yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, February 28, 2010

sorga betul dapat bermalasmalasan ngan qies lalings






weeeeeeeee yai anak syape cekci bangat titon nehhh?
* yea kat luar sangattt fanassss, Qies cranky tak hengattt kepanasan*
panas betul kan cuaca skrg neh..hmm..



lepas num sushu,mama bukakkan baju Qies..nak pakai baju lubang lubang seme tgh kena sidai baru lps basuh tadi.so Qies cekci la sket =P


* Papa plssssssssssss jg marah yeee mama terpaksa tanggalkan baju our laling, sbb die adelah sgt cranky panas + naek rashes musim panas camni..*


lepas mama bukakkan baju teros dia lalok lalokkk titon dari kul 2 ptg sampai la ni dah kl 4.30 tak bangun lagii.punyela lama Qies tido kali ni.sedaplaaah tu kot tido tak berbaju.mama sempat basuh baju,sidai baju, mandi,solat ,masak & makan seme dah time dia tgh tidoni. nie mase utk berguling guling kat sofa sambil layan FB & tgk raja lawak.haha.
sungguh hectic menjadi single mama ni u olsss :)

*but it's oke,puas hati sbb dapat buat semenya sendiri even kelams kabot cket*


amboi cedapnyeeeeeeeeee icap jari tu yang...patotla tido lena penuh senyuman.
pacifier dia takmau dah skrggg..mmg die tuihhh kuarkan alekk.
clever anak kite pa,dia tau tu puting tipu takde sushuu.hehhe.
mama masak ape lunch arini?



.






.




sambal udang + sotong peberet papa la apalagi :)
makan ngan nasik panas + pekena oren tropicana twister time panas panas camniii pergghhh..
memang sorgaaa lah!

papa amik bau sambil telan air liur jela yeee,yang?


ekcelli banyak gile gambo & aktiviti weken nak storyy.yela cuti 3 hari ni mmg tak melekat kat umah.baru arinila dapat bermalas malasan sambil wat keja uma yg tak penah abes.
tapi nantila ye u ollss coz nie pon guna lappy my sis.tggula my lappy baek domam kat dr.edan tuu then ai hapdet lagi byk gegambo n citer besh :)


semalam g jomhebohh kt bukit jalil ,mak aihhhhhhhhhhhhh macam ulat org kat sana.
my sis yg buyong pon gigih nak pegi,so Qiestina yg suke berjalan harusla ikot skali.
jalan jalan ptg with family and beli jajan jajan.mama die ni teruja nak kumpul bag jajan tu ekcellli.hahaha boley ke?


banyak gile gambo tapi later i share hokay :)
*siap rasmikan car baru my sis, baby Qies la yg rasmikan tuuu*
mak cu & mak lang Qies,sile teka kak y pakai keta ape?
kalo betulll teka mama Qies kasi coklat coki coki sekotak.HAHA
kak y kata tunggula die alik cuti skola ni..bwk korg jalan2 kluangmall.ngeee :)


dan for papa sayang...tenoklaaaaaaaaa anak dara kesayangan papa ni pakai tudung mama belikan kat jomheboh semalam :)


.





.




.



our future nur kaseh :)
syomel macam mama kan,pa?
plssssssssla cakap macam mama.ehehehe.

* dah MMS gambo ni kat papa tadi, punyela angau berbunga bunga cinta papa Qies bile tgk anak daranye bergaya ayu lagi sopan camni.sejuk pewot mama mengandongkan dia,hihihihi*



okay dokay.
si budak tecik dah mule ek ek ek kat bilikkk tuuu.dah bangun lah tu.lapa susu lah tu.
mama nak mandikan Qies lalings then nak g umah mak ngah die anta lappy ni.takkan nak buat reta kot kan =P
then, nak bawak Qies & kak farra die main main kat park bawah umah.
nanti sok sok ai tempek agi gegambo syomel kesayangan ramai ni hokay?
tata.

22 comments:

Iryani Noor said...

aawwuhhhh ayu btulll nengok Qies pakai tudung...
chomelll..

Ini Blog AnakPakWahab said...

alalaaa...

syomei je antie inn tengok qies pakai tudung camtu...

suwiiiiiitttt cam mama dia... =)

cruelgurlz said...

perhatian untuk kak yat..
sile la jgn pamerkan lauk2 yg memang syedap bangat deh...
harus terliur dibuatnya..
da r poket ngah kering skang..
huuu..

baby qies cute sesgt...
aduyai...
gaya titon yg sgt2 la syomey..
meh nk polok2 n cium sket..
=)

ninaazmie said...

thomeylnye qies tido hisap jari......muaaaaaaacks!

Ibu Alia Kaiyisah said...

alahai qies. gewamnya antie tengok badan bam2 qies tu...

Dokter faRyn said...

yatt, aku pun tak sabar nak amik gambar aina dengan tudung. hehehe

mamamarissa said...

sama la ngan marissa...terpaksa menyeksi2 nampaknya :D

Suliana said...

alololo..hisap jari plak dia. comelnya pakai tudung..memang panas btul cuaca,belengas habis badan..

CatlinaFly said...

geramnye tgk pergelangan tgn n peha yang ebrketak2 tu! :) tahniah ye, dapat masuk top 50 blog pilihan intrend !

Mama Qiestina said...

antie yana..

ayu eyhhh? bolela jd duta tudung pasni..hahahhaa.

tau tak angau gile papanye tgk gambo niii..dan2 rase nak alik!

Mama Qiestina said...

antie inn,

yeahhhhhhhhhhh akhirnye ade org kata Qies cam mama =P

Mama Qiestina said...

cruelgal,

alololo terliur keee?
meh dtg umah kak yat,akak banje makan meh!

Mama Qiestina said...

nina,

ikot pangai mama mase tecik suke ishap jariii.tu jela pon yg ikot mama lain seme nak ikot papa.adoyaiii

Mama Qiestina said...

ibu alia,

hahahahhaha tula bam bam.lenguh tgn nak dukung dia :)

puterikurekure said...

skang ni kena pakaikan dia baju lobang2 tu je kan? cian budak2 ni...badan penuh rashes. nak2 kat area leher tu.

kite baru belikan khalish baju lubang2 kat giant. murah tau yat. 3 suar, 3 baju harga baru rm16. berbaloi2. hehehe~

yat kena tambah stok baju qies ni...tunggu papa balek ek...

berat qies lebih kurang sama ngan khalish. dah terasa lenguh kan dokong budak2 ni? ibu kite tak sanggup dokong lama2. huhuhu~

Mama Qiestina said...

farynn,

ha cptlah tempek gambo aina pakai tudunggggggg..nak tenokkk.

Mama Qiestina said...

jue,

tula panas amatttt kan skrg ni..cekci mase tecik takpee kan :)

Mama Qiestina said...

sue,

tula panasssssssssss.
umah atkde akon plakkk.umah ko sure ade akon kan :)

Mama Qiestina said...

catlina,

tulaaaaaaaaaa rase nak geget kan!

tq dear for wishh.
ai pon siyes tak sangka blog tah hapa hapa ni top 50's.rezeki baby qies alhamdulillah :)

treasurekeeper said...

alahai come sgt gamba qiestina pakai tudung tuh..mmg ayu mcm mak dia gak hehehe..gerenti lah papa dia rindu tuh..

wahh lena betul qiestina tido tak pakai baju..siap isap jari lak tu..cute!!

btw, congrats yat!!fames lah blog u :)

-hajar

Mama Qiestina said...

hajar,

hahahha nanti hanna pon bleh pakai tudung..mmg syomel tudung tu ai belikan time g jomheboh tuu.tapi kejap je dia dah rimass.haha.

thanks for da wishh!
yat pon terkejot gaban terpilih top 50..kategori cahaya mata lak tuu..mmg rezeki Qies la tu :)

edan rashid said...

gambar last tak menahan... nampak cam amoi... wakakakaka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails