yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, November 19, 2009

Baby murah rezeki..alhamdulillah =)

Today a little bit beezee with work but still mama spend time ngan Qies.
Nie cam bese take a break jap,tired wehh banyak hamat calculation..
Jangan hengat aku ngulor pulak,meh aku babap sedas dua.lol.


Lunch tadi mama jenguk die kat umah cam bese + tapau nasi utk mr mama :)
Seb baek la jarak umah ngan opis jalan kaki tak smpi 10 minit,hmm pasni sure mama agi selim sebab selalu bersenam,nguehehehehe..
Sowila antie eyta,lama dah tak lunch together gether ngan eko,harap memahami ya :) Malam kang dtgla uma mau gomol gomol anak sedara eko..


Demi si bam bam mama sanggup je..
Rela rushing rushing coz rehat 1 jam je,janji dapat gomol die jap pon jadikla.
Slalu bagi ucu + tuka mami poko die..
Pastu burpkan die sambil maen maen ngan dia..tgk senyuman die yg termanis..
bahagianye hati mama =)



Lupekan segala emo emo itew...
kite enjoice la mama~!

Pandainyeee Papa captured moment ni..mahai gile senyuman si bam bam..
Mama tggu Qies pandai ketawa ngekek yea..
musti meriah umah kite nanti ngan hilai tawa yayang kan..



Suke die Papa tiarapkan die kat sofa yea..
tgk tu die gantung kaki..

** Moke Qies cam sape bile die cenyum camni?
sape cakap cam papa die takmo kawan..huhu..



Dan pagi tadi before g work mama kemas kemas bilik stor..
tgk tuuuu..ya ampun manyaknyeeeee hadiah Qies!

Semenye hadiah dari kengkawan opis mama,sedara mara & kengkawan blog pon ade.
Thank u Antie Sue & Antie Ilah coz susah payah courier baju syomel itew.
Qies & Mama lioke it :)



macam macam ado...


baju je 14 pasang karer pink & warna warni...
Pastu playmat,diaper bag,baby carrier,walker,kasut ahhh macam macam agila!
Tu toiletries die smpi umo 5 tawon tahan kot,banyak amat bedak sampoo segala la.
Feeding set je dapat 3..nyum nyummm..
Mengalahkan wedding mamapapa die,punye collect adiah.hahaha.
Complete set dah barang barang Qies.
Cume carseat je tggu papa melikan...ke ade kawan kawan mama nak bagi? lol =P
Takpa wit yaye Qies yg $**** nanti mama masukkan dalam ASD ye yayang!
Tadi pon antie marini bagi wit yaye aji kat Qies mase mama g akaun dept.
Tq mama wafiq :)


Alhamdulilah Qies murah rezeki..
Memang sejak dalam womb lagi melimpah ruah rezeki die..
Betul kata atok nenek Qies,ade anak ade rezeki..
mama pon yakin kata kata tu,insya allah..
Cume mama & papa kena work hard kan yayang :)


Btw,terima kasheh semuaaaa.
Qies & Family doakan u ollls semua murah rezeki juge.
amin...


2 ari lepas antie marini datang visit Qies kat umah we olls ngan boipren Qies,Mirza wafiq..
Antie Sue pon join sama..
Antie marini pon new momma kat opis mama..baru 2 bulan juga umo wafiq.
So mama cam besela kan tangkap gambau :)


adoyai lucu tul muke wafiq cebik tuuu :)
moke cam mama die, sejibik..


acara wajib..
sesi menggomol anak dara ku yg bam bam...


Bile nak buat photoshoot mama & baby.com ni tepi tasek putrajaya ni ??
harus meriah...



Aiii antie sue amik berkat kaaaaaa?
apalagi cargasss tambah umat :)


and oh yay kawan kawan opis mama Qies ,gaji sula masuk!
Haku dah masuk keja tu yg epicen je,copat je gaji.hoho =P
[ poyos je kan].
Haku tau u all semua dah sangap kan,nak raye aji pulak ni..
Apalagi samat bersopeng :)

Daaa~!

17 comments:

Iryani Noor said...

wuwuwuuww banyak nyer baju kaler pink utk Qies. Aunty Yani jeless nih.
Yat geram la tgk yat dressing kan Qies. Nie yg buat yani tk sabar nak tau gander baby. Kalu dpt bb gurl siap la "make over" dari mummy die yg over nihh =p

masrina said...

aaaa..sy berjaya jd org 1st comment kat akak nye post..hahahah..
uitttss!!!comeynya senyuman anak dara akak ni..
gigit kang baru tau#####

ketukan jemari di keyboard said...

mama qies syomel pic qies yg kedua 2..pndi die ek..tecik2 lagi dah nk melaram bgi dpn camera yek..sonok qies tecik2 dah ad boyfie..jgn noty2 qies abes laa xdpt nk cari boyfie sdri..heheee..waa sonok ek mama qies bley blanja kita mkn..heheeee

edan rashid said...

aku marah betul bila gaji masuk cepat ni... cepat abisnya... so sapa nak pinjam ujung bulan nanti... sila ke kaunter 8 ye... ahahaha... (bila aku nak kasik hadiah si qies bam bam ni)

mamaelly said...

hahahaha aku pun tak sabar nak amek barang2 baju2, stroller arwah anak kembar aku tu...lepas aku bersalin aritu laki aku letak kat umah member dia..tak mo aku sedih la kate die...nnt baby nak masuk 4 bulan dalam perut leh la p amek..aku rindu nak cium2 baju2 dorg tu

Suliana said...

qies, baju tu besaw skit, saje aunty su kasik besaw2, nnti leh pakai lama skit..hehe..don't notty2 ya..

Mama Qiestina said...

antie yani,

memang bnykkkkkkkkk gile baju Qies,tapi mama die rase tak cukup2 je baju..semalam g sopeng..beli baju Qies lagi.sale gile gaban lak tu kat parkson alamanda..gaji amma pon dah masuk..hapalagi..

tula dah ade anak ni asek baju die je,baju sndri dah tak eksaited dah nak beli..

cepat scan..tu bole buat menantu ke kawan Qies..kalo gegurl mmg gilee sopeng la nanti..ahahaha.
baby girl byk amat choice.

Mama Qiestina said...

mas,

org ke 2 la....cobe lagi ye.

hmmm jgnkan kamu,papa die pon gerammm tgk die sampai di geget pipi..melalak anak dara dia..haahhahha..

Mama Qiestina said...

hahahahhahaha jgn mneggade2 nak boyfie...saja soke soke je tuuu...gedik je kan :)

Hmm memang ponnn..Qies potogedix dah now,pantang nampak kamera mulela gedik2 senyum..hahahaa.nak buat camana dah mama papanye pon gile camera..hihi..

Mama Qiestina said...

dan,


tula pasaiiiiiiii aku masuk keja je gaji teros cepat kan kan???

tula aku kan "payroll exec"..muahahahahahahaha.
tade maknenyaaaa..aku kan kuli je..
kuli pon kuli la janji gaji cepat.huhu..


tula duhettt dah susut wooo..wa sula sopeng mami pokai Qies ngan barang2 die berkoyan2 malam tadi..

ape????
ankel dan nak bagi adiah carseat?
yang recaro tu taw..
ahaks!
kalo nak abgi duhet.Qies nak USD je..muahahaha.

Mama Qiestina said...

antie sue,

oklaaaaaaaaa tu..
mama dah tak sabau nak potoshotkannn Qies nagn baju antie sue bagi tuuu..tguuu!

Mama Qiestina said...

za,

jgn amik dulu..nanti2 kang berabokkk...kot gegurl haruslaaaaa pinky...

harus lupe ingatan bile sopeng..
ngeuegegegegegege.

mamaelly said...

hahahaha tu arr...dah la baju arwah dulu banyak kaler putih sbb boboy..pastu semua 2 set..hehehe tak yah beli dulu dah kot..tinggal beli barang2 mandi je sbb dah abih mama dorg gune..losyen2 pun dah selamat

-Cik Mira- said...

k.yat comeinyerr gmbo qies menirap tu..siap senyum comel gitu.. tgk muka dia je msti k.yat tenang je kn..ilang smua tension2.. =)

Mama Qiestina said...

mira,

comel yeee?
yela mama die pon comel kan??
ahahahahahaha
pasan tak bleh blah kan akak?
=P

Hmm tula ilang segala mak nenek tensi bile tgk moke dia..
anugerah terindah dari tuhan buat akak & abg ekhram..alhamdulillah :)

Mama Qiestina said...

za..

cettttttttt siap perabiskan sabun mandi tu tak tahannnn...
Qies punye ni samapi dapa adek kot tak abes..byk gileeeee org kasi.

busyuksayang said...

qies dah pandai posing...geram jer tgk :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails