yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, April 14, 2011

something sweet on papa's very special day.

yesterday, qies buat seprais yang ini untuk papa tersayang on his very special day.
hari besar papa yang ke 33.baru 33 lah papa kata.mana bole kalah sebab mama blum cecah 3 series lagiks.hiks.


^_^



qies tau yang tulis tu :P

napa? tak percayaaa?



.





.




see how gigih qies 'tulis' happy bufday kat papa tuu..!
clever yayang :)

mama yang gigih ajar qies tulis, kaler-kaler seme tau,almaklumla mama kan teacher qies fulltime sekarang nie, hehe.mama hope by 3 years old qies dah bole kenal huruf, dah bole tulis & lagi advance dah bole baca.ameen..


dan kejutan seterusnya untuk bufday papa, qies banje papa mamam basken roben. ala kat alamanda kedai runcit rasmi kami jez.tehehe.sambil pos baju bajan customer tu kan.
tempat peberet kami sefamily :)
sonok woo g alamanda on weekdays, tak ramai orang.kalau on weekend cari parking berpusing 5 kali pon belom tentu dapat.huh.




yeay seprais for papa qies kasi belon..haha.
padahal semalam kebetulan wednesday, pink day at basken roben.qies kebetulan pakai pink so dapat diskaun baik punye.siap dapat belon.

*see si cheeky face*
rasa nak kunyah-kunyah jeee.






ele anak papa buat seprais banje papa mamam yeh..?

basken roben je yang qies mampu ;P





qies mamam 2 scoop papa pon 2 scoop.waaaaaah!





tengok tu pandai mengusik papa, sekali gelak senyum teros si mata sepet tak nampak :P





dapat eskrem, memang laah peberet no 1 eryssa qiestina..!




sharing is caring yeh cayang?

mama suke tgk kesayangans mama macam ini.siyes.bila tengok momen terindah ini semua..i really feel blessed coz Allah kurniakan anugerah terhebat buat diri ini.yang tak semua orang mampu miliki-nya.yang dulu rasa ah serik,fedup,troma sbb mabok mengandong adalah worst tahap gaban, yang time beranak tu rasa mcm nak putus nyawa but now rasa sgt worth it seme tu. berbaloi sgt bila tgk qies dah big girl macam ni..rasa nak cepat kasi qies adik dah,haha.

Syukur alhamdulillah.
mereka berdua oredi completed my life, i never ask for more happiness..


di usia mama yang kian menjengah 29 tahun bulan depan *ceh nak jugak bitau* apa lagi yang seorang femfuan harapkan kan, selain memiliki sebuah family yang bahagia, anak yang sihat & syomel dan hubby yang baik :)
dan semoga kasih sayang ini kekal ke jannah.insya allah.


eh nie entry birthday papa ke mama nie? nak berwish-wish bagai :P
hhaha.sabar, tunggu bulan depan ye mama qiestina.

hmmp, tetiba hati ini terusik sbb kesayangan saya berdua tg syiok titon bersempitan tepi saya kala saya menaip entri ini.tadi pun papa qies kata 'huney, tak update belog huneyhubby ke?' hihi.
papa qies tau lately nie asik blogshop aje yang diupdate kan.dah inilah kerjaya terbaru mama qiestina.seharusnya saya komited with my passion & my work.and am truly happy with my new job.. sonok layan customer, no stress at all :)


okay sambung citer bufday cinta hati kami..

lepas mamam basken roben semalam, qies macam biasalah membuli papa diye ajak main car kat alamanda.memang kepantangan dia nampak car ke segala mak nenek toys yg masuk duit tu, harus nak naik okay.makanya papa & mama wajib bawak duit syiling skrg ni :D

now dia pandai dah berlari menuju tempat toys,mmg tak terkejar since dah dapat kaki nie.barula kami sedar how hard to be parent.sbb nak pastikan dia ada dgn kami, tu yang stroller tak penahnya tinggal.nasib baik dia jenis nak dok stroller, kalau tak patah kaki nak kejar dia.eheh.dia tgh syiok explore her world kan.layankan aje.





papa pasrahkan aje qies nak jadik drebar school bus.ehehe.
anak manja seorang katakan :)





sukenyaaa yayang mama & papa, belon basken roben tak lepas :D


dan selepas tu kami p sopeng groceries coz malam semalam kami buat birthday dinner for papa pulak.VVIP guest momma angkat qies, menu macam-macam ade,okay tu sambung next entry lah yeh.nak join papa & qies sleep polok-polok berjemaah lah pulak.

oh btw, kami bersiaran dari PD neh.kami kena kasi meow nenek qies mamam sbb nenek nak g cuti-cuti mesia start esok.so my dahlinks customer, if nak order baju bajan tetap bole proceed.but baju bajan akan diposkan sebaik kami pulang ke our mini home putrajaya maybe on saturday or sunday eh :)


till then, nunite baybeh.
*hugs hugs*




3 comments:

tehah said...

hepi besday 2 papa qies...

yg penting qies sgt la shomellllllll

Mama Qiestina said...

antie teha,


tq sooooooooo much papa said :)
heehee notty kemaian dia skrg nie, tak reti diam..

dieha said...

happy besday to papa ekhram...already turn 33 years old..be a gud father for qies n gud husband for your lovely wife...qies makin cutty n bambam..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails