yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, February 9, 2010

rindu semua momen terindah kite bee!

bile malam sunyi sepi coz baby Qies dah sleep,musti aura rindu kat bee datang,hmm :(
i cant deny my feeling that i mish my darling hasben.
i cant lie myself that my life incomplete without u bee.
i mish u terribly!


tula kadang kadang bile bee ade depan mata, gado gado manje sape soh kan?
nie dah jauh beribu batu,rindu tahap dewa pulak.ngeeee.


adatla tu kan bee,mana ade life hasben & wifey yg happy comolot 24 jam.musti ade gak "terkehel" kat mana mana but it's make our love stronger.lebeh lebey lagi since kehadiran baby Qies ni.life kite berdua hectic betul dgn die,susa ckit nak manje berdua macam dulu dulu.
bile bee kol pon musti kena pay attention kat baby Qies same,sbb die pon nak cakap ngan papa kesayangan die.hmm.
banyak dah berubah kan bee since ade permata hati sorg kite ni.apepun huney tau satu yg tak berubah & takkan berubah selamanye.
kaseh sayang antara kite :)




huney really mish momen berlovey dovey ngan bee!
*berdua lebey baik that time kan,bee*


lately huney slalu terkenang seme momen terindah kite bersama.
mase before ade baby Qies,bee selalu bawak huney travel sana sini bile bee cuti.
pantang bee sign off je,memang sorga la buat kite kan =)
maunye takkkkk,3-4 bulan tu tak ketemu.windu hanya tuhan yg tau.dahla mse tu solo takde baby Qies lagi,lame sangat rasenya bile bee keja offshore 3-4 bln tu.dengan payah nak konteknye.adoiyaii hazab betulla.tapi rindu itu nikmat :)
[ yea kamu kamu yg mengahwini org kapal mcm sy sure memahami situasi ni kan].

dah ade baby Qies pon still kite kaki travel kan bee ,tapi takla sampai melepak sampai pagi buta g mamam kat hartamas layan live band tu seme.mana kan mungkin nak ulanginye lagi dengan berbaby kecik ni.cukupla mase zaman berdua dulu.mujur huney tak teros preggy after we got married,kalo tak dah mabok teruk tak dapatla kite nak travel kan.ade hikmah juge baby Qies hanya "lekat" kat womb mama after 10 month our happily married :)
hmm huney cam mish momen tu, sbb bee memang sempoi..suke layan music macamtu sambil kite berdua mamam supper.dulu kite slalu kan bee,g layan live band kat Lepaq,hartamas tu bile malam weken.
makan makan sambil kite lepak ngan bff kite Emmi & Kamal.
[haih ape kabola budak 2 org tu,lama tak jupe].


pastu celah kayEll mana kite tak g semata mata nak makan bile malam malam tu.
penah kite berdua buat keja gile g cameron highland semata mata tatau nak buat ape malam tu,naik genting semata mata nak amik angin malam yg sejuk.
hmm besnhye time tu kan bee.that time baby Qies "on the making" kot =P
kite berdua berjimba kemana saja rase nak pegi,maklum baru dapat "lesen" mahal punye time tu.bulan madu ke awan biru la kan!
besh ade ikatan yg halal, kemana saja takde sape yg kacauing kan,ngeeeeee.




our memorable hanimun at kota keriangan.
how happy we are to celebrate our marriage,hanimun full with laugh & love =)




i really mish your warm hug & kiss.
* now our Qiestina take place asek nak polok papa kan,papa kena berbagi kaseh ngan mama & Qies,takpeeela mama redha je :)*



biar kadangkala kite berbalah,namun itu takkan sama sekali melenyapkan rase cinta yg kite semai selama ni.
insya allah..i promise u bee,will be your beloved wifey,huneybuney & be greatest mama to our Qiestina...


huney tak penah menyesali ape yg ditentukan buat kite.
biar kite terpaksa berjauahan utk kesekian kali,kali ini Qiestina turut merasai rindu sepertimana mamanye..huney kan teros bertabah insya allah.
moga si manje kite mewarisi kekuatan mama & papanya,tak mudah mengalah dengan tiap dugaan yg dtg.


Bee sayang..
Huney yakin,tiap ape yg telah tersurat utk kite,qada qadar yg telah ditentukan sejak kite dialam luh mahfuz pasti ade rahmat & nikmat disebaliknye.huney yakin bile tuhan menduga pasti ade hikmahnye buat kite sayang.di sebalik rindu yg membara di dada kite,ade cinta yg sentiasa bersemi dari hari ke hari.ade bahagia sebalek kepayahan ini.

mungkin sudah ditentukan jalan ceritera kite begini,terpaksa berjauhan demi membina empayar keluarga kecil kite.kerana huney tahu rezeki kite sudah ditentukan.dan huney yakin sekali rezeki Qies sentiasa ade andainye kite sentiasa berusaha.biar ape kata mereka,usah kite merasa goyah,kerana bahagia kite yg menentukan.bukan mereka yg tak tahu situasi kite.huney promise akan sentiasa support ur career kerna bee pegi cari rezeki for the sake of us.

i dont want to ask for more happiness..huney bahagia dikurniakan belahan jiwa sebaik Bee dan buah hati kite yg semakin keletah membesar itu.bahagia hati seorg mama ini bile melihatnye sihat tersenyum ceria & comel.terasa besarnye anugerah tuhan buat kite kan sayang..hadiah dari tuhan utk kite berdua,peneman mama yg setia & pengubat lara hati mama.
yea sememangnya our Qiestina pengikat kasih kite hingga akhir nanti :)



kaulah segalanya yang menyinari hidupku kasih...



seandainya kau ada disini denganku
mungkin ku tak sendiri
bayanganmu yang selalu menemaniku hiasi malam sepiku
ku ingin bersama dirimu
ku tak akan pernah berpaling darimu
walau kini kau jauh dariku
kan selalu menantimu
kerana ku sayang kamu

ku berjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada cinta yg lain
adakah ada rindu dihatimu seperti yang ku rasa
haruskah ku terlena
tanpamu disisi
ku kan selalu menantimu....


*kerana ku syg kamu -Dygyta*



mish u & nite my darling sayang.
nanti mimpi indah kan huney & Qiestina,aite?

*polok polok*


terlalu cinta kamu,
mama & Qiestina
~Putrajaya with love~

24 comments:

~ain said...

alaaaa... romantiknya!! ain tak reti nak karang ayat2 macam ni.. semua.. simpan dalam hati je.. hehehe.

semoga kasih saya papa dan mama qies, sentiasa mekar mewangi!

cruelgurlz said...

wahhh...
sgt2 besh bace en3 kak yat kali nih...
berlovey dovey yek..=p
tp skang mst tambh besh sebab dah der qies an...
dak bam2 yg sgt2 tomey tuh..=)
sy doakan kak yat n famili bahgia smpai syurga..=)

Ini Blog AnakPakWahab said...

Kak Yat...

Inn pon x sabar nak tunggu Alif sign off ni...

Hari ni genap 3 minggu dia onboard dan dah 2 minggu lebih Inn tak dengar khabar berita daripadanya...

Walau bagaimanapun, momen-momen terindah kita bersama dengan si dia yang tersayang tetap segar di dalam ingatan...

Moga kita menjadi wanita yang tabah dan kuat...

Suliana said...

kamu kangen bangat sama pacar kamu yek??hihi.. semoga berbahagia selalu:-)

fadel toha said...

oh yat...sweetnya kata2 yat utk ekhram...hopefully both of u live happily ever after...

puterikurekure said...

alololo...
entri syahdu2 di pagi hari.
buat kite rindu suami kite jugak.
hehehe~

jgn sedih2 sangat k yat.
kiss2 and hug2 qies untuk kite k.
dak tu bam2 sungguh. gerammm!!!
kalah khalish.
;)

izanpyus said...

Salam Yatt...haaiih,lama betol tak mengkomen kat sini hehe..tak sempat2...

dok baca tang lagu tue,izan terus senyum sebab lagu tu jugak la yang asben izan bg kat izan waktu memula kenal dulu sebelum dia balik laut.siap buat sendiri video klip penuh dengan gambar2 izan n janji sehidup semati dalam tu hihi...

tup2 tengok yatt pun tulih lagu tu..memang seswai la utk PJJ couple mcm kita nie...

semoga bahagia selalu yer Yatt..jaga qiestina baik2...jadi supermommy nie kena sentiasa kuat n tabah.nie baru sorang baby,nanti dah dua,jadi la mcm izan yang huru hara dukung kiri kanan hehehe.. :D

Take care dear!~

aimi_sam said...

ur blog really touch my heart..
sure ur hubby would be on tears if he read it..
(^^,)

Ummi said...

sob..sob..aisey..xpepasal sedey bace entry nih..haiih..

Dr faRyn faRhana said...

yatt tgh angau :)

may you guys live happily ever after dan dikurniakan dgn cahaya mata-cahaya mata yang soleh dan solehah.

amin :))

Anonymous said...

.....??

Anonymous said...

.....??

Mama Qiestina said...

ain,

hehehhe kalau time rindu2 mmg kuarlah ayat taching gituu..ngeeeeee.tula papa Qies baca ni harus meleleh jap kot =P

kite mmg minat ayat2 ni..haha

Mama Qiestina said...

cruelgal,

ngeeeeeeeeeeeee tima kaseh yang!
skali skala jiwang karat :D

Mama Qiestina said...

Inn,

ye semoga kite teros menjadi pecinta yg setia & berbaloi baloi segalanya..aminnnn.

Mama Qiestina said...

sue,

ya dong rindu bangat sehhhhhhhh sama pacarku..mau jugakkkkkkkkk berpelok pelokkan..ngeeeee.

dasat tu hawa dah preggy lagi,fatin sebulan je tua dari Qies..taleh jadi kena potong niiiii..hahhaa

Mama Qiestina said...

fadel,

sweeeeeet cam coklat coki coki kan?
=P

hheheheh papa Qies angau gileee ah kalo baca ni.kikikiki

Mama Qiestina said...

puteri,

marilaaaaaaaah kite sama sama merindu & syg suami kite satu2nya tuu :D

dah tak sedey dah layan keletah si syomel bam bam ni..hihi.

tq for ur pray yang!

Mama Qiestina said...

izan,

ngeeeeeeeeeee sama taste la izan lagu tu..mmg peberet song yat tu..kena sgt ngan situasi PJJ kan :)

tula yat kalo dengo lagu tu mmg leleh habes laaaaaa.lagi malam sunyi..huwaaaaa.

tq izan,doakan yat & ekhram happy 4eva with bby Qies ye.

Mama Qiestina said...

aimi,

ai pon taching gak skali ni :)

bile tgh rindu mmg camni..
*sob sob*

Mama Qiestina said...

ummi,

tamau sedeyyyyyyyy lah mama.be strong..ewahhhhhhhh poyos je ayat kan =P

rindu kan kat org kapal tu!

Mama Qiestina said...

faryn,

lama dah tak angau sejaka de anak ni..hiihihi.

tula doakan aku happy till d end ya.
muahhhh

Mama Qiestina said...

mak enon..

ade jek ko menempek sini yeeee?
hihi ko pon taching skali eyh?

=P

aimi_sam said...

my bf pon jauh..so i got d feeling d same..huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails