yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, February 15, 2010

our little amoi berbaju tigger sempena CNY




GONG XI FA CHAI...

Happy holiday u all :)
whoa heaven nya cuti 4 hari!


mama & Qiestina currently cuti cuti mesia at MIL homme at PD.
ye PD kan tempat main Qiestina,dah umah atok die kat sini.hehe.
kali ni Qies alik ngan mama je.hmm rase cam "kosong" je coz papa takde :(
missed something.kalo papa ade ni harus dah ukur mesia ni kan..kite bkn reti dok uma.
mmg alamatnye engine 'power of dream' papa panas sokmo.hehehe.

*arghh sudah jgn nak berdrama*
chills la mama..

baby Qies yg makin pandai macam macam kan ade temani mama :)
apepun kite enjoiceeeeeee la kan.huhu.


sebut pasal PD,as usual PD dibanjiri lautan keta dan manusia yg dtg berduyun duyun bile time cuti panjang camni.siap camping sakan lagi tuuu.
Qies & mama je camping baekk punye kat hotel umah 2 tingkat milik nenek Qies atas bukit kat teluk kemang.hua hua hua.
FOC lagiks,save duhettt woo =P


kat PD neh, humangaaaaaaaaaaaih punyela jammed gile kat sini..dah mengalahkan KL dah.
hm yela kan dah seluruh pelusuk dunia dok berholiday kat PD ni kan,tu yg tetiba crowded habes ni.nak gerak g kedai carik obat nyamok pon makan mase berjam jam.
pastu sadis betulla time CNY ni seme kedai pon tutup,yg bukak 7 Eleven jek.adoyai..

to papa,sowie tak sempat nak update pape gambo our baby coz busy gile kat PD neh.
Qies pulak tatau kinapa asek cranky je, agaknye panas sgt kot kat sini.
our baby sampai titon dalam car papa sbb nak ade akon, kat dalam umah die merengek sokmo.
asek nak berdukung je pastu,dahla ngan org lain dia tak berapa nak..so mama die niela nak patah bahu dok dukung 7 kg baby ni.
kus semangat..

Seblom alik PD ari sabtu aritu,mama sempat bawak baby Qies jenjalan alamanda dulu.
perghh fullhouse jugak alamanda,parking sampai full & yg kat aprkson je available.
Pak Cu [ adek papa Qies yg bongsu] la yg jemput Qies & mama coz nak alik PD sama sama :)

meriah alamanda ngan decor CNY,ini tawon tiger upernya.
:)

sepaanjang jalan alek PD tu,asek lagu gong xi fa chai jeeee.fenin pale.
tapi takpe kite kan 1 Malaysia :)





weeee.... mama ade tigerla kat belakang tuuu,Qies takotttttttttttt!
aummmmmm..



our supir of the day
ganteng ya =P



main main ngan pak cu pulak..
papa takde,pak cu ade :)
moke lebey kurang jek,macam papa time selim melim dulu.huhu.




our comellicious amoi



*




*






our darling pwincess in yellow outfit.
ye sponsor by mak ngah lagi :)


Papa tgklaaaaaaaa tigger gal kesayangan kite ni...
baju ni bonda eyta,mommy ori & ibu rinie yg belikan time derang gi thai aritu..

syomel kan...



Qies 1st costume..kartun tigger peberet Qies ni tau :)

papa alek nanti kite cari baju costume lain pulak eyh,yg Bee ke ladybird tu syomel...



takde mood nak photoshoot la papa, moke macham je cranky mama tak bwk jalan jalan.haha.




papa tgkla ni,kesiannnnnnnye anak kesayangan kite kena geget nyamok.
yamuk jayattttttttttt!!

*dush dush*
emo betul mama bile tgk kesan gegetan ni.


kat putrajaya tak penah kena geget,skali kat PD tu dia bertubi tubi kena.padahal dah psg obat nyamok dah.syian betul Qies,sampai kaki tgn die pon merah2 kena geget.tapi mama dah sapu mopiko dah :)



ralit bermain dengan tutup dslr seblom zzzzzzzzzzzz.haha.
nak g beraya takde pulak geng2 chinese kat sini,kalo tak sure Qies kutip angpow.ngeeeeee



semalam papa Qies ade line phone kat port kemaman, so banyak kali gak papa kol mama & Qies.
berkali kali sangat.kejap kejap kol :)
mama cam wondering kenapa..
then baru tingat..
rupernya baru ingat semalam hari berkaseh syg kan.patotla aura rindu semacam jek ye?
ngeeeeeee

haih..tadela.tade kena mengena ngan V day or pape.hari hari pon mmg hari berkaseh syg buat kite kan,pa?
TIAP HARI SAYANG =)

so tiap kali ade phone line mmg tula masenya bervideocall & mama berMMS ngan papa.
mama MMS seme keletah terbaru Qies yg macam macam gaya tu.
ade Qies tgh senyum ketawa nanes meniarap seme ade.yg kelako tu papa Qies siap request gambo car die, haih ngan car pon rindu juge yeee, apa apalah papa ni.
patotla Qies skrg cam papa minat keta, bile dok dalam car amboi kemain behavednya dia.
truly anak papa betul :)

okey dokay, nanti ai hapdet lagi gegambo terbaru Qies.
ni si tecik dah ek ek cranky nak titon ni, pasni nak packing bag alik putrajaya plak.
ade plan kat uma sane plak, kengkawan dah koling2 nak gomol baby Qies ni.
Kak farra & mak ngah pon dah windu nak main ngan Qies ni.
antie lina & ankel shah pon katanya nak dtg gomol Qies amik betkat baby 2010.huhu.


*yela seme owang rindu Qies sejak dah ade baby Qies ni,nak rindu mamanye ape kes plak, lol *


enjoiceeeeeeee ur holiday with ur love ones!
hati hati di jalan raya ye semua.

mwahh!




14 comments:

koklie's said...

sian qis kene geget nyamuk pd hehehe, best la qies jenjalan rania je dok umah layan otomen gan kazen die huhuhu

Mama Qiestina said...

koklies,

tulaaaaa syian sgt abes bintat2 kesan kena geget nyamukk.tah mana dtg nyamok agaknyee..

hmm tak jalan mana pon antie,dok dlm umah nenek je..kat luar cuaca panas sgt + kedai seme tutup.tak sopeng ponn.

Qies pon layan kartun je ngan kazen2 dia ni.

Ini Blog AnakPakWahab said...

Alalaa...

Syian nye qies kena geget dgn nyamuk...

Kena tido kat dlm kelambu la pasni...

Hehe~

Dokter faRyn said...

aku pun allergic btul bila bby aina kena gigit nyamuk.skrg ni kitorg duk hurung ke hulu ke hilir kelambu yg ala-ala tudung saji tu.


ada nyamuk pernah kantoi terlekat kat kelambu tu tak dpt enter.

hehheh

PixiePwincess said...

comel sgtttt baby qies2 pakai costume tigger. n yes, mmg mcm anak amoi!

w|cKa` said...

adoiii gatalnye rasa.. cana Qies leh rilek je ni.. kalo sy jenuh dok menggaru sbb nyamuk sampai beparut.. siannye Qies kena gigit nyamuk byk gile..

unana said...

cian kat baby qies nie..
mesti darah manis, tue sbb nyamuk hinggap. (orang tua2 kata la!)

mcm mana yea akak tahan lama berjauhan dr hubby?

so strong la akak and baby qies nie.. =)

Mama Qiestina said...

inn,

tula hangen je akak tgkkk penuh gegetan nyamukkk tu!

bengong nyamukkk geget anak akak.agaknye die gewam Qies puteh gebu sangat.caitt!!

Mama Qiestina said...

farynn,

tula aku pon eeeeeeeeeiyh rase nak bakar je sarang nyamok tuu.tak penah kena geget kalo kat putrajaya ni..coz umah aku tgkat 10 nyamuk tak larat naik.skali alik kg tu dai berjuta juta kesan gegetan..shiaan sgtt anak dara aku tuu.

ni dah sapu ubat,hope cepatla baikk.sian tgk die tergaru2.kite jadi mak ni tgk anak kena geget nyamuk pon risau kan!

Mama Qiestina said...

ayu,

hehhe tula papa die tak nampak agi tu Qies pakai bju tigger.ngeee..

tak sabar jugakkk nak tgk boipren Qies dlm pewot u tuuu.cepatla kuar syg..antie nak letak mama pnye blog dalam list "mama story"..ngeee tetibe!

Mama Qiestina said...

izan,

tulaaaaa die relax je tapi kdg2 dia garu2 tu habes merah2 sebadan..shiann sgtt.kulit puteh bersih habes dek nyamuk..kalo papanye nampak tu harus emo gak tuu..hahahah.

Mama Qiestina said...

unana,

camana kak yat & Qies bleh lama berjauhan ngan papa lama lama?

Hmm soklan cepuberlian ni :)

ntahla dear,kak yat slalu pk positive 'EVERYTHING HAPPEN FOR A REASON' & sellau fikir kalo kite rase kite susah ade lagi org yg lagi susah.then heal the feeling yg kdg2 down gile dek kerana rindu tu.

tipula kata tak rindu,rase kosong seme tuu. SUAMI tuuu..tapi kena kuat,apatah lagi akak ade amanah besar utk dijaga sebaiknye,walau beseorgn.dialah peneman & penghibur duka lara kak yat.

she's the reason i'm smile!

ez@ said...

conoknyer balik PD ek..baru Auntie eza planning nk g lawat qies CNY nih..tp dia alik PD lak...huhuhu..x der rezeki nk jumpa..next time yer laling...kak yat,td za balik dr melaka singgah PD..mmg stuck giler dgn kete..last2 ronda2 pastu blah balik..cuaca yg panas membuatkan hati pun panas jer cari parking x der..huhuhuhu..

Kaseh NazLieza said...

alahai siannyer qies..npe teruk sgt bintat nyer tuh kak yat...dh letak ubat...?

pakej katering termurah hanya rm6.90 per pax...cepat jgn ketinggalan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails