..
hmmm..mestila terlepas..
itulah part yg org cakap kena 'sabar tahap dewa' bila jg bb sorang2.
saya penah alami gak time PJJ dulu ngan husben..
mmg tension coz asl maghrib jer nanges2..kuat lak tue..
ada la babap kat punggung tu(x saket pun..ala2 manja gitu)..
tp still rasa bersalah even x sakit kan..
ni tips tuk akak..if dia nangis x tntu psl juz biar ajer dia skejap,then pas kita dah tenang sket,amik n belai dia smula..
marah2 pun xguna,bkn dia pahamkan..
coz masa tuk dia mbesar lbh panjang n dugaan tuk kit juga maseh bnyak..
okiesss..smoga kita sama2 jd ibu yg terbaik tuk anak2 kita yerr..
smile cket la..^_^

Mama Qiestina said...

sue,

tula kan,aku marah org len tapi Qies yg kena..hmmm..ginila jadik ibu + careerwomen kan.mak aku slalu pesan prob keja tggl kat opis,jgn bwk alik umah..tapi tahla terbawak bawak gak kdg2 tu..haish.

Mama Qiestina said...

diana,

tq darling..ur sapot buat ai dah ceria semula :)

yups inilah life..penuh warna warni.i alwiz tink that..eberything happen for a reason kan..allah tak uji hambanya kalo die tau kite tak mampu..itu buat yat teros bertabah.
luckily i have friends like u,my beloved hasben & my cutie Qiestina :)

thank diana.i really appreciate ur kinds words.bile hubby jauh & tak dapat dikontek kwn2 la slalu penguat semangat.

Mama Qiestina said...

mas,

yes inilah blues mama mama.
pengalaman memantangkan kite seme :)

baiasalah kot as 1st time mama,dok kalut bile anak tak cehat & at the same time hasben yg kite dok harap jauh..tak pat kontek lak tuu.hii.btw akak dah oke dah.biasalah mood swing kdg2 tu..

busyuksayang said...

x sabar nak tgu marissa senyum...cam qies :)

NURUL said...

qiestina dah besar. sekejap jer. rasanya ari tu baru jer baca pengalaman mama qies bersalin bertarung nyawa. skrg tgk baby sudah comel bam bam membesar dgn sihat.

kiranajoe said...

salam...maaf, saya melompat dari blog ke blog untuk mencari pasangan yang boleh diinterview mengenai isu Kuasa Cinta.

kebetulan tertarik pulak dengan tittle blog.yat & hasben pulak tinggal berjauhan. So, kalau bukan sb kuasa cinta, takkan ada yg sanggup hidup tanpa org yg dikasihi kat sbelah kan. Jadi harap sangat yat sudi kongsi cerita.

Saya siti nur almizan aripin dari berita harian. snur@nstp.com.my

TQ :)

Mama Qiestina said...

kirana joe,

wahhhh isu kuasa cinta? ni masuk paper ape ni? ke magazine? alamak nak citer pasal ape ye kirana?

byk cerita cinta sy dgn hubby kat blog ni..i means u nak tau kesah cinta we oll dari mule then berjauhan tu ke?

nak ai emelkan ke nak letak kat blog ni?

Suliana said...

fuiyoo!!yat bakal diinterview..huhu..masuk paper plak kawan aku ni..:-)

ninaazmie said...

salam yat..
sabar ye...rasanya yat terlebih emo sbb hubby xde di sisi sms tumbesaran bb qies..yela, bl ada hubby sekurang2nya ada sokongan moral dr dia. scr langsung bebanan tu berkurangan. act, nina pn pernah marah bb yg xtau pape lg tu...tp bile mlm diorg dh tido rase penyesalan pula yg timbul.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails