yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, November 30, 2009

Momen kelahiranmu yang terindah sayang!



Anakku Eryssa Qiestina,

Cepatnye mase berlalu,buah hati cinta shayang mama dah nak masuk 3 bulan 5 December ni.
Terase spt baru semalam mama berdebar2 menanti kelahiran puteri sulung mama ni.
Dengan kehadiran Papa disisi,mama & papa sama sama menghitung hari utk menemui kamu sayang!

Mama ingat lagi saat manis itu sayang..
Selepas sebulan papa sign off,baru kamu nak kuar jupe & polok polok papa & Mama ye.
24 jam mama saket bersalin,berkat dorongan kata kata semangat dari papa & doa doa seme akhirnya kamu selamat dilahirkan menerusi pembedahan ceaserian.
Anak mama nak lalu tingkap juge ye :)

5 September jam 6.13 pagi lahirlah Eryssa Qiestina sebagai tanda cinta mama & papa.
Kehadiran kamu sememangnye dinantikan semua.
Setelah 9 bulan mama bergelut dengan segala alahan mengandungkan kamu..
Berbulan bulan mama gagahkan diri membawa kamu tanpa papa di sisi..
9 bulan mama & papa menanti penuh debaran wajah zuriat pewaris kami hingga alam akhirat ini.
Akhirnya...
Ternyata kamu sungguh syomel & sempurna.
Tiada kata mama & papa mampu lafazkan sebaik melihat kamu sayang.
Alhamdulillah...


Sesungguhnye bermulalah episod permulaan hidup baru buat papa & mama sejak detik indah itu.
Nuansa sebuah kehidupan ibu bapa bermula dgn kehadiran kamu.
Nuansa yg penuh warna warni..
Biar tidak cukup tidur & berjaga malam kerana menjaga kamu,tak mengapa sayang.
Biar terkejar kejar menjaga kamu,kami rela & senang sekali.
Kerana tiap mase & ketika bersama kamu adalah pengalaman terindah buat mama & papa.
Tiada ape di dunia ini mampu menggantikan kamu sayang :)


Akhirnye impian mama & papa utk memiliki zuriat hasil cinta kami terlaksana jua.
Kamu segala galanya dalam hidup kami.
Obsesi mama & papa hanya pada kamu puteri tershayang.
Maseh terngiang ngiang tangisan pertama kamu,betapa papa terharu mengazankan benih cintanya.
Betapa terharunye mama melihat seraut wajah comel,suci & murni.
Terase ingin teros terosan mendakap kamu.Memeluk kamu.
Terasa hilang segala kesakitan yg telah mama rasakan.
Terasa indahnye hidup ini setelah kehadiran kamu.
Kamu mengajar mama & papa erti kasih sayang yg tiada tandinganya.
Begitula hebatnya impak kehadiran kamu,insan kecil tulus suci.
Tak pernah mama merasakan perasaan seindah ini..
Selain jatuh cinta ngan Papa dulu! =P


Qiestina sayang..
Bile Qies dah pandai baca blog mama ni..
Mama ingin Qies tau,mama & papa akan cube jadik yg terbaek buat Qies.
Sejujurnya mama & papa tak mampu menaburkan kemewahan intan berlian buat Qies,tapi Qies harus tahu mama dan Papa amat kasihkan Qies setulus hati.
Kerana kamulah buah hati pengarang jantung Mama & Papa.
Kerana kamulah pengikat kasih.
Kerana kamu pewaris mama & Papa sampai akhirat.Kerana kamu segala galanya.


Mama & Papa doakan Eryssa Qiestina akan jadi anak yg solehah & sentiasa membahagiakan hati mama & papa ye sayang..
Semoga membesar dengan sehat dan dilindungi Allah S.W.T hendaknya.
Semoga menjadi belahan jiwa mama & papa selama-lamanya.
Juga Qies akan menjadi contoh buat adik adik Qies nanti..
Dan seterusnya sentiasa mendoakan kesejahteraan mama & papa :)



Mama sertakan video rakaman memori terindah beberapa minit kamu dilahirkan,buat tatapan kamu bile dewasa kelak.
[ tika ini mama maseh belum sedar dari pembedahan,hanya papa memeluk kamu buat kali pertama].
So adorable pwincess,kemerah merahan :)



video

Saat terindah beberapa minit kamu dapat melihat dunia di Hospital Pakar An Nur Hasanah,Bandar Baru Bangi.
Papa sungguh terharu di saat & tika ini sayang!
akhirnya lahir sudah yatekhram jr =)


Dan saat pertama kali mama dapat melihat wajah kamu setelah sedar dari pembedahan yg amat menyakitkan itu!
Tapi wajah comel suci bersih kamu ternyata melenyapkan segala kesakitan itu :)
Begitu besar kuasa yg maha esa,memberikan rase nikmat bersalin setelah menatap kurniaan


Tangisan yg meminta kaseh sayang..
tangisan kamu meminta didakap & disusukan dengan susu mama buat kali pertama.
Pertama kali juga mama & papa memanggil nama Eryssa Qiestina :)
Takkan mama lupe momen terindah ini..


video


Sesungguhnya Mama & Papa sangat sayang sayang sayang kamu. Teruslah menjadi sandaran hati belahan jiwa :)


To Mohd Ekhram Sharif,terima kasih Bee kerana merealisasikan impian huney & impian kite bersama utk memiliki cahaya mata syomel & baek macam Qiestina.
Qiestina hadiah plg special buat Bee dari Huney :)

TERIMA KASEH sayang kerana 4 bulan sudah bercuti dengan huney & sama sama menjaga buah hati kite dengan superbnya.
Semoga kite sefamily akan bersama hingga alam syurga.
Amin..amin..

22 comments:

Mr.Clive said...

this is the sweetest post.good luck to you parents. :D

Zati Zaty said...

Zati doakan kak yat, abg ekhram and Qiestina sentiasa bahagia selalu

Amin..
:)

cik zatil said...

sweet nya kak yat! semoga qiestina menjadi puteri yang solehah & membahagiakan ibu bapa.. aminnn...

ZuRaNaI said...

trharu mmbace entry ni kak yat~
smoge family kak yat bbahagie slalu..
hii~

Mama Qiestina said...

Zuranal,
tenkiu laling :)

buat tatapan Qies bile dah beso nanti..
appreciate pengorbanan mama & papa.

Mama Qiestina said...

Alive,

:)
I'm feel taching & sweet too :)

tq..doakan kami ye!

Mama Qiestina said...

Zatie,

tima kaseh laling!
Moga ke sorga insya allah..

Mama Qiestina said...

Zatil,

alamak banyaknye "Z" yg komen post ni :)

Suwitt mcm cekelat..
yea itula doa mama & papa Qies..semoga jadik anak yg solehah.

mamaelly said...

hehehe aku jadi tak sabar plak nak tunggu baby dlm perut nie...semoga dia selamat lahir ke dunia nanti dengan sihat walafiat..

woit ko tak balik raya aji ke kluang ke

puterikurekure said...

alololo...
comel gile ok!

kite takde video2 ni. dah namanya beranak kat gomen kan...gambar pon satu je after dia lahir. papa khalish tergamam tgk anak dia. amek gambar satu jek. huhuhu~

l y n n a s h a a r i said...

hye yat...sonok sgt..bdk zmn skang siap ada video lg time lahir..mmg canggih dan moden betui..hehe..pepun smoga bahagia hingga akhirnya..tatau nk pgl yat ke akak.sb tatau ur age..heeeeee

Mama Qiestina said...

za,
sabo sabo :)
saat itu kan dtg jua.

aku sefamily doakan kawan Qies selamat & sehat..amin..

Mama Qiestina said...

puteri,

ala kite pon mase tu fengsan..mane nak amik gambau nyeeeeee..
papa die lagi lah kalut,pasan tak ekhram pakai kain batik yat je time tu..hahahahaaha.tak bleh blah sungguh!

itu seb baek pak uda Qies amik video..happy je bile yat tgk :)
kenangan Qies smpi bile2.

Mama Qiestina said...

lynna,

hahaha tu untung budak2 skrg..canggih manggih..siap mama punye belog die suda konker daaa :)

tula igtkan kalo dapat beranak normal dapatla rakam saat berdarah2 tu,papa Qies siap dah bawak dslr dah kat labour rum..skali c-sect tak dapekla nak captured..

i'm 27 yrs old.
lynna?

l y n n a s h a a r i said...

owh oke.
lyna 25th
heeeee..
;) so pgl yat pun okei kan
ehehe..

nieda said...

terharunya baca kisah ni, teringat dekat my baby..sama2lah kita mendidik anak2 kita agar dah besar nanti menjadi anak kebanggaan ibu bapa..Insyaallah

Mama Qiestina said...

lynna,

pon boleeey:)

Mama Qiestina said...

nieda,

i pon taching je bile tingat saat nak lahirkan Qies,terasa sgt indah saat itu biar nyawa yg dipertaruhkan.

berbaloi baloi kan bile nampak darah daging sendiri :)

aminnn..
moga anak kite jadi anak soleh solehah & sentiasa doakan kite.

masrina said...

touchin' habess la k yat..
momen yg satu nie mmg x leh lupa kan?
msh terbayang lagik rasanya time doktor angkat bb tunjuk kat saya pas kuar tue..mcm x caya..terpinga2 kejap..dlm ati xda apa yg terdetik..rasa syukur yg teramat...

Mama Qiestina said...

yes mas..sgt taching kalo ogt balek saat tu :)

tula syukur pd allah beri kite nikmat jadi ibu..satu perasaan luar biasa bile tgk own flesh & blood.

btw..adam kena saman tau kat previous entry!

masrina said...

Ooooppss..kena saman ek..tau2 jer saya naik keta xda lesen..ahakss..
okiesla..Prop Adam bese2 ajer ka kak..but,nanti Adam bayarkan sman tue kat Qies yer..

Iryani Noor said...

sgt schweet..
nk menitis air mata..
moga Allah beri kesempatan utk yani rasa mcm mana mommy2 yg lain rasa...
Amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails