yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, November 16, 2009

Qies g Aqil Irsyad 1st Bufday Bash pulak~!

Sabtu lepas mama & Papa bawak Qies g bufday party pulak :)
Dah jadi mama papa ni we olls kena g bufday party budak budak la pulak kan...
Hmm pestime Qies g besday party tau..
Mama pakaikan Qies romper kaler puteh oren,tight pinky & 1st shoe Qies yg syomel karer pink juge + headband nye yg cutie itew..
We ollss sefamily karer orange,ceria ceria gitu kan g party!



Opismate mama @ geng wonderpet ( Ankel Jijoi) mintak tulun mama jadi Official photog bufday anak bujang kesayangan die.
So mama tade hal punye, Papa Aqil punye pasai..mama sggp je hangkut DSLR g besday bakal menantu mama [chewah statement tak bleh blah sungguh!].
Menantu encem kacak bergaya punye sapal,mama amek gambau free je,kalo org laen mama caj 8K kurang kurang.hoho =P


Qies cam beselah suke je bile diajak berjalan,apatah lagi kazen die kak Farra pon ikot skali.
Kemain la bile budak budak dah jupe,macam nak roboh umah Ankel Jijoi dibuatnye.
Hmm terbayang nanti camnila Besday Qies,insya allah mama & papa nak buat happening camni gak nanti!


Qies seb baek paham mama die beezee amik gambo,so die main main je ngan Papa & orang2 yang datang..
Gud girl kan anak mama :)
Qies paham kan hobby mama capturing moment..amek gegambo syantek..
Nanti lenkali kalo behave camni mama slalu ajak Qies jenjalan ye cayang..


Let the picture tell the story,





Happy 1st bufday bakal menantu antie..ahaks!

Cake secret recipe tu sangat dapppp..seb baek Qies tak bleh mamam agi.
And goodie bag sgt syomel :)



Aqil sooooo happy celebrate his 1st bufday :)



Ehhhhhh! Aqil punye besday Qies pon eksaited same ye cayang...
Nanti tawon depan mama buat party utk Qies pulak ye :)


kalo dah namanye party tak sahla kan tade yummylicious menu...



Macam macam adooooo!
Yg paling besh soto ayam fav ku itewwww...slurppp!



Ala encemnyeeee Aqil Irsyad in red :)
Cheeky boy...bakal menantu sapolaaaaaa ni ekk?
=P
Sejuk pewot mama die mengandongkan dia...




Syian dahi die lebammm..Papa die kata tula adiah die dah 1 year old.
baru dapat lesen L,tu yg terjelepok ye cayang...lenkali hati2 ye..



My cheeky baby gal pon nak join same jugakkk...

Suke sangat gambau ni,Papa Qies yg captured..Qies behind the hurup hurup :)



Auwwwww si manje mama...



anak anak geng wonderpet HR Dept,PBLT yg cheeky.
Ni kalo 3 org ni datang opis mama/papa die mmg riuh & gamatla dibuatnye!
Nak tulun mama / Papa buat gaji ye cayang... :)

ape yg penting???
kerjaaaaaaaasama!
:)




Bile budak2 dah berkumpul mmg riuh rendah la,tapi besh :)
Sonok gak tgk budak2 ni..
Tggula Qies dah beso nanti,siapla lagi riuhhhh...



Oh Ankel Jijoi @ Papa Aqil datang "merisik" Qies yeaaa =P
haipppp!!!
Nak kawtim meh face to face ngan mama die.lol.




Atok Aqil pon risik anak dara kecayangan mama ni yeaa?
Hmm Qies suke layan atokkk kan..senyum2 die..Qies rindu atok Kluang la tu!


Dan memperkenalkan loving kapel:

*


*


*


amboi amboi Aqil & Qiestina tecik tecik dah pandai cintan cintun yeeee???
babap kang!

Aqil muke takot2 je tuuu..Si Qies pon blur2 je..kelako gile tgk gelagat budak tecik 2 org ni kena matchmaker kan :)


Aqil kata : Owhhh Papa mertuakuuuu...nanti Aqil kena naik kapal cam ankel keee nak cari wit pinang Qies? ahahaha :D



Aqil nak tekel bakal MIL die pulak..hahaha.

Dun wori Aqil,Antie Yat sporting morting punye MIL taw..hoho.
[untung haku dapat menantu puteh melepak,hiks].



Alamak Aqil ngadu kat Papa die pulak cakap antie yat buli die...


Aqil betul2 anak papa cam Qies la,kemana aje nak ikot b***** Papa!



Si tecik yg jadik bahan gomolan shemua,suke ye die g party!
Tak padan baru 2 mths lebey..semua kata Qies cam budak besau..ape taknye bam bam :)



Dan Official photog majlis bufday extravaganza pon nak enterprame gak....

*


*


*

The 3 of us in orange theme...
Asek asek pink,ni tuko karer la pulak...
Santekkk takkk?



3 Of us always in luv :)
Happy familia potraiture...



alaaaaaa shukenye angel mama ni ngan belon oren tuuu..
matching pulak ngan baju die :)



Dear Muhammad Aqil Irsyad,
Antie Yat,Ankel Ekhram & Eryssa Qiestina doakan Aqil jadik anak yg soleh & dirahmati dunia akhirat insya allah...
Hope Aqil suke la ngan adiah yg tak seberapa pemberian ikhlas we olls tu.
To Papa & Mama Aqil,hope u guys suke ngan pixas yg dicaptured oleh amatur photog ni yea :)
Jadikan memori terindah smpi Aqil beso nanti...
Nanti bile bile free kite buat outdoor photoshoot kat taman pulak nak?
Kat putrajaya ni manyak tempat menarek..moleyla budak budak tecik tu bergambo gedix agi..
Tadi ade opismate soh mama jadik photog jeee,ahahaha adoyai.
Ekceli suke suke je beli dslr & amek2 gambau ni :)
Cume now dah crazeee amek gambo my chenta hati Qies & Papanye...


Till then,very the mengantok.
penat gaban banyak keja arini.
Qies & Papa dah selamat beradu dengan aman daa,nak join derang jugak :)

Gud nite shemuaaa...

Tata~!



10 comments:

~Pn.Ilah~ said...

Amboi Qies nih dh ada calon dh...hehe.

Suliana said...

wah..best nye bday kembar aqil ni :-) bday qies nnti msti meriahkan..jgn lupa jmput aunty su ni..hehe

Mama Qiestina said...

kak ilah,

ahahhahaha tak menahan papa & mamanye matchmaker kan :)

Mama Qiestina said...

sue,

tula havoc gile bile budak2 kumpul...ko bile nak sambut bufday aqill tuuu??

Hmm harus,bufday Qies nanti aku jadik event manager + photog..ahhahah.

HaninFarshid said...

wah!dah terror amik gambar eh,yat!! :) qies pun pandai posing..hehehe!! amboi...qies...kecik2 dah ada peminat ;)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

amboi..siap dah ada calon ner...hehe..

Mama Qiestina said...

hanin,

ala main trial n error je guna dslr ni :)
nanti bile2 jupe kyra,antie amik gambo kyra manyak2 yeaaa..kite potoshoot ramai2..tula one day insya allah..

kyra pon potogenik..mata buntang..
comel die ngan puting die tuu..Qies tamau isap puting sgt.

Mama Qiestina said...

mama danish,

alalalallalala menggade gade jekk tuu.
mama die nak Qies blaja dolu baru nak cintan cintun sakan..
nak book buat menantu ape salahnye..hihi.

Kika Mohamad said...

wah comel nye qies ..
babe kenape pakai sarung tangan lg ?
dh bole cabut lg pun dh abis confinement kan ? sbb nnt takut die asik gengam je ;) tapi kuku die u kena jaga la takut cakar muka nnt

just my opinion babe ;)

Mama Qiestina said...

kika,

mmg i nak cabot mitten Qies tapi die suke isap jariii..tu yg papa die kata no no no baek dia pakai mitten..pastu bile die nagntok siap dia garu2 muke dia abes calar balar..

takpa,i faham opiniou u..
tq babe :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails