yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, February 9, 2010

definitely busybee as mama





hye shemua windu kat ai ke budak bam bam cheeky sorg ni je?
blog berabok 2 ari ni,mana pigi dah?





*





*







*suke kemain die masuk dalam diaper bag*

anak sapelaaaaaah ni?
lol




meehun goweng peberet papa Qies =)


apekah motif menayang makanan dinihari ni yat oiy?
siap berudang sotong bagai.

ade ke yg terliur? ngeeeeeeeee.
=P

heh,saja nak vangga jap ngan diri sndri sbb walo fenat tahap dewa coz keja byk tahap otromen kat opis tadi..ai tetap gigih masak utk diri sendri malam ini.walo Qies cranky tamau tido,ngan bouncer die ai angkat ke dapo.die baca buku kaen die sambil bebel bebel & ai masak.
lapaaaaaaaaaaa gileeeee weh malam ni!

* kalo tensi byk keja musti lapa,ni kire terapi la ni *

gile supermommy la ai,seblah tgn dok dukung Qies,seblah tgn dok pegang sudip.haha.
dulu slalu tgk mak je buat camtu,skrg dah jadik asam garam dah.
tapi hati hati la,takot membahayakan.tadelah goreng ikan ajak Qies..bahaya wooo.
Qies dok dendiam je dalam bouncer,die asal nampak moke mama die oke je.
Qies sunyummmmmm je main sorg.gud gal :)


nape tak tapau jeeeeeeee?
huh tahla rase rindu masakan air tgn sendiri.tu jekkk.
papa Qies sure agi rindu kan bee?
nikmat gak makan makanan yg dimasak sndri,ala just campak campak je ape ade dalam peti sejuk.bukan susah sgt ponn.kalo penyakit M dtg tu yg rase susah.

Qies malam ni payah bebeno nak titon.mak kata agaknye Qies lapa.ai try kasi nestum abes 1 spoon besar die mamam.alahaiiiii anak mama pon lapa yeeeee.
ingat nak tggu 6 mth baru kasi solid food,tapi nampaknye mama & Qies dah tak tahan dah.lama dah beli stok nestum tu,time sopeng mega megaan mase papa nak naik kapal aritu.
takpe kasi ckit ckit jez,coba.next month mama nak gigih masak bubur nasik utk Qies.
weeeeeeyai pasni anak mama pulak rase ape mama mashak ye :)
harus ai bgn kul 5 pagi masak for Qies time tu.ngeeeee.

actually byk nak share gegambo aktiviti weken.tapi malas gile nak edit gambo from dslr tu.
tadi dah fenat dok edit background & header blog bagi puteh bersih.gambo tema itam puteh.

ngeeeeeee santekkk tak?

*barula hitam puteh itu kehidupan kan*


yg hangen tu bole pulak maxis broadband dah abes kuota limit 3GB tu,kena tambah GB pulak.dah kena bayo lebey pulak.hampeh tul la.spoil tu mood ai nak berblog & berFB an ni.
baek baek nak tempek gambo santek dah tade mud dah.

felikkkkkkkk bile pulak i byk donlod ni? bukan blog & FB je ke?
adoyaiiiii.

papa..topap elaun kaseh syg bleh? hihihihi.
:)


laterla kay i share stories & pix.
Diana sabau yeeeeeeee gambo gath adam hawa Qies tu.
mak cu & mak lang Qies pon sabau,nanti ahkak tempek gegambo korg kat sini.

dah kul 1 pagi dahni.zombie betulaaaaaaaaa tatau nak tido.heh.
ye jadik mama mmg camni,byk berjaga malam yea.

okay dokay nak hug Qies.sok mau keja dah.kul 6.30 pasti alarm baby ai yg syomel menjerit kejot mama bgn and mama kena bgn daa layan die main main :)

niteeee~!

12 comments:

Ini Blog AnakPakWahab said...

shedaaaapnye bihun tu...

kalo inn dtg nnt,nak request mkn bihun tu moleyyy???

Suliana said...

sebab ko mmg rajin & suka masak la ko masak:-) kalau aku duk sorang umah, mcD jelah aku call..huhu..bagus ko yat!!tabik spring aku..

Kaseh NazLieza said...

hhahahah...kak yat liza pon penah masak pegang sudip lagi satu tgn dok mngelek husna kt pinggang...haisyo...dh serupa bibik jerk...tp mmg bangga n puas hati la klu dpt msk utk husband kan...besh jer jiwa neh...sigh =)

jualan bunga sempena hari kaseh sayang serendah dari RM8, tempah sekarang di :

http://kasehnazlieza.blogspot.com/

koklie's said...

mmg superwoman la u i dulu pun mase xde bibik mmg rase diri x terurus penat okeh, gan rania yang xmau dok sorg2 nk gi pee pun susah, ni plak nak masak, btw rania i bg try cerelac beras merah i suap je die kuarkan balik pastu masuk tangan dalam mulut sgt messy okeh hehehe kene hold dulu bab makan ni kat rania hehehe

treasurekeeper said...

Yat jadi supermummy berjiwa kental hehehe

kalau qiestina muat dlm handbag mama dia lg bagus...boleh bw gi keje sekali hehehe
rindu je tgk dlm handbag peluk cium qiestina tu sambil buat keje.
bestkan camtuh?

-hajar

Mama Qiestina said...

hajar,

hahahahha kental sgtlaaaa.kdg2 tu leleh gak =P

betul2 kalo muat masok dlm handbag nak je mama bawak g work,rindu nak mati hokayyyyyyy.hanna pon leh ikot mama skalii..ngeeeeeeee

Mama Qiestina said...

inn,

bole dear,kalo dtg sini ckp je nak mkn pe ahkak masak :)

si azie ngidam soto ayam,kamu bihun..ngamlaaaaaa tu.haha

Mama Qiestina said...

sue,

hahahhaha tgk angin gak aku ni..kalo M sggp lapa tak g makan..ngeeeeeeeeee...

Mama Qiestina said...

koklies,

hihi betul messy betul life as mama ni..kejar sana sini..nak mandi pon sampai tak tutup pintu takot anak nanes tak dengo.hahahhahaha.

Mama Qiestina said...

lieza,

tulaaaaaaaa baru tau mencabar gile jadik mama..seme kena buat sendirian now..tapi oklaaaa Qies gud gall :)

ayu_comey said...

hi..sy silent reader br ikut story blog ni...sy doakan semoga idop kak yat s'kuarga akan dirahmati Allah dan bahagia selalu yer..

tasyanadia said...

kak nk resipi mehun tu leh x
cam sedap jek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails