yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, February 2, 2010

baby merah jambu kesayangan kite berdua






to our darling papa,


arini mama cuti lagiks =)
tapi sangat tak besh coz mama selsema & batuk batuk pulak.saket tekak pulak tu.
baby Qies pon same pa,die batuk batuk.but die dah tak terukla,mama kasi die mamam obat.

arini mama memang amik cuti,abeskan cuti 2009.
kan tak bole carry forward smpi ujung thn cam dulu,hampeh betulla.kalo mama tau bulan 12 aritu dah spend time g hanimun ngan papa & baby Qies :(
arini cuti pon tak kemana.mak abah & adik adik ade kat uma kite.
mama beezee layan derang,masak and taking care our darling princess yg makin notty neh.

* busannyee,kalo papa ade ni sure kite dah travel kemana mana kan*

takpela.rehat rehat je kat umah.cuaca pon panas terik semacam je arini.nak bawak baby jenjalan pon tak selesa.takpela kasi can atuk & nenek gomol Qies puas puas.nanti pasni bulan 4 kot baru kite alik kluang kan,pa? papepun tggu papa sign off la baru nak jalan jalan.bukanye senang nak bawak baby tecik ni kalo takde papa.


papa tau tak,our baby Qies ni makin lama makin cerdik akal die.cranky je kalo dok umah.nak berjalan je die.ni atok ade,atok die la yg layankan die jalan jalan dalam stroller.pastu makcu & mak lang pon same.tapi bile nak titon harus mengamuk tu musti nak ngan mama.makin beso makin pandai buat perangai si tecik kite ni.tapi takpe,mama tetap sayang Qies :)

mak cakap camnilah dulu jaga kite,lagi susah dari nie pon ade.so memang kena byk sabar jaga baby ni kan,pa.takde maknanye bile cuti nak rehat guling guling cam time solo dulu.segalanye memerlukan perhatian mama die ni.patutla banyak betul pahala ibu bapa menjaga anak dengan sabar,sbb bukan calang calang cabarannye!
lagi bile Qies tak cehat camni,lagila macam macam kerenah die,seme serba tak kena.
tido malam pon die asek terjaga sbb batuk batuk.naseb baik tak tersumbat hidung kalo tak alamatnye mama pon tak tido malam.

Papa..
Qies dah semakin ligat meniarap skrg nie,pantang mama bentangkan tilam dia musti sepantas kilat meniarap.then baby Qies dah tahan lama dah kalo tiarap tu,siap senyum senyum sambil cakap cakap bahasa die.
Syomel sangat die time tu.mama rase nak geget jek die :)

lagi satu mama rase,Qies dah mule pandai berkawan.
buktinye kalo die nampak kak farra datang je mulela mata die buntang & mengekek ketawa.
kak farra pulak pandai melayan die.kalo dengan balkis anak pengasuh Qies tu lagila pa..suke kemain die bergurau senda.
haih anak kite mesra alam sungguh :)

*ikot perangai mama & papa die yg friendly ni kot*
ngeeee =)


ari jumaat ni Qies genap 5 bulan.cepat je kan pa anak kite dah 5 bulan,rase macam semalam memory kite berkampung kat annur specialist tu,hihi.indah sangat rasenya detik itu. mama rase nak ulanginye lagi,tapi bukanla dalam waktu terdekat ni pa..kasi can Qies manje puas puas dulu okay.yg sorg nie pon terkejar kejar nak jaga kan.

*mama fobia tang mabok teruk tu sebenarnya,hehe*

Papa sayang..
bile waktu waktu free camni mama selalu rindu papa.rindu mase kite berdua dulu,kehulu kehilir pantang ade mase.bile dah ade baby Qies kite macamspend byk mase utk Qies jek.
untuk kite berdua dah limited.
tapi mujurlah kan..Qies baby yg baik,die tak banyak meragam dan senang sangat kite nak bawak die jenjalan aritu.mama tak sabar nak tunggu papa alik.macam macam plan dah ade dalam pale otak mama ni,heee.
apepun kehadiran Qies lebih mengeratkan ikatan kite,kan bee?

okay mama tau sure papa rindu sangat nak tengok latest pixas anak dara kite.mama baru photoshoot Qies yg manis berbaju merah jambu lagi.mama belikan Qies topi aritu,nie baru die muat nak pakai :)

papa tengokla anak papa yang manis, ni time die dok cranky ajak mama berjalan tengahari tadi,


ANAK PAPA YANG JAMBU


*



*




assalamualaikum papa...

syomel tak Qies pakai baju & topi merah jambu ni?





wajah wajah syomel cebik musyuk mashem yg pasti papa rindukan separuh nyawa.

polok cioum Qies kat sini ye papa!




papa, tengokla anak papa ni, tengok ape die buat



*




*



hobi terbaru Qies masukkan kaki dalam mulut & geget kaki.
ya allah sapela yg ajar sayang tuuu?

* anak kite dah pandai bergimnastik tuuu,papa*




eeeeeee notty tapi rase nak kunyah jekkk.gewaam!





1001 expressi puteri kesayangan kite, penghibur no 1 mama & papa :)




the cranky gal,panas kot.die asek meragam je.letak dalam stroller diam pulak :)
so pasni kalo die cranky je letak die dlm stroller sbb die ingat nak g jalan jalan.

*bijak betulla,anak sape ni?*


seb baik ade kak farra penyelamat keadaan..die nampak kak farra je teros gelak happie.adoi dah pandai nak ade geng si tecik kite ni..takpela uma kak farra dekat jez ngan uma ninina..nanti bole main & g swimming sama sama.heheh..



the cutey cousin



si rambut curly & si rambut lurus.ngeeee


oklah tu je update our darling eryssa Qiestina arini.
mama nak bawak Qies g beli goreng pisang kat bawah jap,nak makan ngan family ramai ramai nie.petang camni layan pisang goreng mmg syiokk.hehe.


mama tau esok kapal papa sampai port kemaman kan,bole kite 3G lagi.bole webcam thru ym lagi.weee dah 2 kali kite berwebcam kan,ari ahad lepas siap the whole family mama tenok muke papa kat screen lappy :)
terubat juge rindu di hati kite kan,walo bertentang mata di alam maya.
Qies pon excited same bile tgk muke papa die.lambai lambai flying kiss die :)
lama lama nanti die fahamla papa die work jauh,tapi tak penah lupekan Qies.
insya allah,Qies kan anak kite yg baek,yang memahami kerjaya papanye.
papa doa doalah eyh.

papa take care tau,sayang.
no matter what,mama & Qiestina selalu doakan papa sehat sejahtera disana.jgn lupe solat & doakan kami di sini.

we luv u so much.
mish u every part of seconds.



tata.

*polok polok*


11 comments:

Ena Mazly said...

qies is so adorable lah yat..sentiasa murah dgn senyuman..

ingatkan nak join dina n frens masa gi visit yat aritu, tp time tu abah akak masih di icu lagi...maybe next time kita jumpa ye...

Mama Qiestina said...

kak ena,

ahahah yups Qies mmg murah senyuman.pantang kena agah siapla menyengihh jek.ni dah pandai mengekek ketawa.tak takot owang :)

oh kalo tak dapat jupe akak kan aritu..takpe lenkali.btw yat doa moga abah akak cpt sembuh ye.

Anonymous said...

boringnye

Kaseh NazLieza said...

sabar ea qies...2 bln dh xlama tu...jap2 lg papa qies alik la...mama qies pon mesti senyum xhenti mse tu kan...ahaks..

Mama Qiestina said...

anon..

eyh idop lagi ko yeeee?

ko BORING then ko lepak sini kan?
tenkiu naikkan traffic blog ai,tambah nuffnang ai..ngeeeee.

Mama Qiestina said...

antie liza,

hihihi Qies cepat busan la skrg ni leza..tido pon kejap kejap je.siang die bnyk nak main & perhatian je skrg..husna macam tu keee?

mrs.lune said...

olo2. comey ny qies ni! rindu nak polok n makan pipi qies y tembun tu lagiiiiiiiiiiiiii!

Mama Qiestina said...

antie ain,

kalo rindu nanti dtglahhhhhhhhh umah Qies lagi ekkkk.

bole mamam mamam gomol gomol saye..weeeeeeeee.

Ini Blog AnakPakWahab said...

shomey nye si "pinky qiestina" tu...

Suliana said...

pinky doll..hehe..apa masalah kawan anon ko tu??hehe..tak suka, blah je la, baca wat pe..

Mama Qiestina said...

sue,

ntah mak enon takde life tuuu..

die kan peminat fanatik blog aku tu..
tapi segan nak ngakuuu..haha.

bior sue naik nuffnang aku.yihaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails