yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, February 5, 2010

kesayangan papamama dah 5 bulan =)






happy bufday to eryssa qiestina...


happy bufday to sayang mama & papa.



woweeeeeeeeee cepatnya mase berlalu,dah 5 bulan dah usia anak kesayangan kite, papa.
*wink wink*


Qies kan subuh subuh tadi dah ek ek kejotkan mama,die nak betau la tu arini besday die.
yela kan Qies lahir subuh subuh aritu,tu yg die slalu jadik alarm baby kejot mama solat subuh.
pandainyeeeeeee anak mama ni :)

Papa tau tak, Qies skrg nie amatlah lasaknye kalo tido.taleh tido kat babycot lagi dah coz kaki die slalu tersangkut kat tiang tu,then mama takot terhantuk je kat kayu kayu tu.so memang kite kena beli bedding set yang ade bumpercot ke ape tah yg pasang kat tepi tepi kayu tu.takot kang benjol pulak pale anak kesayangan kite.
nanti papa alek kite carik kat aussino or bumble bee eyh,pa!


to be safe, Qies now titon golek golek ngan mama atas tilam toto yg mama bentang kat living rum kite depan lcd tv ni jek.nak tido atas katil pon takot jatuh sbb ya ampun buas kemain la titon.aritu kan pa,tau tau je kaki syomel die hinggap kat muke mama,bertuah punye anak!
almaklumla Qies makin expert tiarap dan berguling sana sini.pasni bile papa dah alik siapla die tak kasi kite titon polok polok dah,harus die nak titon kat tengah2 kite tu.hihihi.

anak manje papa kan =)


then Qies now dah tahan lama cket meniarap.siap bole baca buku lagi.pastu mulut bebel tah hapa hapa,hihihi lucu sungguh si syomel korean gal kite tu.rase nak kunyah kunyah je.
kadang kadang panggil ' emmmmama..ma..ma..ma".
so suwittttt our lil girl.

hah papa dah nampak kan Qies meniarap live from 3G videocall 2 hari lepas?
sampai saket tinge mama dengo papa menjerit kegembiraan aritu.hehe.at least papa nampak gak momen perkembangan anak kite biar dari jauh kan.kan mama dah janji nak share seme progress our baby ngan papa, kalo tak thru videocall bole webcam or papa baca kat blog mama.hihi.


papa..ni momen momen papa tgk Qies meniarap live from videocall malam 2 hari lepas captured by adek @ mak ucu Qies ,


eeeeee happienye Qies dapat tgk moke papa live from videocall slalu.at least kite anak beranak rase dekat dihati walaupon jauh :)



papa tengok tu step Qies nak meniarap,heheh syomel sangat.lagi part die angkat vontots ngan bahu tu,haha.pandainyeeeeeeeeeeeeeee die.respon ngan arahan papa plak tu..


terpancar moke happie papa bile nampak Qies & mama dari kejauhan.thanks to technology for connecting us :) seb baik kite guna plan maxis friends & family,dapat videocall murah & free :)

esok kapal papa shampai port lagi kan.yay..bole videocall lagi ngan handset baru mama.
can't waitttttttt!
ngeeeeeeeeeee :D

* yea adegan romantis lagi taching 3 beranak itu tadi dibawakan oleh maxis 3G*




meniarap sambil membaca adalah hobi terbaru Qies skrg :)
abes renyuk buku kain die pegang,die masuk mulut..ngeeeeeee



then our baby Qies dah pandai tarek rambut juge.adoiiiiiii sebaik rambut mama pendek, kalo pjg harus ditarek2nye slalu cam rambut mak cu & mak lang die.aritu janggut pak mat pon die tarek.haha.pasni janggut papa la mangsanya tu.die gerammmmmm and tarek.sapela yg ajar tu.heh.

Qies juge makin tunjuk minat die tgk tv,kalo mama bukak je cartoon network siapla die membuntangkan matanye sambil mulut bebel bebel.eksaited kemain.pastu bile mama online,mama riba die, kemain die suke tgk laptop mama..tgn pon dah mule tu nak mencapai keyboard..tak lama lagi siaplah tu die jek nak tekan.

lagi 1 mama perasan Qies makin friendly, dah mule pandai berkwn ngan geng geng sebaya die.kalo kat umah ibu maria tu kan ade raif,anis,shira seme.kemain la die mengekek gelak bile kena agah.heee rase nak geget jekk.

tadi mama cuti tapi mama anta gak Qies g skool coz dia suke dok sana,ramai kwn nak main main.mama pon tak brp cehat arini coz batok & flu tak hengat punye,lepas makan obat teros fengsan dari kul 1 smpai 4 ptg,hujan la pulak tu lagila heaven gile..haha punyela lama tak pat tido siang.balas dendam la tadi tu =P
yela dah ade baby ni takde maknenya pat tido golek golek lama cam bujang bujang dulu bile time siang.Qies pulak jenis tak lena tido siang,die asek nak main je skrgni.


kadang kadang mama still rase ishh miraclenye baby yg dulu dalam pewot mama kicking2 tu now ialah baby Qies yg bam bam lagi syomel ni.dahla muke korean gal abes, kulit putih bersih,senyuman menawan dan sangat mencairkan hati mama :)
[yea sape lagi nak puji anak sendiri kan,kalo bkn mamanye yang melahirkan ni].

bersyukur sangat kan papa, kite dikurniakan anugerah terindah ini.
mama sayang Qiestina so so much.



baby Qies murah senyuman kesayangan kite berdua :)



inspirasi,kekuatan dan lambang cinta mama & papa :)


oh pasai cucuk Qies tu kan pa,suppose Qies kena cucuk bulan ni,tapi die tak sehat sangat tadi so mama ingat nak bawak die cucuk time cuti CNY nanti.
cuti CNY lama cket,yela kot nanti die demam ke ape mama bole jaga,takyah El ke ape.tapi mama hope die oke tak demam.Qies kan kuat cam papa :)

papa..tadi mase mama jupe doc,mama tanyela pasai rotavirus & pneumococcal kat doc tu,die memang suggest sangat2 Qies amik injection ni.tapi mahal ckit la 1 dose beratus gak.tapi takpela company mama keja ni memang cover medical for our baby,bole la nanti kite amik for Qies.ala kalo co tak kaver pon mama rase nak amik jugakla pa, utk kesihatan berpanjangan anak kesayangan kite kan.duhet kite bole carik,tapi sihat tu bukan bole dibeli kan..
emm oke takpe mama tunggu papa kol kite diskas lagi bout this ye.


dah kul 1 pagi dah ni.mama jadik zombie malam ni dok buat projek blogshop mama & mama needa yg tak siap tuu.tak lama lagi mau launch blogshop tu..kengkawan mama dah tak sabo nak sopeng online neh.haha.yek yek o je kan =P

tula siang tadi dah tido 3 jam,so dah pagi buta camni mata buntang jek.
Qies jap jap agi bgn nak susu la tu.then mama dok blogwalking blog2 kengkawan mama plak ni,weeeee baca entry terbaru nanie,wifey org kapal..she's officially preggy.mama pulak yang happy lebey ni =P
suke sangat skrg nie kalo dengo news kengkawan preggy ke dapat baby.hmm..naluri keibuan makin menebal kot since dah ade baby Qies ni.cam sonok je ramai mommy circle friends,bole share macam macam tips mommyhood,babyhood ni seme :)
bulan depan ni bestpren mama kat kluang,Emmi nak kebabummmmm plak dah.nanti bulan 4 kite alik kluang bole tgk kawan Qies tu kan pa =)

btw,recently ramai mommy circle & geng geng seafarers gal yg add ai kat FB,thank u so much ye.ade tu ai tau silent reader blog ai ni kan.thanks u all,byk betul kata kata semangat time ai tgh down tu seme.i owe u guys so much.so happy bile ramai teman teman dikala susah & senang..biar kite cume kenal di alam maya tapi macam dah bertawon mengenali kan,hmm thanks semua.

yay..sebut pasal friends sok kawan blog mama,diana ngan adam & hawa nak dtg lunch kat umah kite pa,yeeeeeeea bole Qies main main and mama bole gusip gusip ngan diana lagi,hoho.
besh besh.tgh fikir nak masak ape for lunch ni,hope Qies behaved la nanti mama nak mashak.

oke doke papa,nak titon polok polok Qies dah :)

esok papa dapat line teros kol Qies ye,nanti majuk pulak anak dara kite tu papanye tak wish happy bufday.ngeeeeeeeee.[padahal mama yg windu tahap dewa ngan papa skrg ni].
ngeeeeeeeeee =P
alasan Qies plak kan.weeeehoooooo.

last bot not at least, mama sayang papa.Qies pon sayang papa.
we mish u so much.
kangen bangat sama kamu.

muahhhhhhhhhh!
*polok polok kuat kuat tamau lepas*

14 comments:

Ini Blog AnakPakWahab said...

thumbs up to baby qies...

sudah makin expert meniarap2...

pasni,bole la merangkak...

then,blaja bertatih pulak...

bile dah dpt kaki nnt,abes la dia main lari2 pasni...

x sabar nak tengok qies dah pandai jalan nnt...

Mama Qiestina said...

antie innnnnn,

hehehhe kemain lasak Qies skrg ni..
papa dei eksaited betul tgk die tiarap live tuuuuu.hmm pasni anak dara kak yat tulun mengemop la nampaknyeeeeeeee,,hehehe

unana said...

salam kak..
bean reading your blog for a while (as a silent reader of course!).
and also has fallen in love with baby Qies yg keletah itu (walhal tgk gambar dlm blog je)...
hope that your life is blessed with happiness all the way, and may ALLAH merahmati keluarga akak. =)

p.s: reading your blogs and others has become a therapy to me.. =) thank you.

husna ripaai

p.p.s: happy 5th month baby qies, jgn nakal2.. =)

Ini Blog AnakPakWahab said...

nanti qies tolong mama dia mashak kat dapur laa...

hehe~

Mama Qiestina said...

unana,

hye dear..thank u ye sudi jadik reader blog tak seberapa kak yat ni :)

feel happy bile ade yg kata baca blog kak yat as terapi & menggembirakan.hmmm..i just share momen with papa Qies yg jauh & all of my friends here..alhamdulillah kalo buat org happy :)

tq dik,doakan kami sefamily dirahmati selalu.

btw nice meet u here.salam kenal.

Mama Qiestina said...

inn,

tulaaaaaaaaa tadi Qies tulun akak masak dn membehavekan dirinyaaaaaa :)

itula untungnye ade anak dara.haha.

treasurekeeper said...

haaaa..dah cepat kan 5 mths??

happy monthlyversarry baby qiestina..
maintain sihat,happy, cute selalu k..
to mama qiestina...byk sabar ekk..insyaAllah sumenye berbaloi :)

take care babes

-hajar

Mama Qiestina said...

hajar,
tulaaaaa jap jek dah 5 bulan :)

tima kaseh mama hannah for da wish.
yups moga segala pengorbanan berbaloi baloiiiii.

u take xare too & hanna

cik zatil said...

kak yat cam syahdu lak
baca entri neh..

seorg papa dr kejauhan
merindui anak isteri..

btw, qies mmg sgt
cute.. :)

Suliana said...

ala..aunty lewat 3 hari wish qies..slmt ulang bulan yg ke 5..cepatnye dah besar..next month leh start solid food.tapi aqil ngelat, 5 bulan lebih dah try juga mkn nestum..huhu..mak dia yg tak sabar..

yat, bagus gak pnumucocal tu, tapi mhal bangat sei..300 sekali cucuk, aqil ni patutnye kena 2dos = 600.. lagi kecik, lagi byk dos kena. mcm qies 4 dos kot..aku tak amik la, tak mampu & aku pegang kata2 nurse aqil tu, imunisasi yg gomen bagi tu dah cukup membantu..hope aqil sihat selalu..qies pun sama:-) uppss..rotivirus tu utk elak cirit kan??

Kaseh NazLieza said...

hepy besday to korean gurl buah hati kak yat...ooooo dh 5 bulan anak dara sowg ni ea...be good gurl qies..

Mama Qiestina said...

zatil,

hihi camnila jadik wifey + anak org kapal :)

welkam to married club ye kamu.
cepat ckit buat anak kapal nanti bile zuhdi sailing ade peneman!

Mama Qiestina said...

mama lieza,

tq lalinggggggggg.jap je kan dah 5 mthh..bam bam & cerdik kemain :)

Mama Qiestina said...

sue,

aku pon tak cucuk Qies utk 5 mth ni lagi,tggu cuti maulud nabi ni kot coz Qies tak brp cehat.

oh suntikan rotavirus tu utk elak cirit berrrr..tula mahal gilee tapi utk anak sehat cam nak amik gak.for the time being aku nak claim ngan co aku keja la,sementara bleh claim ni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails