yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, May 26, 2011

penyeri hidup papa & mama yang cerdik :)

eryssa qiestina sayang,

mama happy sangat sebab anak mama semakin bijak, sihat & cerdas sekarang ini..
alhamdulillah, sepanjang mama sepenuh masa jaga qies, dah masuk 2 bulan ini keadaan kesihatan qies baik sekali, tak penah lagi demam or selsema batuk batuk.agaknya betul kata makngah, keberkatan air tangan ibu kandung :)


bila makngah kata macam tu, terus mama tak rasa regret pun meninggalkan kerjaya yang mama sayangi..
mama akur rezeki yayang mama ini ada dimana-mana.
alhamdulillah bisnes online mama pun mendapat sambutan..

bolelah bantu family kita.
tak kisah rezeki banyak ke sikit, asalkan berkat kan?


syukurlah, mama doa sentiasa..
agar anak mama terus membesar dengan sihat..
mama risau bila qies sakit, teramat-amat risau.dulu masa mama bekerja mama mesti EL bila time qies tak sehat.dahla papa jauh di tengah laut, hati tidak keruan fikirkan qies di rumah. even papa ada sekalipun mama memang akan EL sebab mama tak sampai hati..pada mama keja bole carik, anak? mabuk, mengandung, melahirkan.hanya yang penah alami kan faham.
mama tau qies perlukan mama, bila cranky hanya mama yang paham qies nakkan apa..
qies cume nak perhatian mama, nak pelok pelok mama.


sekarang ini, bila tiap hari 24/7 mama bersama dengan kamu, mama dapat tgk momen pembesaran qies depan mata mama.mama puas hati sangat..biar tanpa henti penat melayan kerenah qies yang macam-macam, kejap sepahkan mainan, kejap main air, kejap tabur bedar, kejap menjerit mintak dilayan, tapi mama bahagia sekali. sejujurnya, dulu mama jeles sebab selalu ibu yang dapat tengok dulu qies pandai itu dan ini.hehe.* ibu pon dah pandai baca belog qies tau*


hai ibu..
qies rindu ibu jugaaak! qies tau ibu ikuti perkembangan qies kat belog kan..

:)




sekarang ini bila poo poo pun qies dah pandai cakap 'yaak, yaaaak' sambil buat aksi nak bukak pampes, syomel!


sekarang ini bangun pagi-pagi qies lah orang pertama akan panggil 'momma..momma..yang kelakar tu papa qies tak berapa pandai nak sebut lagi.hurup p tu macam payah dia nak sebut.kalau daddy or ayah dia pandai pulak.hehe.memacam laah anak momma ni.tapi mama kalau bole nak qies panggil papa jugak baru match ngan momma.hehe.one day nanti qies fasih lah kan yayang?


sesuatu yang mencuit hati mama & papa, qies sekarang ini pantang nampak kek ke belon mesti terus nyanyi ' ece cee day yuu yuu' rythme happy bufday to u.HAHA.sangat lucu.tapi papa & mama impress jugak sebab qies cepat betul tangkap apa yang qies nampak & pelajari di sekeliling.terang hati betul..memang bahaya cakap bukan-bukan sebab takut qies ikot. so papa & mama pliss behaved yourself =P






ece ceee day yuuuuuu yuuu..

:)



apa lagi yang lebih buat mama happy selain melihat kamu happy..





you always be my baby, yayang



dan ini antara momen yang sempat mama rakamkan, teramat precious moments ini sebab qies dah mula pandai bercakap.





hehe, sora syomel macam donald duck tu buat mama rindu.semalam tinggalkan qies 2 jam tengok nurkasih pon mama dah teringat-ringat. mama sms papa banyak kali tanya qies buat apa, haih macam mana nak tinggal lelama macam ni? never ever!



insya allah kemana saja pergi papa dan mama pergi, qies akan sentiasa dibawa bersama.
tak berseri hidup ini kalau tak dengar tawa riang, gelagat macam-macam, pelok syiom manja dari si syomel mama papa seorang ini.


next week, papa & mama bawak qies holiday naik aeroplane eh..
untuk pertama kalinya buat qies..


Insya Allah :)



15 comments:

babysugus said...

comey nye qies da pndai ckpppp! :P

Suliana said...

uit, kemana tu? bandung eh?? soping baju qies byk2 kat sana.. ehehehe

amy nafeesa said...

aaa..aaa...aaa....kiutlah mama dia wat bunyik...asben i pon dok ikot2 kat dpn tu. pahtu tanya - bunyi apa tu??

Mama Qiestina said...

antie sugus,

ehehehhe syomel & notty seme complete package tuu!

Mama Qiestina said...

sue,

hahahhaa bijak sekali dong! adeh aku nak berasia pon tak bole ramai meneka dgn tepat :P

nak kirim baju raya? mari-mariii..

Mama Qiestina said...

kak amy,

aaaaaaaaa..aaaaaa tu iklan ribena yang bole buat qies ketawa tanpa hentii.hehee.

mama yara. said...

dah makin cerdik dah qies ni. sooo cheeky=) hope yara nanti boleh ikot jadik kakak qies dia ni y cheekyyyyyy.

Fana Flora said...

comelnye suara qiessss :D

Mamaleesya said...

sore mama qies pun comey...:)

HaninFarshid said...

have fun at bandung ;) best sana....baju baby cute2 and adorable.....jakarta pun best...makan pun sedap....hihi! yat...shopping baju kebaya untuk qies utk raya nie....baju raya dier cute2....ayah hanin baru balik dr sana....memang comel baju kebaya dier.... uh! makan dier pun best ;)

take care....

qies such a cutie....muah to u and her...

Mama Qiestina said...

hehhe tq hanin :)
nanti yat carikan baju raya kebaya syomel2 utk kyra sekali yeh? kyra saiz lbh kurg qies je kan..

hihi yat pon pestime ke sana ni, hope semenya okay nanti.saja bawak qies jalan2 naik flite then nak sopeng raya sket.

ummi nia said...

kak yat, nk kirim baju raya nia blh x??

Mama Qiestina said...

ummi nia,'

bole darling..nak kirim ape? gaun? kebaya syomel..for lalings nia pasti bolee..spesel price aje for very loyal customer.

Huszaini said...

waaa!!! dah pandai n makin comell laaa qiees nih!!!! nak gigit pipi boleh?!! hehehe

HaninFarshid said...

heheh..takpe yat....thanks a lot....kyra dah banyak baju raya atok dier shopping kat sana....

u have fun,k...muah to qies....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails