yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, April 16, 2011

mood nak make overkan belog suda mari!



amacam, cool tak new header my belog?
hek ele poyos je soklan kan? bajet diva ah :P

hehee.oleh kerana hari ini masih kat PD, menjaga umah & kucen-kucen peliharaan nenek qies sepeninggalanya ke terenganu maka cuti lah dari berbisnes.yela baju bajan seme kat putrajaya.

HAHA.bisnes pon bole cuti ek!

sementara monitor qies yang tengah main car ferrari koleksi kesayangan papa diye ni, rasa nak make overkan belog laah pulak.sekejap jeling qies, sekejap pandang lappy.multistasking mama katakan.

erk, lama tak menggodek belog nie..rasa macam berat lah pulak belog ai ni.mcm ada element yang nak kena delete ni.wah banyaaknye blog list ai.rasa macam nak buat belog khas je seme bloglist dalam tu.kepada mereka yang ai tak link kan lagi, no hurt feeling eh.ai selalu je terjah belog u all yang hai hai tu :)

hmm, dah lama tak menggodek gambo guna adobe photoshop.haih almost lupa dah skills mengedit gambar guna AP.dah selalu sangat guna software yang senang.selama nie ai watermark kan gegambo seme guna photoscape jez. sangat very the easy.tempek tempek jez.
korang nak edit gambo apa pun bole.bole donload free aje kat sini.


okay ini hasil godekkan guna adobe photoshop.tapi tak berapa menarek laa pulak.ingat nak buat lagi yang cuns.ai memang suke background putih, rasa macam photoshoot ala-ala kat whiteroom gitu.hehe.





one happy family header :)
part qies muahh tu yang mahal tuu!

*gambo dah resize jadik kureng sharp, so mari kita tgk version yang original punya.hasil tembakan papa & mama qies 2 hari lepas kat tepian pantai teluk kemang PD*





muaaaaaaaaaaah semua :)
hihi si cheeky yang pandai bergaya depan camera ni.pantang disuruh bergaya ade je gaya nak cairkan hati.


dan ini my peberet shoot,


aksi kemanjaan qies dengan papa :)
muah gewam kat pipi tembun dia, rasa nak kunyah kunyah.






family outing lovey dovey time :)
kampung atok nenek qies.



okay nak sambung cari idea blog make over & nak masak for qies lah pulak!
camnila jadik fulltime mama, lepas satu keja..siapkan lagi satu keja.keja tak penahnya abes..
tapi ini bukan mengeluh yee, just cerita.rasanya seme momma-momma tak kira yang careerwomen or SAHM sama je rutin dia kan.busy like a bee.tapi happy sbb dapat buat yang tersayang happy, kan :)


okay, sambung tempek gambo lagi nanti.
selamat berhujung minggu kalian.





3 comments:

Dokter faRyn said...

cantekkkk!

ala bila lah aku nak power shoot gambar cun ni. dslr sampai dah ada dua bijik kat rumah tapi hampehhss lagi.

huhu.

Mama Qiestina said...

cantikkkkkkkkkk eh?


tq beb! ala aku main shoot je ni.yanng pntg kalau nak gambo lawa ko kena andai main manual.jgn guna auto jez.

wah dslr 2 tuu? baru angkat d7000 ka? cepat menembakk!

eh btw, aku nak promote blogshop aku nie, maila sopeng baju aina:

http:qies-syomelicious.blogspot.com

Effa Sahat said...

salam ziarah! sangat adorable blog ini! i like White tooooo... :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails