yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, April 7, 2011

masa bersama family yang terindah.

family no 1, my priority rite now.
sapa tak sayangkan family kan? derang segala-galanya buat kita, erti hidup kita.
walau punya harta segunung intan pun takkan bermakna kalau tak dapat spend time dgn yang tersayang.sebab family lah pelengkap kehidupan kita.

tanpa derang, kosong.
^_^
bak bait lagu peberet ai sedetik lebih anuar zain tu..biarlah kehilangan semuanya yang dimiliki asal adanya kamu..

* eh hits terus lagu sedetik lebih after ai belogkan kat entri ini,before tu ramai kata tak penah dgr kan?hehe*


bagi kami yang selalu berjauhan ini, tentulah time bila papa qies ada disisi camni so precious.hanya yang mengalami je kan memahami.tu yang ramai kata eh yat bile hubby balek busy manjang.so hope u guys faham ye, kami ni special case :)

diam tak diam dah masuk minggu ke 3 papa bercuti.maybe tinggal lebih kurang sebulan je papa ade disisi. lepas ni memang kena naik kapal sbb bajet time raya nanti papa ada dengan qies & mama.tamaula beraya berdua lagi macam last year, syedih :(
tapi kalau kali ini kami tak dapat beraya bersama lagi demi tugas papa di lautan itu, ape bole buat kan.keja, redha jela.tapi tetap berharap dapat kami raya bertiga, nak pakai baju raya sedondon.ngeee..

eh dah citer pasal raya la pulak.jauh lagi laa kan.tapi untuk 'bisneswomen' yang jual baju bajan baby & kids nie rase cam dah dekat je nak raya semula.sebab, nak jual baju bajan raya pulak pasni.ehehe.dah berkira-kira nak order baju bajan syomel dari supplier demi lovely customer.wah advance gitu kan! ye otak bisnes harus maju ke depan kan.cecewah.

btw today am so happy sebab alhamdulillah baru 3 minggu blogshop qies launch, bisnes semakin diterima, semakin ramai customer & suda ade loyal customer. hari-hari tak putus customer.yang beli online, yang datang umah COD terus.i liokee.mungkin ini berkat doa org teraniya kot =P
* hihihihi ade lah story cket kat ex opis dolu tu, tapi malehla nak citer, barang yang lepas jgn dikenang*


apappun, i never regret for what was happened.semenya ada hikmah tersembunyi.
tak semestinya pemegang ijazah sarjana muda pentadbiran perniagaan seperti saya wajib kena keja opis kan?
rasenya semakin ku jatuh cinta menceburi bidang bisnes baju bajan budak-budak nie, sebab teruja bila customer kata ' baju syomel dah sampai, ai dah pakaikan kat anak ai,sgt syomel rase nak kunyah-kunyah & lagi besh bile derang kata 'pasni harus beli baju bajan kat belogship qies, banyak sangat yang syomel'.weee suke sukee :D.pastu yang lucu siap ade 2-3 org customer bayar lebih sbb nak banje qies vitagen lah,kinder bueno la.how schweet feminat qies seme.hihihi.


thank you so much anties seme :)
semoga ALLAH 'mewahkan' rezeki kita semua selepas ini.insya allah.

dalam momma busy berbisnes, yea mmmg sgt bz* masa untuk family tercinta tetap ada.
malah bile berbisnes nie momma rasakan mase mama untuk qies ngan papa semakin banyak, sebab sepanjang masa kami do something bersama.g pos baju bajan, pastu ukur mall lah..takde boss nak marah ai mengular ke apa sbb ai lah boss ai lah macai :P hehe.


harapnya selepas ini sentiasa istiqamah.
bukan hangat tahi kucen.


dan selepas berpenat lelah berbiz, malam semalam kami sefamily outing bersama.kebetulan makcu & maklang qies datang our mini home.so cantik lah g dinner, g ukur mall then g karok yang dah lama ditinggalkan.papa qies & makcu qies mmg minat bangat laah bab-bab nyanyi lepas geram ni,mama ninina suke nyanyi ngan qies jez.hehee



so cakap banyak tak syiok, harus lah belog mama ninina penuh gambar tantek kan :D


red hot family :)
semerah cinta gitu..

trademark family mama ninina, harus sedondon kemana-mana okeh!
qies pakai baju sponsor belogshop momma la..maklum anak tauge baju,bukan tauke.blom sampai tahap tu lagi ya all :P
doa-doakanlah.




ehehehe muke qies dalam spongebob.
suke dia main cak cakk :D




support my yayang doing his colouring.memang hobi no 1 dia..nie kat alamanda ade colgate fiest.




momma love u so strong yayang!




with her bibiks vogi da vass maklang & makcu.
korang ade bibiks vogue? nan ado kan :P





papa qies kata qies nie advance dari age dia, sbb budak seusia dia mana suke main kaler2, tapi qies dah macam budak umo 3-4 yrs.adoyaii jgnlah cepat sgt besar syg..





polok polok cinta at mekdi.
sukee momen family camni :)




eeeee si molot donald duck mama ni, syomel kan crochet hat tu? sgt jadik rebutan kat blogshop.hihihi.


tunggu eh next batch sampai ai impom..




masa untuk berkarokeee!
kat alamanda ade bilik karok yang syiok, sesuai utk family bersantai..bukan karok jam*** okay.ini kelas punyaaa.siap ada provide makan-makan.sejam 40 hengget.



calon AF 18 :P



jadik bibik bole, menyanyi pon bole.huehehe.




with my lovely girls :)




makcu sakan melalakkkkkk..seb baik sora bole tahan sedapp..
ada iras tok ti la :D





si syomel mama behaved je ngan maklang dia..baik je dgr music kuat.saaaaaaaaaayang dia..camtula anak papa & mama..





mari menyanyi bersama, bukan lagu twinkle twinkle hokay !




i love u bee :)
argh kasila can papa & mama poloking :P
*2-2 sama gems skrg, bahagia katakan,kukuikuikui*



okay pasangan lomentik mau berduet 'mensumbangkan' suara pulak :P
ekekeke.
berdua lebih baik katakan..sekali sekala eratkan hubungan somi isteri..


halamakkkkk sekali layan 'aku & dirimu' lah.
besh gak karok ngan papa, nyanyi ikot sukee.ehehe.


dan tetengah mama papa syiok karok, si tecik dah selamat...



off to lalaland mimpi jupe boyfie encem.HAHA.
sayang diye,mmg beri behaved.lenkali bole bawak agi g karok.kekeke.


okay sekian aktiviti malam semalam.
aktiviti malam jumaat?

jeng jeng jeng...

*wink wink*




okay tata! nak kekemas baju bajan pulak.esok qies nak alik kampung atok kluang..yeaaaaaaaaaaay! dah 2 bulan since banjir aritu tak balik.eksaited nak jupen atok ngan nenek tau :D kami kat sana till sunday petang je kot sbb mama lina mama faheem tumpang kami.dia kena keja monday tu.kalau dia nak MC hari isnin,kami sambung sampai isnin.mueheheh.


tapi pasni taleh ar pekena kluang station agi, tskk tskk.dah kontoversi ada b*** dalam kopi dia yg kaw tu.huhuhuhu.entah betul ke idah wallahuaklam.esok ai risik ngan staff KS eh!

okay dokay.
selamat bermalam jumaat kalian.*baca yassin*





9 comments:

bonda dadif aka akish said...

dadif pona de pymjamas yg qies pakai tuh...

wahhh behave la...mak pak melalak bagai nak rak...titon adelah terbaek...same dgn dadif...layan tdo lagi baek..

ekekekkekekek

Ainul Hayat said...

Wow, memang golongan cam kekite ni spesel kes kak yat kan. Bio bz berbisnez janji ati senangkan kak...Ngeh3...
semoga maju jaya.....

littlehumblelynn said...

yatt

baiknya qies..mahu tido dlm stroller..auni punya stroller..xde maknanya..dia lg tolak stroller ..xmo duduk kat dlm stroller dah..beribu duit mama dia hbs..isshh..budak nih!!babab kang..

siti norlaili yusof said...

memang terbaik lah k.yat..!!!! hehe.. :)

MamaAiman said...

rindu sgt nak komen kat sini..keje ofis makin lama makin bertambah sampai tak sempat nak melawat jiran tetangga..bila bukak blog terus terjah blog qies ni! ala2..comelnye die dah masuk petandingan mewarna..bijak betul si comel ni :)

Mama Qiestina said...

mama dadif,

alamak baju qies sehati sejiwa ngan dadif lah pulak nya yeh? cantikkk!

Mama Qiestina said...

ainul,

hahahah sonok berbisnes, tak stress layan kerenah hipkrit macam org2 kat opis.huhu

Mama Qiestina said...

kak lin,

stroller tu mmg nyawa dia kak, dia type suke tdo bile dah penat makanya kena dok dalam stroller.

Mama Qiestina said...

ainul,

hahaha tula awak bz akak is super bz.igt dok umah relax tp sooooooooo bz.huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails