yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, January 31, 2010

.anak papa yg syomel dgn jeans jenjalan ngan atok.

heeee beshnnye pagi pagi lagi Qies dah dapat tengok moke papa guna videocall 3G tadi.
tenkiu papa :)
Qies shayang papa!


tapi kan, nape nampak papa asek menguap nguap je tadi? heee..
shian papa..musti papa tak cukup titon kan asek bz ngan work kat kapal tu..
mase videocall ngan papa tadi,atok & nenek pon nampak moke papa fenat.hihi.
atok nenek kata eeeeee bagusnye canggih betul zaman skrg ni bole tepon nampak moke semua.
thanks to technology,kan pa?
walo hakikatnye jarak kite sgt jauh,tapi cam rase papa ade kat seblah kg je =P


Qies pon baru bangun titon nie pa,shemalam Qies dah fenat jalan jalan ngan atok g sana sini.
mule mule atok teringin nak g "taman tani cucu syurga" kat labu tuu.
So pak ngah + mak ngah bawakla Qies ngan mama + atok + kak farra g sana.
Wee beshnyeeee Qies suke tgk pokok pokok hijau,ade kolam ikan shemua.
Qies rase lapang je pale otak bile tgk nature tu seme :)


Since our laling DSLR bonda maya, mummy ori & ibu rinie pinjam bawak g thai so mama snap momen guna olympus mak ngah shemalam.
adoilaaaa jauh DSLR kite berjalan..aritu g padang indo,neh g thai pulak ngan 3 sekawan tu.

tuan nyeeeeee pulak bile nak p bercuti ni pa?



* heheeh,ayat baikkkkkkk punye thru blog tu*

takpala kite discuss bout this later ye,nak bawak Qies bercuti.yay!




Papa tgkla kemanjaan si shepet cucu sorga kesayangan atok bermanje manje ngan atok ni,


*




*





mulut dah mule becok bercakap tu,pa :)
sukenya die ngan atok...



hihi syomel tak topi shaye papa? nie pestime saye pakai topi jeans.mak ngah yg kasi,tantek kan?
mule mule Qies pakai skirt jean sedondon ngan topi tapi sbb panas,mama tuka suar fink ni :)



Qies + kak farra cucu sorga kesayangan atok kluang :)

dua dua si sulung yg manje banget dowh.berebot nak polok polok atuk je tu.
nenek tak ikot g sini coz nenek tak cehat shemalam.



yay beshnye Qies g piknik ngan atok pulak g "Taman Tani Cucu Sorga" nie.

kalo sesapa nak sewa hotel tentel ni bole koling koling mama Qies ye.
sesuai kalo u all nak wat BBQ ke buat camping ke kem motivasi.

tempatnye nyaman & tenang jek,drive dari KL pon tak jauh..dekat dekat KLIA :)

Abg Emi, promosi lagi nie.
bisnes card nanti kite scan and kite tempek kat sini yea.




and nielah tuan punye kebun + tuan punye taman tani cucu syurga,



*



*



pakcik ahmad



Qies main main ngan janggut tok mat yeee? habes ditareknye janggut atok mat,pa!
heheh notyy our daughter =P

siapla papa alik nanti,die nak tarek janggut papa pulak tu!



Qiestina sangat baikkk & behaved je kalo diajak berjalan,pa.
dah fenat2 main die titon dari dalam car papa till g alamanda shemalam.
baiknyeeeee la die kalo diajak jenjalan,tapi kalo kat umah cranky je nak berdukung.
agaknye Qies batuk + selsema kot tu yg die tak selesa.


anak dara kite titon dgn lena after penat berkebun =P

tgk tu pa, pipi montoks lagi gebu belaaan mama,gewaaaaaaam kan?



Semalam after balek sopeng dari alamanda, atok ajak we olss semua solat kat masjib keluli kat depan pasar malam precint 2 tu.nie kire pestime la Qies masuk dalam masjid..mama pon pestime masuk masjid nie,coz nie masjib baru kat putrajaya.

weeeeee syanteknye design masjid nie,macam ade tasik dalam tu..luas sangat.
lenkali bolelah kite solat sama kat sini :)




Qies suke jeeeeeeee dalam masjid keluli..heee agaknye die heran tempat ape ni becau luas betul.
nanti mama nak g ganu,papa bawak mama & Qies g masjid kristal pulak tau!




Qies kan dah expert meniarap,so die asek nak meniarap je kat lantai mosaic tu.mama takotla die terhantuk..so gilir gilir solat ngan mak ngah die :)



ehhhhhh??









Qies ade kawan laaa kat masjid :)

2-2 berlumba nak meniarap,tapi baby gal tu dah 10 mth dah.Qies baru 4 mth old je.
mama baby tu tak caya yang Qies baru 4 mth sbb Qies kan bam bam dari biasa.haha.

yea budak bam bam berat beras sekampit tu =P




dan papa, tengokla our princess sudah pandai bergaya ranggi :)


*



*




Qies pakai skirt jeans + topi OSHKOSH yg mak ngah kasi :)
syomel kan?

gaya macam budak besar je tu,tak padan baby 4 mths old.hihi.

tapi skirt tu tebal ckit,so sesuai pakai kat tempat ade akon je.kalo tak siann merengas la Qies.
banyak lagi baju mak ngah kasi,nanti mama pakaikan & photoshoot dan tempek sini utk tatapan papa ye.

Papa tunggu tau!




pantang letak atas tilam or tempat rata kejap je die dah berguling meniarap.
pastu kejap je dah nanes penat.hahaha.

mmg mama bz sgt jaga Qies la ni,tak bole lepa dahh.ni seb baik bibiks vogue 2 org tu ade..so okla mama boleh hapdet belog ni,kalo derang takde alamat bersawang la belog nie kot =P


muke Qies kalo camni, memang sejibik papa :)

seb baik pakai skirt..kalo tak sure org ingat baby boi.adoilaaaaaahai.



dan anak papa memang taleh dipisahkan ngan jari

*


*



nyum nyum nyummm dapnye jari :)

Qies dah tamau isap puting lagiks pa, baguihla gak..mama takotla coz baca paper aritu baby mati tertelan puting.nauzubillah!


okay dokay papa..kena stop sini dulu.
mama nak kena mashak lunch pulak nie.
Hmm tgh fikir apela menu spesel mama nak masak utk atok nenek ni.
mama cam rindu pulak ikan asam pedas yg mak masak,ketam masak lemak..huh..
bab makan makan ni kalo mak abah punye air tgn memang perggggggh heaven i tell u.
tade sape leh lawan.
Sorila papa coz tambahkan rindu kat masakkan mak =P

orait nanti bile papa dah tak beezee kite webcam lagi yek.
before kapal papa keluar semula la.

take care papa sayang.
WE LUV & DO MISH U SO MUCH.


6 comments:

Suliana said...

comelnye dia pakai jeans!!

Mama Qiestina said...

hihi tenkiuuuuuu antie sue :)

papa die pon kata syomell.haha.
pestime tu mama die pakaikan.gaya budak becau je kan.

Kaseh NazLieza said...

alololo...comelnyer qies pkai jeans...dh big gerl btol la...agaknyer klu duk dgn husna ni confirm qies lg beso..hahaha

Mama Qiestina said...

haha tula gaya cam budak beso je kn antie lieza :)

bole je husna menang,husna pon bam bam syomel!

Niza said...

Salam, kite slalu baca blog awk..saje nak letak comment..bam2nye qis..pandai posing pulak tu.. :)

Mama Qiestina said...

niza,

hye salam kenal :)

hihi mmg bam bam,org kata dah mcm 7 mths old..haha.

hihi pandai posing keee? since day 1 mama suke amik gambo Qies..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails