yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, May 9, 2011

now qies can fly with papa & momma ;)

hehehe.
macam tagline hapa jez kan :P

ini kisah buat passport cik ninina last week, kami buatkan dia passport kat jab imigresen kajang.why tak g putrajaya? entah..ramai kata kajang punye branch cepat pantas n tuntas! so kami pon zass ke sana :)

memang betul pon, bila sampai je kat hentian kajang, kat jalan reko itu beratur dah org kedai gambo ngan brochure approach we all dok tanya 'nak buat passport ke'? lps tu teros dia org bawak g kedai derang..derang mintak Mykids n surat beranak qies, siap isikan borang seme sesiap..bagus betul punya service.pantas n tuntas!

then time amik gambar tu qies adalah cranky nak titon.so moke dia memang taleh blah yee u all :P baca sampai abes entri nie..hehehe.


then mama dudukkan qies atas kusi teros amoi tu snap!
alalallala.


pastu kami naik jab imigresen kat tingkat 3 gedebak gedebuk amik nombor n mama kena sign cap jari bagai seme kena bayar rm 100 utk tempoh 2 tahun..kalau nak buat 5 thn teros rm 150 saja..tapi papa qies kata takpelaa amik2 thn je dulu..

officer tu kata tempoh menunggu passport siap adalah dalam sejam macam tu, sempatlaa kami melantaklicios kat kedai makan bawah tu, time tu lunch hour.makanya ramai abang kakak gomen lunch.eheh.tetibe rindu momen lunch ngan my bestest kolig.cececeh..mana bole lupakan, 5 tawon tu bersama korang yg besh, mamak kembo pon dah tau ape feberet ai :P

rasa cam nak keja opis balek je.eh tetibe :P
past is past bebeh!
now fokus to business dulu..


so sementara menanti kebusanan mama pon snap snap dua org kesayangan mama nie..
la katanya dslr tak penah tinggal walau kemana saja kan..kikikiki.tapi ai takla guna flash, kang gempak pulak ingat ade repoter.eheks.




si notty ngan papanya.mana reti diam tuuu..asik nak berlari sini sana..
aduh lebih mamam gula ke hapalaa yayang mama ni?




pancing dia ngan henpon mama baru diam..kasi dia layan video-video aksi dia yg notty :P



okay ting tong!



nak tengok tak passport cik ninina?


heehe.


ai tatau lah napa, bile tgk muke qies yg nie mesti nak gelak :D


qies jgn marah momma eh yayang.



okay..




taraaaaaaaah!




.




.



.




hahhaa muke amoi bukit mak ngah dia kata :P
rambot kembang cam simba sbb asalnye mama ikatkan rambut, tapi dia bukak.tapi apapun qies tetap pojaaaan hati momma yg syomel.ehehe.


yeay qies dah ada passport! pasni bole ikot papa & mama naik jet plane pulak :)



qies nak kemana je shayanggg??



qies nak ikot mama g business trip laah :)
kemana? nanti if dah confirm qies bitau yeh..

tak bole kecoh2 lagi, takot tak jadik nanti kuciwaa..huhu..


eh okaylaa, tak bole nak ngomel panjang-panjang nie sbb blogging guna netbook papa qies tak puas sangat, screen kecik.lappy kesayangan mama dah masuk klinik semalam.kan kes qies jatuhkan lappy mama, teros cedera parah.maybe hardisk seme kena tuka, habes ilang segala keja biz yg mama save dalam tu.huwawawwaa :(

*padan moke*


seb baik seme gambo syomel mama dah save siap-siap dalam external hardisk.kalau tak lagi huwaaaa.hehe.mana nak ganti precious moments seme tu..


moral of the story : anak tengah melasak, makanya barang barang penting seme simpan tempat selamat! takleh biar atas meja sesuka hati macam dolu.pasti ada jez tgn syomel yg notty suke usik.huhu.


okay momma-momma, jadikan pengalaman 'terindah' saya pengajaran :P




23 comments:

mama tims said...

wah bagus2 kecik lg dah wat pasport...
saya br renew pasport utk ank2 abis dkt RM1000..
anyway saya folow mama qiestina..jom singgah teratak saya..

Mama Qiestina said...

mama tims,

eheheh tula sementara papa ada kat darat,setelkan sme yg patot :)

tq ye tims, nanti sy terjah blog awak pulakk..salam kenal..

bonda dadif aka akish said...

apepon ninina ttp shomel!!

aduyaiii itule psl...tgk yatt gembel2 aje bg ninina lappy tuh..agak kagom jugak sekejap...

ahaaa..akhirnye itu diaaa penangan dak ninina...

=)

dakcik said...

ololo..comel jep rambut dia! geram aunty tgk ! eh qies dah bam bam kan? berkat mama jage doplohpat jam ..=)

MRS. K said...

Kecik2 dah ade pasport. anty ni dah tue pon takde lagi.. sobs

Mama Qiestina said...

bonda dadif,

ehehehhee rambot simba kecayangan papa n momma :D

tula psal, before dia tak kacau lappy mama,ntah hangen apa tah aritu dia terjatuhkan lappy mama..adeh.sbb dia nak mama bukakkan nursery ryhme tu laa.haih benda nak jadik kan..

Mama Qiestina said...

antie ain,

ehehehe tulaa pasal, raaamai kata qies dah bam bam lately nie.maunyee tak spoil abes since mama jaga doplohpatjam :P

mengada pon iyaa!

Mama Qiestina said...

antie K<

besh kan budak2 skrg, tecik2 dah ade passport.mama dia nie dah tua pon baru adaa.hahahaha

Suliana said...

murah je ek buat paspot tu, dulu bukan 300 ke?.. aku tak pernah buat, dulu gi bandung buat berkumpulan rm 20 sorang.. hehe. skrg, cepat pun cepat kan.. hmm senang la mcm ni klu nak pi oberse next time.. hehe

anyway, muka qies tu cheeky, masham abeh.. hehe

iduraz said...

hehehe, ketawa sorrang2 aunty tgok gmba qies tuh..sangatlah chumill...gewammmm nyer...dh ada passport dah qies ek..boleh ikut momma n papa dia jenjalan..sgtlah comei ini budak tecik

Mama Qiestina said...

sue,
rm 300 utk dewasa macam kita.chlid below 12 years 100 only :)

hahaha aku taleh tahan gelak tgk muke dia nie..sbb biasa aku yg snap candid je..ni moke skema siap masham :P

Mama Qiestina said...

iduraz,

kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :D
ahahahahhaha.

adeh mama yg tak abes nak gelaknie..siyes lucu..qies dah besar nani sure lucu tgk moke dia kat passport :P

ummi nia said...

sebijik mcm anak cina plak nmpk..hehehe..muka masam terus..

HaninFarshid said...

wah!qies dah ada pasport....senang nak jalan-jalan dengan mama and papa ;)

hmmm....hanin rasa hanin tau yat nak gi mana for business trip...hihi ;) papepun....have fun and do enjoy jalan-jalan with ur family....

hahaha! qies comel amik pic pasport....macam kyra amik pic pasport...masam je...hahaha!

Mama Qiestina said...

umminia,

ahahahahhaa tulaa masam sungguh moke :P dah macam amoi bukit makngah dia kata.waakakakaakak

Mama Qiestina said...

hanin,

ehehehe baru plan je dear :)
insya allah if ada rezeki nanti ai carikan lagi baju kyra yg syomel eh..

@e_da said...

wahhh ni mesti mama qies nak gi China ni.. heheh.. qies mmg cam amoi la...

Ainul Hayat said...

Kak Yat,
Memang seriyes nak gelak tgk muke qies kat passport tu. tapi cumil...hikhikhi,...

Ummi Amna said...

hehe..syomelll :) amna pon baru je wat paspot..tp wat 5thn terus.. mcm tiap2 thn je abi dia nk bwk p obersi..hahah

Mama Qiestina said...

eda,

ehhehe tempat nak jenjalan tak kompem agi :)

hahahaha amoiii bukitt lor!

Mama Qiestina said...

ainul,

kaaaaaaaaaaaaaaaaaaan :D
kihkikikih! adesssss..

Mama Qiestina said...

ummi amna,

hahahaha okaylaah tu kot abi amna nak bawak g USS ke disneyland every year kan :D

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

lucu pic qies...wahhh nak jalan mener laa tu?...nak ikot ahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails