yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, May 1, 2011

semoga ALLAH rahmati Atok kesayangan qies selalu!




1 may 2011..
selamat hari lahir abahku sayang!
selamat hari lahir ke 69 atok kesayangan qies, kak farra, ayiel, kak dylla, kak chacha & aruah faris aiman.

kami iringi doa semoga atok kat kluang selalu sihat, dilindungi ALLAH s.w.t sentiasa di dalam apa jua urusan, dimurahkan rezeki dan sentiasa berbahagia di dunia akhirat..



kami bangga ada ayah seperti abah, orangnya kuat, tabah, cekal & sangat penyabar dan peyayang..biar membesarkan kami 6 beradik dalam serba kekurangan, tapi alhamdulillah berkat kesabaran kami adik beradik berjaya ke menara gading dan kini seme anak-anak abah berjaya dalam kehidupan masing-masing,syukur alhamdulillah..

sayu hati..
bila teringat abah pegi keja memahat kelapa sawit, jua pisang kat pasar demi nak sekolahkan kami sampai ke universiti. abahlah org yang terpaling gembira bila kami dapat results cemerlang dan ditawarkan masuk U.
sayu hati..
bila teringat abah cume pakai motor honda kapcai demi nak besarkan kami.dan dgn motor itula kami dihantar ke sekolah tiap hari, berpanas berhujan..dan motor itu masih abah gunakan hingga kini biar dah ada motor baru yang dihadiahkan oleh pak uteh qies. alhamdulillah, pak uteh si papa ayiel sekarang ni dah berjaya jadi jurutera petronas..dan mampu pakai caldina.berkat doa abah yang tak penah putus!

* ini bukan statement show off, tapi inspirasi buat adik-adik diluar sana.ingat, hanya dgn ilmu mampu merubah kehidupan kita!*

sayu hati bila teringat baju abah koyak, suar abah berjahit sini sana.semuanya demi nak memastikan 6 orang anak berganti baju.abah selalu kata 'biarlaah abah takde baju, asal anak-anak berbaju'. YA ALLAH sayu hati kalau teringat bait kata-kata itu.sebab itulaa kini, bila diri ini suda bekerja, tiap bulan tak penah lupa untuk hadiahkan mak & abah hasil titik peluh..nak bahagiakan mereka di usia emas..mereka terlalu banyak berjasa..jasa ayah & ibu sampai bila-bila pon takkan mampu kita balas!


Abah orangnya terlalu mementingkan pendidikan anak-anak, abah selalu kata hanya dgn ilmu bole merubah masa depan..ternyata betul apa yang abah katakan..biar abah susah payah carik duit demi nak lihat kami masuk universiti, tapi hasilnya kini buat abah tersenyum :) abah kata bila anak-anak senang & bahagia, abah pon sama merasakanya..

terima kasih abah!
kalau tak sebab nasihat & semangat abah tentu kami semua tidak berilmu, tidak merasa ada duit gaji sendiri, tidak merasa pakai kereta yang selesa, tidak merasa memiliki rumah sendiri, tidak merasa semua ini.

Qies sayang..
mama nak qies tahu betapa besar jasa atok pada family mama..
dia terlalu baik, dia sangat disayangi ramai.rasanya orang kluang hampir seme mengenali atok qies. selalu kalau makan kat mana-mana warung mesti ada je yang menyapa atok, berborak itu ini..yea atok mmg peramah orangnya..dan jugak kelakar.bayangkan masa wedding mama, almost 3 ribu tetamu membanjiri umah atok.siap ada yang merajuk tak dijemput.semuanya kerana hati budi atok yang biarpun org susah, tapi kaya budi bahasa..mama nak qies mewarisi sifat atok itu ye sayang :)


atok sayang sangat cucu-cuco sorga atok..bila qies lama tak balek kluang mesti atok call tanya bila jepun nak balek? atok rinduuuu..heheh.atok gelar qies 'jepun'.dari baru lahir atok gelar macam tu.yang mama lucu masa muka qies jadik coverpage berita harian besar gedabak tu, atoklaa org plg eksaited,atok siap laminate paper tu, siap beli 3 paper sekali simpan buat kenangan kat umah kluang..betapa atok sayangkan qies & cucu atok :)

balek kampung kluang baru baru ini, qies dah berani nak ikot atok naik motor pusing2 kampung sbb nak tgk cow! hehe. papa pun tak penah lagi bawak qies naik motor tau =P



qies takot-takot pada mulanya, maklum tak penah naik motor..





lepastu motor dah gerak, waaaaaaaah siap babai mama yee? nak ikot boleee?



dan akhirnyaaaaaaaaaa pasnseronok naik motor..




.












.




tanaaaaaaaaaak turun motor :P
ehhee.notty nak merempit yee anak mama..



dan kini di usia 69, atok bahagia dikelilingi cucu seramai 5 orang yang cerdik + notty + bikin gamat umah atok nie..cucu sorga sorg lagi otw tggu hari nak kuar..adik ayiel anak pak uteh..yeay baby girl kawan main masak2 qies..





eheheh,kamilaaaaah cucu kesayangan atok mohtar tau :DD


kami semua sayang atok!
selamat hari lahir atok, moga ALLAH berkati atok selalu.bila ada kelapangan nanti pasti qies kan pulang ziarah atok..

qies windu nak makan masakkan atok yang sangat sedaaaaap tu.kalah chef terhandal di dunia masaaaaak tau..



salam sayang,
budak jepun kesayangan atok :)


** atok share bufday ngan mama ayiel and share bulan may with maklang & momma! hehe*
MAY memang besh :P



7 comments:

~izan~ said...

slmt hari lahir utk atuk kesayangan qies. qies mcm anak2 izan,balik rumah atuk,mesti naik motor round2 hehe...manja cucu dgn atuk lain sikit hehe

Mama Farra dan Faris said...

atok mohtar satu dalam sejuta..

weolss lebiu so muchyyyy............

Suliana said...

hepi bday atok qies.. moga Allah merahmati pakcik sekeluarga:-)

bonda dadif aka akish said...

epi belated bday utk atok ninina...

apepon ayah kite adelah yg terbaek kan yat?

=)

su su said...

selamat hari lahir untuk atuk qies...moga bertambah sihat,,bertambah rezeki dan bahagia selalu...amin

~: nisa :~ said...

Qies...atok Qies sama birthdate ngan untie la.... apa2 didoakan atok qies sentiasa sihat sejahtera disamping cucu2 kesayangan...

Mamaleesya said...

sayu baca ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails