yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, November 20, 2009

My little sunshine dah pandai bermaen!

Hoyeahhhh diam tak diam my yayang dah 2 month 2 weeks..
How time flies *sigh*


Qies maken bam bam.
peha dah macam KFC, pipi dah maken tembam tembun.
Dagu dah 2 layer cam layer cake.
Siap papa geget pipi die sampai nanes semalam..
ahahah,nasebla Qies..sape soh bam bam kan Papa dah gewamm..
Berat musti dah dekat 6 kg ke ape,sbb memang terase mantop la bile dukung die.
Seme tak caya Qies baru 2 month old.


Shemalam pas opis hour mama bawak qies g opis,seme gomol die.
Seme gewammm sebab die bam bam & syomel.
[ yela mane tumpah kuah rojak mak bee kalo tak ke jambu..hahaha].
Jambu cam mama nye la kan :)
wakakakaka abesla haku kena kutuk kaw kaw pasal pasan tak bley blah ni.lol
[ ade haku kesah?].


Qies dah makin cheeky & cerdik.
Lunch hour tadi die nanes tak hengat punye sbb lapa ucu.
Mama bagi 5 0z berapa minit je selamat..
Adoyai mmgla anak Papa neh,kuat mamam =P
Cettt,mama nye pon.
Qies tak bleh lambat bagi ucu,siap la die on speaker bagi seantero umah ijau dengo.hahaha.
Seb baek pitching ala ala manje merengek je.
Dari dalam pewot,kalo lambat mamam je siapla die buat mama die uwek uwek.
yayang..yayang!



Tengok tu,Qies dah pandai main main ngan mama :)


Qies suke munyik munyik rattle tu...
Die mule peka bunyik bunyik & dia senyum pastu..
alahai manisnye anak dara mama!



die akan tenung tenung moke mama dgn kaseh sayang :)
Mama pon yayang die...



Qies macam nak borak borak ngan mama...
nanti molot pot pet pot pet cam mama yea,mesra alam :)




mama layan je die cenyum cenyumm...
sebab hati mama berbunge bunge tgk senyuman dia :)



shayang..bile nak pandai cakap cakap neh??
mama nak dengo sora die bising bising :)

Mama tak sabau nak dengo die panggil "MAMA"..
[hehehehehe...sabau mama].


Banyak lagi progress my little sunshine neh..
Later mama share dengan u olls shemua yeee :)

Petang ni pas koje mama kena rush packing baju sebab nak alek PD umah nenek Qies.
Ade wedding,majlis bertunang,bersunat & visit baby baru lahir!
Penuh dah keta papa ngan adiah utk majlis majlis itew,ahaks.
So sowi if ade kengkawan yg nak datang umah we olls tgk baby Qies kat Putrajaya ni,kami cek out jap =P


Duhhh,hectic nya every weken..
Layan je..selagi papa coti lagi neh..enjoy every single moment..
Niela beshnye kawen org kapal,time die bercuti sakan berjalan sini sana.

Papa Mama bawak Qies cayang berjalan jalan ye yayang..
Hope Qies behave cam slalooo ye..
mwahhhh!

So enjoice ur weken kengkawan =)

7 comments:

ketukan jemari di keyboard said...

burbye qies tomey2...abes la blog nie sepi without picca of sweety qies..huhuuu..syomel+syantek seme picca qies kat n3 nie..ada calon jadi model nie..hehee..jd model muslimah yek qies..heeee

puterikurekure said...

yat..sabor. yang penting enjoy every single moment ni dgn puteri hati.

at least yat tak rasa kena pancut. sebab baby girl. kite ni dah lali kena pancut ngan budak bujang tu. bertuah sungguh!
hehehe~

qies dah 6kg ke yat? leh tahan ye...suke budak bam2 ni. geramm!!!

ღ yam ღ said...

haah k.yat, time hubby coti le jenjalan sakan kan, sonok2x...tumpang sonok gak nieh, ekekekekek...betuah kan?kan?

qies, rambut sudah pjg la, x sbr nk tgk rambut qies ditocang lak, sure chomey ;)

Mama Qiestina said...

ketukan,

hmmm takde maknanye sepi..ni hah kat pd siap hangkut lappy + dslr bagai..mana leh pisah ngan gajet2 kesayangan itew syg...
tapi bag Qies je dah 2..wawawwwawawawa...

nanti ye ade mase mama Qies hapdet lagi gambo comelsss die g kenduri :)

Mama Qiestina said...

mama khalish,

hmmmmmmm dia tak apncut tapi poo poo kat tgn mama die..hampeeeh..musyuk macammmmmm...dah tuka tuka mami poko skali poo poo lagi dahhh..bertuah punye anak...

ha'ah bam bammmmmm..seme org gewamm..haha.

Mama Qiestina said...

yam,

tula kebestan kawen ngan org kapal kan yam..time derang ade siap kite lak yg tired nak layan die asek ajak jalan jalan jeeeeeee :)
layannnnn...

nanti dd kasyah balek siaplaaaa..
merata jalan2..
sen abik fulus dah kureng ni kalo tak lg pjg kaki...haha.

oh rambut die kejap je tumbuh..tula mama tak sabo dah nak pakaikan kelip comey2 tuu.

puan.farah. said...

huhu..comel. ngan rambut tajam-tajam ala-ala askar gitu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails