yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, February 18, 2010

memasak sesedap rase itu adalah jiwaku.

phewwwwwwwww~!


malam- jumaat- tibe- lagi.
kejap jek dah jumaat kan.weeeyai sbb beezee gile ngan keja sampai rase cepat betul mase berlalu.yea ini sudah bagus.dapat mengurangkan rase rindu tahap gaban otromen taro kat my laling gorjes hubby ai.

* keja adelah satu cara membizikan diri, tips no 1 utk partner org kapal,hehehehe*
tips no 2 nanti lah ai share.ngeee.



arini adalah hari yg sangat memenatkan.dari kul 8.45 till 5.45 kusyuk & tawaduk gile siapkan assignment dan report yg dtg bertubi tubi.but berkat kesungguhan mencari rezeki halal, sharp kul 5.45 tajam seme keja tu dah siap :)
ape yang penting??????
plan keja bebetul, jgn curik tulang.

yeap, harus balek tepat lagi tajam sbb ai maseh ade 'amanah' yg perlu diambil dari uma babysitter,perlu dimanje dan disayang sayang seteah seharian ditinggalkan.duhet perlu dicarik,tapi cinta hati ai satu satunye yg syomel tu alwiz be my priority.biar resakse gorgom mengamuk sekalipon ai tetap mahu pulang ke rumah mendakapnya.haih hati ibu mana tak rindukan anak kan,apatah lagi bayi kecik berusia 5 bulan tu!

time ai nak amik baby Qies tadi,alahaiiiiiiii die tgh syok titon dalam buaian kat umah bb sitter.teros tak sampai hati nak kacau die tido.then 'ibu' soh mama balek dulu,mandi mandi & rehat dulu then if Qies dah bgn die sms.hmm seb baik umah pengasuh die dekat gile,bersyukur sangat sangat.sbb baby lain yg kena anta kat umah 'ibu' tu punyela jauh umah derang.ade precint 18,14,8.adoyaii.nak carik pengasuh yg baik punye pasal sggp hantar dari jauh.asal anak terjaga dgn baik kan :)


So petang tadi before amik baby Qies, after dah mandi solat seme mama mulekan aktiviti peberet mama.masak lah ape lagi.pewot mmg asek berkeroncong lagi bile time byk keja stress semua mulela asek lapa.mule mule dok bersihkan udang and masak nasik.pastu 'ibu' sms bitau anak dara ai dah bgn dah,so bule amik.teros g buang sampah kat bwh and amik baby Qies :)
weee syomelnya anak mama.suke kemain die bile nampak mama nak amik die.Qies skrg makin bijak tau, kalo time mama nak anta die dah pandai cebik paut kuat kuat kat mama tanda nak ikot,tapi bile time balek tu amboi eksaited kemain dia.hati ibu mana tak tersentuh weh!

then bonda eyta kesayangan Qies dtg uma nak pinjam lappy nak gune tenet and bukak FB yg dah kena block kat opis.hehe.kan dah kata, time opis hour plssss jgn ngulor main fesbuk, time keja..kejalah kan.baru rezeki berkat, tak gitu?

edan, aku pon tulih blog kat umah tau dikala puteri kesayanganku suda lena titon, bayo berokben sendiri dan hanya disponsor oleh papa qies tercinta itu.sambil golek golek makan anggur ni..kang kata ai blogging time opis hour plak.meh aku babap sedas dua meh.*dush*dush*
suda, kang ade plak org sentap kasi komen nada emo kat sini..larikkkkkkkk!!!

so menu masakkan ai malam ni, udang goreng kunyit + kangkung goweng yg agak marbles.plan mau menggagalkan rancangan berdiet bonda eyta berjaya akhirnya.cume mommy ori & ibu rini je maseh mampu menahan napsu makannye.
korang tak tgk agi udang goreng kunyit ai,ade yg nyesal gile tu kang.ngeee =P



udang goreng kunyit sesedap rase.

* papa shayang, sile amik bau je hokay peberet food u neh*

sok pagi plak kalo sempat ingat nak masak nasi goweng pulak,buhsan la ari ari dok bekfas kat marpley jekk.makan roti canai hari hari pon bahaya kan,bole buat sakit jantung.



nasik goweng pedas + seafood.

juge peberet papa Qies,die kalo kat kapal slalu kata sangat rindu masakkan ai yg neh.
both pic bukan google source ye, it's my air tgn :)


nampak menarek tak?


eyyyyyy nampak ade yg mengences dah tu.sowila kalo yg tgh preggy tetibe rase teringin tu.
meh sini dtg umah ai kat putrajaya.ai bleh je masakkan :)


weken ni ingat nak masak soto ayam plak.lama betul tak makan soto ayam.
siap ade org tu kemain terindu rindu.siap request lagi nak makan soto ayam yg ai masak.
hahaha,lama gile kan since tak buat open house raya.takpe ini tawon open house raya + Qies 1st besday bash insya allah.cehhh lama lagi dah plan baikknye.haha.yela kan kebetulan sept nanti raya.santekkla kan kalo buat besday Qies ngan open house raya.huhu.
apepun, kite merancang tuhan tentukan!

:)


sebut pasal raya,bilela ai nak mule ganti utang posa ni?
19 hari tu hutang pasai melahirkan si tecik syomel tu di bulan ramadan al mubarak.
ingat bulan 3 ni nak amik cuti 5 hari yg kena abeskan tu then nak ganti posa lah.
kena bayo ckit ckit dari skrg,hmm.
moga moga niat murni tercapai.


btw baby Qies sangat behaved time mama die & bonda eyta die tgh dinner together tadi.
dok asyek sangat main main hurup & pandai bawak diri main main sorang.


weeeeee pandainye anak mama main ABC ye shayang?
bergolek golek tiarap adelah peberet no 1 Qies!



hihi gaya cam real je tgh 'skola' tuuu.
yea dari skrg mama dh expose die ngan baca buku & kenal huruf :)


hmm mata dah mule tunjuk signal ngantok tahap gaban dahni,dah kul 11.30 upernya.
haih zombie betulla.baby Qies baik betul mlm ni,die golek golek sambil isap jari teros tido sendiri.takyah dodoi pon.kan bgs cam ni anak mama.kalo tak tu sure cranky tak hengat bile mengantok nak titon.agaknye die tired sgt byk main kat umah 'ibu' tadi.




gaya kuak bebas our syomel.

* tu icap jari tu tiru mama mase baby ye sayang?, tang ni jela nak sama ngan mama? tang lain seme nak ikot papa jeee*



baikla,mau merebahkan diri dan memelok baby Qies.
* sambil menguap kali ke 18*

nite & sleep tight eberyone :)

muahhh.


















10 comments:

Suliana said...

tak rasa lagi dah tahu sedap:-) macam rupa udang yg beli kat kedai, terer la ko:-)

NURUL said...

alahai yat baru nurul dpt bukak blog yat nie. mggu lepas tak dpt bukak bila bukak jer pages jd blank. qies bertambah bam bam jeles tgk dia dh meniarap. raina lum pandai meniarap borak dia suka :)

puterikurekure said...

yat, tang nasi goreng tu mak aihhh...nampak sedap melampau tu. adakah ijau2 tu cili padi? mesti terangkat nyam2 tu.

:)

geram gile tengok qies. rasa nak cubit2 peha dia tu. hehehe~

reen-not-green said...

mcam sedap nasi goreng itu..

Dokter faRyn said...

yat, nanti kalau aku dtg, sila masak utk aku kay.

(wah, bagi arahan macam mem besar je aku)

lempang sekali.

HAHAHA.

unana said...

mmg bleh wat gang la..
saya pun kaki masak..
tp sejak melangkah ke alam pekerjaan nie.. makin malas je!

how u juggle both works and life??

nana abd rahman said...

kak yat....~!!
sedapnyer mknan tu.lapa2.haha
nak sket..eh banyakla.huhu.
chomel jer Qies tdo.hahaha ilang sopan santun da. btw jgn la bg dia isap jari time tdo mcm member kecik dl isap jari da bsr jongang.hehe.~ smpi skrg dia isap jari.klaka btul.

hug for Qies >_<

Anonymous said...

eh husband keje kapal...so brapa bulan keje brapa bulan cuti...bole la geng dgn wife sya

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

nk resepi nasik goreng plssss..

Kaseh NazLieza said...

dh lme nk belikan husna mainan huruf2 mcm qies main tuh...biler nmpk qies main lglah mbuatkan mama bkobar2 mahu beli...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails