yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, February 27, 2010

si syomel kesayangan kite dah 7.4kg lah papa!





assalamualaikum semuaaaa :)







rindu tak senyuman Qies yg suwitt cam coklat coki coki ni?
one million smile ni tau.huhu.



Qies baru alik ikot mama,antie lina & ankel shah n kak farra yg kidnaped Qies kul 9 mlm td ajak g mamam sate samuri kajang.Qies dah titon dah time antie lina kol nak ajak mama & Qies tuu,tapi mama angkat je Qies letak dlm car.Qies tak nanes pon sebab Qies mmg suke naik car :)

*antie lina lalingss, lenkali plan la awal2 so bleh main ngan Qies lama cket eyh antie lina,sbb Qies tau antie lina gewamkan and terindu rindu anak sedara sepupu antie lina yg korean look ni.,hehhe.sbb Qies kalo kul 8 mlm mmg rutin dia dah titonnn..tu yg die badmood kalo kena kaco malam2 tu*



sampai je kat sate samuri kat kajang tadi,weeeeeeeeeeyai full sgt.ramai betul org makan kat sana.Qies dahla titon tadi,so lenguh mama dukng Qies sementara nak tggu dapat table.pastu agaknnye og kesian tgk mama dukung Qies yg tgh lena titon,teros ade org tu kasi meja dia.tenkiu..ni yg besh bawak baby tecik ni,slalu org prioritykan :)
dahla Qies berat beras sekampit,shian lenguh tgn mama.


antie lina, ni gambo dari hp cap ayam mama dulu,dari DSLR karang mama transfer sbb ni pinjam lappy mak ngah takde tmpt memori SD yg teros bole copy gambo tu.kena pakai kabel plak.lecehla.
ni mama taip guna lappy mak ngah pon lambat lambat sbb tak bese.


** ankel dan lalingsss,plssssssssss siapkan lappy mama Qies cecepat eyh!**


antie lina tgh amik berkat baby jepun.antie lina asek tye je camana nak dapat baby jepun cam Qies.camana nak dapat? prebet & konfidensel maaa.agagagagga =P



sukelah Qies antie lina & kak farra bwk jenjalan.ade cam ala ala downtown kat sate samuri kajang tuuu..papa alek nanti harus terjah lagi ni!



farra Qistina & Eryssa Qiestina.

hah nama dah matching tuu.cepat soh ibu farra buat adek cepat =P



ni pulak time ptg tadi mase mama bawak Qies g klinik for 5 mths cek up & kena cucuk 5 mths and rotavirus(oral).mama bawa Qies cucuk kat klinik sri permai dekat uma jek,senang kat situ pon bole cucuk for babies.yg optional like rotavirus & pheneomococcal pon ade.dokter pon besh :)



ankel jijoi..Qies dah rasmikan baju tweety baby yg syomel pemberian ankel jijoi,antie anum & aqil ni tadi ;)

tima kasehhh,murah rezeki Qies lagi...alhamdulillah.baby murah rezeki betul tau..



and this is for u papa sayang..tgk milestone anak kesayangan kite ni,



*





*




*




yaribbbba yaribba!!!!


Qies dah pandai main cam budak becau kat park :)

weeeeeeeeeeeeeeee beshnyeee gelongsor camneh,papa!
tapi mama jaga dia,takot jatuh.
dia nampak eksaitd pestime mama letak kat situ.hihihi.




hihi cam real je gaya nak main tuuu kan pa?.
kaki syomel tergantung..rase nak geget jez.

* mama upah Qies coz sgt baekkk,nanes cket je time kena cucuk tadi*




sayang baca buku ape tuuuuu?




ohhh i love my duck!
habes lunyai dah buku kain dia ni pa,tapi takpee bleh basuhh.
Qies suke sangat main ngan buku kain ni,tak rugi belikan buku ni utk dia :)
[ mmg truly anak mama & papa betul coz suke membaca].





ala si masham mucukkkk mama....




beshnyaaaaaaa main kat park sambil amik angin ptg ni....
Qies tak sabar bleh lari lari kat sini...




ala sayang dah mengantukkkk la tuuu pas makan obat demam.
mama cecepat kasi obta demam after kena cucuk tadi coz takot Qies demam.org kata cucuk 5 mth ni dose dia kuat so baby kalo tak tahan mmg demam.




dokter tgh kasi Qies rotavirus [oral].


terkulat kulat si tecik nak telan tuu.cian dia..
this vaksin sangat direkmen oleh dokter utk avoid cirit birit.so baby Qies dah amik 1 dose,next mth kena amik 1 dose lagi.rotavirus ni mahal ckit,dalam 180 hengget for 1 dose,tapi takpeeelah..duhet kite bole carik kan pa,asal Qies sehat :)




baby Qies tgh kena cucuk peha KFC Qies tuu..
selama ni time cucuk musti papa yg pegang Qies tapi kali ni mama bwk Qies sorg2.mama yg cuak , but ternyata Qies sgt kuat,die nanes cket jekk like bunyik "ekkkkkkkkk" pastu senyap.hihihhi gud gal betui la.dokter & staff situ pon kata eee baiknye baby ni,kalo baby lain dah meraung dah.hehehhe.
gud gal anak mama :)





kena timbang tadi, papa tauuuuuuuu berapa berat our precious baby ni?




*










*



7.4KG!!!



tu dia naik agi 1kg dari bln lepas,patotla bam bam semacam jek.ramai kata Qies semangat tak macam baby baru 5 mth.haih baka sape bam bam ni?
cam papa la =P
oke doke.
dah kul 1.30 pagi niiii..
nak titon polok polok ngan my darling pwincess :)
nite.nite.















15 comments:

Zati Zaty said...

qies sgt2 cute!!!
sihat n kuat die..
cuteeee!!!

Orked said...

wahhhh.... sihat betul adik ye? orked gak yg kurus kecik cinonet. kak orked tua setahun lebih dari adik, tapi berat lebih satu kilo lebih je dari adik. hihihi... next month agaknya dah sama berat kita....

adik pun bagus, tak nangis kena cucuk ey? keep it up adik! :D

Iryani Noor said...

7.4kg... uiiii semangat sungguh...
tu yg makin syomell tu...
geramm tgk Qies..

Kaseh NazLieza said...

uihhh...mmg bam bam btol la qies ni erk....husna bru 6.8 kg jer taw...uhuuu...tu pon dh senak pewut mndukungnyer..

S.A.L.J.U said...

alalalaaaa.....qies bambam dah makin t0mel.

tak sabar2 plak mamasha nak dpt baby sendiri ni.

kak yat g downtown kajang eh....jgn lupe menjenguk gerai menjual lampu2 hiasan dan stiker wall deco. heheheee...promot abg nye biznes. sile sile sile k.

mamaelly said...

ngeeeeeeeeeeeeee bam bam nye qies..ni belum dibagi nasi blender nie..hehehe

yat..bila nak wat maternity photoshoot kat aku nie..perut nak muncit ni..AHAHAHAHAHA

Ini Blog AnakPakWahab said...

mak oiii...

dah 7.4kg si tecik bam bam yg syomei ni...

memang fotostat abes muka abg ekhram...

hehe~

Dokter faRyn said...

yattt!!

qies dah jadi anak dara. dah memanjangg! hehehhe.


bila nak laga-laga pipi dengan bby aina ni?? :))

Edriena Hazelina said...

kak!!
comey nye qies!

akak ingat x dulu akak kate muke saye same macam siape?
saye ingat dulu akak penah komen gambo saye kat FS.

yang menariknye..
muke qies sebijik macam muke anak abang ngah saye.

siyes same kak.

saye xde gambo die sorang2. kalau ade.. saye da letak dalam entry da..

Suliana said...

semangatnye qies!! aqil pun baru 8.8 kg 1 year ni..huhu..oo, ko dah amik rota tu ye?? pnumococal camana?? amik gak?

Mama Qiestina said...

orked,

weeeeeeeeeeeeyai tula semangat dah Qies :)

orked pon syomel.lagi syomel coz daddy orked pandai amik gambo orked yg syomel.

Mama Qiestina said...

farynnn,

tula kang aku terjah jusco melaka aku roger ko eyhhh.

nak lagakan budak bam bam ni ngan anak dara ko tuu.nak kasi Qies aura dokter saket puan tuu..aku nak dia jadik dokter since dah jatuh cinta ngan my gynae aritu.HAHA

Mama Qiestina said...

sue,

aku amik rota tuuu.tapi mmg mahal gile 180 hennget 1 dose.mggu depan kena amik 1 dose lagi.

pneumocicoccal blum amik lagi..ni nak amikla nii.4 dose tu weh lbh kurg 1K gakkk.takpalah asal anak sehat.

Mama Qiestina said...

syima,

hahaha akak ingat..akak kata muke kamu cam muke kakak kak yat kan?

ala tepeklah muke kembo Qies tuu..
nak jugakkkkkkkkkk..

Mama Qiestina said...

zati,

tenkiuuuuuuuuuu lalingsss.
ala nanti anak zati n amir lagi super kiut lah :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails