yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, April 23, 2011

JJCM series, Restoran Mohd Chan Abdullah

inilah antara aktiviti kegemaran kami bertiga.
asik asik JJCM :)

rasenya papa & mama qies dah makin gems gems since papa bercuti nie.
asik menambah lemak je kerojenya..
mau taknya asik asik jalan-jalan cari mamam.hehe.but it's fun sbb bole explore kedai makan yang besh besh.time papa qies ada nielah nak berjalan sini sana pun kan..

last week kami try asam pedas kota laksamana kat melaka, last 2 week mamam ikan bakar kat restoran terapung melaka.punyelah jauh papa drive, sanggup demi nak makan :P

* alamak seme entry gegambo makan-makan masih dalam memori kad dslr tak transfer.kukuikui.nanti eh ai share our experience makan-makan kat kedai tu seme*



dan ini aktiviti kami ber JJCM hari kamis yang lepas.kami try kedai makan chinese muslim yang selalu dgr org kata sedap.so harus try! atas bantuan papa aqil yang kasi direction kedai tu kat mana, we finally jupe jugak kedai makan nie.oh dekat je ngan tempat lahir qies rupenya.bangunan sebelah annur specialist tu je :D

inilah lokasi JJCM kami, restoran mohd chan abdullah.
bandar baru bangi.

mama teros order air limau asam boi & papa biasalah kopi dia.pastu menu mamam pulak kami order butter prawn, sotong goreng tepung, tomyam campur.pergh semenya memang sangat marbles hokay!

macam biasa si drama queen mama ni pantang betul nampak air, lagi-lagi ada ais.wah memang tak bole lepas la straw tu.bajet macam dia yang punye.memang very the peveret..



sedap sungguh air asam boi limau..
berbaloi -baloi 2.50 segelas.sangat setap! mesti try okay..




menikmati kesedapan berkekalan.
yayang, give to momma! air momma tuu..



dan ini menu yang mama order..wawawwawau!



butter prawn.sangat gemok udangnya, 7 eko baru 22 hengget.
worth it la.
qies mamam sekor, mama 4 ekor, papa 2 ekor.hehe.



nie papa pulak yang order..


sotong goreng tepung.macam campur rempah ckit.pon setapp!
price er lupe :P

sotong dia lembut, tak keras.qies pon bole mamam..





ewah anak beranak menikmati hidangan lazat :)
papa siap order tomyam..kami makan laut ratah-ratah gitu je.tak mamam nasi pon.hehe.
qies je mamam nasi..




2 budak happy dapat mamam-mamam :)
alhamdulillah..!





tengkiu papa for treat momma & qies..
we luv u papa..
kami doakan papa murah rezeki pasni bole belanja kami mamam besh besh agi :)



apapun kami puas hati makan kat kedai nie, service cepat, makanan sedap & harga worth it ngan hidangan.kami makan 3 orang baru rm 54 saja.kira okaylah dgn lauk pauk yang banyak & sedap tu.patotla orang ramaaai je kat kedai nie..

*makngah, pasni kita pekena butter prawn kat sini ek? terbaik*



erk, today kami nak JJCM ke mana pulak ek?
fikir fikir fikir..nananananana.haha dah macam lagu lah pulaknyee.

btw kami bertiga with makcu qies ada kat umah nenek qies kat PD nie, maybe nak jenjalan cari mamam kat sini ajela hari ini. as usual breakfast & lunch memang menantu mithali nie masak..
* sila menyampah statement tak bole blah*.kuikuikui.

yes i love cooking, sonok. even penat n renyah but believe me..rasa puas buat yang tersayang happy dgn masakan kita.air tgn pengikat kasih sayang gitu..ai pon tak terror masak, just try n error selalunya.tapi bila hubby mamam berselera tu sedap la kot :D


oraits, ada sesapa penah JJCM kat resoran kami pegi nie?
apa menu peberet korang pulak?



maila share lenkali kami bole try menu lain pulak :)



11 comments:

hanny maness said...

hani selalu gak pergi sini kak yat. tapi selalu pergi kat branch wangsa maju & area melawati. selalu order roasted duck & shark fin soup :) da terliur ni . adeh -.-"

~queraiza cullen~ said...

hehhe..sy pon penah makan kt cni kak yat..ahha.kat bandar baru bangi..dah dekat ngan UKM..ahha..bole jumpe qies..hehehe..=)

mama tims said...

butterprown tu yg takleh thn tur..melelehh..
anyway saya folo sini,jom terjah blog sya plak...

Mama Qiestina said...

hanny,

oh dia banyak branch ek?
mmg behs kedai ni. makanan dia sedap kan :)

okay harus try menu awak tuu..

Mama Qiestina said...

que,

ehehehe lenkali akak pegi situ akak roger kamu eh.eh ada add akak kat fb tak? add yat ekhram :)

Mama Qiestina said...

mama tims,

tq so much dear.okay will terjah ur blog too :)

Mamaleesya said...

ma aceh yat wat entri psl restoran neh. Selalu lalu restoran ni kat melawati dan wangsa maju, tapi xtry lg...so pasni, pasti terjah

iedchan said...

saya selalu pergi jgk..dekat kj...tapi da bukak kat shah alm skang da dekat sket..hehe

far_east said...

adehh sedapnya makanan tue semua...sib baek baru lepas makan...kalau tak mau mengidam lerrr hihi

ibu chicamie said...

butter prawn dia mmg t'baek...sotong dia rm18 jer.sdp kn..mg best argh mamam kt cni.food heavennnnn

antalya said...

kenapa korang ratah2 jer?? misi diet ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails