yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, November 15, 2009

Qies jenjalan Midvalley & The Garden pulak =)

Shalam Shemuaaaa~!

Mama Qies dah naik work seminggu...
Tu yg bz tahap dewa,nak hupdate blog pon tak sempat.
Baru tau cenggini upernye life as a momma,wifey + careerwomen.
Hectic gile weh!
Rase 24 jam sehari cam tak cukup je kan :)


Blog tak berupdate sbb bz & berokben buat hal la pulak,tu sampai ke Midvalley la mama bawak Qies sbb nak g maxis centre nak setelkan prob berokben & line phone mama & papa.
So pas keja ari isnin lopeh, Papa Qies ajak p midvalley Kay Ell ade ckit projek biznes baekk punye ngan geng kapal die.
[projek biz ape tu biarla rasia dulu,kang dah success & nampak hasilnye i ajak u olls ye..benda besh kena share sama sama kan].

Balek umah dlm kul 6 teros rush mandikan Qies seme & tukakan baju santek menarek die,kali ni pakai jumper yg antie needa melikan kat bandung itew.
Karer ungu yg somels :)
Pastu mama pakaikan headband Qies sedondon ngan baju..headband ni mama belikan brand bumble bee kat My dear warehouse aritu.
Suke kemain budak tecik ni bile diajak berjalan..
Yela dah seharian kan die memerap ngan Papa kat umah..


Mama needa lalinks...tgk tu suke kemain die dapat jenjalan midvalley ngan baju pemberian mama needa :) kaki die dah pjg,so nampak senteng dah baju ni..hihi..



Qies: Mama mesaunyeeee tempat ni mama..
MamaPapa: Memang beso gile pon,nak fatah kaki mama & papa cayang!
seb baek Qies dok dalam stroller..kalo kena dukung adoilaaaaa hai!



Kedai musti tuju mama Qies,apalagi kalo bukan mothercare & Mom's care.
saja nak tengok ape yg menarek utk Qies & nak belikan utk baby2 kawan Qies :)

Juge terjah F.O.S kids & teen.
Hasilnye....

*

*

*

[ muke haku nak tobat nasuha dari sopeng barang Qies =P,takde maknenya...]

Gewaamm syomel & santek2 semenya.

2 pasang baju titon & 2 pasang romper yg syomel.
Karer pink tak boleh blah yea :D
and Qies 1st shoe yg pinky itewwww i lioke :)

Kasut biru tu adiah utk besday boy Aqil [ will blog later about Aqil 1st besday bash,mama Qies jadi official photog =P ].



Then ari rabu g midvalley agi sebab nak setelkan berokben maxis & mama papa Qies nak tuka line hp maxis jadi family plan.[ save manyakk hooo].
Seb baek ade highway MEX yg baru bukak last year tu kan,so rase dekat je Putrajaya tu ngan midbelly ;)
Dah takde jammed sangat dah,cume besela sesat ckit coz Midvalley tu kan giant yg amatnyee..

Hmm besh jadik Qies,kecik2 dah ukur mall ye cayang..
Kecik kecik dah jalan jalan..

Nanti mama papa bawak Qies g tempat dating Mama Papa dolu dolu kat KLCC pulak ye lalings..kite tgk air pancut warna warni tuuu...


Seb baek Qies mmg behave je dalam keta,titon & bile sampai Midvalley mata die melilau tgk kiri kanan.
Die suke tgk lampu2 kot,lagi kat The Garden tu penuh lampu warna warni :)



haipppppp sape notty tuuu?? Suke die dapat g jenjalan agi ye??



eeeeee canteknye tempat ni mama.manyak lamp lip lap lip lap...


mama Qies melepas lelah penat keja seharian ngan lepaking wif Papa & Qies :)
Sementara Papa coti lagi ni,moleyla jalan jalan bertiga...



Papa p setelkan berokben + hp line mama papa kat maxis centre midvalley.

Humannnnnnngggai punyela ramai org.
Ingatkan ari keja tadak org..upernye sangkaanku ke laut daaa..
kena Q tak hengat punye time ni..rase cam kat bank pulak .Tapi okla finally dah switch to family plan ngan Papa,pasni bole Qies bole borak smpi muntah ngan Papa bile papa dah naik ship nanti ye :)
Berokben pon dah tuka jadik murah ckit,promotion..

Sambil2 tggu turn kat maxis,mama jalan jalan tgk tgk kat Isetan [ U la setan =P].
Cam besela g baby department..ade Oshkosh,Poney & macam macam lagila.
Tapi mama saja nak tgk baby changing room die camana.
Hmm not bad,chantek & selesa utk ibu2 & bapa2 menukar lampin & BF baby...


Bilik wajib pegi bilik dah jadi mama...

Qies rase nak titon la dalam bilik ni mama..shelesaaaa sangat :)


Dan aksi Qies pertama kali dok dalam "beg" dgn Papa kesayanganye...


*


*


*


Dah g midvalley,kite jalan jalan paso malam pulak k cayang...
Pestime kan Qies g paso malam,beso & riuh kan cayang...



Die cam heran je,rimas rimas & blur blur sotong ckit dok dalam ni..
Tapi besh gak bawak die dalam ni,Papa ajak die g paso malam ari Jumaat lepas kat Precint 2 Putrajaya.
Mama nak carik tudung manyak2,dah mule keja ni asek kena tuko tudung je :)

Qies dok jap je dalam carrier..pastu mulela cranky.
Sudahnye mama kena gak dukung 5kg ++ baby ni sambil pilih tudung2.
Adoiyaai mmg tak dapat lama la kat paso malam,ginila dah jadi mama kan..tadenye nak menyopeng suka suki cam single mingle dulu..
Lenkali mmg kena bawak stroller gak sbb die nak tido jeee.duh!

p/s : To Silent reader blog mama qies yg nampak mama Qies & Co kat paso malam tu,nape tak tegur? Mama Qies tak sumbunk punyela..
kalo tak bole mama Qies adiahkan tudung selai..hehehehe :)


Ok doke,tamat suda mase mama online.
Papa pulak nak guna lappy...we olss ni dua-dua la antu tenet tu yg kena gilir gilir..
nampak gayanye pasni papa kena beli lappy sndri sbb pasni musti Qies pon nak maen tenet.ahaha.Abesla game barbie segala cam Kak Farra die..
Cume Papa Qies suke surf web aksesori keta..& segala ttg keta la.
Die mmg car maniac sungguh :)


Qies tgh syok titon pas Antie baya datang tadi ngan Amira somels.
Tima kaseh antie baya sbb sudi visit baby Qies & bagi wit raye haji kat Qies tu tadi.
Gambo kang mama Qies hapload kat blog bile bile free yea.
Dan tima kaseh sbb ajo cara tidokan Qies secara meniarap tuu,nanti mama Qies share ngan shemua mama mama kat sini yea :)
Hmm kawan kawan mama...mehla datang umah kalo nak gomol2 Qies.
Aritu korang tanye2 kan bile Qies nak alik umah putrajaya..
Tapi makesure roger dulu,boleyla mama Qies masak besh besh.Kalo tak roger air kosong Elken je la ade.hiks =P

Beshnye weken ngan Papa & Qies kat umah camni..
Cooking yumylicious utk papa & lepaking gomoling Qies sampai lebam!~
Rase tamau g keja jekkk esok..arggggggggggghh..

Tata shemua..

:)



11 comments:

puterikurekure said...

selamat naik keje ye yang.
nanti sape jaga Qies?

oh, papanya ada kat sini lagi ek.
kalau papanya dah ke laut,
sape jaga Qies?

kite naik keje khamis ni.
boringnyeee....

puan.farah. said...

huhuhu..bz nye wiken u~

Umi said...

nak ek qis dok gantung tuh..adlina dulu xmo..n ade member ckp sebab tulang die x kuat lg..tengok2 ye yat..kuat tak agak2nye qis nak gantung camtu..tp die nampak cam sangat BESAR la..tak nampak cam beby baru pas pantang..huuu..membesar dgn sehat dan kuat!!

nieda said...

bagusnya qies baik jer bawa jln2..kalau anak i, sekejap jer boleh duk dlm stroller pastu mulalah nak dukung..penat kalau nak p tmpt mcm mid valley yg besor gedabak tu..
Stroller qies lbh kurang sama mcm anak i..maybe sebab jenama sama kot combi...

roshda said...

ala tomei nye qies.. kejap je dh besa.. tu r dh de si kecik ni mcm bz kn slalu sblm ni uruskn diri sndiri je.. ase mcm heboh ekekek tp seronok :D bestnye jln2.. gerak tgk qies :D

Mama Qiestina said...

puteri,

a'ah papanye mr mama :)
pasni anto Qies kat bb siter pulak..

oh awak pon nak naik keja yee..
selamat "meninggalkan" khalish

heehehhe ..

Mama Qiestina said...

farah,

tulaaaaaaa bz gileeee..
hmm yela time papa ade ni la nak jalan sini sana kan :)

Mama Qiestina said...

Umi,

Qies pon sama..jap jek dia nak dalam carrier tu,pastu die rimas daaa..
nak gak mama dokong cam biasa tuuu..

Mama Qiestina said...

Nieda,

hmmm tgk mood gak si Qies ni..kadang kalo time die badmood nak mama gak dukung tuuu..

hehheeh sama ye car humayra ngan Qies..mama die suke sgt combi..ringan :)

Mama Qiestina said...

Roshda,

tulaaa bersediala jadi mama + careerwomen yeee..bz tak hengat!

Kaseh NazLieza said...

alololo..bestnyer tgk qies mbesar dgn sht...biasal tu kak yat...kiter wanita bkerjaya ni mmg slu rindukan ank..suami kdg2 dh jatuh rangking no.2 lor...kdg2 jenuh jg nk mlayan rajuk sumai yg suam2 kuku..hehehehe...semoga ank kita akn mbesar dgn sht n cergas kn kak yat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails